Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Assyn-Ocalenie

SwerQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam cię drogi kolego!

Chciałbym Ci przedstawić mój projekt gry o nazwie "Assyn", jest to seria gier

składająca się z trzech części. Pierwsza jest to Assyn-Ocalenie.

Assyn jak można się domyśleć jest powiązane ze słowem "Assasyn"

I jest to tak dlatego że historia opowiada o naszym bohaterze (Assynie) i właśnie dzięki niemu powstali Assasyni.

W pierwszej części mamy za zadanie dokończyć misję naszego dowódcy który jest bardzo osłabiony.

A mianowicie zabić wiedźmę , która ma siedzibę w Mrocznych Lasach.

Podczas gry będą towarzyszyły "znajdźki" w postaci skrzynek np z diamentami (jest to waluta).

Róznego rodzaju zadania typu znajdź mój łuk, przekonaj go żeby wziął się do roboty itp.

Za diamenty możemy kupić u różnych handlarzy miecze, sztylety, topory, mikstury itp.

Będą różne rodzaje handlarzy np handlarz sprzedający mikstury itp.

Gra będzie się toczyła tak jak by do "tyłu", w pierwszej części mamy do zrobienia na początku to co już się kiedyś zdarzyło

ale to co już się zdarzyło będzie opowiadane dopiero w następnych częściach. (Mam nadzieję że rozumiecie?)

Gra ujrzy światło dzienne w wersji finalnej

ok. 2 listopada. Gra będzie do pobrania za darmo

i 1 tom (1 gra) będzie trwała około 1,5h.

Jeśli macie jakieś pytania co do tej serii gier, to zapraszam do pisania postów poniżej. Pozdrawiam, SwerQ

(Historia Assyna jest oczywiście zmyślona na potrzebę projektu)

Ss'y i filmik z dema będą 20 października :)

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gra 3D, w unity, czy może kolejna randomowa gierka z jakiegoś "RPG Makera"?

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Masło maślane, wygląda jak zapowiedz pisania przez 10-latka... Poczekamy i zobaczymy co Ci z tego wyjdzie.

Gdzie tu w tej zapowiedzi jest "masło maślane" jak ty to ująłeś? Bo nie rozumiem. Wszystko wygląda tak jak powinno a że nie ma grafiki no to dodam później.

Opublikowano

To kolejna gierka z RPG makera?

Nazwałeś to gierką z RPG Makera nie wiedząc kompletnie nic o niej. Co z tego że RPG Maker? Na RPG Makerze powstało wiele znanych tytułów. A ja nie jestem

typem dzieciaczka który wrzuca po kilkanaście gier. Ja chcę się zająć JEDNĄ serią gier właśnie o Assynie.

A dla niektórych według mnie "ogarniętych" ludzi, liczy się bardziej rozgrywka, dobra fabuła, system walki, klimat i postacie w które można się wczuć.

Dla mnie się to najbardziej liczy, i chcę to odwzorować idealnie.

Opublikowano

Prezentacja nie za ciekawa. Nie mniej jednak czekam na ss'y gdyż na razie nie ma co oceniać. ;)

Opublikowano

Nazwałeś to gierką z RPG Makera nie wiedząc kompletnie nic o niej. Co z tego że RPG Maker? Na RPG Makerze powstało wiele znanych tytułów. A ja nie jestem

typem dzieciaczka który wrzuca po kilkanaście gier. Ja chcę się zająć JEDNĄ serią gier właśnie o Assynie.

A dla niektórych według mnie "ogarniętych" ludzi, liczy się bardziej rozgrywka, dobra fabuła, system walki, klimat i postacie w które można się wczuć.

Dla mnie się to najbardziej liczy, i chcę to odwzorować idealnie.

E tam, RPG maker to i gra pewnie nie warta uwagi. Ale poczekamy, zobaczymy.

shoob.png

Opublikowano

Nie wiem o co Ci chodzi? Umieszczam pierwszy raz swoją grę. Robiłem gry od dawna ale ich nie umieszczałem.

To dziwne że wczoraj sie zarejestrowałeś to po 1 a po 2 widać po stylu pisania że to ty Pev,Laytoo i teraz nadszedł na zmianę czyli SwerQ.

Powodzenia Pev.

Świdwin stacja kolejowa

KOSOVO NIE JEST SERBSKIE.

Opublikowano

... nie wiem o co chodzi z tym "pevem" czy jak mu tam.

Zarejestrowałem się wczoraj bo przeglądałem forum jako "Gość"..

Jeszcze ktoś ma coś do powiedzenia o jakimś "pevie"? Nie jestem jakimś dzieciaczkiem.

Opublikowano

wiem ze to ty po stylu pisania

Panie 12 latku, czemu mnie nie zgłosiłeś? Albo zgłosiłeś i co się okazało? Że mam inne IP. Dziękuje dowidzenia.

Jeżeli nie masz nic do powiedzenia w temacie to po jakiego czorta się wypowiadasz?

PS: Idź się uczyć a nie "trollujesz"

~ Dla tych co czekają

Projekt wyjdzie szybciej, aktualnie szykuję zakończenie, żeby było nieprzewidywalne, i dramatyczne.

Opublikowano

Czy mi się wydaje że to kolejne multi Pev'a?

Kolejny! Z choinki się urwał!

Cały temat się ciągnie właśnie o tym. Nie jestem żadnym Pevem!

Dzieci grożą mi że mnie zgłosili a jak widać admin sprawdził i co?.. i nic.

Opublikowano

Kurwa, przestańcie go cisnąć, jak wam się coś nie podoba to idźcie w tibie pograć, gość przynajmniej coś dla was robi, zróbcie swoje gry to z chęcią się pośmieje.

@TOP

Na razie nie ma SS, aczkolwiek, poczekam i zobaczę co z tego wyjdzie :).

Opublikowano

Kurwa, przestańcie go cisnąć, jak wam się coś nie podoba to idźcie w tibie pograć, gość przynajmniej coś dla was robi, zróbcie swoje gry to z chęcią się pośmieje.

@TOP

Na razie nie ma SS, aczkolwiek, poczekam i zobaczę co z tego wyjdzie :).

Urwał, nie podoba się im, to piszą co myślą. Wolność słowa obowiązuje. Mi też się zresztą nie podoba, bo widać że to ten sam ziomeczek od tych poprzednich niewypałów. Zmienił kompa, i zarazem osobowość, ale styl pisania pozostał. Po za tym zaraz będzie kolejny jego temat, i kolejny o jakichś kolejnych i kolejnych pseudo-grach... Wziąłby się chłopaczek za naukę choćby i Basica, czy C++, a potem zapoznał z jakimiś bibliotekami graficznymi (np. Allegro) i zrobił jakąś grę w 2D. Nauczyłby się czegoś więcej, aniżeli robienia "gierek" w RPG Maker'ze.

1567846744.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...