Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT][VB.NET] Jak stworzyć trainer do WarRock

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na 1 stronie tego tematu masz to wyjasnione ....

Jeżeli twierdzisz że osoby co maja sygny typu kaka jest złym modem to debile wklej to do swojej sygny

• Odpowiedzi 365
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Ale np skąd wiesz że z tego adresu : WriteFloatPointer(&HADR_PLAYERBASE, &HOFS_STAMINA, Wartość)

zrobic taki : ZGTPTSDHS(&H13941F0, &H28C, 100)

eee... może z stad że tak ma w module

Opublikowano

plix powiedz co mam zwienic... caly zcas jak proboje staminie to takie cos... a jak zrobilem boxy i no spread to zadna opcja nie dzialala a all dobrze zrobione!!!

Tu mozesz zarobic>> www.zarabianie--w--internecie.pl.tl <<tu mozesz zarobic

To moja prywatna strona... Zapraszam

Opublikowano

Byłbym wdzieczny!

Tu mozesz zarobic>> www.zarabianie--w--internecie.pl.tl <<tu mozesz zarobic

To moja prywatna strona... Zapraszam

Opublikowano

Czegoś nie rozumiem w tym TuTku a mianowicie : Teraz możemy edytować kod naszego timera. Między znaczniki musimy wprowadzić funkcje odwołującą się do komórki pamięci przechowującej dane o staminie i zmieniającą jej wartość. W przypadku staminy potrzebne nam będą dwie rzeczy z listy aktualnych adresów:

ADR_PLAYERBASE 013941f0 , oraz

OFS_STAMINA Playerbase + 28c

ADR_PLAYERBASE, czasem nazywany jest też "Player Pointer" i jest to adress, który przechowuje niektóre dane o naszej postaci w grze. Jest to m.in. stamina, ale również informacje o broni, czy naszym położeniu na mapie. Żeby nadpisać stamine potrzebny jest bardziej szczegółowy adres, który nam powie, gdzie w ADR_PLAYERBASE jest przechowywana jej wartość - jest to tak zwany Offset. Offset dla staminy wynosi 28c i dodany do ADR_PLAYERBASE tworzy bezpośredni adres do niej.

Do adresów z offsetami najczęśćiej będzie nam potrzebna funkcja WriteFloatPointer, której konstrukcja dla staminy wygląda tak:

WriteFloatPointer(&HADR_PLAYERBASE, &HOFS_STAMINA, 100) '100, to przykładowa wartość do zapisania w adresie

&H oznacza, że adres zapisujemy w formie szesnastkowej.

Funkcja WriteFloatPointer ma swoją unikalną nazwę w module. Każdy, kto wygenerował moduł wcześniej, będzie miał inną. Żeby sprawdzić nazwę dla swojej funkcji klikamy na zakładkę "Module1" [1] i szukamy komentarza (zielona czcionka) z nazwą "WriteFloatPoiter". Kopiujemy nazwę funkcji poniżej i przechodzimy do zakładki "Form1.vb [Design]".

To gdzie mam wpisac ADR_PLAYERBASE 013941f0 , oraz

OFS_STAMINA Playerbase + 28c??I to?WriteFloatPointer(&HADR_PLAYERBASE, &HOFS_STAMINA, 100)

Dam screena http://img362.imageshack.us/my.php?image=beztytuudm8.png czy to wszystkie kody?

Opublikowano

Masz nieaktualny address player ponter, łap już gotową funkcje (&H139D730, &H28C, 100). Zrobiłem ci to bo mam dzis dobry humor, a na przyszłość looknij w dział warrock i aktualne addressy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mugby mi ktoś dać adresy aktualne niewiem jak zrobic ulm stamina -_-

famas_img_aj.jpgranga9.png[

16387sp-icon.jpg

Pewien naukowiec z Argentyny dowiódł, że ludzie z małym ilorazem inteligencji czytają posty na forach, trzymając rękę na myszce.

Nie trudź się na jej zdejmowanie, już za późno ! ;)

Opublikowano

pomuzcie zrobic hacka pls

famas_img_aj.jpgranga9.png[

16387sp-icon.jpg

Pewien naukowiec z Argentyny dowiódł, że ludzie z małym ilorazem inteligencji czytają posty na forach, trzymając rękę na myszce.

Nie trudź się na jej zdejmowanie, już za późno ! ;)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...