Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wizerunek współczesnego Polaka na portalach i w Internecie.

baqt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki jest według was wizerunek Polaków na portalach społecznościowych i w Internecie. Proszę o rozwinięte wypowiedzi gdyż przyda mi się to do napisania pracy z socjologii.

Opublikowano

Głównie to jako osoby niekulturalne, oszustów oraz jako dzieci. Spora część Polaków nawet się w grze nie przyznaje, że są z Polski, tylko udają przysłowiowych greków. Nie szanuję takich ludzi.

Niestety Polacy nie są mile widziani w "internetach", najczęściej przez brak kultury części naszego społeczeństwa, którzy zepsuli już naszemu krajowi dobre wrażenie.

Opublikowano

Oglądając ostatnio na YouTube odcinki użytkownika fajaBB trafiłem na ,Pokaż co potrafisz'. Zaprosili kolesia bodajże z Ameryki i pokazywali jedną z lepszych powtórek jego bitew. Spytali potem właśnie o Polaków i ten koleś powiedział, że są dziwni. Wchodzą na bitwe co chwilę coś piszą, wyzywają. Gracze z innych krajów śmieją się z nas, że jak wchodzimy do gry to praktycznie zawsze jakiś Polak pisze ,,Siemka'' ,,Hi''. Wiesz mi to ogólnie nie przeszkadza no ale i tak już mamy zdanie wyrobione i ciężko będzie je zmienić.

Ogólnie to mamy opinie alkoholików( od razu po Rosji ). We Francji jest nawet powiedzenie ,,Pijany jak Polak'' co w zwięzłym znaczeniu oznacza mieć mocną głowę. Słyszałem jeszcze o opinii złodziei..

W Internecie jest za dużo dzieciaków z Polski którzy właśnie wyrabiają nam tą negatywną opinię.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Ludzie udają, że mają wielką gębę i cwaniakują tam, gdzie nie muszą spotykać się z kimś twarzą w twarz.

Zastępują sobie życie realne internetem, tłumacząc, że tam mają prawdziwych przyjaciół itp. itd.

Opublikowano

Ludzie udają, że mają wielką gębę i cwaniakują tam, gdzie nie muszą spotykać się z kimś twarzą w twarz.

Zastępują sobie życie realne internetem, tłumacząc, że tam mają prawdziwych przyjaciół itp. itd.

To tak jak Ty.

Opublikowano

To tak jak Ty.

H8ers gonna h8, misiaczku.

Nie próbuj hejtować, bo Ci to nie wychodzi.

A jak masz jakiś problem to zapraszam na TS-a, albo wpadaj do Wrocławia to Ci to wyperswaduję prosto w buźkę.

Opublikowano

No fajnie by było jak byście to popierali jakimiś argumentami, może znacie jakąś pozycję książkowoą która pomoze mi w relizacji tematu.

Jak na przykład "polactwo" ale nieco bardziej związana z @.

Opublikowano

No fajnie by było jak byście to popierali jakimiś argumentami, może znacie jakąś pozycję książkowoą która pomoze mi w relizacji tematu.

Jak na przykład "polactwo" ale nieco bardziej związana z @.

http://natemat.pl/6581,polacy-rzadza-internetem-na-swiecie-przejmuja-glosowania-i-filmiki

Znalazłem coś takiego :)

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

H8ers gonna h8, misiaczku.

Nie próbuj hejtować, bo Ci to nie wychodzi.

A jak masz jakiś problem to zapraszam na TS-a, albo wpadaj do Wrocławia to Ci to wyperswaduję prosto w buźkę.

O kurde, będziesz po mnie jeździć na ts'ie, grubo. Zapraszam do mnie do Gdyni.

Opublikowano

Nie żeby coś, ale żeby dziewczyna musiała do Ciebie przyjeżdżać, bo Ty się boisz, to coś nie teges.

Opublikowano

Widzisz, przynajmniej nie gram kozaka przez posty, żeby parę lajków dostać. Btw. będę w wakacje w Gdyni. ;)
Opublikowano

Jak kiedyś grywałem w mmo unikałem wszelkiego kontaktu z polakami.

Wiadomości od polaków ignorowałem, a jak inni mnie pytali skąd jestem to unikałem odpowiedzi albo zmieniałem temat.

W fpsach wywalałem z pokoju albo robiłem głosowanie by takiego wywalić.

Nigdy też nie miałem "PL" w nicku, bo uważam to obciachowe.

Im mniej ludzi wie, że jesteś z polski tym większy masz spokój.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Widzisz, przynajmniej nie gram kozaka przez posty, żeby parę lajków dostać. Btw. będę w wakacje w Gdyni. ;)

Fajnie, nie obchodzi mnie to.

Opublikowano

Nie żeby coś, ale żeby dziewczyna musiała do Ciebie przyjeżdżać, bo Ty się boisz, to coś nie teges.

Ogólnie to nie mam pieniędzy, żeby jechać do Wrocławia. Ale spoko, Boję się, że mnie spałuje.

PS: Tylko ja dostałem ostrzeżenia za offtop, a wszyscy tu offtopią ;C

Opublikowano

"Polacy przejmujemy ten film" - i co ma człowiek myśleć jak widzi takie coś

Ich też wina bo widzą że robi z siebie idiotów 5 czy 50 to od razu myślą że wszyscy tacy są ;/

Opublikowano

@up

Łohoho

Kochajmy wszystkich i niech wszyscy kochają nas.

Po co mam udawać i się przyjaźnić, skoro nienawidzę większości z tych idiotów?

Taka natura, no i naturą jest także narzekanie, bo wszyscy inni się uwielbiają nawzajem, tylko Polacy zawsze gorsi i zacofani.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Kiedyś widziałem jakiegoś mema w necie, że niemiec chce się wybrać do polski na wakacje, a biuro mu powiedziało, że może tam znaleźć swoje auto we wakacje >.<

Ogólnie mamy opinie pijaków i alkoholików, a są to stereotypy więc nie warto się nimi kierować, ponieważ w każdym kraju są pojeby i normalni ludzie..

Opublikowano

W Internecie... polakowi wydaje się, że może wszystko.

Nie dość, że jesteśmy niestety narodem zawistnym, to globalnie (bo czytać nas mogą również osoby z drugiego końca świata, które rozumieją j. polski) zostajemy wyśmiewani jako alkoholicy i złodzieje.

Samowolka panuje totalnie, każdy robi co chce, hejtują jak leci, choćby był największy talent, to zawsze znajdzie się ktoś, kto dopatrzy się małego błędu i przekreśli całą personę.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Sytuacja z dzisiaj :

Wbijam sobie na bfa 3 (mam w nicku PL) , gram i gram nagle patrze , a tu piszą ,,Polish you drink vodka ? '' ;/
Polacy w necie są bardzo wulgarni i nie wyżyci

?????

Opublikowano

większość polaków w internecie to napinacze i hejty którym nie powodzi się w życiu ;)

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Więc Polacy są postrzegani w Internecie źle, czy tylko My tak myslimy? A tak naprawdę, opinia jest dobra?

Opublikowano

Ciekawe ilu z nas tu piszących przyczyniło się do utrwalenia takiej opinii o nas samych...

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Ogólnie to nie mam pieniędzy, żeby jechać do Wrocławia. Ale spoko, Boję się, że mnie spałuje.

PS: Tylko ja dostałem ostrzeżenia za offtop, a wszyscy tu offtopią ;C

Ta pusta blachara ma znajomosci w administracji to co sie dziwisz. Ej tepa nie bola cie juz kolana i usta?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...