Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Helium2

Helium2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do serwera, zapowiedź wykonana bardzo estetycznie, szczegółowo z zachowaniem najdrobniejszych detali.

Od razu po starcie BETY oczywiście zacznę nagrywać Let's Playe.

Serwer polecam w 100% i czekamy na Betę. Możemy się spodziewać, iż wykonanie takiego serwera z taką zapowiedzą to nie kwestia miesiąca.

• Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

O kur** teraz to ja z podziwu wyjsc nie moge !!! :D serwer mega juz nie mogę sie doczekac startu oby duzo ludzi wam sie na nim utrzymało :)

P.S. nie spier** sprawy kostiumami ;/ bo teraz na wiekszosci serwerow pvp itd robi sie w kostiumach .. zalosne to po co ten caly system zbroji .. kostium powinien byc tak o do polatania sobie tylko zeby bonow nie dawal . to zbrojka na ktora trzeba czasu, kasy, ulepszaczy itd powinna byc tym czyms co odznacza zwyklego gracza ktory jest kilka dni na swerwie od czlowieka ktory troche czasu poświecił aby ja zrobic ...

Client +/- 700 mb przy tylu zmianach itd ? :) No, no całkiem ładnie

Jeszcze kilka pytan:

1. Czy body bedzie mial taka sama szanse jak cala reszta ? przy expie jak i pvp ?

2. To z biologiem jest juz na 100% ? jestem za wreszcie nie bedzie trzeba sie denerwowac z oddawaniem.

3. Jak z setami biżuterii ? Hełm, tarcza, buty, kolce itd. ? na jakie lvl'e ?

4. I teraz odnosnie pytania 3. Jak bony beda dodawac nowe itemy ? chyba nie jakies beznadziejne 500 hp czy tam 2% trucia ..

5. Jak bedzie wygladac PvP ? Oby to nie bylo tak jak wszedzie ze wpada koles bije w nas serie gdzie mamy full abs i hejka .. ded .. niech to chociaz na tym serwie troche trwa.

6. Jak z wojnami gildii ? Zostało cos zmienione ? Myśleliście nad jakimis fajnymi bonusami czy zabawami ? wieksza ilosc punktow czy cos ? nowa mapka .. no nie wiem.. cos na pewno moglibyście wykabinowac :D

Mój PC 

Procesor: i7-6700k 4.0Ghz

RAM: GOOD RAM 16 GB DDR5 2400Mhz

Karta Graficzna: GTX 1060 6 Gb

Dysk: SSD

Opublikowano

O kur** teraz to ja z podziwu wyjsc nie moge !!! :D serwer mega juz nie mogę sie doczekac startu oby duzo ludzi wam sie na nim utrzymało :)

P.S. nie spier** sprawy kostiumami ;/ bo teraz na wiekszosci serwerow pvp itd robi sie w kostiumach .. zalosne to po co ten caly system zbroji .. kostium powinien byc tak o do polatania sobie tylko zeby bonow nie dawal . to zbrojka na ktora trzeba czasu, kasy, ulepszaczy itd powinna byc tym czyms co odznacza zwyklego gracza ktory jest kilka dni na swerwie od czlowieka ktory troche czasu poświecił aby ja zrobic ...

Client +/- 700 mb przy tylu zmianach itd ? :) No, no całkiem ładnie

Jeszcze kilka pytan:

1. Czy body bedzie mial taka sama szanse jak cala reszta ? przy expie jak i pvp ?

2. To z biologiem jest juz na 100% ? jestem za wreszcie nie bedzie trzeba sie denerwowac z oddawaniem.

3. Jak z setami biżuterii ? Hełm, tarcza, buty, kolce itd. ? na jakie lvl'e ?

4. I teraz odnosnie pytania 3. Jak bony beda dodawac nowe itemy ? chyba nie jakies beznadziejne 500 hp czy tam 2% trucia ..

5. Jak bedzie wygladac PvP ? Oby to nie bylo tak jak wszedzie ze wpada koles bije w nas serie gdzie mamy full abs i hejka .. ded .. niech to chociaz na tym serwie troche trwa.

6. Jak z wojnami gildii ? Zostało cos zmienione ? Myśleliście nad jakimis fajnymi bonusami czy zabawami ? wieksza ilosc punktow czy cos ? nowa mapka .. no nie wiem.. cos na pewno moglibyście wykabinowac :D

1. Każda klasa będzie odpowiednio zbalansowana.

2. Jest zrobione to i widzę, że nie ma sprzeciwów, dlatego zostaje to.

3. Są standardowe sety, jak na globalnych serwerach; nie znajdziecie tutaj setów zrobionych z poprzednich.

4. Rozpiskę masz w prezentacji.

5. Odpowiedziałem już na to w pierwszym pytaniu

6. Jest coś nowego, o tym już wkrótce w zmianach, które będą w prezentacji.

Graj na Helium2 już teraz!

Vc801YR.png

Opublikowano

co do 5 pytania bardziej mi tu chodzi jak to bedzie wygladac ?

Bedzie to na takiej zasadzie jak z reguły jak wszedzie ze bijemy serie i po pvp ? czy bedzie to raczej dłuższe starcie ?

Mój PC 

Opublikowano

co do 5 pytania bardziej mi tu chodzi jak to bedzie wygladac ?

Bedzie to na takiej zasadzie jak z reguły jak wszedzie ze bijemy serie i po pvp ? czy bedzie to raczej dłuższe starcie ?

Po dłuższym dzisiejszym rozważaniu, doszliśmy do wniosku że kostiumy nie będą posiadać bonusów. :)

Mam nadzieje, że z atakami DDo's nie bedzie problemu ...

Dzisiejsze zabezpieczenia usługodawców są o wiele bardziej dopracowane, od tych sprzed kilku miesięcy widniejących w ofercie różnych firm. Dlatego też coraz więcej serwerów opiera się skutecznie atakom DDoS. Kwestia stabilności leży więc w największej mierze po stronie zabezpieczeń bazy, ale na szczęscie w naszym teamie mamy bardzo zdolnego programistę, który będzie się starał z całych sił, aby nikt z zewnątrz nie wpłynął na funkcjonowanie serwera.

Vc801YR.png

Opublikowano

Po dłuższym dzisiejszym rozważaniu, doszliśmy do wniosku że kostiumy nie będą posiadać bonusów. :)

Dzisiejsze zabezpieczenia usługodawców są o wiele bardziej dopracowane, od tych sprzed kilku miesięcy widniejących w ofercie różnych firm. Dlatego też coraz więcej serwerów opiera się skutecznie atakom DDoS. Kwestia stabilności leży więc w największej mierze po stronie zabezpieczeń bazy, ale na szczęscie w naszym teamie mamy bardzo zdolnego programistę, który będzie się starał z całych sił, aby nikt z zewnątrz nie wpłynął na funkcjonowanie serwera.

No i tu graty ! wreszcie nie bedzie tego jeb** expa/pvp w kostiumach od tego sa zbrojki ... :)

No to teraz was została nadzieja na dobry serwer bo estius juz pokazal swoja klase .. pogralem 30 min i mi sie odechciało..

Z niecierpliwością czekam na start bety ! :D

Mój PC 

Opublikowano

Serwer fajny, możliwe że wbiję z ekipą.

Jednak ponawiam moje pytanie, będzie jakas reklama czy coś?

Opublikowano

No i wkońcu jakiś serwer godny uwagi.

Dużo nowości jak i udogodnień.

Serwer wyróżnia się i to bardzo z pośród innych serwerów.

Bardzo mnie zaskoczyło nowe rozwiązanie misji u biologa :D ,bardzo dobry pomysł wam wyszedł ;)

Szkoda tylko że nie ulegną zmianie bronie na 100lv jak np. dla woja,sury oraz ninja,moglibyście je zmienić ^_^

Mam jedno pytanko czy na serwerze będzie dostępna prywatna wieża demonów.

Jak będzie czas to może i wbije :D

Powodzenia przy beta testach i starcie ;)

Opublikowano

Serwer fajny, możliwe że wbiję z ekipą.

Jednak ponawiam moje pytanie, będzie jakas reklama czy coś?

W tej chwili prowadzone są rozmowy z osobami, które zajmują się nakręcaniem filmików na Youtube.

Vc801YR.png

Opublikowano

@Helium2

Czy daty bety, startu itd. są już 100% czy jest możliwość że wszystko odbędzie się szybciej ?

@Edit.

Jak z marmurami ? Duzo bedzie ich dropic ? Bo jesli ktos bedzie grał Mentalem, Bm, Archerem a jak wiadomo truty tylko własnie z ripa co jest dobrym pomysłem :) to majac fms i cos okolo 75 lvl to na ripa czy tam innego bossa raczej nie pojdzie normalnie ;/ Fajnie by było gdyby marmury leciały dosc czesto przy expie.

Mój PC 

Opublikowano

No i wkońcu jakiś serwer godny uwagi.

Dużo nowości jak i udogodnień.

Serwer wyróżnia się i to bardzo z pośród innych serwerów.

Bardzo mnie zaskoczyło nowe rozwiązanie misji u biologa :D ,bardzo dobry pomysł wam wyszedł ;)

Szkoda tylko że nie ulegną zmianie bronie na 100lv jak np. dla woja,sury oraz ninja,moglibyście je zmienić ^_^

Mam jedno pytanko czy na serwerze będzie dostępna prywatna wieża demonów.

Jak będzie czas to może i wbije :D

Powodzenia przy beta testach i starcie ;)

Nie będzie prywatnej Wieży Demonów, nie jest ona potrzebna. Czas respu Kamienia Metin w normalniej Wieży Demonów został zmniejszony.

@Helium2

Czy daty bety, startu itd. są już 100% czy jest możliwość że wszystko odbędzie się szybciej ?

@Edit.

Jak z marmurami ? Duzo bedzie ich dropic ? Bo jesli ktos bedzie grał Mentalem, Bm, Archerem a jak wiadomo truty tylko własnie z ripa co jest dobrym pomysłem :) to majac fms i cos okolo 75 lvl to na ripa czy tam innego bossa raczej nie pojdzie normalnie ;/ Fajnie by było gdyby marmury leciały dosc czesto przy expie.

Szybciej raczej nie ma sensu, ja nie mam zamiaru startować w ciągu tygodnia, a o tydzień wcześniej nie ma mowy. Szansa na zdobycie marmurów została zwiększona.

@@@@@@@@@@@

Zaktualizowano prezentację: Wybór Umiejętności, System AFK, Menu Wydarzenia

Vc801YR.png

Opublikowano

Nie będzie prywatnej Wieży Demonów, nie jest ona potrzebna. Czas respu Kamienia Metin w normalniej Wieży Demonów został zmniejszony.

Szybciej raczej nie ma sensu, ja nie mam zamiaru startować w ciągu tygodnia, a o tydzień wcześniej nie ma mowy. Szansa na zdobycie marmurów została zwiększona.

@@@@@@@@@@@

Zaktualizowano prezentację: Wybór Umiejętności, System AFK, Menu Wydarzenia

Hmm ok. Tak mniej wiecej ile bedzie respil sie metin ? Ooo i jeszcze takie pytanko jak ze zwojem zmiany profesji ? Bedzie w IS ? czy moze wcale ?

Mój PC 

Opublikowano

Mega .. ! Bardzo fajne zastosowanie uliczek w miescie :)

Mój PC 

Opublikowano

Hmm ok. Tak mniej wiecej ile bedzie respil sie metin ? Ooo i jeszcze takie pytanko jak ze zwojem zmiany profesji ? Bedzie w IS ? czy moze wcale ?

Metin prawdopodobnie będzie się respil co 5 min, natomiast Zwoj Powrotu Statusu nie będzie nigdzie dostępny, jednak zmiana profesji jest możliwa u Starszej Pani do 60 poziomu.

Vc801YR.png

Opublikowano

Metin prawdopodobnie będzie się respil co 5 min, natomiast Zwoj Powrotu Statusu nie będzie nigdzie dostępny, jednak zmiana profesji jest możliwa u Starszej Pani do 60 poziomu.

1. Co z kd ? Tylko szkaty i metiny, lota od razu +5 ?

2. Czy trzeba ulepszacze na itemy poniżej 61 lvl ? Czyli ebo, eq z niebiańskich, sokoły itd ? Fajnie by było gdyby te itemi chociaż można było bez problemu zrobić na +9 :)

3. Czy ilosc defa bedzie miało bardzo duze znaczenie podczas expa, bicia metków, bossow ? Czy bedzie to tak ze mentalowi bedzie zbedne silne ... a bodziak bedzie sobie expil, bil metki na lajcie bez pocenia i padania jak to bywa z rególy na innych serwerach .. ?

@ Dobrze by było gdyby własnie na tym serwie było jak kiedys na pl'u ze def na prawde gra dużą role przy expie, metkach, bossach. :)

4. Zwoje egzorcyzmu tylko w IS ? czy bedzie mozliwosc zdobycia ich w grze ?

Mój PC 

Opublikowano

Po za wygladem miast nic ciekawego , reszta stara . Nowe npc sa w kazdych plikach . Prócz miast nic nowego . Błyszczenie? Zwyczajna zabawa w kliencie . Jedynie to prezka fajna , a co do serwera zwyczajny hard z nowymi miastami. Powodzenia.

¤ 1. Nasze Królestwa - Jedyna nowa rzecz

¤ 2. Ważne linki ----

¤ 3. Raty serwerowe -----

¤ 4. Początek gry ----

¤ 5. Tajemniczy Badacz - Zwykły npc , który jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 6. Księga Królestwa - Zwykły item podmieniony na pierscien tp , który jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 7. Księga Życia- Zwykły item , który jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 8. Certyfikat Boga Smoków- Zwykły item , który jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 9. Ulepszenia Przedmiotów - Zwykły item , który jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 10. Rozwój umiejętności - Really?

¤ 11. System Pupili - Heh każdy serwer ma pety..

¤ 12. System Osiągnięć - Zwykła rzecz , która jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 13. Kostiumy & Fryzury - Ehh , kazdy serw to ma.

¤ 14. Mega wierzchowce - Stare jak swiat , chyba kazdy serwer ma.

¤ 15. Wierzchowce - Stare jak swiat , chyba kazdy serwer ma.

¤ 16. Wieża Demonów - Stare jak swiat , chyba kazdy serwer ma.

¤ 17. Wieża Cyklopów - DT S2 podmieione moby.

¤ 18. Piekielne Katakumby - Kazde sf to ma.

¤ 19. Świątynia Smoka - Stare...

¤ 20. Kryjówka Baronówny - Kazde sf to ma

¤ 21. Nowe Mapy - Nowe mapy xD? Pozdro na kazdym serwie sa.

¤ 22. Przedmioty u Handlarzy ----

¤ 23. Bonusy-----

¤ 24. Biolog Chaegirab-----

¤ 25. Seon-Pyeong----

¤ 26. Wieża Wyzwań - Zwykly wymiar wladcow.

¤ 27. Polowania - Mission Impossible

¤ 28. Tworzenie Gildii -- EE TAM

¤ 29. System konny ---- Standard

¤ 30. Pewne ulepszanie - Yhy norma

¤ 31. Zbędne przedmioty - EE Tam nic nowego.

¤ 32. Zagadkowy Kufer - Stare w kazdych plikach jest.

¤ 33. Skrzynia Przedmiotu

¤ 34. Przycisk doświadczenia - Zabawa w kliencie , ale uznam ze nowe bo nikt nie mial.

¤ 35. Status znajomych - Stare..

¤ 36. Nowy taniec (Gumsan Style) - Kazde sf ma.

¤ 37. Menu Wydarzenia -Zabawa w kliencie , ale uznam ze nowe bo nikt nie mial.

¤ 38. Wybór Umiejętności - Zabawa w kliencie , ale uznam ze nowe bo nikt nie mial.

¤ 39. System AFK - Stare

¤ 40. Nasze Eventy ee tam zwykle eventy.

¤ 41. Administracja

¤ 42. Słowa Końcowe

Tylko prezka fajna i to przyciaglo graczy e tam . Po 3dniach sie znudzi.

NIC NOWEGO

Udowodnij mu, że zadarł nie z tą osobą. ~ Kazdar...

Opublikowano

Po za wygladem miast nic ciekawego , reszta stara . Nowe npc sa w kazdych plikach . Prócz miast nic nowego . Błyszczenie? Zwyczajna zabawa w kliencie . Jedynie to prezka fajna , a co do serwera zwyczajny hard z nowymi miastami. Powodzenia.

¤ 1. Nasze Królestwa - Jedyna nowa rzecz

¤ 2. Ważne linki ----

¤ 3. Raty serwerowe -----

¤ 4. Początek gry ----

¤ 5. Tajemniczy Badacz - Zwykły npc , który jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 6. Księga Królestwa - Zwykły item podmieniony na pierscien tp , który jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 7. Księga Życia- Zwykły item , który jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 8. Certyfikat Boga Smoków- Zwykły item , który jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 9. Ulepszenia Przedmiotów - Zwykły item , który jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 10. Rozwój umiejętności - Really?

¤ 11. System Pupili - Heh każdy serwer ma pety..

¤ 12. System Osiągnięć - Zwykły rzecz , która jest w każdych plikach serwerowych.

¤ 13. Kostiumy & Fryzury - Ehh , kazdy serw to ma.

¤ 14. Mega wierzchowce - Stare jak swiat , chyba kazdy serwer ma.

¤ 15. Wierzchowce - Stare jak swiat , chyba kazdy serwer ma.

¤ 16. Wieża Demonów - Stare jak swiat , chyba kazdy serwer ma.

¤ 17. Wieża Cyklopów - DT S2 podmieione moby.

¤ 18. Piekielne Katakumby - Kazde sf to ma.

¤ 19. Świątynia Smoka - Stare...

¤ 20. Kryjówka Baronówny - Kazde sf to ma

¤ 21. Nowe Mapy - Nowe mapy xD? Pozdro na kazdym serwie sa.

¤ 22. Przedmioty u Handlarzy ----

¤ 23. Bonusy-----

¤ 24. Biolog Chaegirab-----

¤ 25. Seon-Pyeong----

¤ 26. Wieża Wyzwań - Zwykly wymiar wladcow.

¤ 27. Polowania - Mission Impossible

¤ 28. Tworzenie Gildii -- EE TAM

¤ 29. System konny ---- Standard

¤ 30. Pewne ulepszanie - Yhy norma

¤ 31. Zbędne przedmioty - EE Tam nic nowego.

¤ 32. Zagadkowy Kufer - Stare w kazdych plikac jest.

¤ 33. Skrzynia Przedmiotu

¤ 34. Przycisk doświadczenia - Zabawa w kliencie , ale uznam ze nowe bo nikt nie mial.

¤ 35. Status znajomych - Stare..

¤ 36. Nowy taniec (Gumsan Style) - Kazde sf ma.

¤ 37. Menu Wydarzenia -Zabawa w kliencie , ale uznam ze nowe bo nikt nie mial.

¤ 38. Wybór Umiejętności - Zabawa w kliencie , ale uznam ze nowe bo nikt nie mial.

¤ 39. System AFK - Stare

¤ 40. Nasze Eventy ee tam zwykle eventy.

¤ 41. Administracja

¤ 42. Słowa Końcowe

Tylko prezka fajna i to przyciaglo graczy e tam . Po 3dniach sie znudzi.

NIC NOWEGO

A co ma więcej zmienić , przecież to metin ... nie może zmienić sensu tej gry i to " Zwykły item , który jest w każdych plikach serwerowych. "

Przynajmniej coś dodali / zmienili ( wygląd ) , to już jest jakiś + bo widać inicjatywe z ich strony i że im się chciało .

Co do serwera , czekam na start :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...