Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Sugestia]Ranga Zbanowany + jakieś oznaczenie, że post został już zgłoszony lub ktoś dostał warna.

▒Kiszka▒

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, ostatnio zauważyłem, że w minecraft jest dużo spamerów którzy dobijają 50 postów i dostają bana. Skoro już mają perma, to po co mają dostać warna, a moderator ma tracić czas? Chodzi mi, że ktoś zgłosi jego 3 posty, moderator oceni jako spamera i da perma. Ale reszta postów zostaje i tak każdy je zgłasza nie wiedząc, że to konto ma perma. Dlatego taka ranga Zbanowany by im pomogła. Ewentualnie można dodać rangę Zawieszony dla tych co mają czasowego.

Dodatkowo przywrócić obrazek informujący o warnie, lub dodaj, że post został zgłoszony przez kogoś innego. Mięliście dodać o warnie, ale efektów brak.

Piszę to dlatego, że praca modów minecraft jest w moim przekonaniu słaba, jednak rozmawiałem z jednym i mówił, że właśnie przez tego typu zgłoszenia niema czasu.

Zalety:

+Mniej fałszywych zgłoszeń

+Brak zgłoszeń za które ktoś już dostał warna

+Brak zgłoszeń postów użytkownika, który jest zbanowany

+Pomoc moderatorom, przez to będą mięli więcej czasu na wykazanie się pożytecznymi rzeczami typu poradniki, pomoc w pytaniach użytkowników (czego w ogóle nie widzę)

Oczywiście opisałem tu dział minecraft bo nie wiem jak gdzieś indzie, ale propozycja tyczy się całego forum.

(Modzi MC proszę zaoszczędzić hejtów w moją stronę, pozdrawiam)

MPC Hejter Team Leader

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Taki znaczek warn.png po lewej stronie użytkownika, tylko z innym kolorem (na przykład żółtym - zgłoszono, ale nie nadano warna i zielonym - nadano ostrzeżenie) byłby okej, bo przecież nie można sobie takich dodatków obok nicku dodawać.

Jestem na tak. Ranga "Zbanowany" jest tylko poprzez ACP, a to przecież nie ma sensu.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ranga zbanowany - nie, bo podczas amnestii jest masowe odbanowywanie, a tak trzeba byłoby każdego z osobna, co mija się z celem.

Opublikowano

Ranga zbanowany - nie, bo podczas amnestii jest masowe odbanowywanie, a tak trzeba byłoby każdego z osobna, co mija się z celem.

Ale amnestia jest bez wyjątków ;x

Zdecydowanie na tak.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Taki znaczek warn.png po lewej stronie użytkownika, tylko z innym kolorem (na przykład żółtym - zgłoszono, ale nie nadano warna i zielonym - nadano ostrzeżenie) byłby okej, bo przecież nie można sobie takich dodatków obok nicku dodawać.

Jestem na tak. Ranga "Zbanowany" jest tylko poprzez ACP, a to przecież nie ma sensu.

Opublikowano

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Moim zdaniem wystarczy pasek informujący, że dana osoba dostała już warna.

Tylko mógłby być trochę mniejszy i trochę łagodniejszy kolor.

Bardzo przydatne!

Opublikowano

Ja się z tą rangą spotkałem (wyświetla mi się w jako ranga użytkownika very fany)

Opublikowano

Dodatkowo przywrócić obrazek informujący o warnie, lub dodaj, że post został zgłoszony przez kogoś innego. Mięliście dodać o warnie, ale efektów brak.

To by się bardzo przydało :P Tak

ex

Opublikowano

Kiedy ostatnio była amnestia ? :O

Co do tematu jestem za dodaniem tego ale i tak tego nie zrobią bo obciąży maszynę a jak widzicie już teraz ledwie daje rade.

1000093817-removebg-preview-1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...