Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wychodzenie z brazu-elo hell

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To wy tam na dole gracie Garenem i soraką?

Nie zrozum mnie źle. Jest różnica między byciem dobrym graczem a dobrym graczem. (nie śmiać się, mówię serio)

Dobry gracz utrzyma się na linii a dobry gracz rozpier*oli rywala na linii jak gnój po polu. Widać różnicę? Nie wystarczy być dobrym, trzeba być na tyle dobrym żeby być lepszym. Jeśli jesteś lepszy to do twojej drużyny dochodzi + mocny (twoja pozycja)er a w przeciwnej drużynie wita się - słaby mid/top/jungl - er (czy tam bot)

Po drugie "mam staty 6/7 a ten nub feeder z bota 0/9 to przez niego" a gówno prawda, to że masz kille tylko powoduje że oddałeś jeszcze więcej złota dla rywali niż ten tfuj nub i fider (jak nie wierzysz poczytaj na ten temat na wiki)

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To wy tam na dole gracie Garenem i soraką? Nie zrozum mnie źle. Jest różnica między byciem dobrym graczem a dobrym graczem. (nie śmiać się, mówię serio) Dobry gracz utrzyma się na linii a dobry gracz rozpier*oli rywala na linii jak gnój po polu. Widać różnicę? Nie wystarczy być dobrym, trzeba być na tyle dobrym żeby być lepszym. Jeśli jesteś lepszy to do twojej drużyny dochodzi + mocny (twoja pozycja)er a w przeciwnej drużynie wita się - słaby mid/top/jungl - er (czy tam bot) Po drugie "mam staty 6/7 a ten nub feeder z bota 0/9 to przez niego" a gówno prawda, to że masz kille tylko powoduje że oddałeś jeszcze więcej złota dla rywali niż ten tfuj nub i fider (jak nie wierzysz poczytaj na ten temat na wiki)

Może i oddał w całej grze więcej golda ale przez early to logiczne że tamten dostał więcej chyba nie ?: >

A co do wychodzenia, kup sobie po 2 postacie na każdą pozycję i sie naucz grać a nie że tylko only mid sreteete

Po prostu dziamal ;]

Opublikowano

Jak jestes dobry(lepszy niz braz) to sam wyccarujesz gre i wygrasz, daj pare rad graczo, pokieruj ich. Braz nazywasz elo hell ? smiesznys, platyna 1 to elo hell.

TwistQ4ever_eune_9_1_logo.png

Jeb*ć brązy XDDDD

Opublikowano

Dobra,dzisiaj myslalem ze zajebie taka jedna tristane ktora w piatej minucie napisala sorry i must leave i wyszla.Bylismy 4vs 5 pozniej 4vs4 i potem znowu 4vs5.Gralem ania, na lini mialem zeda.Dawalem im rady zostaly 2 towery nexusa wtedy ace nam zrobili i to przegralismy.I jak tu sie nie wkurwiac?Teraz nawet nie patrzalem ile mam punktow bo szkoda gadac.Jutro bd gral duo z ogarnietym kolega moze wtedy to wygramy.On jest bronze 4 1 win i bedzie bronze 3.Aha i takie pytanie;ilu ludzi musialoby zareportowac ta tristane zeby dostala bana nawet jesli nie ma tych punktow leavebustera?

Opublikowano

licz bejn na anie? nie wiem czemu wypowiadają się tu ludzie z drewna 6 ....

pisze poprawnie nazwy przedmiotów

Yi nie jest OP, a w szczególności na Anie. Pakujesz mu stun na ryj i składasz na combo. Yi to glass cannon, nie ma prawa Ci zrobić krzywdy.

na bronze YI jest bardzo mocny

mecze Yi w tej dywizji = 90%

Opublikowano

Ok wiec dzisiaj gralem sobie 3 rankedy.2 wygralem 1 przegralem jestem braz III i 33 punkty.Tak jak mi polecaliscie gralem ania vs kata mialem 7/3 i wygralismy, druga rundke darkiem 1/3 i wygrana a 3 cho gathem 5/5 i przegrana bo graves nafeedowal vayne.I taka sprawa ze zawsze jestem ostatni/3/przedostatni i biora mi mida.Ok.Wiec pisze adc i ktos inny pisze adc.Solotop i ktos napisal ze on ma firstpicka i idzie top.Zostaje jungla i supp.Zadnego suppa nie mam a junglera tylko yi i kha zixa oraz cho gatha ale na jungli nie za bardzo umiem grac.Ale jak juz pojde na mida to rozpierducha jest ;) .I teraz pytanko;co mam robic zeby czesciej dawali mi mida?Albo zebym mial firstpicka?A tak wgl jak ktos chcialby mi pomoc wyjsc z brazu to prosze o kontakt na pw.

jak nie masz suppa to nie graj rankedow, lol.

Opublikowano

pisze poprawnie nazwy przedmiotów

na bronze YI jest bardzo mocny

mecze Yi w tej dywizji = 90%

W tej dywizji wszystko jest bardzo mocne, ludzie nie mają run, nie znają mechanizmów postaci, ba są słabi mechanicznie. Co dalej nie zmienia faktu, że Annie robi co chce z YI

Opublikowano

Z brązu to można wyjść nawet soraka w jungli xD Z takiego brazu 1 to może ciężko, ale jestem pewien, że z brązu 5 do 4 wyszedł bym soraką w jungli, albo jakimś innym dziwadłem :D Nie dajecie sobie wmówić, że istnieje coś takiego jak elo hell bo coś takiego nie istnieje. Jak nie możesz wyjść z bronzu/srebra/golda itd. przez 100 gier to znaczy, że to Twój poziom i nie szukajcie usprawiedliwień tylko zacznijcie polepszać własne umiejętności i pracować nad błędami!! Aktualnie jestem w dimencie 5 (west) plan na ten sezon został wykonany i diamentowa ramka będzie! Osobiście najbardziej męczyłem się z wyjściem z golda, ludzie tam myślą, że są nie wiadomo kim a tak na prawdę są strasznymi gównami i bywało czasami oporowo z nimi.

Opublikowano

Wygrana własnej linii nie czyni z Ciebie dobrego gracza.

Wiem, bo sam tak mam, ale dopiero powoli coraz lepiej gankuję inne linie itd...

Wczoraj np. grałem z kumplem ja bronze 2(po 2 meczach awansowałem do bronze 1), on silver 5, ja mid/top/jungle on supp i pasowało wszystkim, pomimo płaczków początkowo w late udało nam się wygrać, w efekcie 3/3 mecze wygrane.

Musisz ogarnąć teamplay oprócz wygrywania linii i najlepiej grać duo z supportem, to jest przepis dla "nie pro graczy" na wyjście z brązu moim zdaniem:D

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Wnioskuje że grasz malzaharem, polecam kupić annie. Sam nią wyszedłem do Silv III i mam zamiar wyjść do golda ;d Annie op burst, enemy adc rozwalasz na combo, nie mowiac juz o AOE STUN ;) wiele osób jej nie docenia, a szkoda... jeden z moich mainów na mida w tym momencie. Na topie polecam riven, która robi solo pente, jeśli potrafisz grać ;) Wystarczy lekki feed riven, wbijasz sie w tf robisz combo (stun + podrzucenie + ult) i masz triple jak nie lepiej... Już nie raz riven gre carrowała wbijając się w trzech i wychodząc z triplem i połową hp... Teraz jest w rotacji polecam pograć. W jungli gram jarvanem, jak nie moge iśc mida to sie nie kloce o pozycje tylko biore jarvana i gankuje linie innym (!ODDAJĄC KILLE!) nie biore killi dla siebie, kazdy ktory moge to oddaje i zazwyczaj jest "gg easy" bo moj team jest nafeedowany a ja koncze po z asystami po 20+ ale nie staty są najważniejsze. Szlag mnie trafia kiedy widze junglera który ksuje kille, a potem i tak jest uselles bo zazwyczaj jungler to tank i nawet na feedzie nie ma dmg. (jeśli grasz nocturnem, ww itp. to oczywiscie kille sobie zgarniasz)

Pickowanie Annie w ciemno to najwieksza glupota jaka moze byc. Nie chodzi juz o counter pick enemy (chociaz kontruje ja prawie wszystko z wiekszym rage'm + burst lub po prostu skill przeciwnika), tylko o enemy teamcomp. Zero mobilnosci, jest wolna, po prostu slaba - przede wszystkim przewidywalna, zburstuje jednego przeciwnika, jest duzo lepszych apcarry). Co do Riven to strasznie skillowy champion, trudny - grac zeby grac to mozna, ale zeby faktycznie kosic trzeba co nieco przewidywac i potrafic nia grac.Jarvan juz nawet w silverze jest czestym banem, nie dziwota bo ma wszystko czego mozna chcciec od junglera.

Co do tego co napisal autor, to w zasadzie troche smiac mi sie chce, z pelna sympatia oczywiscie : D

Aktualnie main konto platyna III, zadne osiagniecie ale porownujac do brazu nieco jestem lepszy. W carrowaniu gier braz/silver wiem w zasadzie sporo, bo nie raz gralem kolegom meczyki. Sprawa jest prosta, gracz platyny wie wiecej, wie na jakich pozycjach grac (braz moze pod to nie podchodzi, bo tam naprawde az zal dupe scika, ale ogolnie mid/jungle do roamowania linii), kiedy i jaki objective wziac. (sama gre wygrywa sie w zasadzie samymi objective'ami). Zeby wyjsc z brazu wystarczy znac podstawy. Kolega najwidoczniej ich nie zna, jest typowym placzkiem, ktory mysli, ze jest lepszy od tych z brazowego tieru (kazdy braz w zasadzie tak mysli : DD)

Podaj mi swoj nick z gry, to popatrze na matchhistory : P

Opublikowano

Ile razy trzeba mówić że ELO HELL nie istnieje !! Jesteś tam gdzie jest twój poziom.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Najelpiej grac duo mid+jungla, top jest najsłabszą linią do carrowania gierek.

troche w bledzie jestes, bo top z teleportem (mimo cooldownu) na bocie wygrywa dodatkowo bota, oczywiscie dobrze uzyty :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...