Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terrawin.pl [BETA][1.2][VPS][24/7][Największy]

Damian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.png

Zapraszam wszystkich na serwer survival o nazwie Terrawin.pl!

adres.png

Serwer z działkami: s.terrawin.pl:7777
Serwer z surowcami: s.terrawin.pl:8888

opis.png

Terrawin.pl jest serwerem typu survival. Każdy gracz musi zacząć sam lub ze znajomymi od początku.
Gracz ma do dyspozycji dwie mapy (dwa serwery), na jednej z nich buduje sobie dom, a na drugiej walczy i zbiera surowce. Mapa z działkami jest wolna od wszelakich potworów oraz jest na niej cały czas dzień. Jest to w miarę "naturalny" teren pod budowę domków oraz siedzib klanów. Na serwerze z surowcami gracz ma dostępną całą mapę wielkości large. Co tydzień będzie wprowadzany hardmode, a po nim będzie zmiana świata. Wchodząc na serwer z działkami pojawiamy się na spawnie.
Klany zostały dodane na nasz serwer. Od teraz każdy będzie mógł założyć swój własny klan i wybudować jego siedzibę. Każdy klan będzie miał dostęp do swojego działu na forum, a jego lider będzie miał w nim prawa moderatora. Założenie klanu jednak nie jest tak proste jak się wydaje. Osoba, która chce założyć klan będzie musiała uzbierać określoną liczbę danych surowców i dopiero po ich zdobyciu dostanie możliwość stworzenia swojego klanu.

Automatyczna wiadomość informuje gracza m.in o adresie forum, czy też adresie serwerów.

Na serwerze jest dodany plugin, który ogranicza w pewien sposób SPAM.

KOMENDY:

/rules - pokazuje regulamin serwera.
/sethome - ustawia warp w miejscu, w którym właśnie stoimy.
/myhome - teleportujemy się do warpu ustawionego przez /sethome.
/delhome - usuwa warp ustawiony przez /sethome
/w <nazwa> <tekst> - wysyła prywatną wiadomość do gracza.
/tpaccept - akceptuje zapytanie o teleport innego gracza.
/cset - anuluje wybór skrzynki do zablokowania.
/clock - zabezpiecza skrzynkę na hasło.
/cpset - ustawia skrzynkę na publiczną.
/crset - łączy skrzynkę z cuboidem.
/cset - blokuje skrzynkę dla jednego gracza.
/cunlock - odblokowuje skrzynkę przy użyciu hasła.
/cunset - odblokowuje skrzynkę po otwarciu.

_____

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Siemka    

Naprawde robiłem zpecjalnie te konto, żeby was ostrzec przed tym serwerem.

Co o serwerze. Serwer jest strasznie falny. Więc co wam chce powiedziec? Otóż admin to totalny idiota, banuje za błachostki, kicka za nic, i tym podobne. Wogle nie zależy mu na graczach. Traktuje ich jak SZMATY. Wszystkim wytyka błedy. Dostałem bana za podarowanie dla moich kolegów "Beekeeperów"! Na forum obiecałem poprawe a ten mi powiedział, że po hardmode'dzie nie odbanuje który jest raz na tydzień...

Winkiel...  Za coś takiego?

Powiedziałem mu, że nie bede grał juz na serwerze i moze mi dac perma. I co? Dał mi... Normalny uczciwy admin walczy o każdego gracza i traktuje ich z szacunkiem.

Tutaj macie linka na forum z odwołaniami jak mnie traktował:

http://terrawin.pl/index.php?/topic/40-odwolanie-kkiler111/

I jak nie bedzie tematu to poprostu admin usunął z obawy, że zobaczą to ludzie.  Poprzeglądajcie inne odwołaniawołania na forum to sie przekonacie, że nie tylko mnie tak traktował.

Podsumowyjąc, serwer jest naprawde fajny ale damin wszystko psuje wiec nie polecam... Lepiej poczekajcie na terrazone. : )

I jeszcze sorry, że takie oczojebne ale musiałem, żeby wszyscy zobaczyli.

I Winkiel, nie pozbedziesz sie mnie tak łatwo bede spamował na wszystkich twoich postach nie ważne czy to mpc czy cos innego

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Spróbuję uwierzyć koledze "kkiler111kun"

Albo to kolejne dziecko które samo sprawiało problemy i próbuje przekonać, że wina była po stronie administracji :x

Nawet ta czcionka trochę przesada, głównie by zwrócić uwagę.

Opublikowano

Zapraszam na serwer. Jeżeli chodzi o kolegę wyżej to jest kolejna osoba, która zrobiła coś źle, została za to ukarana, a sobie i wszystkim wmawia, że nic nie zrobił. Były też przypadki, że takie osoby zaczęły niszczyć mapę na serwerze z surowcami. Na szczęście ta osoba jest ostatnią, na serwerze panuje miła atmosfera i nikt nie zostaje karany bez winy.

90300032.png

Opublikowano

Powyższe osoby zostały zbanowane za złamanie regulaminu. Wzięły przedmioty zczitowane przez innego gracza i myślą, że administracja nie może zaglądać do EQ. Udawanie głupiego nic nie da, a ja nie mam zamiaru prosić się o nie.

90300032.png

Opublikowano

Silnik forum został zmieniony ze względu na bardzo dużą ilość botów, która się na nim rejestrowała. Było to ok. ~100 botów na dzień. Mam nadzieję, że na tym silniku takich problemów nie będzie - wcześniej nie było.

90300032.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na serwer została już wgrana wersja 1.2.2! Klanów na razie nie będzie, czekam na aktualizację pluginu. Tak jak wcześniej wspomniałem, zostały dodane trzy komendy:

/dzialka

/kadra

/pomoc

90300032.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...