Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Metin2.pl

Gamerka ^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nostidla? Tam gra namiastka osób z tego co wiem :>, chyba, że źle wiem :P.

Ja czekam na grudzień team i serwer Resthea.eu oraz ten miesiąc patrz sygna dobry medium.

Reklama w sygnie.

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No tak było ale mineło trzeba iść do przodu a nie stać w Miejscu ... Może i lepiej ze dodali te zbroje nie wiem .

Iść w do przodu i wpaść w głęboki dół zamiast zostać w bezpiecznym miejscu.3/4 lata temu nikt nie narzekał na nudę mimo, że na PL był maks 99lvl i nie było epików, a na privach maks 99 albo 120 i parę epików, ew. jakaś epicka bizturia.

Opublikowano

Wszyscy pieprzą że metin się zmienił że teraz to gówno. Nie oszukujmy się lat mamy coraz więcej nikt nie jest coraz młodszy. To co nas jarało 2008 jarało by nas dalej gdybyśmy mieli tyle samo lat co w 2008. Metin to gra dla konkretnej grupy docelowej, my już z niej wyrośliśmy ale jednak gramy. Wymagania grupy docelowej się zmieniają wiec i gra się zmienia. Wystarczy zobaczyć co się dzieje na rynku gier single player gdzie wszytko leci w grafikę a nie w klimat. Dzieciaki srają się pierdyliardami bajerów typu większe oczy u postaci po tym jak dostaje nożem pod żebra. Druga sprawa to konkurencja. Wybierają inne gry bo lepsza grafa bo kolega się będzie śmiał. Metin jest jaki był tylko nasze wymagania się zmieniają, a to że nowości że nowe zbroje? Każda gra MMO przechodzi aktualizacje. To ze coś nas nie kreci to nie kwestia tego że zrobiło się złe. To winna tego że my jesteśmy coraz starsi i już nas to tak nie bawi jak wtedy.

2sbu2dv.png

Opublikowano

nie oplaca sie na zadnych nowych hardach grac bo na 99% sa tylko dla hajsu zrobione, po kilku dniach gry okaze sie ze jest wszystko zle zbalansowane i nie da sie grac po 70lvlu tak jak na dracos sie dzisiaj okazalo .

lepiej zacznij gre na ravia albo nostidla tylko te serwery mają przyszlosc .

czytanie ze zrozumieniem się kłania, nie pytałem się o GÓWNIANE hardy ale o te które zapowiadają się naprawdę WYBITNIE :)

Opublikowano

Jeszcze jak był stary Pl to jak miałeś 40lv to byłeś dobry a teraz ... w 2 dni lub w 1 wbijesz 40lv jeszcze za kase z dropu kupisz sobie itemka +9, teraz co zrobili z pl'a to medium a za chwilkę z tego wyjdzie easy ...

ddz8gi.png

Opublikowano

Wszyscy pieprzą że metin się zmienił że teraz to gówno. Nie oszukujmy się lat mamy coraz więcej nikt nie jest coraz młodszy. To co nas jarało 2008 jarało by nas dalej gdybyśmy mieli tyle samo lat co w 2008. Metin to gra dla konkretnej grupy docelowej, my już z niej wyrośliśmy ale jednak gramy. Wymagania grupy docelowej się zmieniają wiec i gra się zmienia. Wystarczy zobaczyć co się dzieje na rynku gier single player gdzie wszytko leci w grafikę a nie w klimat. Dzieciaki srają się pierdyliardami bajerów typu większe oczy u postaci po tym jak dostaje nożem pod żebra. Druga sprawa to konkurencja. Wybierają inne gry bo lepsza grafa bo kolega się będzie śmiał. Metin jest jaki był tylko nasze wymagania się zmieniają, a to że nowości że nowe zbroje? Każda gra MMO przechodzi aktualizacje. To ze coś nas nie kreci to nie kwestia tego że zrobiło się złe. To winna tego że my jesteśmy coraz starsi i już nas to tak nie bawi jak wtedy.

Nie zgodzę się.To co mi się podobało w Metinie w 2008 roku podoba mi się do dziś, z resztą tak jak sporej grupie osób.Chcieli przyciągnąć masę pokemonów i może im to się udało, ale odeszli normalni ludzi a przyszły pokemony tylko, że w 3 razy mniejszej ilości.Po za tym Metina nie ma co porównywać do gier innych niż MMO, zwłaszcza SP.Zaliczyłbym raczej Metina do grupy razem z CS'em, czyli grą, któa stawia na bardzo prostą fabułę, a nie na nowości i grafikę.I tak powinno zostać.Globale są moim zdaniem już stracone, ale nikt nikomu nie zabroni stworzyć serwa w dobrym, starym stylu, tylko o dziwo nikt jeszcze tego nie zrobił.

Opublikowano

Nie zgodzę się.To co mi się podobało w Metinie w 2008 roku podoba mi się do dziś, z resztą tak jak sporej grupie osób.Chcieli przyciągnąć masę pokemonów i może im to się udało, ale odeszli normalni ludzi a przyszły pokemony tylko, że w 3 razy mniejszej ilości.Po za tym Metina nie ma co porównywać do gier innych niż MMO, zwłaszcza SP.Zaliczyłbym raczej Metina do grupy razem z CS'em, czyli grą, któa stawia na bardzo prostą fabułę, a nie na nowości i grafikę.I tak powinno zostać.Globale są moim zdaniem już stracone, ale nikt nikomu nie zabroni stworzyć serwa w dobrym, starym stylu, tylko o dziwo nikt jeszcze tego nie zrobił.

No właśnie to co ci się podobało w 2008 roku nadal ci się podoba. W 2008 roku to ty byłeś grupą docelową. Jest rok 2013 i grupa docelowa jest inna z innymi wymaganiami. Ty nazywasz ich Pokemonami ale w 2008 roku ty tez zapewne byłeś takim pokemonem. Odeszło wiele osób bo życie wygrało. Ludzie dorastają zakładają rodzinny idą do pracy itp. Za pięć lat ta fala pokemonów też dorośnie też i po nich przyjdzie inne pokolenie graczy, z jeszcze innymi wymaganiami.

Ja nie porównałem M2 do gier SP tylko dąłem przykład w jaką stronę idzie dzisiejsze pokolenie graczy. CS to typowy FPS. Jedyne co je łączy to jak już wspomniałeś prosta fabuła i fakt że najlepsze czasy te gry miały jak stawiano na klimat. Zobacz nawet na scenie CSa widać że gra się rozwija, zmienia wraz z nowym narybkiem graczy. Wychodzą nowe tekstury postaci nowe mapy itp itd. Żeby przetrwać trzeba się dostosować a to wymaga zmian.

2sbu2dv.png

Opublikowano

No właśnie to co ci się podobało w 2008 roku nadal ci się podoba. W 2008 roku to ty byłeś grupą docelową. Jest rok 2013 i grupa docelowa jest inna z innymi wymaganiami. Ty nazywasz ich Pokemonami ale w 2008 roku ty tez zapewne byłeś takim pokemonem. Odeszło wiele osób bo życie wygrało. Ludzie dorastają zakładają rodzinny idą do pracy itp. Za pięć lat ta fala pokemonów też dorośnie też i po nich przyjdzie inne pokolenie graczy, z jeszcze innymi wymaganiami.

Ja nie porównałem M2 do gier SP tylko dąłem przykład w jaką stronę idzie dzisiejsze pokolenie graczy. CS to typowy FPS. Jedyne co je łączy to jak już wspomniałeś prosta fabuła i fakt że najlepsze czasy te gry miały jak stawiano na klimat. Zobacz nawet na scenie CSa widać że gra się rozwija, zmienia wraz z nowym narybkiem graczy. Wychodzą nowe tekstury postaci nowe mapy itp itd. Żeby przetrwać trzeba się dostosować a to wymaga zmian.

W 2008 roku miałem 9/10 lat i pokemonem nie byłem, bo cieszyła mnie właśnie ta prostota i nie narzekałem, że grafika jest słaba.Ogólnie w żadnym typie gry nie zwracam na nią zbytniej uwagi.Co do tej grupy docelowej, to powiem tyle, że Metin nie jest grą przeznaczoną tylko dla dzieciaków, więc równie dobrze mogliby robić Metina pod ludzi 20+. To, że teraz zadowolili garstkę bogatych i tępych dzieciaków, to nic im nie dało, bo stracili masę normalnych graczy.Dlatego nie wiem, po co idą w tym kierunku.Moim zdaniem globale są już stracone, bo na 97% nie zrobią ogólnego resetu i nie wrócą do czasów gdy nie było groty itd.Można jedynie liczyć, że zaczną powstawać privy w starym dobrym stylu.

Pasjonat
Opublikowano

nie wiem jak mozna pisac ze metin upadl itp . metin zawsze byl gownem.. w porownaniu do kazdej innej mmorpg metin jest niczym. zadnego rozowju postaci, wszystko takie same , ha hija ha hija , ludzie prosze was.. albo to ze nikomu sie metin nie nudzil :DD juz tibia jest 100 x lepsza gra, nie patrzcie na grafike tylko na mozliwosci tej gry, w metinie masz 5 skilli na krzyz , do tego kazdy gra tym jebanym wojownikiem 'ciało' .

edit :

ps. naleze do tej grupy spolecznestwa, ktora pamieta biala aure miecza i 1 serwer : POLAND , takze nie pierdolcie koledzy ze nie mam zadnego doswiadczenia z metinem , bo gralem w niego jak na chleb mowiliscie bep

Opublikowano

nie wiem jak mozna pisac ze metin upadl itp . metin zawsze byl gownem.. w porownaniu do kazdej innej mmorpg metin jest niczym. zadnego rozowju postaci, wszystko takie same , ha hija ha hija , ludzie prosze was.. albo to ze nikomu sie metin nie nudzil :DD juz tibia jest 100 x lepsza gra, nie patrzcie na grafike tylko na mozliwosci tej gry, w metinie masz 5 skilli na krzyz , do tego kazdy gra tym jebanym wojownikiem 'ciało' .

edit :

ps. naleze do tej grupy spolecznestwa, ktora pamieta biala aure miecza i 1 serwer : POLAND , takze nie pierdolcie koledzy ze nie mam zadnego doswiadczenia z metinem , bo gralem w niego jak na chleb mowiliscie bep

To prawda tibia ma więcej możliwości choćby wojny gildi tam nie ma że każdy bije kogo chce tylko liczy się współpraca :)

Ja zaczynałem gre w metka gdy były 4 serwery i po prawie roku gry gdy miałem ten 40+lv śmiertelke i halabarde +9 to się było kimś.

Najtrudniej na plu się grało gdy nie było 2kpz tylko jak dobrze pamiętam 700 chyba, więc to hardem było można nazwać :)

Opublikowano

Jak dla mnie wracać na pla już sie nie chce, kiedys bylo calkiem inaczej teraz od jakiegos czasu to juz malo kto tam gra i wogole

Nick: 3MajGarde

Gildia: DieForHonoR

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

To prawda tibia ma więcej możliwości choćby wojny gildi tam nie ma że każdy bije kogo chce tylko liczy się współpraca :)

Ja zaczynałem gre w metka gdy były 4 serwery i po prawie roku gry gdy miałem ten 40+lv śmiertelke i halabarde +9 to się było kimś.

Najtrudniej na plu się grało gdy nie było 2kpz tylko jak dobrze pamiętam 700 chyba, więc to hardem było można nazwać :)

Stary bonus pz wynosil 800. Wiem bo całe eq miałem wybonowane w ten bon. Skńczyłem po wprowadzeniu 2k pz. Dlaczego ano dlatego że moje eq drastycznie straciło na wartości. 2k w prowadzili ale ci co mieli 800 pz zostali z tym bonem. Ludzie ze znajomosciami posprzedawali eq bo wiedzieli ze nie bedzie nic warte po tej aktualizacji. Skoczyłem ja i 3/4 graczy w tamtych czasach.

2sbu2dv.png

Opublikowano

edit :

W metinie wlasnie ta "prostota" sprawia,ze chce sie w niego grac.Nie jest skomplikowany,nie zajmuje duzo miejsca mimo to pojedynki/walki sa bardzo emocjonujace.Metin jako nieliczna gra mmo oferuje nam mozliwosc lurowania kilkuset potworow na raz.

Topic@ Tak piszecie,ze metin stacza sie na dno ale pokazcie mu polska gre powtarzam polska,ktora ma tylu oddanych graczy.Polecam wejsc po laczeniu serwerow i sprawdzic frekwencje.

Opublikowano

@up

28 października 2013 będą niedostępne serwery od 1 do 8 oraz 26
29 października 2013 będą niedostępne serwery od 9 do 25

A na metina polskiego teraz przybędzie sporo ludzi, a privy już padną do końca. Taka prawda, że prywatne serwery po dwóch tygodniach nie mają ludzi.
Opublikowano

@up

A na metina polskiego teraz przybędzie sporo ludzi, a privy już padną do końca. Taka prawda, że prywatne serwery po dwóch tygodniach nie mają ludzi.

@up

Masz rację ;) Sam mam ochotę teraz zagrać na pl :D

Opublikowano

Masz rację ;) Sam mam ochotę teraz zagrać na pl :D

Zmienisz zdanie gdy wiejdziesz, i te osoby, ktore wczesniej sobie dropily w m2/sohan/dolina mialy wszystkie metki dla siebie , teraz nie znajda nic, w v2, pewnie przez jakis czas tez ze spotami bedzie ciezko, jak teraz po 2-3 osoby sa moze, pozniej ktoos wiecej zagra, chociaz watpie, bo raczej nowych graczy nie dojdzie, tylko beda ci ktorzy juz sa, lub grali wczesniej i przestali z jakiegos powodu, przewaznie pustki.

Wedlug mnie, to nie ma roznicy czy jest ten syf czy nie ma, jezeli ktos naprawde chce grac na PLu, to bez roznicy zbytnio mu czy sa te skrzynki i ten system przyjaciol.

Chyba ze ma jakies bole, ze kiedys osiagnal cos wiecej, bez isu, allegro,etc. Nie oszukujmy sie kiedys miec item 9 to bylo wyzwanie, a teraz itemy 9 z bonami sa banalnie proste do osiagniecia. A teraz ma skrzynki, moze sobie zmiksowac fms/rib ,etc. A pozniej skrzynka 30lv bodzie, zrobic na +9.

Ktos pisal, ze fms 30sr to nie wyzwanie, moze nie, ale zeby zrobic lepszego fmsa, to potrzeba czasu,a przez ten czas na lajcie by sie dalo wydropic jakies itemy i je sellnac, i kupic juz gotowy item.

Reasumujac , jezeli ktos bardzo chce zagrac na PL, nie bedzie patrzal na te itemy, aktualizacje,etc. Tylko bedzie dazyl by cos osiagnac.

Opublikowano

Po fuzji będzie lipa, nowi gracze wbiją na serwer, gdzie każdy ma eq 5bon :) bez zł nie masz gry.

Po fuzji raczej nowych nie przybedzie, jedynie sie zwiekszy ilosc osob, jezeli na kazdym serwerze bylo po `100osob, to teraz bedzie na jednym 500.

A handel, moze ruszy przez chwile, a pozniej znow bedzie zastoj, niektorzy gre skoncza bo bedzie nudno, a za 5 lat, znow polacza te 6 serwerow w 1. I wyjdzie ze jeden serwer bedzie pusty. Oplacalne byloby juz zrobienie jednego nowego i polaczenie, ci co grali by grali, a nowi by mogli od zera, i tego full itemow. A tak dupa i tak bedzie.

Opublikowano

Aktywowali już komuś konto po fuzji ?

Wtf?

Musisz wejsc na strone i przydzielic postacie na inne konto, jezeli miales xx postaci na xx serwerach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...