Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Szybkie plemiona

pupek121

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jest jakiś sposób na szybkie plemiona aby szybko przejmować wioski ??? podoba idzie ogarnąć 400 wiosek w 3 h jak to możliwe jakie robić wojska atakowe ?? jak ogólnie wygrać rundę ?

Opublikowano

W rekrutacji masowej nie można właczyć podziału na grup. Jakbym miał tyle offów to by mnie szybko zjechali ...

Po to masz wioski deff by w razie ataku na jakąś wioskę się wysłać pomoc.

Sposób jaki ci opisał only jest najlepszy i stosowany na globalu jak i privach.

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Ja robię offy 6 K top 2.7 K LK jakieś 300 ŁnK i 320 tarańców.

A na def to albo 1;1;1 łuków mieczy i pik albo 8 K łuk i 2 K Ck. ;p

@

rozbudowa wioski następująco

Offowa

Ratusz (Poziom 25)

Koszary (Poziom 25)

Stajnia (Poziom 20)

Warsztat (Poziom 5-6)

Pałac (Poziom 1)

Kuźnia (Poziom 20)

Plac (Poziom 1)

Piedestał (Poziom 1)

Rynek (Poziom 19-20)

Tartak (Poziom 30)

Cegielnia (Poziom 30)

Huta żelaza (Poziom 30)

Zagroda (Poziom 30)

Spichlerz (Poziom 30)

Schowek (Poziom 10)

Mur obronny (Poziom 20)

Deffowa

Ratusz (Poziom 25)

Koszary (Poziom 25)

Stajnia (Poziom 12-15)

Warsztat (Poziom 2-4)

Pałac (Poziom 1)

Kuźnia (Poziom 20)

Plac (Poziom 1)

Piedestał (Poziom 1)

Rynek (Poziom 22)

Tartak (Poziom 30)

Cegielnia (Poziom 30)

Huta żelaza (Poziom 30)

Zagroda (Poziom 30)

Spichlerz (Poziom 30)

Schowek (Poziom 10)

Mur obronny (Poziom 20)

@ i jeszcze zależy od stylu to

W starym stylu to- około 6k topa, 3k lk i 300 taranów + 4 szlachty.

W nowym stylu to- 6k topa, 2,5k lk 500 ŁnK i 300 taranków

@3

Jeszcze dodatkowo co znalazłem na forum plemion przykłady rozkładania wojsk

wioski atakująca:

I model:

7000 top

3000 lekkiej

reszta tarany

II model:

6000 top

2000 lekkiej

1000 łuczników konnych

resztę tarany

Polecam dorzucić jeszcze w każdej wiosce 1 miecz bo jak topór idzie za szybko, a taran za wolno to jest szansa że się wpasuję. Np. tuż przed szlachtą.

Także radze robić większość wiosek wg. modelu pierwszego, ale zawsze można mieć kilka z modelu II jak by miał sporo łuków.

Wioska obronna:

I model

6500 pik

6500 miecz

6000 łuk

II model

9000 pik

5000 miecz

5000 łuk

resztę zwiad albo inne jednostki deff

III model

6000 pik

9000 miecz

5000 łuk

IV model

4500 pik

4500 miecz

4500 łuk

1000 ck

Myślę , że pomogłem :)

graphic.png

76561198162331360.png

Opublikowano

Tylko wiesz co na privach nie mam czasu na rozbudowę wioski tak bo jak są wioski po 12 tyś :D to wiesz :D no ale dzięki dzięki ziomek !! za objaśnienie !!

Opublikowano

To zależy od prifków ja ci podałem dużo przykładów rozbudowy typowo wioski offowskiej i deffowskiej,Więc nie jest takie to trudne . Wojsko musisz mieć w wioskach jak chcesz mieć jakieś szansę na serwerze. Zresztą teraz serwerów dobrych i fajnych jest coraz to mniej . Dlatego wole grać na globalnych plemionach :)

graphic.png

76561198162331360.png

Opublikowano

Nom tak powiem tak że tam można mieć milion w jeden dzień i zarówno go stracić w 1 dzień :) dokladnie kilka godzin :( tak jak straciłem już 2 razy.. jak mnie nie było..

Opublikowano

Na priwku to inna bajka :)

Co 15 minut jak potrafisz ogarnąć możesz łykać 1,2 mln :D

Ale to trzeba mieć sposób , chociażby na takim private gdzie w masowej grup nie ma ;)

Wystarczy chrome i dobry sprzęt plus wprawa :D

Więcej nic nie powiem :)

Off najlepszy i najszybszy byście robili 400 taran i reszta łk , bo nie ma się co bawić z toporkami na priwkach.

Deff byle jaki , bo i tak to znaczenia nie ma.

100 off powinno wystarczyć w zupełności , zapisanie wzoru w masowej rekrutacji tak by ich potem nie szukać i klikać tylko odśwież przy ponownych ich odrabianiu i to tyle.

Co 2-3 minutki tych 100 offów powinno być non stop w locie ;)

1 off 1 wioska tzw. fale wyśle 3 razy w ten sposób offa na 100 wiosek i są czyste.

Do tego szlachcianki 4 w każdej po 100 grubych i lecim z szlachtą , a to też z 1 minuta ustawiania 100 kart.Ponieważ 4 grube to 1 karta.A 100 kart to 400 ;)

Pozdro i myślcie czasem.

PS:Nie pisać mi na private , że jestem botem kiedy widzicie setki ataków ^^

Opublikowano

Autorze przypomniało mi się że jest taki magik który napisał bota online do plemion :) Myślę że jeżeli byś dobrze zaplanował i go ustawił to w mniej niż 3h jesteś w pełni rozbudowany na kilkuset wioskach :)

Opublikowano

Ale to do globalnych ? Dajcie spokój nie wiadomo co to za g... poczekam lepiej jak Lion wyjaśni to pytanie

Jak zapisać wzór w masowej rekrutacji ? jak z tymi kartami jeszcze objaśnij dokłądnie :)

Opublikowano

Mi trzeba na privy jak coś ja nie gram na globalnych :D

Do privów napisz sobie prostego bota który będzie ci cały czas rekrutował masowo :) Chyba że napiszesz do autora i za drobną opłatą przerobi ci pod danego priva

Opublikowano

na priwach raczej nie da się wprowadzać ,żadnych wzorów tylko trzeba samemu klikać w masowej rekrutacji :D

Mylisz się :)

Idzie zapisać wzór po czym wystarczy kliknąć tylko i wyłącznie odśwież i wojsko się robi :)

A botom precz!

Użyjcie głowy czasem , a nie automatyzujcie grę.

Fakt faktem ostatnio wypadam z formy chyba :D Sam vs 10 graczy ciężko mi idzie :D

Do tego lagi w masowej i przy dużej punktacji na privatewars. ;/

Zdałby się przegląd wiosek na strone , działające grupy w masowej , a do tego ogólnie działające grupy i ilość wiosek na strone w masowej aby każdy mógł ustawić sobie ile chce.

W SPQR uczyli jak grać :P

Ja grać umiem , ale to nie wystarcza , bo czasem po prostu nudzi mnie to wszystko i zamiast się bronić lub atakować mimo iż jestem na koncie wole oddać wioski bez walki , a kiedyś po tygodniu jak będę miał 0 pkt dojechać kogoś do zera ^^

Pozdro i myślcie to klucz do szybkiego ogarniania ;)

Myślicie , że jak Mercol na synchro zdjął gościa 10mln?

Albo w jaki sposób wysyłamy co 3 minuty po 100 ataków , a czasem nawet więcej zależy od humoru. Główkujcie kto zna odpowiedź zapraszam na pw , a postaram się załatwić nie tykalność na priwku na który wbije wybrany przez was lub doprowadze konto do top1 po czym je komuś oddam.

Ale to do globalnych ? Dajcie spokój nie wiadomo co to za g... poczekam lepiej jak Lion wyjaśni to pytanie

Jak zapisać wzór w masowej rekrutacji ? jak z tymi kartami jeszcze objaśnij dokłądnie :)

Nie mogę tego cię nauczyć :)

Wybacz.

Graj full off w dzień , a kiedy idziesz spać przedefuj się redukując offa do minimum tj. 100 zależy ile masz wiosek.Ja na 1000 wiosek 100 offa mam i mi starcza :D

Bot? On na priwkach nie zadziała zbyt duża prędkość tam jest :D

Jak on się na polskich szybkich zgubił i nie nadążał farmić ... dajcie spokój tym możecie co najwyżej farmić na normalnych chociaż i tak nie do końca , bo wysyłać powinien każdą jednostke oddzielnie , a nie lk pomieszane z pikami itd... Póki co admin też go nie uruchomi :)

Życzę powodzenia... PS:Ostatnio z zaginionym przez nocke ponad pół miliona kliknięć wykonaliśmy lub lepiej by rozbudować w 2000 wiosek murki i je wymaksować :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...