Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wychodzenie z brazu-elo hell

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Zagralem sobie kilka rankedow juz w sierpniu i dalo mnie do braz 2.Spadlem do braz 3, poniewaz przegralem kilka gier.Kilka dni temu mialem szans znowu awansowac do 2,ale spieprzylem bo przegralem 2 z 3.Obecnie jestem braz 3 i 50 punktow.I teraz pytanie;Co robic?Chcialbym wyjsc z brazu,jestem dobrym graczem, w 90 % dominuje mida,ale przegrywam bo np.tristana z sona nafeedowaly vayne i sorake.Pisze ss ,pinguje mowiac potocznie flaki sobie wypruwam zeby wygrac ale do garena na solotopie to nie dociera.Wpiepsza sie pod towera mimo to ze mu pisalem ze hecarim siedzi w krzakach.Pisze do ludzi zeby nie feedowali i zeby starali sie grac dobrze(nie,nie flameuje co 30 sekund i nie pisze noob nie umiesz grac itp. Tylko po prosru mowie co maja robic zeby wygrac,ale do nich to nie dociera.Dzisiaj przegralem 5vs4 w enemy fizz afk BO PIEPRZONY GAREN I MF WBIJALI SIE W HECARIMA A ENEMY VARUS QUADRA KILL.Tylko ja ucieklem,masakra staty 20/40 .I jak ty wygrac jak zawsze trafia sie noob team?Nie,nie feeduje,moze i mam staty 6/8 ale nie jestem vayne ktora ma 1/10 .Macie moze jakies rady?Probowalem wszystkiego ale na noobow nic nie pomaga.Piszecie ze w brazie gry sie solo carruje wiec nie ma problemu,ale jak tu solo wycarrowac jak co chwile ktos feeduje?I dlaczego enemy zawsze maja ogarniety team?Dlaczego?Tylko raz mialem w enemy noobow.Ale jak wy to robicie ze np.Platinum 1 itp.I czym najlepiej carrowac?Prosze,nie piszcie jestes noobem i gnij w brazie bo zwalasz na team,tylko pomozcie jakos.I to prawda,moze zwalam na team ale nie feeduje i staram sie grac dobrze.A moj team to zawsze lamy.Nie wiem czy mam pecha czy co.Prosze o pomoc a nie o obelgi typu nie umiesz wyjsc z brazu debilu hahaha.Pozdro i z gory dzieki.

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wnioskuje że grasz malzaharem, polecam kupić annie. Sam nią wyszedłem do Silv III i mam zamiar wyjść do golda ;d Annie op burst, enemy adc rozwalasz na combo, nie mowiac juz o AOE STUN ;) wiele osób jej nie docenia, a szkoda... jeden z moich mainów na mida w tym momencie. Na topie polecam riven, która robi solo pente, jeśli potrafisz grać ;) Wystarczy lekki feed riven, wbijasz sie w tf robisz combo (stun + podrzucenie + ult) i masz triple jak nie lepiej... Już nie raz riven gre carrowała wbijając się w trzech i wychodząc z triplem i połową hp... Teraz jest w rotacji polecam pograć. W jungli gram jarvanem, jak nie moge iśc mida to sie nie kloce o pozycje tylko biore jarvana i gankuje linie innym (!ODDAJĄC KILLE!) nie biore killi dla siebie, kazdy ktory moge to oddaje i zazwyczaj jest "gg easy" bo moj team jest nafeedowany a ja koncze po z asystami po 20+ ale nie staty są najważniejsze. Szlag mnie trafia kiedy widze junglera który ksuje kille, a potem i tak jest uselles bo zazwyczaj jungler to tank i nawet na feedzie nie ma dmg. (jeśli grasz nocturnem, ww itp. to oczywiscie kille sobie zgarniasz)

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

@UP Ja annie niszcze Ahri ;)

@TOP Ja wyszedłem w ciągu tygodnia z brązu IV do silver 3 NASUSEM. Siedzę na topie i nakurwiam Q do 400-500, Trinity do tego + LW i żegnamy. Sam wygrywa gry teamowi. Midem SAM nie wykerujesz tych idiotów. Ty masz staty 6/8,a nawet gdybyś miał 20/0 to i tak SAMEMU nie wygrasz. Bierz Jaxa/Nasusa na topa i śmigaj.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Tak jak up.

Jax , a może nawet fiddle stick nafeedowany.

Jaxem wbijasz w 5 stunujesz i powinniście coś tam zrobić, ale wskakuj i zabijaj adc pierwszego , bo to on robi najwiekszy damage.

A fiddle OP ult , fearujesz , ktoś z teamu stunuje i bye bye.

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

A ja ci powiem tak: Graj supportami. Sam tak wyszedłem z Bronze. Łatwo nafeedować ADC a ADC już robi resztę. Po prostu bronisz ADC i resztę teamu i wszystko powinno być ok. I powiedz mi jedno: Dlaczego to zawsze u ciebie są noob teamy a nie w enemy?

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

A ja ci powiem tak: Graj supportami. Sam tak wyszedłem z Bronze. Łatwo nafeedować ADC a ADC już robi resztę. Po prostu bronisz ADC i resztę teamu i wszystko powinno być ok. I powiedz mi jedno: Dlaczego to zawsze u ciebie są noob teamy a nie w enemy?

Najgorszy pomysl ever, supportowac brazowi ..

lvlate_eune_10_6_nozg.png

Opublikowano

Na midzie gram nie tylko malzaharem ale tez np.vladimirem veigarem kassadinem itp.

Annie nigdy nie gralem ale sproboje.Dzieki za odpowiedz.A co sadzicie o np.tryndzie na solo?Aha i nasusem tez gra sie spoko.Kupie go sobie.Mozecie jeszcze cos doradzic?

Opublikowano

10 rankedów Anie mid/ top = 10 win , ale ja wole junglą :P

Nasus imo średni do kerowania musisz sfarmić się jak świania do czego potrzebujesz czasu a to i tak Ci niezawile da jak Twój team nafiduje szybko a trynda w sumie nie wiem :D

Opublikowano

Wypierdalaj płaczku..

@top

No wiesz, jesteś dobrym graczem.. To ogromny pech, że przydziela Ci takich ,,nobuf to drurzyny" ..

A teraz serio. Było już chujwilion takich tematów.. I odpowiedź jest tylko 1 " Jesteś w dywizji, na którą zasługujesz ". Jeśli zasługujesz na silvera to będziesz w silverze.

lucyfergif.gif

Opublikowano

qnyess.jpg

wychódź adc, najprościej i największy % na carry.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Jak chcesz carrować to odpalaj bola + vayne/ryze i ciśniesz do silvera.

Opublikowano

Polecam Veigara ja sie nim carrowałem do golda, taką vayne 8/0 sciąga na combo, bardzo łatwo idzie wyccarować tf.

Opublikowano

Najgorszy pomysl ever, supportowac brazowi ..

Z praktyki wiem, że to działa.

Come on, shoot faster,

Opublikowano

No dobra kupie se ta anie i sprobuje ale teraz pytanko do "miszczow" ani :Bulid?aco na nia kupowac?Aha no i co myslycie o twisted facie?Lepszy jako adc czy mid(no i na midzie budowac go ad czy ap)?

Opublikowano

No dobra kupie se ta anie i sprobuje ale teraz pytanko do "miszczow" ani :Bulid?aco na nia kupowac?Aha no i co myslycie o twisted facie?Lepszy jako adc czy mid(no i na midzie budowac go ad czy ap)?

Skoro pisałeś wcześniej, że jesteś dobrym graczem to po co ci build lol? Skoro jesteś ,,dobry" to sam z siebie powinieneś wiedzieć co składać a nawet gdybyś nie był ,,dobry" też powinieneś wiedzieć bo co w tym trudnego złożyć jakiegoś build na postać z kilkunastu itemów L O L ?

A co do tego buildu:

Sorcery

DFG

Rabadon

Abyssal

Zhonya

I jakiś 6 item for example Void Staff może Roa, Morello masz tyle itemów, że możesz mase buildów zrobić... to taki przykładowy...

PS. Jak chcesz kerować gry to np. Vayne jest do tego dobra, może Kayle albo Yi w sumie to prawie każdą postacią tylko trzeba umieć dobrze grać...

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Skoro pisałeś wcześniej, że jesteś dobrym graczem to po co ci build lol? Skoro jesteś ,,dobry" to sam z siebie powinieneś wiedzieć co składać a nawet gdybyś nie był ,,dobry" też powinieneś wiedzieć bo co w tym trudnego złożyć jakiegoś build na postać z kilkunastu itemów L O L ?

A co do tego buildu:

Sorcery

DFG

Rabadon

Abyssal

Zhonya

I jakiś 6 item for example Void Staff może Roa, Morello masz tyle itemów, że możesz mase buildów zrobić... to taki przykładowy...

PS. Jak chcesz kerować gry to np. Vayne jest do tego dobra, może Kayle albo Yi w sumie to prawie każdą postacią tylko trzeba umieć dobrze grać...

Za brak lich bane zajebię cię żywcem

Come on, shoot faster,

Opublikowano

Ktoś tam wyżej pisał, że złym pomysłem jest pickować supporta w brązie.

Kpicie.

Bierzesz takie coś i podnosisz morale, oni są szczęśliwi, bo nie lubią tam chodzić -,-

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

jestess dobrym graczem i jestes w bronzie? to fajnie w sumie -.-

po 2 niema czegos takiego jak wyjsce z bronzu albo umiesz grac i wyjdziesz albo nie umiesz i siedzisz tam gdzie siedzisz

po 3 elo hell nie istnieje w sezonie 2 w 2 dni wbilem z 700 elo na 1200 teraz boostuje konta do golda bez problemu wiec niema czegos takiego jak elo hel jestes tam gdzie powinienes byc .. i placz ze ktos sfeedowal a ty taki pro jestes i wygrales mida wow ale wygrac linie to nie wszystko

Opublikowano

ja zawsze marudze ze mam zawsze zjebany team co mecz i moj team jest tak chujowy ze caly czas przegrywam a no jakos wbilem platyne i mam wiecej wygranych niz przegranych mam 8 wygranych 2 przegrane w histori i jakos nabilem platynke mimo ze caly czas myslalem ze mam zjebany team nawet gdy wygrywalem ... Ale riot ostatnio wstawil filmik teamwork OP , to jest cel do wygrania wlasnie dzieki teamu zrobilem 8 gier z rzedu wygranych bez flame 60% gier mylslame ze na 100% przejebane a tu comeback.... Radze ci nic nie pisz przez caly mecz i graj swoje , wyjdziesz na 100% jak ja . dokladnie wychodzilem supportem kolesiowi z brazu i co dalo sie? dalo ale to pewnie przez to ze premade bot i wychodizlo na bocie 20+ killi z braza 3 do silvera 5 w 2 dni...

Opublikowano

Powiem Ci , że najlepiej się carruje na midzie lub topie .

Midem grasz , ok - polecę Ci talona lub fizza ( postacie rozwalają w late )

A na topa polecam Ci grać np . wukongiem , volibearem lub fiorą ( zależy od teamu ) ... Ja ostatnio na koleżanki koncie zagrałem 6 rankedów brązie i 5 wygranych - grałem fizz / fizz / kayle / talon / volibear / przegrany w jungli xinem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...