Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Polscy gracze

Kat1e

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zakładam ten temat bo chcę się dowiedzieć jaki jest wasz stosunek do naszych rodaków szczególnie w grach rankingowych?

Mnie osobiście wkur* i to aż nadto, nie zdarzyło mi się jeszcze spotkać graczy innej narodowości tak brawurowych i lubiących throwołać wygrane gry. Do tego dochodzą wulgi i flame war w lobby. Może się to wydać anty patriotyczne ale gdy widzę cały team składający się z polaków (w tym ja) staram się nie odzywać się przez całą grę po polsku.

Fe%C3%ABd_eune_58_1_logo.png

Opublikowano

2q9zpy.jpg

Na zielono to polacy. Problemów z nimi szczerze nie miałem. Dogadliśmy się, wygraliśmy, i po grze. Owszem, są toksyczni polacy, jak i ludzie z każdego państwa ale nie przesadzajmy

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Właśnie skończyłem gre z 3 polakami, Gold IV i mówie "O kurwa, znowu spadne" (bo gra na 0 lp) ale ku mojemu zaskoczeniu jakoś nam poszło :P Skończyłem 19/11 a oni nie mieli statów na -. Ale cóż, to tylko jednorazowo bo w następnej grze już w lobby spotkało się dwóch polaczków w walce o mida (typowe teksty o twojej matce etc). Raz trafisz na dobrych, raz trafisz na dzieciarnie i gimbusów.

Opublikowano

Vanosh ale zobacz , to jest platyna , a nie bronze 0.o

To zależy , jak się nie kłócą to mi pasuje , puszczam na linie jak poproszą , i jakoś idzie.

Ale nie cierpie takich co w ogóle sie nie odzywają , refusing communicate with team ;p

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

Mimo tego, że trolle są wszędzie, to pewnie siedzisz w jakimś silverze, i wypłakujesz się na forum. Mimo wszystko, klucz to nie dać siebie prowokować i ugadać się w lobby. Czasem warto odpuścić.

Arigato.

Opublikowano

Mimo tego, że trolle są wszędzie, to pewnie siedzisz w jakimś silverze, i wypłakujesz się na forum. Mimo wszystko, klucz to nie dać siebie prowokować i ugadać się w lobby. Czasem warto odpuścić.

Może i trochę się użalam i tak jestem w silverze ale chciałem się dowiedzieć jak polacy zachowują się w innych dywizjach, poza tym staram się być bardzo spokojny w lobby i nie walczę o pozycję i nie musze na danej grać za wszelką cenę.

Fe%C3%ABd_eune_58_1_logo.png

Opublikowano

Ostatnio miałem premade w Silv I Polaków pozwolę sobie wstawić screeny. Gram tylko adc, topa. Nie ogarniam na midzie czy w jungli czasem pod przymusem chadzam na support'a jak jestem last pickiem i nie ma np. topa wolnego.
wbn7.png
un1j.png

Opublikowano

W Brązie można znaleźć czasami graczy z "Adhd" Np tu macie taki przykład:

http://scr.hu/0gsh/jpnkt

Z niektórymi polaczkami można się dogadać i jest wtedy super komunikacja nie raz tak miałem ale z niektórymi to nawet nie ma co pokazywać, że jest się polakiem.. Bo jedna zła akcja i po Tobie ciśnie ;)

lucyfergif.gif

Opublikowano

Dla mnie to bez roznicy z jakiego kraju pochodzi gracz... chociaz najwiecej zatargow mialem z rosjanami :s ale teraz maja wlasna platforme :3

Z polakami juz nie raz wygrywalem gry

Opublikowano

Może i trochę się użalam i tak jestem w silverze ale chciałem się dowiedzieć jak polacy zachowują się w innych dywizjach, poza tym staram się być bardzo spokojny w lobby i nie walczę o pozycję i nie musze na danej grać za wszelką cenę.

Dlatego nadal zostają opcje ignore, oraz report - riot już się nimi zajmie. Summoners code !

Arigato.

Opublikowano

@up: Masz rację, na bronzie jest dużo więcej słabych graczy niż na platynie, to jest jedyna różnica. Wszędzie znajdzie się jakiś flamer i niekoniecznie jest to polak. To że 1-2-3 Polaków jest toksycznych (nie chodzi o feed, bo każdy gra jak gra, a o flame), nie znaczy że 4 też taki będzie i należy próbować się dogadać.

Następny temat typu "Mam low team i jednego Polaka, jako że Polacy są słabi i flamują (tylko z opinii wielu graczy co nie jest prawdą) to ponarzekam na niego, a nie na resztę teamu i dalej będę się użalać że nie potrafię ich wycarrować".

League of Legends

Opublikowano

Wiecie, jaki jest problem? Dzieciarnia. Gimbaza. Podstawówka wręcz. 90% polskiego community pochodzi z "nowego pokolenia". Rekordy sięgają 5-cio letnich jednostek. Generalnie w nocy nie trafia się na aż tak wielką część debili, jeśli chodzi o rodaków. W dzień też czasem trafi się odpowiedzialna, normalna osoba. Ba, nawet często tą osobą jest jedna z tych nazywanych przez stereotypy gimbusem. Są normalni Polacy, których szanuję i są dzieciaki / mentalne dzieciaki, których szanować nie będę, dopóki nie udowodnią iż na szacunek zasługują. Dlaczego my niektórzy grają od ładnej dziesiątki lat, z początkami w wieku około 12, a nigdy nie byli... nie byliśmy... aż tak głupi? Dużo ludzi na tym forum rozumie problem. Znam osobiście Polaków w platynie czy diamencie, grałem arama z jakimś kolesiem (losowo dobrany) z diamentu I, który okazał się Polakiem. Zachowaniem też zasłużył na ten diament I.

Na moje przed wejściem do LoL'a powinno się zdawać test IQ, który nie wpuszcza Cię poniżej określonej wartości. Tak bardzo ułatwiłoby to poprawienie sytuacji. Oczywiście ktoś może nie umieć grać, ale być fajnym człowiekiem. Natomiast kretyn ani nie nauczy się grać, ani nie będzie fajny. Chociaż... widziałem już kretynów, flejmerów i inne odmiany debili z 10/0 na linii. Guess what? Większość takich przypadków to Polacy. Zapominają, że na tą gre składają się dwa czynniki - komunikacja z teamem i własna umiejętność gry. Jeśli jeden z czynników leży, to będziemy mieć problem z wygrywaniem. Albo gramy ok, ale sami, albo gramy słabo z fajnym teamem. A jeśli i to i to u nas leży, to powinniśmy zostawić tą grę dla innych. Ale generalnie może leżeć skill, jeśli komunikacja jest dobra. NIE ODWROTNIE. Rozmawiamy z innym człowiekiem, więc traktujmy go jak człowieka.

But definitely it's just my opinion. I don't have to judge anything. I'm not supposed to do it.

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Jak w lobby widzę polaczków kłócących się o to gdzie kto idzie. To już wolę się nie odzywać, ale przeważnie na koniec dam dobrą radę typu: zbuduj więcej w pancerz.
Oczywiście odzywa się taki Alistar żebym nauczył się grać i tak wgl to nikt mu nie pomaga. I wtedy zaczyna się "wojna domowa" o to kto jest lepszym polakiem :P .

Najlepiej jest grać tak pomiędzy 23, a 4 w nocy, bo wtedy wszystkie dzieci śpią.

Opublikowano

Tak jest przez to że team przegrywa i muszą się na kimś wyżyć i z nerwów flamują.Jak gramy i wygrywamy match to jest wszystko cacy-0 flame itp. a jak team przegrywa to hejt za hejtem.Najlepiej nie wdawać się w kłótnie i grać swoje .

Opublikowano

taa jesli polacy maja flamic itd to niech nie graja rankingowe gry dobrze ze mam angielski nick ... bo zawsze jak ktos powie ze jest z Pl to od razu kazdy mowi lose lose lose report pl >.<

sam mialem raz ze musialem tlumaczyc ze nie wszyscy pl sa zjebani do reszty ...

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

Jeszcze dopisze ze jak gram w weekendy to mam ogarniętych polaczków.

Ja pisze adc lub mid , i tam ide , no chyba że ktoś wczesniej napisał i puszczam mimo pick orderu

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

Tak jest przez to że team przegrywa i muszą się na kimś wyżyć i z nerwów flamują.Jak gramy i wygrywamy match to jest wszystko cacy-0 flame itp. a jak team przegrywa to hejt za hejtem.Najlepiej nie wdawać się w kłótnie i grać swoje .

Najgorsze, że z reguły wystarczy oddać FB, albo paść raz będąc supportem i już dostajesz od takiego polaczka flame. ^^

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Jak już wcześniej ktoś się ładnie wypowiedział, także uważam, że z Polakami można naprawdę przyjemnie sobie pograć, jednakże są też tacy, którzy po prostu nie rozumieją, czym jest league of legends.

League of legends to gra zespołowa. Nie można jej wygrać samemu, choć niewielu to rozumie..

Opublikowano

Fakt, sporo toksycznych ludzi z naszego kraju w to gra. Ja jestem w Goldzie 4, i już nie jest tak źle jak na silverze. Bywało, że było nas pięciu polaków i wygrywaliśmy. Klucz to komunikacja. Miałem wczoraj polaka niby w promo, nie grał jakoś źle, lecz coś zaczynało nie trybić w naszej grze i zaczął blejmować. W końcu się zdenerwowałem, i napisałem "Zamknij ryj i graj, płacz nie pomoże nam wygrać". Do końca gry nic nie napisał, a my z nieco przegranej gry wygraliśmy. Lecz zdarzyło się też kilku polaków typu "twoja stara to blachara, report noob" etc, nawet jeśli pisałem do nich to jak grochem o ścianę. Zależy na kogo trafisz, można trafić na dobrych polaków jak i tych dziecinnych. To jest akurat randomowe, takie moje zdanie o naszych rodzimych graczach w League of Legends.

00979453523907008934.png
Opublikowano

To zależy jaki kto jest wiadomo, tak. Np ja grałem rankeda, byłem last pickiem i wybrałem top (bo to było wolne). Gra się załadowała, napisałem gl hf i w ok. 1:30 fizz napisał "report gp". Gdzie tutaj sens? Rozumiem mógł być to żart, ale jak się okazało, jak ktoś na linii padł to od razu zaczął "omg noob, unistall lol". Dla mnie to jest bardzo dziwne zachowanie, aczkolwiek z drugiej strony można się pośmiać, bo grasz sobie spokojnie patrzysz na inne linie by dać ulta (gp) i nagle taka menda płacze, jaki to on jest dobry, a reszta zła.

Polscy gracze mnie jakoś nie przekonują, owszem zdarza się 2/3 osoby na 12875031124098 i tyle. Ja ogólnie jestem tolerancyjny do każdego państwa, dla mnie liczy się zachowanie.

Czasem nawet mi się zdarza czasami już wkurwi**, bo piszesz kulturalnie takiemu, żeby nie chodził sam (w late), gdy nie mamy zwardowanej jungli, bo padnie, a on chodzi, pada i mówi "omg, where is team, noob team no help me".

Opublikowano

W sumie to nie tylko polaczky są tacy bo miałem dzis typa w teamie, grał nocturnem na jungli i gankuje mi mida ( ja gralem orianna) i prawie zabilismy przeciwnika ale nie udalo mi sie i on zaczal spamowac "ignite ignite ignite?!?!?!?!?!" a gralem akurat z barierą i zaczal po mnie jechac ze nidalee useless mid wtf, no comment barrier lol.. no i okej mowie nie slucham go gram dalej.. poszedl zgankowac bota i stalo sie tak ze 3 fragi dla enemy byli bo wpadl ich jungler tez no i nocturne odrazu lol nooib team, noob mid barier noob bot feeders i go afk bye noobs, jednak grał dalej i ja go zignorowalem, mimo, ze przegrywalismy ostro to i ta wygralismy bo kazalem wszystkim zablokowac tego czlowieczka ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...