Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][1.6.4] UltimateClans - Gildie na Twoim serwerze [Skript 2.0.2]

dzikoysk

Więcej skryptów  

66 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chcecie wi?cej skryptów?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 187
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wieczorem z nim porozmawiam, dziękuję za zgłoszenie :)

Masz starą wersję skryptu, chyba, że mówisz o UltimateChat i {RANK}. Upewnij się :)

Mam kilka propozycji, jako że zostały mi wytknięte pewne błędy i zachowania.

Propozycje/Błędy:

- Parę osób uważa, że skrypt jest niestabilny, hmm... Nie uzasadniły swoich wypowiedzi, ale może warto przerzucić skrypt na dietę i zrzucić parę linijek? :D Po 1 wywalił bym całe chunki, bo nie wierzę, że ktoś tego używa xD Usunę również Mailbox, oraz kilka zaczętych fragmentów, od np. SkriptPermissions, czyli zarządzanie uprawnieniami w Skript. Nie sądzę, aby udało mi się Was do wyrzucenia pex, a pozatym jakbym wtedy tworzył regiony :p

- Nie dodam żadnych nowych funkcji, ponieważ skupię się na wielu błędach, którymi np. są te nieszczęsne tagi nad głową :P

Co do zachowań, to czytałem, że robię jedno wielkie ...., bo chcę takowy skrypt w wersji premium sprzedać. Hmmm... Pomijam fakt, że od paru miesięcy, dzień w dzień odpisuję na wszystkie zadane pytania na wszelkiego rodzaju komunikatorach. Codziennie rozpoczynam nowe rozmowy, kontaktów przybywa. Tak naprawdę, robiąc te wszystkie rzeczy, zapomniałem już, co to była rozrywka w naszym małym, skomputeryzowanym świecie ;)

Chciałbym otworzyć również serwer, niestety ogranicza mnie czas i $. Z pomysłem wykonania wersji premium przyszli sami użytkownicy, a ja się tylko zgodziłem. Dlatego przepraszam, jeżeli kogoś to boli ... :(

dzikoysk.net && panda-lang.org && bukkit.pl

Opublikowano

O co chodzi jak chce zrobić gildie pisze mi że nie ustawiłem spawnpointu itp

Musisz na głownej mapce gildyjnej np. survival ustawic /clans spawnpoint . ;)

Opublikowano

Dokładniej /clans setspawn na spawnie xD Dodam jakieś lepsze info w następnym update :D

Opublikowano

# Typ wyswietlania (rank - [Tag][Ranga]Gracz: Wiadomosc | msg - [Ranga]Gracz: [Tag] Wiadomosc | default - [Tag]Gracz: Wiadomosc) :
chatmanager.type: rank

Mam cos takiego . i pisząc wiadomośc mam tylko [TAG] nick : wiadomośc , a chcę [TAG][Gracz]nick: wadomosc

Opublikowano

Pobierz UltimateClans v1.5.6_2 lub 1.5.6_3 jak znajdziesz w postach xD Bo masz pewnie 1.5.5 lub wcześniejszą ;)

Opublikowano

Swoją gildię usuwasz komenda "/clans delete", ale z drugiej strony dziwne, że "/clans admin delete [nazwa]" Ci nie działa, hmmm. Napewno wpisałeś nazwę? :)

Opublikowano

tak wpisywałem i jak wchodze na spawna to wyskakuje ze jestem na terenie "test"

jak chcesz zobaczyc to wejdź na swoje gg podam ci ip

edit :

dobra gildia sie usuwa ale cubboid dalej jest , co z tym zrobić ?

Opublikowano

To o 20 do mnie napisz, to na chwilę wejdę i tam poustawiamy to ;)

Opublikowano

Po zainstalowaniu wersji 1.5.6_2 mam jeszcze gorszy problem nie ma żadnych prefixów typu [Gracz] itp. ...

Opublikowano

Skonfiguruj odopwiednio UltimateChat. Upewnij się, że na serwerze masz Vault, oraz rangi w permissionsex. Jak nadal nic, to pisz ;)

Opublikowano

Skonfiguruj odopwiednio UltimateChat. Upewnij się, że na serwerze masz Vault, oraz rangi w permissionsex. Jak nadal nic, to pisz ;)

Możesz dodać wiaomość

Gracz usunął gildie (TAG) ?

Opublikowano

Pisałem na szybko, bo nie miałem czasu. Głównie poprawy błędów (np. Usuwanie tagu nad głową po usunięciu gildii), oraz dodanie wiadomości (broadcast) o usunięciu gildii :)

Opublikowano

Pisałem na szybko, bo nie miałem czasu. Głównie poprawy błędów (np. Usuwanie tagu nad głową po usunięciu gildii), oraz dodanie wiadomości (broadcast) o usunięciu gildii :)

Lecz niestety jest ten sam błąd z Tagami nad głową bo jak dodaje kogoś to zamiast na zółto tag gildi jest na biało i się miesza z nickiem i wygląda to [TEST]Tester Można to naprawić/

Opublikowano

Mam pytanie czy mogę podłączyć ten skrypt pod własną stronę ? Chodzi mi o to że na stronie będą się wyświetlać nazwy gildi itp. ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...