Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Sugestia] Przycisk zgłoś

Gość Pan Szymek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Często użytkownicy nie zauważają, że autor danego posta dostał permanentnego bana i raportują jego posty. No więc moją sugestią jest uczynienie przycisku "Zgłoś" szarym i nieklikalnym lub po prostu niewidzialnym przy postach, których autor otrzymał perma.

Opublikowano

Lepiej aby wrócił napis "Użytkownik już otrzymał ostrzeżenie za ten post" czy coś takiego. A co do samej opcji zgłoś to mam inną sugestię by po naciśnięciu wyskoczyło okienko dialogowe (coś takiego jak dajemy dodaj obrazek i takie coś wyskakuje) a nie przenosiło na oddzielną stronę, bo to jest uciążliwe jak się robi masowo raporty.

Admin Cienia
Opublikowano

Często po zbanowaniu masowych "spambotów" pozostaje wiele postów np. z reklamą. W takiej sytuacji opcja uniemożliwi zgłoszenie ich do usunięcia (oczywiście można napisać pw do gm-a, jednak raport jest wygodniejszą formą powiadomienia o złamaniu regulaminu).

Myślę, że najpierw lepiej przywrócić możliwość "odrzucania zawartości" która niegdyś była i dopiero wtedy pomyśleć nad taką sugestią.

Jestem neutralny.

1294477714-U1.png

Opublikowano

1. Do już zraportowanych (gdzie został zmieniony poziom ostrzeżeń) lub właściciel posta jest zbanowany deaktywować przycisk raportuj.

2. Podczas permbana dodać opcję kasowania wszystkich postów użytkownika, zaznaczało by się ją tylko podczas banowania spambotów, dzięki czemu u innych którzy pisali sensowne posty można by zostawiać je tym samym zachowując sensy wypowiedzi w wielu tematach.

Opublikowano

Często po zbanowaniu masowych "spambotów" pozostaje wiele postów np. z reklamą. W takiej sytuacji opcja uniemożliwi zgłoszenie ich do usunięcia (oczywiście można napisać pw do gm-a, jednak raport jest wygodniejszą formą powiadomienia o złamaniu regulaminu).

Myślę, że najpierw lepiej przywrócić możliwość "odrzucania zawartości" która niegdyś była i dopiero wtedy pomyśleć nad taką sugestią.

Jestem neutralny.

2. Podczas permbana dodać opcję kasowania wszystkich postów użytkownika, zaznaczało by się ją tylko podczas banowania spambotów, dzięki czemu u innych którzy pisali sensowne posty można by zostawiać je tym samym zachowując sensy wypowiedzi w wielu tematach.

Rozmawiałem na ten temat z jednym z administratorów i uznał, że lepiej tego nie wprowadzać z pewnych powodów.
Opublikowano

1. Do już zraportowanych (gdzie został zmieniony poziom ostrzeżeń) lub właściciel posta jest zbanowany deaktywować przycisk raportuj.

Głupota. Część poradników by poszła sobie gdzieś.

@top

Za, oczywiście, jak nie będzie błędów ...

@down

No tak, ale skoro i tak Misczu się dowiedział, że admin jest na nie, to nie będzie ;)

Opublikowano

Pomysł nieprzemyślany. Na nie.

Ktoś może dostać bana, ale posty/tematy łamiące regulamin dalej są i nie można ich wtedy zgłosić.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Gdy ktoś napisał np. 100 postów z reklamą i dostał bana, jego posty nadal są i linki w jego postach nadal spełniają swoją rolę (reklamują np. inne forum), do tego nikt nie będzie mógł ich zgłosić.

Jestem na nie. Chyba, że ktoś to dopracuje.

Opublikowano

Wchodząc ponownie do sugestii właśnie miałem zamiar napisać o tym co up. To jest lepsze rozwiązanie, na tak.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Dobry pomysł, ale musi być doprecyzowany, bo TCQ ma słuszność, że często zostają jakieś pozostałości po spamerach. Może po prostu zrobić szary przycisk, aby wiadome było, że użytkownik ma perma, ale jednak dalej aktywny (można wysłać raport)?

Opublikowano

Dobry pomysł, ale musi być doprecyzowany, bo TCQ ma słuszność, że często zostają jakieś pozostałości po spamerach. Może po prostu zrobić szary przycisk, aby wiadome było, że użytkownik ma perma, ale jednak dalej aktywny (można wysłać raport)?

Wtedy userzy mogą po prostu pomyśleć, że nie da się kliknąć na przycisk/że ktoś już wysłał raport i nie trzeba ponownie wysyłać lub coś podobnego.

Nie ma co kombinować, to nie jest aż tak bardzo potrzebne.

Admin Cienia
Opublikowano

Może zamiast "kombinowania" z przyciskiem zgłoś lepiej wprowadzić automatyczne nadawanie rangi "Banned". Niby obecnie profil zbanowanego permanentnie jest "nieklikalny", jednak nie każdy to sprawdza wysyłając raport.

1294477714-U1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...