Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie najbardziej się nauczyłeś języka angielskiego ?

Ravgor.

113 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ankieta] Gdzie najbardziej si? nauczy?e? j?zyka angielskiego ?

• Gry,Muzyka Ze S?owami Angielskimi etc
    • Szko?a.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3/4 z lola, a potem kursy to z łatwością przychodziły :) serio Wam mówię

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Najbardziej to gry lol itd i tak słaby ten mój inglisz

Muzyka też zawsze jakieś słowo tam wpadnie do głowy

Ale i tak wole po plu,spolszczenia,google tłumacz

Opublikowano

gry filmy , internet , ang w szkołach to bezsens , po co uczyć się czasów nie znając słów i zdań , najpierw trzeba nauczyć się prymitywnych zdań potem doskonalić to czasami.

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Bawi mnie gadanie, że nie uczy się języka ze szkoły tylko z filmów, bo jak ktoś nie zna podstaw to nie nauczy się całej gramatyki bo sobie obejrzał kilka filmów, nie nauczy się słownictwa które przyswaja przez kilka lat nauki, trzeba by siedzieć nad filmem i wypisywać słowa i zwroty i sobie je tłumaczyć (bo warto pamiętać, że tłumaczenia bywają różne) i dedukować skąd się niektóre rzeczy wzięły, a nadal by się nie umiało tyle co ci ,którzy uczą się w szkole. Filmy i gry genialnie powiększają zasób słownictwa, nawet taki minecraft, ja angielski studiuję i już mi się nieraz zdarzyło, że wiedziałam coś czego ktoś nie wiedział, właśnie z gry. Ale nie oszukujmy się, filmy i gry to tylko dopełnienie wiedzy.

Proszę Cię. Nie wiesz co mówisz. Angielski miałem w szkole 1,5 roku, przy czym nauczyciel był na zastępstwie, były różne problemy, lekcje co drugie, na dodatek zlewałem ten przedmiot, a na egzaminie 100%/98 z rozszerzenia. Mimo, że egzaminy są kiepskim sprawdzianem wiedzy, no, ale uważam, że język znam dość dobrze. Cud?

Opublikowano

W szkole uczyli tylko podstaw, ale większa wiedza i przyjemność przyswajania języka przyszła wraz z oglądaniem filmów z napisami i tłumaczenie tekstów piosenek.

Jak coś nie jest obowiązkiem i samo wpada "przy okazji" to i lepiej wchodzi do głowy.

Przynajmniej tak mi się wydaje :)

58815786.jpg

Opublikowano

ayna ja się nauczyłem przez gry to nie jest tak że nie znam a się nauczyłem wykonując misje siedziałem z słownikiem i tł google a co do szkoły wiedza z gier pomagała mi w szkole

No bo jak się nie umie ze szkoły to się i z tłumaczami siedzi. Może ja nie wiem,nie znam się, bo mi języki po prostu wchodzą do głowy, ale mając kiepską nauczycielkę nauczyłam się i tak dużo zwyczajnie na lekcjach robiąc zadania i teksty i wszystkie tam inne pierdoły które się robiło, a dopiero w którymś momencie zaczęłam oglądać filmy z napisami i ustawiać angielski w grach jeśli jest wybór języka, muzyka to wiadomo bardzo pomaga zwłaszcza jak się nauczy tekstu i zna się jego tłumaczenie, ale nie przesadzajmy z tymi grami jako głównym źródłem wiedzy...

Proszę Cię. Nie wiesz co mówisz. Angielski miałem w szkole 1,5 roku, przy czym nauczyciel był na zastępstwie, były różne problemy, lekcje co drugie, na dodatek zlewałem ten przedmiot, a na egzaminie 100%/98 z rozszerzenia. Mimo, że egzaminy są kiepskim sprawdzianem wiedzy, no, ale uważam, że język znam dość dobrze. Cud?

Jak i napisałam powyżej, niektórzy mają zdolność do języków i tyle, widocznie Ty też łapiesz szybko. Byle gimb się tłukąc w gry nie nauczy, czy po prostu słysząc, bo to wszystko w filmach i grach jest zbyt wybiórcze.

Opublikowano

Szkoła, korki i własny wkład w naukę. Jeśli chodzi o gry i filmy to gadanie, że można się z nich wiele nauczyć to głupota. Mnóstwo zwrotów w grach i filmach to idiomy, nie znając słów nie dopasuje się ich do napisów. Gry i filmy mogą pomóc w doskonaleniu wymowy, rozumienia i akcentu (mi na przykład nie chce się już ściągać napisów do filmów - po prostu oglądam po angielsku) ale nie do nauki słówek i form gramatycznych.

BTW 100% z maturki rozszerzonej biacz

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Gry, filmy, muzyka oraz przede wszystkim własna praca nad doskonaleniem skilla w angielskim.

W szkole szczerze mówiąc niewiele się nauczyłem, jedynie trochę słówek.

Ale i tak zdecydowanie najwięcej nauczyłem się przez 2 miesiące pobytu za granicą.

Opublikowano

Szkoła nauczyła mnie gramatyki

Gry, filmy, anime, może i nauczą cię słówek, ale nie gramatyki, odmian nieregularnych itd.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Należałoby dodać opcję "lekcje prywatne". W szkole nie nauczyłam się nic, bo dużo wcześniej wyprzedziłam materiał o lata świetlne. Gry online doszlifowały umiejętność komunikacji w języku obcym. Seriale i filmy w oryginale, muzyka itp. to tylko źródło jakichś ciekawostek (nowe słowa, wyrażenia slangowe).

#don't care

Opublikowano

Połowa osób ze szkół prywatnych J.Angielskiego wie mniej niż osoby które grają w gry, owszem ze szkoły nauczymy się podstaw, lecz czegoś więcej nauczymy się w praktyce. Ja osobiście w szkole nauczyłem się liczenia, stopniowania, słówek typu "dog", "cat", "common", "home" itp. a w grach międzynarodowych, np. tibia, lol, Resistanse Retribution(PSP) itd. nauczymy się rozmawiać, oraz większości słów. Ale to tylko pisanie, a wymowy nauczymy się bardziej w szkole, chyba że gramy w gry typu Resistanse Retribution (rozmawiamy przez mikrofon), tu też gry wygrywają.

Generalnie szkoła to tylko podstawy i zasady pisowni, a gry to praktyka... można albo wyjechać za granicę, albo rozmawiać przez internet, albo zagrać w gry. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...