Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Metin2.pl

Gamerka ^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dyskusja nt. dzisiejszego Metina. Możemy tu gadać o wszystkim czego tego dotyczy, przykładowo nawet o tym czy warto wrócić do gry - co może zapobiec tematom "wrócić na PL". Luźna dyskusja.

LVPiwog.png

Sygnaturka by ja xD

Metin2 - 4 lata gry Minecraft - 2 lata gry CS 1.6 - 2 lata gry SA:MP - 2 lata gry

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Temat bez sensu a nawet w złym dziale.

Co do pl`a skończył się i tyle. Wszystko co dodadzą to tylko go dobije.

1377985352-U1006379.png

//Bez reklam ts. Dektored.

Opublikowano

Znaczy gówno może nie :] Lecz za malo zabezpieczeń przeciw botami . Nie potrzebnie dali te nowe eq itd. No jedynym slowem zjechali go . Ale co tu mowic gdyby tego nie zrobili to by na solarze nawet nikt nie gral poniewaz wszyscy ci ktorzy lubieli pl czyli hard'y sa na privach to tez jest dobijajace ;) zobaczymy moze sie poprawi jak zlacza te serwery moze ludzi wroca . Lecz jeśli bede te 4serwery to o expieniu i dropieniu nie bedzie co marzyć . Więc ludzie na pewno nie bedea chcieli wbijac tylko tyle mam do powiedzenia.

05579026465146431726.png

Odpalę blanta z ranka, bo pierdole świat cały,

Jedno jest pewne, nigdy nie odbierze mi wiary.

Za bardzo wierze, stary, w siebie, jak egoista,

Bo wierzyłem raz w kogoś i ta wiara już prysła,

Moderatorzy to Kur*yy na tym forum ! JebaN* pacany lat 10 i daja tylko warny buhahha jeb*ć psy ! Możecie mi zrobić loda :)

Opublikowano

Znaczy gówno może nie :] Lecz za malo zabezpieczeń przeciw botami . Nie potrzebnie dali te nowe eq itd. No jedynym slowem zjechali go . Ale co tu mowic gdyby tego nie zrobili to by na solarze nawet nikt nie gral poniewaz wszyscy ci ktorzy lubieli pl czyli hard'y sa na privach to tez jest dobijajace ;) zobaczymy moze sie poprawi jak zlacza te serwery moze ludzi wroca . Lecz jeśli bede te 4serwery to o expieniu i dropieniu nie bedzie co marzyć . Więc ludzie na pewno nie bedea chcieli wbijac tylko tyle mam do powiedzenia.

Teraz zepsuli WSZYSTKO.

Za dużo tych nowych itemów/map.

Kiedyś się męczyło, żeby mieć stal +7, a teraz w sklepach tak O sobie stalki+7 stoją :(

Przez to wszystko eq z metina staniało(yang/pln).

Nie gadaj o botach, bo boty były są i będą..

Opublikowano

W OCECNYCH CZASACH KAŻDY CHCE DODAWAĆ JAKIEŚ NOWOŚCI NA SWOJEGO PRIVA I PRZEZ TE NOWOSCI SERWERY STARSZE TRACĄ UROK.

FAJNIE GRA SIĘ NA TAKIM SERWERZE GDZIE DROP ULEPSZACZY I % NA POMYŚLNE ULEPSZENIE JEST DOBRZE DOPASOWANY

,A NIE NA SERWERACH KTORE MAJĄ W CHUJ NOWOSCI KTÓRE SĄ MOIM ZDANIEM BEZSENSU BO PO CHUJ NP. OKNO BIOLOGA ? (BEZSENSU)

41196912334212939960.png

Opublikowano

Moim zdaniem PL jest teraz zbyt latwy. Skrzynie ucznia z których na 20 lvl lecą bony? w ten sposób fms przykładowo 30 sr to żadne wyzwanie. System przyjaciół? Jeśli ktoś kogo zaprosisz wbije 50 lvl dostajesz przepustki zdatne do handlu. Od łatwej gry są privy ,Pl powinien trzymać klimat pierwotnego ,trudnego i klimatycznego metina bez miliona nowych zbroji i broni po wała potrzebnych.

Opublikowano

aby ludzie co kur** osiagneli max lvl mogli cos dalej robić, urozmaicenie, musza cos dodawać coś robić, by nic nie robili to by był płacz ciagle to samo, nic nie dodaja, Polak zawsze bedzie narzekać tacy jesteśmy.

Opublikowano

Teraz fajnie się gra od początku (łatwiej) gdyż dodali te skrzynki uczucia + spadają ceny przez nowe mapki :)

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Dodam także cos od siebie.

Metin2 jak każda gra na przestrzeni lat rozwija się i rozwija się by nastały jej piękne czasy w tym przypadku rok 2010+ lecz! Gdy już wszystko ładnie idzie zawsze i wszędzie jest tak że ktoś zrobi 1 ruch i spierdoli całą robotę..w tym wypadku nowe bronie zbroje itp. tak więc jak każda gra Leci w górę i w górę by w końcu upaść co też idąc tokiem rozumowania GF'a czeka naszego Metina.

Opublikowano

Zrobili i robią nadal z Metina kolorowo - cukierkowe gówno dla jebanych, bogatych pokemonów.Kiedyś był maks 99lvl, kilka epików na krzyż i jakoś nikomu się nie nudziło, teraz nagle przyszło to cholerstwo i każdy 10 latek chce pierdyliard nowości, bo "nuda".Kiedyś w Metka grał każdy, był kultową gra, a teraz jak powiesz, że w to grasz, to cie wyśmieją i nie dziwie się takim ludziom.Chcą tą grę upodobnić do Diablo/WoW'a, ale to tak jakby upodobnić CS'a co CODa, straciłby swój klimat, to samo z Metkiem.

Opublikowano

Teraz fajnie się gra od początku (łatwiej) gdyż dodali te skrzynki uczucia + spadają ceny przez nowe mapki :)

I to jest złe :D

Za łatwa gra.

Opublikowano

Na forum pla napisali, że kolejne gówno szykują, pewnie dojda nowe mapy, będą lecieć bronie +9/6 , w pizdu ulepek, które będą walały się w m1 po ziemi. Dodadzą z 1284129 nowych broni i zbroji i za 5 lat PL to będzie easy. Stary pl i jego klimaty nigdy nie wrócą. Najlepiej było jak max broń to syrek a zbroja to stal (ewentualnie niebiańska)

Opublikowano

Po screenie na facebooku widać że nowa mapa będzie pewnie w stylu piekła - w sumie się nie dziwię, była grota lodowa, to teraz po latach dodają coś piekielnego... skoro to podobieństwo groty to może będzie można tam expić? Tylko po co skoro max lvl to 105... może znowu lvle zwiększą?

Macie racje mówiąc, że Metin2 PL teraz to nie to samo co kiedyś. Ale ja na to patrzę z tej strony: Metin2 jest grą która swego czasu przynosiła ogromne dochody. Prawa do wydawania jej ma wiele firm, ale ostatecznie za stronę techniczną odpowiedzialny jest ten cały ymir czy tam webzen. I ten ymir pewnie w zależności od jakichś tam czynników i oczywiście podejścia firmy wydającej grę - GF daje im jakieś nowe uprawnienia.

Wysnuwam też wnioski, że łączenia nie ma przez te nowe update (np ta alchemia ostatnio).
Pomyślcie sobie, Metin2 to i tak złożona gra, 26 serwerów na polskiej wersji (dla porównania turecka ma około 45), na pewno proces łączenia to tysiące linijek kodu do skonstruowania.
Jeżeli mieli np przygotowany skrypt czy nie wiem jak to tam działa do łączenia ZANIM wprowadzili alchemie, to teraz analogicznie nie mogą kontynuować łączeń, bo wszystko co wprowadziła ta alchemia nie zostanie zachowane po łączeniu, bo nie było tego uwzględnionego w kodzie. Więc teraz robią wszystko od nowa i sprawdzają czy nic ze sobą nie koliduje.

Cóż, kolejna sprawa, Metin2 to oddzielna gra do której prawa ma wiele wydawców. To nie jest tak jak CoD czy inna gra, że co chwile nowe części, a jak już aktualizacja to tylko coś poprawiają.
Metin2 zawsze pozostanie Metin2, chyba że jakaś łaskawa grupka osób stworzy coś zupełnie nowego i zamiast "2" w nazwie będzie "3", ale nie oszukujmy się do tego nigdy nie dojdzie. Stąd pełno tych aktualizacji, mimo tego całego płaczu, że za dużo nowości itp to jestem pewna, że jakby Metin2 był tą samą grą co w roku 2008 to też nikt by nie grał, bo ciągle to samo... co, może nawet HSa miałoby nie być i miałyby działać te wszystkie MH i FB z 2k8? To już głupota.

Nawet ze względu na inflację spowodowaną przez boty musieli wprowadzić nowe update bo yang całkowicie straciłby wartość.

who cares?

Opublikowano

Szkoda starego Pl'a bo teraz to masakra. Przez te nowości i tak szybki rozwój trudno zarobić na małym lv. Stare s1 do s10-20(Tam już nikt nie zaczyna gry). Jedynie Solar się utrzymuje. Ale dlaczego nie mogą tego wszystkiego złączyć w całość ??(jakoś USA ma jeden serwer) Moim zdaniem to bezsensowne robić ciągle co rok lub pół roku nowy serwer pl. Nawet klient w tym gameforge to porażka a minusy są takie że :

1^ zacina to gówno

2^ z gry czasami loga :)

Po prostu brak mi słów i czasu by zaczynać grać na PL. Bo gra tam to teraz śmiech na sali dla gimbusy i bez obrazy :P

Opublikowano

Mam polubiony funpage Metin2 PL na FB i czytałem, że znowu ma być coś nowego tylko nie napisali co ... Kiedyś było fajnie gdzie stalka i bojowy rządził na serwerze, mapy tylko do groty wygnańców i to tylko . Jak dla mnie powinni złączyć serwery żeby było ich max 5-6 i dodać całkiem nowy serwer jak to było za czasów 2008-2009. Tylko oczywiście z najnowszymi plikami, aby nie było zbędnych bugów itd.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Pasjonat
Opublikowano

I to jest złe :D

Za łatwa gra.

Kazdy tak pierdoli ze za latwa gra a nawet 40 lvla nie wbiliscie pajace jebane

Opublikowano

Szkoda starego Pl'a bo teraz to masakra. Przez te nowości i tak szybki rozwój trudno zarobić na małym lv. Stare s1 do s10-20(Tam już nikt nie zaczyna gry). Jedynie Solar się utrzymuje. Ale dlaczego nie mogą tego wszystkiego złączyć w całość ??(jakoś USA ma jeden serwer) Moim zdaniem to bezsensowne robić ciągle co rok lub pół roku nowy serwer pl. Nawet klient w tym gameforge to porażka a minusy są takie że :

1^ zacina to gówno

2^ z gry czasami loga :)

Po prostu brak mi słów i czasu by zaczynać grać na PL. Bo gra tam to teraz śmiech na sali dla gimbusy i bez obrazy :P

Nie wiem ile obecnie gra osob na US , ale jak logalem tam z 2 lata temu , to nie bylo zbyt wiele ludzi , a ludzie ktorzy zostali - eq rozdawali zeby nowych graczy zatrzymac .

Kazdy tak pierdoli ze za latwa gra a nawet 40 lvla nie wbiliscie pajace jebane

Wątpie , 40 lvl wbijasz pare dni , juz kilka lat temu tak bylo nie wiem jak jest dzis chociaz na kirianie ciagle sie kisi moj body 85 , potem juz bylo tak nudno przez brak ludzi ze dalem sobie spokoj , bo po co grac samemu . Co to da , wbijesz maxa i co dalej ? Okarze sie ze nie poklepiesz ludzi , bo nie ma kogo? Czyli gra typu single player praktycznie sie robi . Temu ludzie odchodza , wszyscy odchodza z pla bo dawno temu sie zrobil syf .

Opublikowano

Powiem od sb że pamiętam najlepsze czasy PL'a. Chodzi mi o czas, gdy nie było Groty, Epików. Grałem na najnowszym świecie, Almanachu(s7) :D Wtedy lvl dużo znaczył, 3/4 ludu miało eq +4... Grało się najlepiej.

Opublikowano

wiecie może kiedy będzie startował jakiś nowy dobrze zapowiadający się serwer HARD?

nie oplaca sie na zadnych nowych hardach grac bo na 99% sa tylko dla hajsu zrobione, po kilku dniach gry okaze sie ze jest wszystko zle zbalansowane i nie da sie grac po 70lvlu tak jak na dracos sie dzisiaj okazalo .

lepiej zacznij gre na ravia albo nostidla tylko te serwery mają przyszlosc .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...