Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Używasz botów? Zajrzyj tutaj.

juju1012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem. Tak na wstępie: w internecie (czyli i na lolu) występuję pod nickiem OnEdgePL. W tej chwili siedzę w G3 (rankedy zacząłem grać niedawno i to w małej ilości, lecz widząc to, co się robi w G3 to jeszcze sobie w górę powędruję), gram od sezonu drugiego.

Czemu stworzyłem ten temat? Otóż chciałbym wam wytłumaczyć, jaki błąd popełniacie używając botów.

Jeśli ktoś się uważa za istotę inteligentną, to niech czyta dalej, a nie przewija cały temat wstawiając posta pisząc "To jEzD forum o BotaCh J4k N1E PaSi To WyPaD". Poniekąd ma rację, lecz wytłumaczę nie tylko jak wielką lamę robi ktoś z siebie używając skryptów, a także czemu jest to niekorzystne dla używającego takich botów.

No więc: te skrypty nie oferując nic, czego by doświadczony, dobry gracz nie umiał. W skrócie oferują one:

-trafione skillshoty

-szybkie combo

-obliczanie, czy kogoś zabijecie na combo/ulta

-perfekcyjne CSowanie (Last-Hity)

-możejakieśjeszczebezużytecznefunkcje

Pograjcie trochę [bez botów], a wszystkie te rzeczy to będzie dla was Pan Pikuś; skillshoty to nie problem, po jakimś czasie grania puszcza się je intuicyjnie. Szybkie combo? Rozumiem, że ostatecznie jakiś niewytrwały desperat, który grał tydzień i nie ogarnia skillshotów sięgnął po wspomagającego bota, no ale jak bardzo trzeba się zniżyć, by bot wykonywał za gracza nawet naciskanie klawiszy. Obliczanie DMG - to już kwestia doświadczenia z daną postacią. Pograjcie nią trochę, będzie OK. Last-Hitowanie to także malutki problem, wystarczy pograć trochę (dla wytrwałych jest ćwiczenie na customie).

Zapewne większość oszustów dobrze gra z botami na niskim elo (elo już nie istnieje, ale i tak większość ludzi tak mówi na ranking), bo na srebrze/niskich dywizjach złota kończy się dobra-farma-by-wygrać lub inne dyrdymały, które oferują boty.

Potem już wszystko się robi bardziej skomplikowane (peelowanie ADC choćby, zamiast szarża na enemy team z ADC na przedzie), i niczego taki bot za gracza nie wykona.

W życiu trzeba sobie stawiać wyzwania. Pomyśl, jakie TY masz przed sobą wyzwania i ambicje, jeśli bot wykonuje za Ciebie nawet naciskanie QWER.

A teraz czas na wytłumaczenie czemu używanie botów jest niekorzystne.

Chyba każdy spotkał się z powiedzeniem "ćwiczenie czyni mistrzem". Chcecie być prosami? Nie używajcie botów. Zacznijcie ćwiczyć. Jeśli bot za ciebie Last-Hituje, to ty tego nie ćwiczysz, skutkiem czego NIGDY nie bedziesz umiał dobrze Last-Hitować.

W skrócie: używasz botów - skill nie przypływa.

Zapewne większość bociarzy myśli, czemu nie mogą wyjść wyżej, niż srebro. Otóż, tak jak wyżej wspomniałem, by grać na wyższym ELO jest potrzebne trochę więcej skilla, niż same podstawy, które oferują boty. Bot ci nie powie, że pewnie teraz robią Barona. Bot ci nie powie jak masz się pozycjonować podczas Teamfightu. Bot ci nie powie wielu innych rzeczy.

No więc, do dzieła. Odinstaluj te boty i zacznij grać naprawdę. Zacznij ćwiczyć i przebij się choćby do Golda. Zacznij ćwiczyć. Nie pożałujesz. Gwarantuję. Nawet nie wiesz, ile zajebistych momentów i ile satysfakcji na ciebie czeka, kiedy będziesz stawał się coraz lepszy i lepszy, robił coraz lepsze akcje, po których na czacie przez pół godziny będą spamowali "AHAHAHAHA". A co najważniejsze - będziesz robił to sam.

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie każdy marzy o zostaniu prosem z LCS, ja gram sobie na haxach bo tak mi wygodnie i dla zabawy.

Opublikowano

Chyba każdy spotkał się z powiedzeniem "ćwiczenie czyni mistrzem". Chcecie być prosami? Nie używajcie botów. Zacznijcie ćwiczyć. Jeśli bot za ciebie Last-Hituje, to ty tego nie ćwiczysz, skutkiem czego NIGDY nie bedziesz umiał dobrze Last-Hitować.

W skrócie: używasz botów - skill nie przypływa.

Widzisz, każdy kto nie traktuje tej gry na poważnie, czyli no nie wiem... dajmy ludzi którym nie zależy na tej grze, mogą wbić sobie Platynę/Diament (patrz Selex - musiałem dodać i tak prędzej czy później ktoś to napisze) programem i jeżeli dostaną bana to ich to nawet nie weźmie. W tej kwestii RIOT jest strasznie łagodny, nawet przy permach jest bardzo łatwo odzyskać konto. A każdy kto chce coś osiągnąć to właśnie uczy się grać jedną postacią te 200 gier, gdzie już po prostu carry 100%

To, że sobie przetrzymają spację to fakt, nic trudnego. Ale prędzej czy później jeżeli BoL stanie się płatny czy coś, to Ci ludzie spadną z tej platyny (MMR) w dodatku w 3 sezonie wbić platynę to jest banał. Aby się wybić wyżej jest po prostu potrzebny spam gier więc czy z BóLem czy bez prędzej czy później okaże się prawdziwy skill.

#Post wyżej.

O tym pisałem.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Ktoś to wreszcie napisał,

Ja osobiście nie toleruje tych botów, powinni to banować i już,

Gra jest stworzona dla zabawy, a boty tylko ją psują

Co to za zabawa, trzymać spacje i patrzyć się jak bot bije moby...

Bot to bot, lepszy od gracza nie będzie, no chyba że jesteś w Bronze 5, i chodzisz karthusem na supporta to sobie odpal bota, przynajmniej Ci troche csów nabije...

Opublikowano

Czytaj dokładnie Selex. Przyda Ci się.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Też tak sądzę, kiedyś te wasze boty będą w ch*j płatne i będziecie grać jak unskilly..

Co z tego, że bot was wybije do Golda --- Diamentu jak i tak będziecie zwykłymi zerami nic nie potrafiącymi .. Resztę dokończę w domu jak z infy wrócę..

@ Do tego co napisałem wyżej. To co wam to da jak bez BoL'a gówno zrobicie, żadnego combo nawet nie będziecie umieli ani zlasthitować..

Przez takie granie na tych waszych botach tylko skilla tracicie bo on robi wszystko za was. Żadnej frajdy z gry nie ma -.-

@down Nienawidzisz jak ktoś gra z smartcastami, które są dozwolone ale nie masz nic przeciwko, że ktoś gra na BoL'u i nie robi nic poza klikaniem myszką i ew. spacją?

lucyfergif.gif

Opublikowano

BoL za mnie lasthituje, unika skillshotów, przewiduje ruchy, jego czas reakcji jest w chuj niski (~0,001s?) - NIGDY nie będziecie lepsi od BoL'a. Smutne, ale prawdziwe.

Dlaczego gram na BoL'u? Bo mi tak wygodnie. "Stanie się płatny" - co to jest te 10$? Jeden dzień roboty? Faktycznie, zajebisty wydatek.

Opublikowano

Masz racje ziomuś, jak bym takiego bolowca spotkał w realnym rzyciu to bym my chyba zajebał po prostu jak tak można oszukiwać w grze multiplayer na forum o haxach dla mnie jest to nie do zrozumienia -_-

Opublikowano

Też tak sądzę, kiedyś te wasze boty będą w ch*j płatne i będziecie grać jak unskilly..

Co z tego, że bot was wybije do Golda --- Diamentu jak i tak będziecie zwykłymi zerami nic nie potrafiącymi .. Resztę dokończę w domu jak z infy wrócę..

@ Do tego co napisałem wyżej. To co wam to da jak bez BoL'a gówno zrobicie, żadnego combo nawet nie będziecie umieli ani zlasthitować..

Przez takie granie na tych waszych botach tylko skilla tracicie bo on robi wszystko za was. Żadnej frajdy z gry nie ma -.-

@down Nienawidzisz jak ktoś gra z smartcastami, które są dozwolone ale nie masz nic przeciwko, że ktoś gra na BoL'u i nie robi nic poza klikaniem myszką i ew. spacją?

Widzisz ja jednak twierdzę że daje. Nauczenie się poprawnego combo, lasthitów to banał. Grając na BOLu faktycznie nie uczę się tego, bo robi to bot.

Ja za to mogę skupić się na patrzeniu na mapę, pomaganiu drużynie, planowaniu kolejnych ruchów, a to jest dużo trudniejsze do nauczenia gdy musisz zajmować się też CSami, Harrasem, itp.

Poza tym jestem prawie pewien że nie jeden z tych BOLowców którzy wbili diamenty zwanych przez ciebie zerami pojechał by ciebie w "uczciwej" grze ;)

Opublikowano

Marcoly ja cb nie rozumiem ... taki Br0nz player który gra z bolem nigdy nie pokona takiego alex ich'a, bądź nawet takiej "platyny".

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Ten br0nz to np selex,vanosh w uczciwej grze nigdy nie wygrają nawet z tą "platyną" ponieważ ona sama doszła do tego a nie bot za nią.

@edit

chodziło mi o farexa a nie vanosha :<

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Ten br0nz to np selex,vanosh w uczciwej grze nigdy nie wygrają nawet z tą "platyną" ponieważ ona sama doszła do tego a nie bot za nią.

Myślę że mieli by szansę, bo jednak nawet na bolu platyna/diament to już jest jakieś doświadczenie, a czas reakcji na BOLu też robi swoje :)

No ale gdybać możemy, i tak nikt nie wie jak by było na prawdę.

Opublikowano

Prawda jest taka używasz jakiegoś wspomagacza , jesteś zerem i po prostu przez wspomagacze dostałeś się do wyższej dywizji a powinieneś być w bronz VIIII

Moim zdaniem samo to , że jesteś w goldzie czy wyższej dywizji (platyna , diament) to satysfakcja , że osiągnałeś tak dużo grając bez wspomagaczy :)

ThePapi007_eune_236_1_logo.png
Na
MPCForum od 21 lis 2009 <3

League Of Legends <3

Opublikowano

Ej no ja nie jestem aż takim bronzem, siedzę w silverze 2

Ale ogólnie to nie można hejtować bolowców no bo trzymanie przyciska czy też farmienie omijane skillshootów to też szutka

ale dzieki za komplement :P

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Ale ogólnie to nie można hejtować bolowców no bo trzymanie przyciska czy też farmienie omijane skillshootów to też szutka

Cóż coś w tym jest, bo jakoś strasznie dużo osób ma nawet z tym problem.

(chodziło mi o trzymanie przycisku)

Opublikowano

Cóż coś w tym jest, bo jakoś strasznie dużo osób ma nawet z tym problem.

Osobiście na tym nie gram i tak samo nie widze nic złego, ale nie toleruje ludzi jak np. selex1337 który robi ludzi w bambaryłę (hehe) i się po prostu nie przyzna, chociaż każdy wie że gra lol

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

sorka :< pomyliłem wybacz mi miszczu mój ;(

chodziło mi o farexa ;D.

a tak btw to jesteście już tak grubi, że musicie mieć boty do klikania klawiszy o.O ?

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

Opublikowano

Boty na single ok , na multi no kurwa !! To już sobie zróbcie bot co wszystko robi i trawę kosić ,po co macie wzrok sobie psuć ...

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Boty tylko na multi. Po kiego oszukiwać grając samemu?

Nie gram, żeby wygrywać, tylko żeby inni przegrali. A do takiego czegoś boty są kochane.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Moim zdaniem ten temat jest bez sensu ponieważ każdy kto gra na bolu nie przestanie grać przez ten temat to jest moje zdanie. Ja nie gram na bolu ponieważ nie widzie w tym sensu i nie popieram bolowców, lecz czy takie zakładanie tematu coś da ? Mi się wydaje że nie ponieważ jak ktoś ma zamiar grać na bolu to będzie grał i tyle

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...