Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 Ultra Tool by JachuPL

JachuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgadza się, jednak na przeglądarce google chrome ten folder w ogóle się nie wyświetlał. Aplikacja rewelacja, planujesz jakieś aktualizacje?

nad aktualizacjami pracuję na bieżąco, na pewno będą aktualizacje edytora difów, mam pewien pomysł, a w zasadzie dwa ;)

57199140501148694665.png

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, witam, witam!

Dzisiaj oddaję w Wasze rączki i dyski twarde nową wersję oznaczoną numerkiem 1.0.0.7!

Co nowego?

*Od dzisiaj changelog jest dostępny bezpośrednio w aplikacji.

*Poprawiłem błąd, który nie wyświetlał etykiety od value3 w item_proto przy tworzeniu broni.

Ale najważniejszą nowością jest:

Quest Editor!

z2xbdf.jpg

Tak, moi drodzy. Zarwałem kilka nocek by napisać to zupełnie nieprofesjonalne i nieintuicyjne i w ogóle beznadziejne i bezużyteczne narzędzie. Mam świadomość, że pisanie questów to sztuka, oraz że mogłem popełnić wiele błędów, dlatego oznaczyłem to jako wersja beta. Wiele funkcji nie zostało jeszcze zaimplementowanych do edytora (ze względu na ich chorą składnię lub zagnieżdżenie innych funkcji w argumentach). Lista funkcji questowych nie zawiera wszystkich funkcji z tegoż powodu, jednak znajdziecie na niej wszystkie podstawowe i najpotrzebniejsze. Nie zaimplementowałem jeszcze pętli, ale możecie się spodziewać tej funkcjonalności w najbliższym czasie. Za pomoc przy pisaniu tej funkcji chciałbym podziękować wielu osobom. Nie chcę wymieniać tych osób, bo boję się, że mogę kogoś pominąć, dlatego dziękuję Wam z całego serca - bez Waszych cennych rad ta funkcja nigdy by nie powstała.

Funkcja jest dostępna w menu FTP i zastąpiła dotychczasową listę funkcji questowych ze składniami.

Wszelkie błędy proszę zgłaszać w tym temacie, postaram się poprawiać je na bieżąco.

57199140501148694665.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam czy można prosić o Metin2 Ultra Tool by JachuPL  ToolUpdater nie działa .

[email protected] z góry dziękuję

hosting skasował mi całą stronę, postaram się dzisiaj przywrócić wszystko do normy

57199140501148694665.png

Opublikowano

Witam. Wydałem właśnie kolejną aktualizację

1.0.0.8

Co nowego:

* Usprawniłem trochę działanie generatorów item_proto i mob_proto

* Dodałem do w/w generatorów opcję, której odznaczenie pozwala na zablokowanie usuwania starych plików, dzięki czemu możecie generować od teraz kilka różnych itemów za koleją

* W tych generatorach występowały błędy w tłumaczeniach, co również zostało poprawione

UWAGA

Dzisiaj zmieniłem także algorytm ToolUpdatera na szybszy i poprawiłem w nim kilka błędów. Od teraz jest oparty na nowej wersji Chilkata (zgodnej z netem 4.0), co powinno wyeliminować błąd z crashem programu. Oddaję go w Wasze ręce do przetestowania (u mnie działa bez zarzutu). Zapraszam do pobrania aktualizacji. Link znajdziecie w głównym poście.

57199140501148694665.png

Opublikowano

Witam, Witam, Witam! Właśnie udostępniłem do pobrania kolejną wersję:

1.0.0.9

Co nowego:

- Naprawiłem i uaktualniłem konwerter mob_proto z SQL do TXT. Zawierał kilka błędów, o których poinformował mnie pewien dobry człowiek. Wcześniej skonwertowane mob_proto powodowało Assertion Failed z niezgodnością rozmiaru, teraz nie powinny już one występować.

- Uaktualniłem także konwerter item_proto - dodałem nowe type i subtype (pasy, DragonSoul), a także bonusy.

Aktualizacja ta jest bardzo ważna, dlatego jeśli chcesz mieć prawidłowo funkcjonujące narzędzie, zaktualizuj je.

57199140501148694665.png

Opublikowano

Jachu jest prośba czy mógł byś mi wysłać cały ten program spakowany rarem żebym nie musiał aktualizować bo nie mg chcę kompletny program spakowany i jak byś mógł dał byś linka na pw.

Opublikowano

Dupa z Ciebie a nie programista, nie znam człowieka chyba z większym ego, nie wiem po jakiego chuja dałeś to swoje logo na początek, przy zaznaczeniu opcji nie pokazywania przy uruchomieniu tego obrazka podczas uruchamiania się wypierdala mi ten obrazek na cały ekran i aplikacja się wiesza.

The past has gone

Opublikowano

Dupa z Ciebie a nie programista, nie znam człowieka chyba z większym ego, nie wiem po jakiego chuja dałeś to swoje logo na początek, przy zaznaczeniu opcji nie pokazywania przy uruchomieniu tego obrazka podczas uruchamiania się wypierdala mi ten obrazek na cały ekran i aplikacja się wiesza.

dziwne, że tylko ty jeden masz ten problem ;) Po jaki chuj dałem logo? żeby żadna tępa kurwa bez honoru nie pozmieniała ResHackerem mojego nicku na swój i kradła moją pracę, nad którą spędziłem dużo czasu, co w metinie jest na porządku dziennym ;) gdybyś chciał mi pomóc to podałbyś screena prezentującego błąd, a tak to pozostaje mi to zakwalifikować jako bezcelowy hejt i wymyślony problem na którego istnienie nie ma dowodów :)

Mi się to nie przydaje możę nie umiem korzystać ale chciałem usunąć krzaczki w grez i nibyy zrobiło ale nadal są

usuwa tylko krzaczki, które masz w załadowanym item_proto. Jeśli jakiegoś przedmiotu nie masz w item_proto to tego krzaczka nie usunie i musisz usunąć go ręcznie. Moja rada jest taka: używaj tylko swojego item_proto do usuwania krzaczków ze swoich plików. Jak znajdę chwilę wolnego przed maturą to popracuję nad tym algorytmem. Tymczasem temat zamykam, jeśli ktoś chciałby zgłosić jakiś problem to proszę pisać na PW. GG jak zwykle nie podaję.

57199140501148694665.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wydałem nową wersję:

1.0.1.0

Napisałem od nowa konwerter SQL -> XML. Stare konwertery nadal będą działały, dopóki nie upewnię się, że z nowym jest wszystko w porządku. Nie jest to update obowiązkowy, ale miło by było, gdyby ktoś sprawdził, czy podane proto konwertuje się poprawnie. Na moim wszystko działało, podobnie na proto od @Endymion_ . Mini-tutorial jak wyeksportować nowe proto do konwersji:

1. Przejdź do bazy player i wybierz export wizard.

2. Zmien Export Format na XML File (Plik XML)

3. Wybierz tabelki i miejsce do exportu

4. Upewnij się, że masz zaznaczone 'all fields' (wszystkie kolumny)

5. Zaznacz opcje według podanego wzoru (są to ustawienia domyślne, które pojawiają się przy exportowaniu

xl1n4n.jpg

Pozdrawiam ;)

UWAGA!

Aby update był dostępny, należy pobrać od nowa program Metin2Tools. Jest to spowodowane małą reorganizacją strony, na której trzymam Toolsa. Za niedogodności i utrudnienia przepraszam.

57199140501148694665.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...