Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] o Colorado V2 w grze Infestation

SubZero9921

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszcie swoją opinie na temat colorado v2

Jak wam podoba się nowe Colorado ? bo mi nie za bardzo jest zbyt z bugowane Develporzy moim zdaniem zrobili tą mape że tak powiem na ''Odwal Się ''

Opublikowano

No nie dziw się, że jest zrobiona na odwal skoro cała społeczność truła im dupę żeby ją w końcu udostępnili. Ludzie chcieli, więc mają. Z czasem będą ją aktualizowali i za kilka miesięcy będzie chodzić jak marzenie. U mnie chodzi słabo, mimo że rzekomo ma optymalizację do mojego GTS 250.

Rekrut
Opublikowano

ja to samo gts 250 mam po 15fps -10fps a niekiedy 20 25... No tak ja czekam na nowego kompa moze wtedy gra w infestation przynieszie mi zabawe.

Opublikowano

No nie dziw się, że jest zrobiona na odwal skoro cała społeczność truła im dupę żeby ją w końcu udostępnili. Ludzie chcieli, więc mają. Z czasem będą ją aktualizowali i za kilka miesięcy będzie chodzić jak marzenie. U mnie chodzi słabo, mimo że rzekomo ma optymalizację do mojego GTS 250.

Obiecywali jeszcze samochody w wakacje ;) i co :P tak z infestation obiecanki cacanki

Opublikowano

No i teraz ludzie będą stękać o pojazdy a jak je dodadzą to wielki krzyk będzie, że bug na bugu. Ja wolę poczekać i zagrać bezproblemowo. Mapkę ładnie odpicują i będzie git, ale jak dla mnie sprint jest nieproporcjonalny do wielkości mapy. Jest go za mało.

Rekrut
Opublikowano

Raczej nie będą mili duzo czasu na odpicowanie jej bo tworzą nową gre to samo co infestation tylko zamiast zoombie kosmici ... no i proszę kasa kasa ;d

Opublikowano

Raczej nie będą mili duzo czasu na odpicowanie jej bo tworzą nową gre to samo co infestation tylko zamiast zoombie kosmici ... no i proszę kasa kasa ;d

Że tak powiem wyjdzie kolejny szajs w który będzie każdy grał taaak znowu I LIKE cheats i tego typu rzeczy tak jak w Infestation cziterów nie zabraknie ale nie rozumiem ich nie zrobili dobrze jednej gry to znaczy dwóch bo jeszcze WarInc a już zaczynają się zabierać za następną trochę bez sensu ...

Opublikowano

Sam dzisiaj pobrałem dopiero aktualizację i będę chciał przetestować grę.

Z tego co mi mówił kolega to właśnie tam jest pełno bugów, serwery zapełnione, lagi totalne i wywala co 5min.

Zobaczymy dzisiaj jak to ze mną będzie :]

4770714280454741315510.png
Opublikowano

Sam dzisiaj pobrałem dopiero aktualizację i będę chciał przetestować grę.

Z tego co mi mówił kolega to właśnie tam jest pełno bugów, serwery zapełnione, lagi totalne i wywala co 5min.

Zobaczymy dzisiaj jak to ze mną będzie :]

Te wywalanie co 5 minut to naprawili ale z zombie to masakra takie lagi :(

Opublikowano

W szkole jeszcze jestem więc się zapytam :)

To prawda, że są tam serwery 100 slotów i na dodatek zapełnione?
Jak tak to jak tam z serwerami mającymi zwykłą mapkę? :D

4770714280454741315510.png
Opublikowano

W szkole jeszcze jestem więc się zapytam :)

To prawda, że są tam serwery 100 slotów i na dodatek zapełnione?

Jak tak to jak tam z serwerami mającymi zwykłą mapkę? :D

Właśnie na serverach np Veteran servers jest po 1, 2,3,4 osób a maks po 10 a na normlanych po 30 ,40 maks po 50 na EU a tak to po stówie na Colorado v2 przynajmniej można spokojnie po lutować ja z tego właśnie korzystam Campos całe moje he he ;)

Opublikowano

szczerze? jeżeli mam być szczery to powiem, że v2 jest beznadziejne, ale to jest tylko i wyłącznie moja opinia. Ja nie wiem co ten człowiek Artemis robił na streamach. Podobno chodził sprawdzał błędy, loot, ale ja po 15 min grania znalazłem ich tyle, że podziękowałem i wbiłem na v1. Niby dzisiaj jest lepiej, po ostatnich hotfixach, ale szczerze powiedziawszy odechciało mnie się tego testować.

Generalnie loot na v2 jest bardzo dobry. Respi się dużo broni i rzeczy. Czasami, aż za bardzo (wbijając do 2 domków w campos znalazłem 4 barykady, a w smallville calutki plecak medium broni). Zauważyłem też, że teraz w 1 miejscu respi się za dużo takich samych rzeczy np 4 butelki wody obok siebie lub bronie melee. Generalnie to nie przeszkadza, ale dla tych co będą w przyszłości mieć swoje prywatne serwery na v2, będzie raj. Markety w miastach dalej zbugowane. Część lootu w ziemi, część w półkach. Ten bug występuje zarówno na v1 jak i na v2.

Zombie? żałosne...pisali niby, że poprawią animacje, że będą inteligentniejsze, a zamiast tego mamy roboty, które może i do nas biegną, ale po chwili dają sobie spokój. Łatwo je zbugować, zgubić. Nie wiem co by było gdybym miał wbitego walkera stalkera :D

oświetlenie jak dla mnie zbyt oczojebne. W niektórych miejscach zbyt sztuczne. Za dużo kontrastu jak dla mnie i na dłuższą metę może to wydawać się męczące. Ciekawie za to wyszła noc. Teraz faktycznie można czuć, że się gra w nocy. Nawet gamma i nvidia nie daje sobie rady tak jak kiedyś (kiedyś przy dobrych ustawieniach w nocy grałem jak za dnia. ) Teraz trzeba się oglądać i kto wie, może nvg znajdzie jakieś zastosowanie. W niektórych pomieszczeniach, szczególnie jak pojawia się cień jest troszkę za ciemno. Powinno to jak dla mnie zostać poprawione.

optymalizacja- niby działa to troszkę płynniej, ale fps'y w moim przypadku są niestabilne.Gdy biegne ok mam te 30-40 fps, ale jak chcę się szybko obrócić lub przyzoomować to tracę drastycznie klatki. W mniejszych lokacjach jest lepiej, ale cóż szkoda, że wszystko wczytuje się w czasie rzeczywistym i procesor musi się tak męczyć. Nie mam super sprzętu, ale uważam, że jest za dużo cieni itd pomimo iż wszystko jest na niskich ustawieniach. Kiedyś przed modyfikowaniem oświetlenia grało mi się naprawdę dobrze i gra była bardzo grywalna. Teraz mam wrażenie, że ten nowy silnik to tylko chwyt reklamowy, by zachęcić tych co skasowali tą grę na ponowne zainstalowanie. Szczególnie tych którym gra słabo chodziła.

Największym plusem są dźwięki, które zostały wprowadzone. Nareszcie gra stała się bardziej wymagająca. Nie ma już 3 dźwięków na krzyż jak to było wcześniej. Słychać chodzenie po trawie, betonie, piasku, kamieniach. Tak powinno być od dawna. Kolejnym fajnym dodatkiem jest pływanie. Drewniane- owszem, ale jest. Nie muszę jak idiota lecieć wokół wody.

Podsumowując: V2 to tak naprawdę v1. Tyle, że bardziej podrasowane i ciut większe. Nie ma czym się podniecać. Testy testami, ale wkurwia mnie to, że kosztem tych testów v1 też dostało po dupie. Chociażby ten bug z tym zbugowanym lootem w markecie. Chcą się bawić? ok, ale niech nie mieszają w v1. Niech se przerabiają v2, ale tak żeby dało się grać przez ten czas na v1, a nie, że człowiek musiał się męczyć z lagami, zombiakami itd.

Opublikowano

Moim zdaniem mapa jest ok , ale są pewne minusy , mianowicie miejsca praktycznie niedostępne , takie jak chociażby clearview , ze względu na zombie , to jest obecnie lokacja nie osiągalna jeśli pójdzie się samemu ( bez brania niczego ) , słyszałem , że w norad też jest niezły hardcore, ale nie byłem , więc nie mówię .

Irytujące jest też to , że jak wywali cię z serwa ( teraz rzadziej , ale i tak ) np. z 5 sniperkami to już nie możesz się zalogować i mieć tego loota cały czas , a szkoda , czyż nie ? To trzeba naprawić na 100 %

Generalnie to mapa/patch jest na plus ( na początku masakra teraz zdecydowanie lepiej ) , grunt , że jest coś nowego .

Opublikowano

Moim zdaniem mapa jest ok , ale są pewne minusy , mianowicie miejsca praktycznie niedostępne , takie jak chociażby clearview , ze względu na zombie , to jest obecnie lokacja nie osiągalna jeśli pójdzie się samemu ( bez brania niczego ) , słyszałem , że w norad też jest niezły hardcore, ale nie byłem , więc nie mówię .

Irytujące jest też to , że jak wywali cię z serwa ( teraz rzadziej , ale i tak ) np. z 5 sniperkami to już nie możesz się zalogować i mieć tego loota cały czas , a szkoda , czyż nie ? To trzeba naprawić na 100 %

Generalnie to mapa/patch jest na plus ( na początku masakra teraz zdecydowanie lepiej ) , grunt , że jest coś nowego .

Dla mnie by nie musiało być nawet tej nowej mapy Colorado V2 wystarczył by mi tylko jeden porządny AntyCheat wiem że to forum bardziej stworzone o pisaniu o czitach i ogólnie o rzeczach związanymi z czitami

Ale powiedzcie sami nie macie już dosyć tych cziterów w Infestation ? NP ( Idziecie sobie z full lutem 5 snajperek a tu typek z krugerka zabija was na 2 strzały z 300 metrów WTF ? ) to jest naprawdę wkurzające

Opublikowano

Dla mnie by nie musiało być nawet tej nowej mapy Colorado V2 wystarczył by mi tylko jeden porządny AntyCheat wiem że to forum bardziej stworzone o pisaniu o czitach i ogólnie o rzeczach związanymi z czitami

Ale powiedzcie sami nie macie już dosyć tych cziterów w Infestation ? NP ( Idziecie sobie z full lutem 5 snajperek a tu typek z krugerka zabija was na 2 strzały z 300 metrów WTF ? ) to jest naprawdę wkurzające

^Antycheat? sam wiesz, że nie jest to realne. Mnie osobiście cheaterzy nie przeszkadzają. Przyzwyczaiłem się i jakoś sobie daje radę przeciwko takim. Wkurwia mnie jednak to, że crashuje mnie dosyć często gra przez to ginę i odechciewa mi się wbijać ponownie na serwer. Wydajnościowo też jest biednie. Już nawet same aimboty i noclipy razem mogłyby grać na serwerach, byle było płynniej. Wcześniej jak na serwerze robiła się noc czy dzień nie traciłem tak drastycznie klatek, a teraz po prostu nie mogę grać. Muszę czekać do godziny 8:00 jak się robi jaśniej na serwerze. To jest przykre. Muszę zainwestować chyba w bardzo dobry sprzęt, żeby mieć wydajniej, bo te gamonie w życiu tego nie ogarną.

Opublikowano

^Antycheat? sam wiesz, że nie jest to realne. Mnie osobiście cheaterzy nie przeszkadzają. Przyzwyczaiłem się i jakoś sobie daje radę przeciwko takim. Wkurwia mnie jednak to, że crashuje mnie dosyć często gra przez to ginę i odechciewa mi się wbijać ponownie na serwer. Wydajnościowo też jest biednie. Już nawet same aimboty i noclipy razem mogłyby grać na serwerach, byle było płynniej. Wcześniej jak na serwerze robiła się noc czy dzień nie traciłem tak drastycznie klatek, a teraz po prostu nie mogę grać. Muszę czekać do godziny 8:00 jak się robi jaśniej na serwerze. To jest przykre. Muszę zainwestować chyba w bardzo dobry sprzęt, żeby mieć wydajniej, bo te gamonie w życiu tego nie ogarną.

Daj sobie gorszą grafike takie ustawienia all na low rozdzielczość hd czyli 1280 na 720p i mi to pomogło i programik spróbuj użyć który mi działa nie Fake jest to Razer Game Buster darmowy programik zobacz sobie ;)

Opublikowano

przed oświetleniem i v2 grałem na 1680x1050, a teraz mam ustawione 1280x720 wszystko na low i dosłownie z daleka nie widzę nic.Pikseloza jak c**j, ale mimo to jest tragicznie z płynnością. Te śmieszne programiki typu game/razer booster nic nie dadzą, dlatego, że mam wszystkie programy i większość zbędnych usług wyłączone. Sam co jakiś czas staram się dbać o system. Dlatego nie ma takiej najmniejszej opcji, aby te programy wyciągnęły więcej optymalizacji niż jest teraz. Uruchamiałem to kiedyś, ale nie widziałem poprawy nawet o 1fps. Kto wie może jakbym się pobawił z tym local.ini to może coś by z tego wyszło. Chociaż kto wie czy nie zablokowali już tego całkowicie.

Wbiłem sobie jakieś 15min temu na v2 i powiem, że lipa straszna. Teraz już nawet jak wbijam do jakiegokolwiek miasta to gdy obracam myszką i celownikiem, klatki strasznie spadają do 10-15fps. Na v1 jest zdecydowanie lepiej, ale i tak nie gra się komfortowo. Gdy wbiegam do clearview to mam takie sekundowe zacinki. Tak jakby mapa mi się doczytywała. Nie ukrywam, że raz w taki sposób zombiaki mnie zabiły, bo zatrzymała mi się gra na jakieś 10sekund.

Chyba muszę poczytać ruskie fora. Tam chociaż się chłopaki na rzeczy znają. Może mają jakiś sposób na poprawę wydajności. Może być nawet na granicy legalności.

Opublikowano

Praktycznie nic się nie zmieniło. Tylko miasta niektóre są bliżej siebie. Wcześniej grałem na High w 30 fps. Teraz na LOW w 30 fps. Lepszy loot niż w normalnym. Poza tym to nic nowego..

1377531174-U173186.png

Opublikowano

@up. Dolkadnie. Te wszystkie programiki mozna o kant du... rozbic. Nigdy, ale to nigdy nie odnotowalem WZROSTU wydajnosci ! Ci co pisza, ze maja 1-3 fps wiecej, radze sie zapoznac co oznacza pojecie "fps".

A moze to wszystko przez to, ze mam porzadek w kompie ;)

Nie "czarujcie", ta gra jest ZLE napisana i tyle.

test

Opublikowano

Bo pewnie masz poinstalowanego syfu na kompie i wraz z systemem odpala Ci się pierdyliard programików. Gdy komputer jest czysty i ma zainstalowane tylko najpotrzebniejsze rzeczy to takie programy nie dają efektu.

Opublikowano

Bo pewnie masz poinstalowanego syfu na kompie i wraz z systemem odpala Ci się pierdyliard programików. Gdy komputer jest czysty i ma zainstalowane tylko najpotrzebniejsze rzeczy to takie programy nie dają efektu.

Komp po formacie <3

Opublikowano

To nie ma opcji żeby Ci fpsy skakały. Takie programy tylko zamykają niepotrzebne procesy zwiększając wolne zasoby komputera, więc skoro masz dysk po formacie to on nie ma co wyłączać. Efekt placebo się kłania. Osobiście mogę Ci w 30 min napisać program który oszukuje wszystkie liczniki fpsów i pokazuje że masz ich 5000.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...