Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hades - bóg podziemi.

Majkel

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Już prawie X mastery na Hadesie, świetnie się sprawdza na midzie. Zastanawiam się czy kupić diamond skina czy Soultarkera. Niestety, ten bog jest bardzo przewidywalny, bardzo łatwo uciec z jego ultimate, damage ma ogromny. Jedna z lepszych postaci w SMITE.

Opublikowano

Już prawie X mastery na Hadesie, świetnie się sprawdza na midzie. Zastanawiam się czy kupić diamond skina czy Soultarkera. Niestety, ten bog jest bardzo przewidywalny, bardzo łatwo uciec z jego ultimate, damage ma ogromny. Jedna z lepszych postaci w SMITE.

Diamond kupuj za favorki, a skin za gemy jak uzbierasz z promocji :)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Recolory głównie kupuje za favory, mam akurat uzbierane na tego diamonda.

Próbował ktoś grać mecz ligowy tą postacią? Kusi mnie żeby pójść na solo...

Opublikowano

To nie jest dobra postać na conq, ogolnie jest beznadziejny

tzn jeszcze w early/mid robi dużo ale w late jest tak bardzo bezuzyteczny - dmg malo robi, w late kazdy ma beadsy wiec z ulta wyjdzie albo cię ubije, jedynie fajnego silenca ma.

Jak dla mnie dużo lepiej sprawdza się jako support na conq,

na linni juz na 2 lvl pushuje całą fale, leczy adc, wymusza uzycie beadsow/skoku i w late robi zamieszanie - przy czym nie pada wbijając sie w 5 z ultem.

0bdbc37d288733ba.jpg

Opublikowano

Nie mogę się z Tobą zgodzić, na midzie ta postać wymiata, trzeba tylko dobrze pushować linie. Jest to bog bardzo wytrzymały i daję radę. Częściej go widzę na solo, na supporcie się marnuje.

Opublikowano

To nie jest dobra postać na conq, ogolnie jest beznadziejny

tzn jeszcze w early/mid robi dużo ale w late jest tak bardzo bezuzyteczny - dmg malo robi, w late kazdy ma beadsy wiec z ulta wyjdzie albo cię ubije, jedynie fajnego silenca ma.

Jak dla mnie dużo lepiej sprawdza się jako support na conq,

na linni juz na 2 lvl pushuje całą fale, leczy adc, wymusza uzycie beadsow/skoku i w late robi zamieszanie - przy czym nie pada wbijając sie w 5 z ultem.

Fakt, bardzo jest dużo postaci które mogą bez beadsa uciec z jego ulta o ile się nie mylę to między innymi Cupid i Neith. 

Mi się postać podoba, pamiętam jak miałam go mainować, ale coś nie poszło, tak czy siak polecam. Szkoda, że brak fajnego skina do niego, ktoś coś słyszał? :P

Opublikowano

jest bardzo mocny w early bo sie go ubic nie da a healuje sie cale hp i robi kolosalne dmg z 3, ale w takim lage gamie taka Scylla a Hades - Scylla z skilla 3 wali 800, Hades moze 400(?) 

nie marnuje sie na supporcie, tak jak wyżej napisałem jest mega pomocny, ale i tak jest pełno innych dużo lepszych supportów chociażby Sun Wukong z tych mniej popularnych.

Postać po prostu bez osłabiająca team, obecje wedlug mnie nie ma postaci tak bardzo useless, każdy mag mocniejszy, każdy support dużo lepszy.

Co do "dobrego" pushowania linni to co to za problem walnąć kilka auto jak minionli lecą podejść 2-3 i fala wyczyszczona, ew 1-3 w early mega ciężkie

Fakt, bardzo jest dużo postaci które mogą bez beadsa uciec z jego ulta o ile się nie mylę to między innymi Cupid i Neith. 

Mi się postać podoba, pamiętam jak miałam go mainować, ale coś nie poszło, tak czy siak polecam. Szkoda, że brak fajnego skina do niego, ktoś coś słyszał? :P

Co do tego to mi też Hadesem się mega przyjemnie gra, mam go na 6 masterce, posiadam wszystkie skiny poza diamentowym, legendarny jak dla mnie jest piękny, ale i tak sam grając nim widze, że jest useless - na arene dużo lepszy jest chociażby ares, jedynie na siege i 3v3 znajduje jakieś tam zastosowanie bo tam mi się nim najlepiej gra.

0bdbc37d288733ba.jpg

Opublikowano

Scylla to najprostsza postać którą Hadesem można pokonać. Nie wiem, może tylko ja tak mam bo to mój main, nigdy go na supporta nie biorę.

Recolory ma świetne!

Opublikowano

Scylla to najprostsza postać którą Hadesem można pokonać. Nie wiem, może tylko ja tak mam bo to mój main, nigdy go na supporta nie biorę.

Recolory ma świetne!

podałem przykład, a nie jakie kontry czy coś, co do tego, że Scylle Hadesem najłatwiej pokonać na jakiej podstawie to stwierdziłeś?

Scylla ma dasha którym ucieka z ulta Hadesa i nic jej nie robi (??)

0bdbc37d288733ba.jpg

Opublikowano

Prowokujesz Scylle do użycia ucieczki, następnie atakujesz ją jedynką, dwójką, trójką i ultimate.

Bardziej mnie irytuje Agni który nie dość, że ma ucieczkę to ma ultimate które zawsze celuje w środek mojej umiejętności ostatecznej.

Opublikowano

Prowokujesz Scylle do użycia ucieczki, następnie atakujesz ją jedynką, dwójką, trójką i ultimate.

Bardziej mnie irytuje Agni który nie dość, że ma ucieczkę to ma ultimate które zawsze celuje w środek mojej umiejętności ostatecznej.

Generalnie postacie które mają obszarowego ulta są lepsze. Np. nie wyjdzie ult Hadesowi to Agni rzuca swoją 1 i potem ultuje (Hades w między czasie dostaje stuna) więc jest po prostu przegrany, koniec gry i kill. :D

Dash Agniego jest najbardziej mnie wkurzającym w grze, ale to już nie o tym tutaj mowa. Tak czy siak Hades to według mnie dobra postać, ale jego ult ssie i to mocno, skoro można z niego uciec zwykłym skillem. 

Opublikowano

Szczerze mówiąc to moim zdaniem Hadesa powinni przeklasyfikować z guardianów do magów.

W early całkiem spoko, ale w late powoli coraz gorzej. Od jego ulti można uciec spellem, więc...

Opublikowano

Żaden choć troche lepszy gracz nie użyje dasha grając vs Hadesowi bez większej potrzeby, oszczędza go na ulta - zawsze jak złapie taką Scylle - uzywasz ulta i albo wychodzisz albo Hadesika sprzątasz, to samo Poseidonem, Anubisem, He Bo, Janusem, Nu Wą albo Kukulkanem który jest perfekcyją kontrą na Hadesa 

Jedynie jedzie Nox Vulcana Zk i Zeusa chociaż Zeusem tak samo zultujesz i Hades dostanie duzo obrazen, pozatym każdy choć troche ogarnięty grając przeciwko Hadesowi na papierowej postaci kupuje beadsy po pierwszym powrocie do bazy.

Hadesa lubie bardzo, a jego Vp chociaż, że go nie mam to kocham, ale to nie zmienia faktu, że Hades to postać jedynie 4fun i nie sprawdza się dobrze w porównaniu do innych bogów ktorzy po prostu są lepsi.

co prawda gość z nickiem nightmare6 (czy jakos tak chyba zmienił nick) ma ponad 1k winów na Hadesie i jak z nim grałem chyba 3 razy to tak wymiatał, że głowa mała

0bdbc37d288733ba.jpg

Opublikowano

Umiejętne wykorzystanie skillów w odpowiednim momencie jest kluczem do sukcesu, trzeba przewidywać zachowanie przeciwnika.

Ja nie mam problemu z Hadesem. No ale to kwestia gustów, każdy gra inaczej, każdy ma inną taktykę i postrzeganie gry.

Zauważ także, że niektórzy niedoświadczeni Gracze widząc już początek kombinacji combo Hadesa z automatu włączają beads'a, a wtedy wystarczy uruchomić ultimate.

Możemy się różnić stopniem zaawansowania gry i dobiera nam innych Graczy, ja gram w Smite teraz weekendowo i nie mam czasu na "nabijanie" statystyk aby mi dobierało bardziej doświadczonych Graczy (choć nadal twierdzę, że matchamaking leży i jest do poprawy, ale to nie jestem tematem tej dyskusji)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hades, bardzo rozpoznawalny w świecie mitologi; często się pojawia.

Pamiętam go jeszcze za starych czasów bety i muszę przyznać, ze wtedy go w ogóle nie doceniałem, bo ma ogromny potencjał. Nie dość, że jest mega mobilny, potrafi dostosować się zarówno jako tank jaki i mag, zadaje spory damage, i ma w miarę fajną obronę. 

Jeden z moich ulubionych magów, ponieważ sprawdza się na każdej mapie, ale przede wszystkim jest prosty do ogarnięcia.

Czekam osobiście na nową stylizację do niego, bo jest trochę zaniedbany (wiem, że są bogowie, którzy nie mają nawet 2 skinów, ale pole do manewru w przypadku Hadesa jest ogromne).

• 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...