Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT][VB.NET] Jak stworzyć trainer do WarRock

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W screenie z hacka widac opcje Ghost walk. Moglbys powiedziec jakick adresow uzyles i jakick funkcji

Pomysł jest banalny, ale nigdy nie miałem czasu go dopracować. Korzysta z tych samych funkcji i adresów, co teleport. Różnica polega na tym, że do wartości współrzędnej X i Y dodaje, lub odejmuje (w zależności w którym kierunku chce się poruszać) wartość kroku (Step), czyli np 200. W ten sposób można było przelecieć całą mapę w kilka sekund. Problem z tą funkcją polegał na tym, że można było się poruszać tylko wzdłuż osi współrzędnych X i Y, czyli nie zawsze w kierunku w którym patrzyła Twoja postać w grze. Udało mi się uzyskać zbliżony do poruszania się we właściwym kierunku efekt przez łączenie dwóch współrzędnych pod jednym hotkeyem. Nigdy tego nie skończyłem i raczej nie skończe, ale próbuj coś na własną rękę.

ZGTPTKMMHH(&H139A190, &H174, posYg + GWstep.Text) 'np w tym przypadku dodaje wartość kroku z TextBoxa do wpółrzędnej Y

posYg - musisz oczywiście wcześniej wczytać współrzędną do tej zmiennej,

• Odpowiedzi 365
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam prośbe.. czy moglby ktos podac dokładną instrukcje do robienia hackow vip z adresami? piszcie na gg 10534317 ;]

bylbym bardz owdzieczny

Pozdrowionka ;D

Jeżeli pomogłem, daj tyle, na ile u Ciebie zasłużyłem.

Opublikowano

Error 1 Argument not specified for parameter 'GKVSZUDWLX' of 'Public Function MQOBKOXBPU(LICVJPNOSI As Integer, KPKWZPQUUS As Short, XFHOZCVSON As Long, GKVSZUDWLX As Integer) As Object'. C:\Documents and Settings\xxx\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Temporary Projects\First hack by Zozolek32\Form1.vb 12 9 First hack by Zozolek32

To byl jedyny blad, wczesniej bylo 9.

obraz.png

Jestem chetny na warrock private albo admina dzialu WarRock.

Mnie grzeje ten wasz podział na 98% i 2%. Lepiej podzielić się na 100% i na 0%. (100% Nienawidzi Webb'a, a 0% go "lubi").

Opublikowano
Error 1 Argument not specified for parameter 'GKVSZUDWLX' of 'Public Function MQOBKOXBPU(LICVJPNOSI As Integer, KPKWZPQUUS As Short, XFHOZCVSON As Long, GKVSZUDWLX As Integer) As Object'. C:Documents and SettingsxxxUstawienia lokalneDane aplikacjiTemporary ProjectsFirst hack by Zozolek32Form1.vb 12 9 First hack by Zozolek32

To byl jedyny blad, wczesniej bylo 9.

Wygląda na to, ze zabrakło Ci jednego parametru dla funkcji. Powinieneś mieć trzy a masz tylko dwa. Jeśli się nie mylę to WriteFloatPinter, więc jak wywołujesz funkcje to np w takiej postaci: MQOBKOXBPU(&Hadres, &Hoffset, wartość) i właśnie "wartości" Ci zabrakło.

Opublikowano

Ja juz wiem, co zrobilem zle dalem nazwe z linijki WriteLongPointer a nie z WriteFloatPointer, poprawilem i juz dziala.

@edit

Jednak nie dziala, gdy wlaczam gre i hack, hack po prostu nie dziala.

Robilem wszystko zgonie z poradnikiem a nowe kody wzialem z tad:

http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=11002

obraz.png

Mnie grzeje ten wasz podział na 98% i 2%. Lepiej podzielić się na 100% i na 0%. (100% Nienawidzi Webb'a, a 0% go "lubi").

Opublikowano

Error 1 Syntax error. C:\Documents and Settings\xxx\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Temporary Projects\Hack by Z0z0lek32\Form1.vb 16 9 Hack by Z0z0lek32

Robilem jeszcze raz i takie cos wyskoczylo, co to znaczy?

obraz.png

Opublikowano

...Teraz możemy edytować kod naszego timera. Między znaczniki musimy wprowadzić funkcje odwołującą się do komórki pamięci przechowującej dane o staminie i zmieniającą jej wartość. W przypadku staminy potrzebne nam będą dwie rzeczy z listy aktualnych adresów:...

gdzie są te znaczniki??

Gość KrZySiEqq xDD
Opublikowano

przeczytaj caly poradnik dokladnie jezeli nierozumiesz niezabieraj sie do tego!! to tyczy sie wszystkich jezeli po przeczytaniu nierozumiecie to niezabierajcir sir do tego

Opublikowano

Ja tylko chcialem dopowidziec ze juz rozumiem ;)

Juz zrobilem ze 10 hackow dla mnie i dla kumpli :)

obraz.png

Opublikowano

Dawno nie było niczego nowego i pomyślałem, że warto wprowadzić Was w obsługę plików XML. Pewnie większość się z nimi zderzyła i wie, że przechowywanie danych w tych plikach prezentuje się znacznie bardziej profesjonalnie, niż w plikach tekstowych. Obsługa XML w środowisku DotNet jest rozwijana od jakiegoś czasu, a w VB9 ma być jeszcze bardziej rozbudowana.

To będzie prosty przykład zastosowania XML do zapisywania kilku ustawień z naszego programu. Powiedzmy, że chcemy zapisywać dane z dwóch textboxów (TextBox1 i TextBox2) i status checkboxa (CheckBox1 - czy jest zaznaczony, czy nie), po czym z uruchomieniem programu te ustawienia będą ładować się automatycznie.

Musimy najpierw stworzyć system do zapisywania danych do pliku. Tworzymy przycisk. Nazwijmy go "Zapisz ustawienia". W kodzie przycisku wprowadzamy:

'zmienna setts do przechowywania parametrów funkcji zapisujące plik
            Dim setts As Xml.XmlWriterSettings = New Xml.XmlWriterSettings() 
'sciezka do pliku - w tym przypadku w folderze z programem
         Dim filename As String = My.Computer.FileSystem.CurrentDirectory & "\settings.xml" 
'parametry dla setts
         setts.Indent = True 
         setts.OmitXmlDeclaration = True 
         setts.NewLineOnAttributes = False 
  'tworzymy instancje funkcji zapisującej pod nazwą writer
         Dim writer = Xml.XmlWriter.Create(filename, setts) 
  'zapisujemy pierwszy, startowy element w pliku - "settings" 
         writer.WriteStartElement("Settings") 
'atrubut settings o nzawie "date", który będzie przechowywał datę zapisu
         writer.WriteAttributeString("data", Date.Today) ' 
'elementy o nazwie "TextBox1" i "TextBox2", które zachwują dane z  TextBoxów        
         writer.WriteElementString("TextBox1", TextBox1.Text) 'writes elements with text from textboxes 
         writer.WriteElementString("TextBox2", TextBox2.Text) 

'teraz sprawdzamy jaki status ma nasz checkbox
         If CheckBox1.Checked Then 
Jeśli zaznaczony to zapisujemy jako "Zaznaczony"
             writer.WriteElementString("CheckBox1", "Zaznaczony) 
'w innym wypadku jako niezaznaczony
         Else : writer.WriteElementString("CheckBox1", "Nie zaznaczony") 
         End If 
  'zamykamy plik XML
         writer.WriteEndElement() 
         writer.Flush()

Po zapisaniu nasz plik będzie wyglądał np tak:

<Settings data="2008-06-28">

<TextBox1>tekst z pierwszego tekstboxa</TextBox1>

<TextBox2>tekst z drugiego tekstboxa</TextBox2>

<CheckBox1>Zaznaczony</CheckBox1>

</Settings>

Zwróćcie uwagę jak wygląda element startowy, atrybut i kolejne elementy.

Teraz musimy wczytać te dane automatycznie przy uruchomieniu programu.

Dwukrotnie klikamy na formę, np Form1. Powinno nas przenieść do procedury, która uruchamia się wraz ze startem formy:

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load  

End Sub

W ciele procedury musimy wprowadzić operacje wczytujące dane z pliku XML:

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load 

'sprawdzamy, czy plik XML istnieje
        If My.Computer.FileSystem.FileExists("settings.xml") Then 
'tworzymy nową instancję funkcji odczytującej, która będzie się odwoływała do naszego pliku
             Using reader As Xml.XmlReader = Xml.XmlReader.Create("settings.xml") 
  'przechodzimy w pliku do elementu "TextBox1"
                 reader.ReadToDescendant("TextBox1") 
'zczytujemy dane z elementu do zmiennej set1 i wprowadzmy do textboxa
                 Dim set1 As String = reader.ReadElementString("TextBox1") 
                 TextBox1.Text = set1 

Dim set2 As String = reader.ReadElementString("TextBox2") 
                 TextBox2.Text = set2 

Dim set3 As String = reader.ReadElementString("CheckBox1") 
'sprawdzamy jaka wartość ma element "CheckBox1" i ustawiamy odpowiednią w CheckBoxie
                 If set3 = "Zaznaczony" Then 
                     CheckBox1.Checked = True 
                 Else : CheckBox1.Checked = False 
                 End If 
             End Using 
         End If 

End Sub

Opublikowano

Siemka,

Niedawno zaczołem robić te proste haki, wychodziły mi nawet fajne, nacieszyłem się nimi 1 dzień.

Teraz mam problem, mianowicie, gdy klikam żeby włączyć haka(obojetnie jakiego) program mi sie wyłancza.

Zaś gdy klikam na "off" nie wyłancza się, więc nie moge przetestować moich nowych haków.

I tu zwracam się do was, co zrobić? Może komuś sie już tak działo?

Prosze o szybką odpowiedź

Pozdrawiam,

qqqqqq

@Edit Hak

@edit2 nie tylko te co zrobie mi sie wylanczaja, ale takze takie ktore sciagne i sproboje wlaczyc.... // jestem zielony ;|

Jeżeli twierdzisz że osoby co maja sygny typu kaka jest złym modem to debile wklej to do swojej sygny

Opublikowano

Bawilem sie jeszcze tym troche, ale nic nie moge znalesc. Czy zrobie dobrze czy zle to nie dziala(jak klikne na klawisz .....Enabled = True to hak sie wylancza) Napoczatku wszystko ladnie szlo a teraz juz nic.

Prosze o pomoc

Prozdrawiam,

qqqqqq

@edit ok juz dziala thx

Jeżeli twierdzisz że osoby co maja sygny typu kaka jest złym modem to debile wklej to do swojej sygny

Opublikowano

Ok thx, juz dziala xD

Opublikowano

Dobra ale gdzie sie te adresy wpisuje bo ja głupi do tego jestem -.-

czy tu?

Private Sub Timer1_Tick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick

EXSEIPMWWU(139D728,28C,100)

End Sub

End Class

??

Opublikowano

ok jestem głupi jeśli chodzi o to ale jak uruchomić ten visual studio bo zainstalowałem i żadnej na pulpicie ikonki nie mam a do programów w menu start dostępu nie mam w chodzę w C program files i znalazłem folder z programem ale tam nic do uruchomiania niema .co zrobić?

45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif

13648.gif

9263.jpg

Młody pro daje czadu na TS part 1

Mlody ts part 2

45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif45585a548be28427.gif

10 postow [ ]

20 postow [ ]

30 postow [ ]

40 postow [ ]

50 postow [ ] < Liczenie postów ? kolejny powód do spamu .......

60 postow [ ]

70 postow [ ]

80 postow [ ]

90 postow [ ]

100 postow [ ]

"jAk Ci PoMoGłEm To DaJ 5"
chcesz 5? dam ci 1
Opublikowano

Słuchajcie jak chcę zainstalować ten program do robienia hacków to wyskakuje mi jakiś błąd i nie mogę zainstalować co robić???Powiem tylko że wyskakuje mi w trochę po połowie instalacji :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...