Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Helium2

Helium2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

O cholera, serwer lourta - jeśli tym razem nie popełnicie takich błędów jak na triadorze + nie będzie żadnych włamów itp. to nie widzę serwera, który by był w stanie konkurować z tym :D

io7e.jpg

Opublikowano

Po za wygladem miast nic ciekawego , reszta stara . Nowe npc sa w kazdych plikach . Prócz miast nic nowego . Błyszczenie? Zwyczajna zabawa w kliencie . Jedynie to prezka fajna , a co do serwera zwyczajny hard z nowymi miastami. Powodzenia.

¤ 1. Nasze Królestwa - Jedyna nowa rzecz

¤ 2. Ważne linki ----

¤ 3. Raty serwerowe -----

¤ 4. Początek gry ----

¤ 5. Tajemniczy Badacz - Zwykły npc , który jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 6. Księga Królestwa - Zwykły item podmieniony na pierscien tp , który jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 7. Księga Życia- Zwykły item , który jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 8. Certyfikat Boga Smoków- Zwykły item , który jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 9. Ulepszenia Przedmiotów - Zwykły item , który jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 10. Rozwój umiejętności - Really?

¤ 11. System Pupili - Heh każdy serwer ma pety..

¤ 12. System Osiągnięć - Zwykła rzecz , która jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 13. Kostiumy & Fryzury - Ehh , kazdy serw to ma.

¤ 14. Mega wierzchowce - Stare jak swiat , chyba kazdy serwer ma.

¤ 15. Wierzchowce - Stare jak swiat , chyba kazdy serwer ma.

¤ 16. Wieża Demonów - Stare jak swiat , chyba kazdy serwer ma.

¤ 17. Wieża Cyklopów - DT S2 podmieione moby.

¤ 18. Piekielne Katakumby - Kazde sf to ma.

¤ 19. Świątynia Smoka - Stare...

¤ 20. Kryjówka Baronówny - Kazde sf to ma

¤ 21. Nowe Mapy - Nowe mapy xD? Pozdro na kazdym serwie sa.

¤ 22. Przedmioty u Handlarzy ----

¤ 23. Bonusy-----

¤ 24. Biolog Chaegirab-----

¤ 25. Seon-Pyeong----

¤ 26. Wieża Wyzwań - Zwykly wymiar wladcow.

¤ 27. Polowania - Mission Impossible

¤ 28. Tworzenie Gildii -- EE TAM

¤ 29. System konny ---- Standard

¤ 30. Pewne ulepszanie - Yhy norma

¤ 31. Zbędne przedmioty - EE Tam nic nowego.

¤ 32. Zagadkowy Kufer - Stare w kazdych plikach jest.

¤ 33. Skrzynia Przedmiotu

¤ 34. Przycisk doświadczenia - Zabawa w kliencie , ale uznam ze nowe bo nikt nie mial.

¤ 35. Status znajomych - Stare..

¤ 36. Nowy taniec (Gumsan Style) - Kazde sf ma.

¤ 37. Menu Wydarzenia -Zabawa w kliencie , ale uznam ze nowe bo nikt nie mial.

¤ 38. Wybór Umiejętności - Zabawa w kliencie , ale uznam ze nowe bo nikt nie mial.

¤ 39. System AFK - Stare

¤ 40. Nasze Eventy ee tam zwykle eventy.

¤ 41. Administracja

¤ 42. Słowa Końcowe

Tylko prezka fajna i to przyciaglo graczy e tam . Po 3dniach sie znudzi.

NIC NOWEGO

E tam pier***sz jak bys sie szmat nażarł... Nic nowego .. kolejny hejter któremu nic nie pasuje .. zrób sam takie coś skoro taki z cb znawca :D chetnie pogram u cb na serwie jeśli dla cb zrobienie takiego czegoś co oni to bułka z masłem :) dziwne że gram w metka juz hoho a nie widziałem takiego serwera.

@edit.

Ponawiam pytania:

1. Co z kd ? Tylko szkaty i metiny, lota od razu +5 ?

2. Czy trzeba ulepszacze na itemy poniżej 61 lvl ? Czyli ebo, eq z niebiańskich, sokoły itd ? Fajnie by było gdyby te itemi chociaż można było bez problemu zrobić na +9 :)

3. Czy ilosc defa bedzie miało bardzo duze znaczenie podczas expa, bicia metków, bossow ? Czy bedzie to tak ze mentalowi bedzie zbedne silne ... a bodziak bedzie sobie expil, bil metki na lajcie bez pocenia i padania jak to bywa z rególy na innych serwerach .. ?

@ Dobrze by było gdyby własnie na tym serwie było jak kiedys na pl'u ze def na prawde gra dużą role przy expie, metkach, bossach. :)

4. Zwoje egzorcyzmu tylko w IS ? czy bedzie mozliwosc zdobycia ich w grze ?

Mój PC 

Procesor: i7-6700k 4.0Ghz

RAM: GOOD RAM 16 GB DDR5 2400Mhz

Karta Graficzna: GTX 1060 6 Gb

Dysk: SSD

Opublikowano

E tam pier***sz jak bys sie szmat nażarł... Nic nowego .. kolejny hejter któremu nic nie pasuje .. zrób sam takie coś skoro taki z cb znawca :D chetnie pogram u cb na serwie jeśli dla cb zrobienie takiego czegoś co oni to bułka z masłem :) dziwne że gram w metka juz hoho a nie widziałem takiego serwera.

@edit.

Ponawiam pytania:

1. Co z kd ? Tylko szkaty i metiny, lota od razu +5 ?

2. Czy trzeba ulepszacze na itemy poniżej 61 lvl ? Czyli ebo, eq z niebiańskich, sokoły itd ? Fajnie by było gdyby te itemi chociaż można było bez problemu zrobić na +9 :)

3. Czy ilosc defa bedzie miało bardzo duze znaczenie podczas expa, bicia metków, bossow ? Czy bedzie to tak ze mentalowi bedzie zbedne silne ... a bodziak bedzie sobie expil, bil metki na lajcie bez pocenia i padania jak to bywa z rególy na innych serwerach .. ?

@ Dobrze by było gdyby własnie na tym serwie było jak kiedys na pl'u ze def na prawde gra dużą role przy expie, metkach, bossach. :)

4. Zwoje egzorcyzmu tylko w IS ? czy bedzie mozliwosc zdobycia ich w grze ?

1. Aby zdobyć Kamień Duszy należy go zdobyć +4, a następnie ulepszyć u Seong-Pyeonga na +5. M.in. ze szkatułek i metinów są do zdobycia

2. Właśnie trwają prace nad ulepszaczami.

3. Obrona ma dość duże znaczenie jeśli chodzi o zdobywanie doświadczenia, jednak nie tylko ona odgrywa swoją rolę.

4. Będzie możliwość zdobycia z gry a o tym poinformuję wkrótce

Po za wygladem miast nic ciekawego , reszta stara . Nowe npc sa w kazdych plikach . Prócz miast nic nowego . Błyszczenie? Zwyczajna zabawa w kliencie . Jedynie to prezka fajna , a co do serwera zwyczajny hard z nowymi miastami. Powodzenia.

¤ 1. Nasze Królestwa - Jedyna nowa rzecz

¤ 2. Ważne linki ----

¤ 3. Raty serwerowe -----

¤ 4. Początek gry ----

¤ 5. Tajemniczy Badacz - Zwykły npc , który jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 6. Księga Królestwa - Zwykły item podmieniony na pierscien tp , który jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 7. Księga Życia- Zwykły item , który jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 8. Certyfikat Boga Smoków- Zwykły item , który jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 9. Ulepszenia Przedmiotów - Zwykły item , który jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 10. Rozwój umiejętności - Really?

¤ 11. System Pupili - Heh każdy serwer ma pety..

¤ 12. System Osiągnięć - Zwykła rzecz , która jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 13. Kostiumy & Fryzury - Ehh , kazdy serw to ma.

¤ 14. Mega wierzchowce - Stare jak swiat , chyba kazdy serwer ma.

¤ 15. Wierzchowce - Stare jak swiat , chyba kazdy serwer ma.

¤ 16. Wieża Demonów - Stare jak swiat , chyba kazdy serwer ma.

¤ 17. Wieża Cyklopów - DT S2 podmieione moby.

¤ 18. Piekielne Katakumby - Kazde sf to ma.

¤ 19. Świątynia Smoka - Stare...

¤ 20. Kryjówka Baronówny - Kazde sf to ma

¤ 21. Nowe Mapy - Nowe mapy xD? Pozdro na kazdym serwie sa.

¤ 22. Przedmioty u Handlarzy ----

¤ 23. Bonusy-----

¤ 24. Biolog Chaegirab-----

¤ 25. Seon-Pyeong----

¤ 26. Wieża Wyzwań - Zwykly wymiar wladcow.

¤ 27. Polowania - Mission Impossible

¤ 28. Tworzenie Gildii -- EE TAM

¤ 29. System konny ---- Standard

¤ 30. Pewne ulepszanie - Yhy norma

¤ 31. Zbędne przedmioty - EE Tam nic nowego.

¤ 32. Zagadkowy Kufer - Stare w kazdych plikach jest.

¤ 33. Skrzynia Przedmiotu

¤ 34. Przycisk doświadczenia - Zabawa w kliencie , ale uznam ze nowe bo nikt nie mial.

¤ 35. Status znajomych - Stare..

¤ 36. Nowy taniec (Gumsan Style) - Kazde sf ma.

¤ 37. Menu Wydarzenia -Zabawa w kliencie , ale uznam ze nowe bo nikt nie mial.

¤ 38. Wybór Umiejętności - Zabawa w kliencie , ale uznam ze nowe bo nikt nie mial.

¤ 39. System AFK - Stare

¤ 40. Nasze Eventy ee tam zwykle eventy.

¤ 41. Administracja

¤ 42. Słowa Końcowe

Tylko prezka fajna i to przyciaglo graczy e tam . Po 3dniach sie znudzi.

NIC NOWEGO

Pozwól, że skomentuję większość w/w punktów.

Tajemniczy Badacz - nigdzie nie znajdziesz tak wykonaniej misji, a to, że jest to dość powszechny NPC to nie gra roli.

Księga Królestwa - to nie jest zwykły pierścień teleportacji, zawiera inne dodatkowe opcje, chociaż już na niektórych serwerach pojawiał się podobny

Księga Życia - pokaż mi takie coś to Ci wyślę skrzynkę piwa. Żaden serwer nie ma takiego systemu - znowu patrzysz na przedmiot, a nie na jego funkcję.

Certyfikat Boga Smoków - nikt nie ma takiego systemu połączonego z Księgami Ekspert (także z nowymi misjami)

Ulepszanie Przedmiotów - pomyliło Ci się chyba coś, ale idąc Twoim tokiem myślenia, to na większości serwerów przedmioty mają 3 poziomy.

Rozwój umiejętności - lekka modyfikacja, której nigdzie nie spotkaliśmy.

System Pupili - każdy może je mieć, ale to nie znaczy, że to ten sam system.

Mega wierzchowce - no jednak nie każdy serwer to ma...

Wieża Demonów - raczej z 9 piętrami jest stara, ale nie nasza.

Wieża Cyklopów - jedynie mapa jest taka sama, co Wieża Demonów, jednak polecenia na piętrach się różnią.

Nowe Mapy - miało to za zadanie rozpisać expowiska dostępne powyżej Groty Wygnańców.

Wieża Wyzwań - to nie jest wymiar władców...

Polowania - wystarczy chcieć i po problemie. Zawsze możesz ukryć misję i jej nie wykonywać.

Tworzenie Gildii - Nie rozumiem Twojej wypowiedzi.

System Konny - Akurat to nie jest ten sam system, co na globalnych serwerach.

Pewne ulepszanie - norma? Nigdzie do tej pory nie widziałem.

Z wieloma sprawami się mylisz i po Twojej wypowiedzi mogę stwierdzić, że zobaczyłeś tylko spis treści lub może tematy razem z obrazkami. Pozdrawiam

Graj na Helium2 już teraz!

Vc801YR.png

Opublikowano

Nie hejtuję, ale radzę się zastanowić 3 razy zanim tutaj wbijecie, serwer boski, ale co z tego jak upadnie po przez team, który ma wyjeb,ane na naprawę ewentualnych bugów po starcie serwera ;)

Opublikowano

Proponuje wam zmienić ostatni komplet zbrojek i broni na ten przed ostatni bo jest o wiele ładniejszy a tamten z PL'a to ścierwo.

No ja dodam jeszcze ... ze jak na tak dopracowany serwer to te zbrojki i bronie tez moglis cie dodac jakies nowe ... albo wgrac cos fajnego co bedzie wpadac w oko lub dodac cos od sb :) ale w sumie na to jeszcze macie czas

Mój PC 

Opublikowano

Nie hejtuję, ale radzę się zastanowić 3 razy zanim tutaj wbijecie, serwer boski, ale co z tego jak upadnie po przez team, który ma wyjeb,ane na naprawę ewentualnych bugów po starcie serwera ;)

Natomiast ja będąc na Twoim miejscu zastanowił bym się trzy razy zanim cokolwiek napiszę. Zdaje się, że w którymś poście na pierwszej stronie wypowiadałem się na temat rzekomego udziału w naszym projekcie osób trzecich. Również podkreśliłem nasze stanowisko w tej sprawie.

Posty tego typu są wręcz przeładowane niechęcią kierowaną w stronę naszego projektu.

Nie mi jest oceniać obecny stan naprawiania naszych błędów w grze, ale na moje oko idzie nam to obecnie całkiem nieźle ;)

Rzecz jasna nie możemy się wypowiedzieć w przód, gdyż start serwera się jeszcze nie odbył - więc trudno Ci będzie oceniać nasze zaangażowanie, gdy serwer nie ujrzał jeszcze światła dziennego.

Ale na szczęście nic straconego - bowiem masz szanse wypróbować zarówno nas, jak i stan serwera jeszcze przed otwarciem (faza beta) i wtedy możesz podzielić się z userami sprawdzoną opinią.

Vc801YR.png

Opublikowano

Tak narzekacie, że serw lourta ale pomyślcie .. skoro stawia serwer to chyba ma kogoś kto potrafi zabezpieczyć serwer, aby nie było włamu ;)

Serwer polecam i być może zawitam ;)

Opublikowano

Natomiast ja będąc na Twoim miejscu zastanowił bym się trzy razy zanim cokolwiek napiszę. Zdaje się, że w którymś poście na pierwszej stronie wypowiadałem się na temat rzekomego udziału w naszym projekcie osób trzecich. Również podkreśliłem nasze stanowisko w tej sprawie.

Posty tego typu są wręcz przeładowane niechęcią kierowaną w stronę naszego projektu.

Nie mi jest oceniać obecny stan naprawiania naszych błędów w grze, ale na moje oko idzie nam to obecnie całkiem nieźle ;)

Rzecz jasna nie możemy się wypowiedzieć w przód, gdyż start serwera się jeszcze nie odbył - więc trudno Ci będzie oceniać nasze zaangażowanie, gdy serwer nie ujrzał jeszcze światła dziennego.

Ale na szczęście nic straconego - bowiem masz szanse wypróbować zarówno nas, jak i stan serwera jeszcze przed otwarciem (faza beta) i wtedy możesz podzielić się z userami sprawdzoną opinią.

Spoko, moja wypowiedź jest "aktualna" tylko i wyłącznie, jeśli jest w tym teamie Rafau, iGu, Lourt. Jeśli nie, to spoko, ale jeśli tak, to prędzej czy później się wyda, to uwierzcie mi, że będzie to niekorzystne. Co do serwera samego w sobie nic nie mam, podoba mi się, ale na pewno będę podchodził do niego z dystansem :) Oby wszystko wypaliło, powodzenia

Opublikowano

Uważam, że serwer będzie miażdżył inne konkurencje.

Wiele, ale to dosłownie wiele autorskich nowości, tak jak wspomniał to Shejku w swoim pierwszym odcinku. Myślę, że jeśli będzie dobrze wypromowany i wyreklamowany także na innych portalach for example u KaMera, to po prostu będzie można powrócić do pięknych czasów Metina. Oczywiście zawitam wraz z ekipą, będziemy także rekrutować do gildii, więc nic tylko czekać.

Dobra robota Panowie!

Opublikowano

Uważam, że serwer będzie miażdżył inne konkurencje.

Wiele, ale to dosłownie wiele autorskich nowości, tak jak wspomniał to Shejku w swoim pierwszym odcinku. Myślę, że jeśli będzie dobrze wypromowany i wyreklamowany także na innych portalach for example u KaMera, to po prostu będzie można powrócić do pięknych czasów Metina. Oczywiście zawitam wraz z ekipą, będziemy także rekrutować do gildii, więc nic tylko czekać.

Dobra robota Panowie!

Iguana skończ już udawać ze nie ma Cie w teamie :) każdy Twoj post w tym temacie chwali serwer w którym jestes adminem i kazdy to wie

DO tego w postach wczesniejszych chwalisz sam siebie ( swoja prezentacje ) widze dalej to robisz :P

Pozdrawiam

1622054_755122337834112_377046001_n.jpg

Opublikowano

Tak czytam czytam. Prezentacja urwała mi dupsko. Może być fajnie sobie myślę, zjeżdżam paCZe, paCZe ludzie piszo serwer Lourta. Zrobiło się ciekawie. Lourt najlepszy technik w Polsce jak dla mnie, na pewno nie zrobiłby byle gówna. Jeżeli jest to prawda, 100% biere ekipe GrzywkaJP (top1 <3 ) i wbijamy na serwer co się wiąże z moim powrotem na YT, bo w końcu coś stabilnego będzie. Kołujcie reklame, dopracowujcie serwer i róbta najlepszą produkcje tego roku! ;)

Opublikowano

Nie ma lipy ! :D serwer musi być ok i musi być dużo typa ! Akurat na mroźne wieczory z herbatka, będzie co robić :) Tylko nie spier***e tego Panowie ! Reklama i jeszcze raz reklama + dopracować do ostatniego pliczku nawet jeśli start miał by się przestawić o kilka dni.

Tak więc do roboty i nie obijać się ! :D

http://www.youtube.com/watch?v=VDYA6gdEZCo

Mój PC 

Opublikowano

Grałem juz na 3 serwerach lourta i powiem nigdy sie nie nudzilem . Mam nadzieję , ze teraz serwer utrzyma sie długo i nie zostawią go po miesiącu .

Jak narazie polecam i zagram ;p

PS : Jeb*ąłem jak zobaczyłem strone głowna :D Pełna profesjonalka Lourt :)

Opublikowano

Serwer ładnie się zapowiada, na pewno zagram to jest pewne i przetestuje :)

Mam 2 pytania do administracji:

- Czy zrobilibyście ankietę dotyczącą 4 set'u broni ? Strasznie ich nie lubię, a wiem, że sporo ludzi również za nimi nie przepada.

- Czy te bony z Odp. to nie za bardzo hard ? rozumiem inne, ale tutaj wbicie miecze, 2-reka, sztylki na okolo 10-12 to bedzie porażka, ale nie mogę też do końca komentować, gdyż serwer jeszcze nie ruszył, ale to tak na marginesie.

Może wam to da, do przemyślenia na ten temat.

Życzę powodzenia na starcie i czekam na przetestowanie Waszego serwera. Pozdrawiam Shon

tojesttor.png

Opublikowano

Hmm jeśli mówimy o broniach ..

Zamienił bym te 2 co występują po parcie .. są strasznie drętwe ;/ i nie wyglądają zbyt ładnie. Juz te były by lepsze jeśli chcemy zostac przy tym starszym stylu.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTYD32T9T8FixoWjah9eM2wFMbDUbHNaEx1qhamIXopP6DVfAmn
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRv6KRh37w_IE02UhppZrSovUN-MlTo7DC_AKId2ezQur325EWzHQ

I zamiast tej 3 zbrojki dal bym zwyklego hwanga:) to byl by wlasnie ten stary klimacik

Mój PC 

Opublikowano

Hmm jeśli mówimy o broniach ..

Zamienił bym te 2 co występują po parcie .. są strasznie drętwe ;/ i nie wyglądają zbyt ładnie. Juz te były by lepsze jeśli chcemy zostac przy tym starszym stylu.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTYD32T9T8FixoWjah9eM2wFMbDUbHNaEx1qhamIXopP6DVfAmn

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRv6KRh37w_IE02UhppZrSovUN-MlTo7DC_AKId2ezQur325EWzHQ

I zamiast tej 3 zbrojki dal bym zwyklego hwanga:) to byl by wlasnie ten stary klimacik

Pogro mogą dodać ale tamtego syfu czyli OBS napewno nie.

Propnuje zamienić ostatni zestaw broni i zbrojek za ten przedostatni lub ostani wywalić i gwarantuje więcej osób na starcie.

Jeśli zależy wam na graczach to prosze was o to żebyście zamienili te bronie i zbrojki.Tamte ostatnie to syf z PL i większość osób o tym wie :)

Pozdrawiam i myśle że to zrobicie.

q1tjSnZ.png

Zapraszam na mój kanał youtube!

Link: 

http://www.youtube.com/user/Zymerr

Opublikowano

Serwer ładnie się zapowiada, na pewno zagram to jest pewne i przetestuje :)

Mam 2 pytania do administracji:

- Czy zrobilibyście ankietę dotyczącą 4 set'u broni ? Strasznie ich nie lubię, a wiem, że sporo ludzi również za nimi nie przepada.

- Czy te bony z Odp. to nie za bardzo hard ? rozumiem inne, ale tutaj wbicie miecze, 2-reka, sztylki na okolo 10-12 to bedzie porażka, ale nie mogę też do końca komentować, gdyż serwer jeszcze nie ruszył, ale to tak na marginesie.

Może wam to da, do przemyślenia na ten temat.

Życzę powodzenia na starcie i czekam na przetestowanie Waszego serwera. Pozdrawiam Shon

Nie będziemy już modyfikować systemu w żaden sposób. To jest normalne, że nie każdemu będzie podobać się wszystko to samo, ale musicie mieć na uwadze to że gusta są różne. Nam osobiście ostatni set podoba się najbardziej ze wszystkich nowości, stąd też widnieje on w naszym systemie.

Użyliśmy tego rodzaju bonów nie dlatego, abyście mieli trudności z bonowaniem przedmiotów. Chcieliśmy dodać jak największej pikanterii podczas wojen i PVP. My też byliśmy zawodowymi graczami w tą grę, i również wiemy jak na tego typu serwerach toczy się przygoda z bonami. Nie oszukujmy się. Prowadzenie wojen, oraz pojedynków przy wygórowanych absach na daną klasę nie daje tak wielkiej satysfakcji po wygranej jak z pełnym, wybonowanym EQ. Natomiast nie ma co porównywać tutaj gospodarki bonusów co do typowego harda - gdyż zmianki na naszym serwerze będą po bardzo niskiej cenie u handlarza.

Mam pytanie bo odwiedzialem wasze forum i mam tma konto ale nie widze kilku tematów w wikipedii tego servera. bendzie to dokonczone?

Tak. Obecna WikiHelium jest cały czas w fazie rozwoju, gdyż serwer stopniowo przeradza się z pre-alphy, na wersje beta. Stąd tematy są na bieżąco edytowane.

Vc801YR.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...