Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Chat

Visox.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ta sugestia dotyczy shoutboxa, który mógł by być dostępny np. dla użytkowników od 100-200 postów. Dodatkowo kontrola antyfloodowa np. co 10s. Ale coto za shoutbox bez moderatorów? Wiem, że mógłby być naprawdę duży spam, ale gdyby kilkanaście osób tego pilnowało to na takie rzeczy miejsca by niebyło. Proponowałbym próbę 7dni.

Pozdrawiam,

Visox.

Opublikowano

Jestem na nie dlaczego? ponieważ by było więcej spamu niż normalnej rozmowy użytkownicy by siebie nawzajem wyzywali i na pewno by to przeciążyło forum prawie 8K użytkowników codziennie online.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Jestem na nie, kilkanaście moderatorów jak mówiłeś nie załatwi sprawy kilku tysięcy postów w ciągu minuty, reflinki będą lecieć jak woda.

Przedział 100-200 postów jest za mały.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Hmm. może Miszczu napisałby jakiś hook (dodatek) do shoutboxa, żeby automatycznie po wklejeniu jakiegokolwiek linka usuwało go. Przedział też mógłby być wyższy.

Opublikowano

Nie. Za duże obciążenie dla forum. Dodatkowo mamy tyle userów, że prawie na 100% nie dałoby się normalnie dyskutować z powodu zbyt szybko przewijających się wiadomości. Nawet jeżeli wprowadzićby określona ilość czasu, umożliwiająca napisanie kolejnej wiadomości.

Opublikowano

Wyobrażasz sobie, co by się działo jakby np. te 10 tysięcy użytkowników zaczęło pisać w jednym czasie? Niemożliwe do ogarnięcia, nie powstałaby żadna normalna rozmowa, a co za tym idzie idea SB traci sens. :x Nie.

Opublikowano

Wyobrażasz sobie, co by się działo jakby np. te 10 tysięcy użytkowników zaczęło pisać w jednym czasie? Niemożliwe do ogarnięcia, nie powstałaby żadna normalna rozmowa, a co za tym idzie idea SB traci sens. :x Nie.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Opublikowano

Wtedy by cały czas wyskakiwał błąd o obciążeniu - na nie. Chyba, że tylko od kidmoderatorów w górę.

Hmm , czyli może chat na administracji ? :D

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Wydaję mi się że mogli by zrobić, ale od znacznie wyższego progu, aby nie było spamu. Proponował bym 1000 postów

Opublikowano

Spam. reklamy, a to nie wszystkie atrakcje z tym związane - Nie, ponadto mógłby dodatkowo obciążać forum :P

Opublikowano

Nie po pierwsze po co moderator ma tracić czas na moderowanie czatu jak w tym czasie może się zająć działem ?

Poza tym dużo reklam by było spamu i wszystkiego + lagi większe na razie sa rzeczy ważniejsze.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Dobra można zamknąć już. Wszyscy na nie, ale rozumiem. 4k userów do ogarnięcia....? Chyba byłem na kacu :O

Opublikowano

Nie bo by forum padło od przeciążenia,ludzie by nawali wiadomość za wiadomością,nikt by nie zdążył ogarnąć jednej wiadomości bo po chwili znikała by za setką innych

Opublikowano

Na tak, ale od rangi Postmaker, to będzie pewność braku reklam, ani spamu, bo 90% osób, którzy mają więcej niż 500 postów zależy im raczej na koncie. A co dopiero 750 :D

Oraz blokada 1 wiadomość na 2 minuty.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

@up

Jedna wiadomość na 2minuty to chyba za wysoki limit. No chyba, że od postów.

Np.

500postów=3min

1000postów=1min

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...