Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Main Champ.

Flow1910

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Każda postać jaką zaczynam mainowac po pewnym czasie nerfia. Najpierw xin, lee, vi, hecarim, teraz nadchodzi czas zeda, mam nadzieję, że chociaż riven nie dotknął. Nie ma dużego sensu skupiać się tylko na jednej postaci, o wiele lepiej o czym sam się przekonałem, jest wybrać sobie kilka postaci na daną pozycję i szkolić się w grę każda z nich.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Ja na moim poziomie silver 4 sobie z mainowalem ww na topie bo nigdy nie buduja quick silvera na adc wiec mozna ich latwo zabic i mozna wogole kosic na tym poziomie .

Jak pomogłem licze na Lajka!!!
Opublikowano

Ja sobie mainuje Caitlyn, dlaczego? Tak na prawdę to nie wiem kiedyś zaczałem nią grać i tak jakoś zostało że jest moją ulubianą postacią i gdy mam jakiś lose streak wystarczy że wezmę Caitlyn i wygrywam ^^.

Lecz nie radzę skupiać się na jednej postaci.Ja sam opanowałem 3 postacie na bot'a co by była jakaś różnorodność w pickach.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Vi, ashe i Riven.

Vi bo ma tonę CC i przy tankowatym buildzie jest po prostu nie do zatrzymania.(I ma najlepszy design postaci w całej grze)

Ashe bo zaskakuje przeciwników krytami i ultem. Niby straszny papier a dzięki umiejętnościom kite'owania może zdjąć na solo nawet potężnego tanka.

Riven, bo buduję ją na DMG + HP i okazuje się główną postacią w każdym teamfighcie. Przebijasz się przez tłum do ADC, ściągasz go w 2 sekundy a potem siejesz zniszczenie po prostu używając q w centrum bitwy.

1382800106-U1012385.png

Opublikowano

Riven bo lubię pojedynki 1v2/3 gdzie samemu mogę pokazać, co potrafię. Jako że trenuje solo mechanics, tym champem mogę wiele zdołać.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Syndra.

Wyjątkowa laska. Mało ludzi nią gra, ja zagrałem nią bardzo dużo gier i praktycznie opanowałem ją do końca. Nie zapowiada się, żeby ją nerfili, więc gram dalej spokojnie.

Postać nie do zatrzymania (z Fizzem mam tylko problemy na linii), niszczy każdego. Swoim burstem zamiatam każdego z Summoners Rift :>

Często gram też Eliską, Zedem, Orianną.

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Fiora - DMG z tyłka, przy 400 DMG (nie licząc krytyków) 47% life steal przy dobrym buildzie. Co drugi atak to krytyk. Łatwa penta z ulta w TeamFight'ach jak mają już mało hp. Mam dużo main cham'ów, ale fiora jest op :P Podobnie Katarina i gankplank co wali kryty z Q - dmg z tyłka :P

Chcesz wybrać swojego maina ? Wpierw musisz znobaczyć jaką chcesz linię - top/mid/bot/jungle, potem czy wolicz tanka/offtanka,adc,ap'kowca i grać postaciami z rotacji aby wypróbować. Ja kocham postacie z dużym DMG i krytykami. Chociaż fajnie jest być poppy, która dostaje 1/20 DMG z Q nidalee :P

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Akali(1) i Katarina(2)

1: Dobre ulti. Dobry burst. W do ucieczki + R. Q dobre do dobijania. E do farmienia.

2: Ulti przy timfajtach dobre, oraz E do ucieczki. Q i W do farmy.

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Osobiście po rozegraniu całkowicie ponad 2k meczy nie mam żadnego maina, po prostu każdy mecz gram czymś innym bo mi się wszystko nudzi jak zagram 2 razy z rzędu :) Może dobrze, może źle jednak nie widzę różnicy gdybym mainował jakąś postać, a rozegrał nią kilka meczy.

Opublikowano

Ja posiadam obecnie dwa mainy, a mianowicie Twitcha i Kennena. Szczurkiem grywam ostatnimi czasy dosyć rzadko, bowiem staram się wyćwiczyć inne postacie (głównie Fizza, Lee, Corkiego i Ahri), jednakże tym championem doszedłem do bardzo wysokiego poziomu. Drugim bohaterem, którego również mainuję, jest owy Kennen. Mój jedyny solo toper, którym grywam i którym gra idzie mi IMO dobrze oraz przyjemnie. Mainem mogę go zwać jednak od niedawna.

Opublikowano

Pingwiny z Madagaskaru. - Ha! Zdobyłem twą uwagę!

Leona i wszystkie postacie z Voidu <3

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Nie mam żadnego maina. Dlaczego? Po pewnym czasie owa postać mi się nudzi. I raczej już jej nie wybieram.

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Gragas, bo jest zawsze najebany.

PŁYTA GŁOWNA: ASRock Z97X Killer  |  PROCESOR: i5 4690k @4.5 GHz + Macho Black White  |  KARTA GRAFICZNA: MSI GTX 770 2GB   |  RAM: G.Skill TridentX 16GB 2400MHz CL10  |  ZASILACZ: Chieftec CTG-600-80P 600 W  |  SSD: Crucial MX100 256GB  |  OBUDOWA: Zalman Z3 Plus  |  MONITOR: Eizo FS2434  | MYSZKA: Razer Deathadder Chroma   |  PODKŁADKA: Zowie G-TF Speed   |  KLAWIATURA: Microsoft Sidewinder X6  |  SŁUCHAWKI: Takstar HD2000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...