Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie najbardziej się nauczyłeś języka angielskiego ?

Ravgor.

113 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ankieta] Gdzie najbardziej si? nauczy?e? j?zyka angielskiego ?

• Gry,Muzyka Ze S?owami Angielskimi etc
    • Szko?a.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Przeprowadzam taką ankietę ponieważ chciałbym poznać "opinie" młodzieży gdzie się najszybciej nauczyli angielskiego w szkolę czy z gier,muzyki angielskiej ITP. Byłbym wdzięczny gdybyście głosowali smile.png

1386361287-U962219.png

By Maxio.

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Najwięcej nauczyłem się z gier ;_;

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Jak można nauczyć się z gier? Przecież jak widzisz/słyszysz jakieś obco języczne słowo to nie wiesz co to znaczy.

@Top Ze szkoły ofc. Aj ken spik weri łel englisz xD.

Bywalec
Opublikowano

Oglądaj filmu po angielsku, czytaj książki w języku angielskim, zapisz się do szkoły j. angielskiego.

Opublikowano

Nie mam zamiaru siebie i wszystkich oszukiwać, że wszystkiego co umiem nauczyłam się z filmów i gier, bo to gówno prawda i jest to niewykonalne. Nauczyłam się go w szkole i na zajęciach w szkole prywatnej języka angielskiego, teraz na studiach - filmy i gry to najlepsze uzupełnienie, zwłaszcza filmy po angielsku z napisami, ale nie nauczą wszystkiego.

Opublikowano

Oglądałem Anime z angielskimi subami xD A tak to wiadomo Filmy i Gry, najlepiej otoczyć się językiem to naprawdę szybko sporo można ogarnąć.

NE8h1XT.png

Opublikowano

Bawi mnie gadanie, że nie uczy się języka ze szkoły tylko z filmów, bo jak ktoś nie zna podstaw to nie nauczy się całej gramatyki bo sobie obejrzał kilka filmów, nie nauczy się słownictwa które przyswaja przez kilka lat nauki, trzeba by siedzieć nad filmem i wypisywać słowa i zwroty i sobie je tłumaczyć (bo warto pamiętać, że tłumaczenia bywają różne) i dedukować skąd się niektóre rzeczy wzięły, a nadal by się nie umiało tyle co ci ,którzy uczą się w szkole. Filmy i gry genialnie powiększają zasób słownictwa, nawet taki minecraft, ja angielski studiuję i już mi się nieraz zdarzyło, że wiedziałam coś czego ktoś nie wiedział, właśnie z gry. Ale nie oszukujmy się, filmy i gry to tylko dopełnienie wiedzy.

Opublikowano

Szkoła - przez 8 lat ciągłe powtarzanie podstaw gramatyki. Niektórych czasów musiałem się uczyć na własną rękę.

Gry, muzyka, filmy - OGROMNA ilość zwrotów i słówek. Ze stron typu kwejk etc. też coś na pewno wpadło ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Nauka = powtarzanie, zwłaszcza kilka pierwszych lat. Jeśli musiałeś się uczyć czegoś na własną rękę, to zwyczajnie miałeś pecha z nauczycielem.

Opublikowano

ayna ja się nauczyłem przez gry to nie jest tak że nie znam a się nauczyłem wykonując misje siedziałem z słownikiem i tł google a co do szkoły wiedza z gier pomagała mi w szkole

Opublikowano

Nie wiem jak u was, ale ja w szkole uczyłem się tylko podstawowych rzeczy, typu przedstawienie się i podstawowe słownictwo. Najwięcej według mnie nauczyłem się z tekstów piosenek, bo ciekawy byłem, co one znaczą :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...