Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wspomnienia dawnego MPC. <3

Sality

Stare / Nowe MPC   

45 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wolicie stare czy nowe MPC ?

• Stare (czemu?)
      33
    • Nowe (czemu?)
      12
  2. 2. Chcecie ?eby MPC by?o jak dawniej? (twoja odpowied? nic nie zmieni, jednak da do my?lenia administracji)

• Chcia?bym ?eby MPC by?o jak dawniej.
      37
    • Tera?niejsze MPC jest dobre i mi odpowiada.
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

R

E

K

L

A

M

A

Witam.

Tak sobie wspominam stare MPC (jakieś 2 lata temu ... :3)

Użytkownicy byli jak jedna wielka rodzina, nie było hejterów.

Była reputacja pozytywna (+) i negatywna (-), ludzie zbierali minusy, hipstery jedne ! xD

Było 5* za 5* (na profilu), ludzie byli pozytywnie nastawieni do innych użytkowników.

Moderatorzy byli zazwyczaj pełnoletni i rzadko co dostawało się warny, teraz jest technika "kto da więcej warnów wygrywa talon na kurwę i balon"...

Moderacja była naprawdę ogarnięta, ciężko było dostać się na moda, co było korzystne dla innych, bo nie istniało coś takiego że "o to mój kolega, to nie dam mu warna".

Nie było takiego chaosu jak teraz.

Nie było nabijania bezsensownych postów, byle być w topce.

Każdy starał się pomóc jak tylko mógł ...

Co się stało z tym dawnym MPC ?

Wiele osób odeszło z tego forum. Nawet Ja pare razy ! xD (miałem inne konto, do którego zapomniałem hasła xD)

Teraz pewna część skarży się na MPC, pisze że "spadło na psy", "skurwiło się", "sprzedało się".

Trochę racji w tym jest ... aczkolwiek MPC samo się nie utrzyma, musi mieć reklamy to wiadome, ale od pewnego czasu jest ogromny chaos i mnóstwo reklam (płatnych).

Wypowiedzcie się jakie MPC wam odpowiadało, to dawne, czy to teraźniejsze.

Proszę mnie nie wyzywać, nie hejtować. ;)

Mam nadzieję że z tego tematu powstanie miła dyskusja. ;)

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nic nie spadło na psy, to zwyczajna kolej rzeczy, że niektórzy na tym forum nie witają się wiecznie a nowych użytkowników chętnych do włączenia się w społeczność przybywa. Co do naborów na kidmoderatorów - zawsze tak było, nie jeden dostał szansę i mógł spełnić swoje "marzenia" moderatorskie. Inaczej teraz jest odnośnie wyborów na global moderatorów, kiedyś Administracja starała się chociaż w małym stopniu zaglądać do małych działów i łapać tzw. "perełki", teraz trochę częściej to robią. Być może to jest przyczyną. ;)

Opublikowano

1376312052-U584715.jpg

ta dawne czasy

ludzie sie zmieniaja jak forum

nie placz nam tu

Ja tu wcale nie płaczę. :)

Chciałbym się dowiedzieć czy tylko Ja wolę starsze MPC czy inni też. ;)

Robisz nie potrzebny spam. :)

Nic nie spadło na psy, to zwyczajna kolej rzeczy, że niektórzy na tym forum nie witają się wiecznie a nowych użytkowników chętnych do włączenia się w społeczność przybywa. Co do naborów na kidmoderatorów - zawsze tak było, nie jeden dostał szansę i mógł spełnić swoje "marzenia" moderatorskie. Inaczej teraz jest odnośnie wyborów na global moderatorów, kiedyś Administracja starała się chociaż w małym stopniu zaglądać do małych działów i łapać tzw. "perełki", teraz trochę częściej to robią. Być może to jest przyczyną. ;)

Możliwe to to jest przyczyną. Ja wcale nie napisałem że wg. mnie spada na psy !

Tylko wiele użytkowników tak uważa. Ja na MPC jestem ponad 2/3 lata (na różnych kontach (chyba miałem dwa ,jedno zbanowane, do jednego zapomniałem hasła)), i na MPC zostanę do końca ! :)

Opublikowano

Teraz każdy moderator to pan i władca.

Sądzę że nie każdy ... Jest paru moderatorów, którzy nie uważają się za "święte krowy" i są mili, pomocni.

Czekam na inne wypowiedzi. :)

Opublikowano

Od 2011 roku to forum nie ma bliższego sensu bytu niestety, przez tych smiesznych moderatorków.

To juz nie to samo, że ludzi brało sie na posade z pasji, teraz sie liczy to, ile raportów sie wysle a nie doswiadczenie o grze.

Tak samo ludzie sie pozmieniali, stare gwardie poodchodziły a było tylu wielu zajebistych ludzi na tym forum, że głowa mała.

Co zrobić, trzeba cieszyć się tym co jest i czekać dalej na bana od Makina =D

Jestem na forum od ok 2008/9 roku, zmieniło sie ono bardzo... oj bardzo.

Pozdrawiam ;-)

1578145.jpeg

Zapraszam na najlepszy serwer 2013r - NarniaMt2! :) Wiecej informacji po kliknieciu w sygnature.

Opublikowano

Musze sie zgodzić z tobą harnasiek.

Wcześniej wybierano modków za wiedzę i doświadczenie w grze, a teraz nawet nie trzeba grac w daną grę...

Wystarczy napierdalać raportami i bezsensownymi postami.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Siedze tu od 2009. Zmieniło się wraz z wprowadzeniem nowego wyglądu i systemu "lajków". Teraz przyjdzie taki nieogarnięty gimnazjalista z facebooka i zacznie spamować, bo "lajki są".

21515.jpg

Admin Cienia
Opublikowano

Nie zgodzę się z Tobą ponieważ nie każdy taki jest. Po za tym mamy bardzo duży team moderacyjny więc bardzo trudno ocenić każdego i wysnuć wnioski. Może faktycznie, łatwiej teraz o kidmoda niż np. 2 lata temu, ale nie wszystko się "zawaliło".

1294477714-U1.png

Opublikowano

Wiesz w czym problem jest? Ludzie próbują ukazać się w fajnym świetle i zaczynają hejtować co popadnie, poczynając na muzyce kończąc na religii i innych sprawach.

Taki już jest stan rzeczy dziś na świecie... Hipsterzy i hejterzy są na topie i tego nie zmienisz.

Opublikowano

Dokladnie zgodzę się z Toba w ogole dziwna ekipa napisałem tylko że temat odsieważamy co 24 h i dostałem warna a chciałem tylko zeby wiedział na prawde dziwne

Opublikowano

Dokladnie zgodzę się z Toba w ogole dziwna ekipa napisałem tylko że temat odsieważamy co 24 h i dostałem warna a chciałem tylko zeby wiedział na prawde dziwne

Nie przypominam sobie, by za odświeżanie przed 24 godzinami był jakiś ban czy coś. 3 punkty które wygasają po 30 dniach, to nie jest jakaś sroga kara.

Admin Cienia
Opublikowano

Tylko po co to pisać, skoro użytkownik dostanie ostrzeżenie lub upomnienie za ref przed upływem 24h, więc będzie wiedział co ile się odświeża.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Nie przypominam sobie, by za odświeżanie przed 24 godzinami był jakiś ban czy coś. 3 punkty które wygasają po 30 dniach, to nie jest jakaś sroga kara.

Sądzę że chodzi mu o to że on napisał z jakimś temacie "Ref co 24h" i dostał warna.

Zgodzę się z nim ... bo moderacja tak robi ! Co jest moim zdaniem żałosne. :/

Pozdrowienia dla starych wyjadaczy. :)

Opublikowano

Sądzę że chodzi mu o to że on napisał z jakimś temacie "Ref co 24h" i dostał warna.

Jeżeli oto chodzi to w tym przypadku podchodzi to pod spam raczej. Sam już tak raczej nie piszę, albo postów typu. "Piratom nie pomagamy" Po prostu robię swoje i tyle.

Zawsze można odwołać się od warna, w tym przypadku przynajmniej ja... Dodaję na PW kogoś z GM i on rozstrzyga spór. Seems legit.

Opublikowano

Kiedyś to bycie gold memberem było jak zostanie administratorem. Teraz tyle tych gównianych konkursów, że nawet osoby które 2 dni są na forum mają golda...

21515.jpg

Opublikowano

pierdolicie, że kiedyś było dobre ponieważ było to dawno temu i zapamiętaliście tylko te przyjemne dla was wspomnienia, było tak samo wielu pojebanych ludzi na wysokich stanowiskach jak i teraz, a sprawiedliwości nigdy nie było i nie będzie i nie tylko na forum ale też na świecie, pozdro.

Opublikowano

Kiedyś to były czasy. Teraz ? Mam pewnego znajomego z forum, który po awansie stał się opryskliwy, chamski i myśli, że jest zajebisty. Ta osoba wie o kim mówię. Pamiętam jak ze starą elitą zasluzylismy na nasze stanowiska. Kiedyś rangę dostawało za ciężką pracę. Teraz jest to o wiele łatwiejsze. Co do atmosfery na forum: Nie była napięta tak jak teraz.

9368_gold.png

Opublikowano

Atmosfera jest napięta, bo jest moda na hejtowanie czego popadnie. Nie ma miejsca na normalną dyskusje z argumentami. Z drugiej strony, winne są temu też media...

Opublikowano

Ja tylko pamiętam plusy i minusy. Poza tym nic, bo miałem przerwę dwuletnią od założenia konta, bo założyłem je po to aby ściągnąć jakiegoś cheata. Od początku tego roku postanowiłem sobie, że będę się udzielać i zostałem do dziś.

Opublikowano

Każdy się raczej zgodzi, że kiedyś było lepiej zwłaszcza do 2010r, gdzie nie było prawie żadnych trolli no i rangi, nie dostawało się na ładne oczy tylko harowało się od ponad pół do ponad roku na takie go GM'a i miałeś szacunek. Teraz jakieś randomy przejęły MPC ( czyt. trolle ) i mpc skończyło.

Opublikowano

tak samo dostałem warna jak napisałem komuś że pomylił tematy ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...