Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zapowiedź MU 2

Misiek4Ever

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

MU2

To nic innego jak kontynuacja poprzedniego tytułu MU.
Rozgrywka będzie toczyć się na legendarnym kontynencie MU, który według Jamesa Churchwarda miał istnieć ok 50tys lat temu a jego egzystencję

zakończył kataklizm - został zatopiony przez wody Oceanu Spokojnego.

Mieszkańcy tego kontynentu zwali się Naacalami - byli bardzo zaawansowani cywilizacyjnie.

Według niektórych hipotez, mieszkańcy Atlantydy byli ich potomkami.

Legenda ta, w połączeniu ze świetnymi elementami gier fantasy, pozwala graczowi

wcielić się w jednego z mieszkańców kontynentu MU i bronić go przed hordami potworów oraz

przy okazji znajdować skarby pod postacią mitycznych przedmiotów czy też innych cennych przedmiotów.

Gra ma zostać wzbogacona w sporą ilość questów, czego brakowało w poprzedniej części.

Kamera będzie bardzo podobna do tej, którą znamy z poprzedniej części, czyli rzut

znad postaci którą gramy.

Wymagania sprzętowe są niestety jeszcze nieznane.

Trailer:

Więcej informacji wkrótce...

Data premiery światowej : 10 października 2013

DO PREMIERY POZOSTAŁO: 25 DNI !

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Świetnie opisana recenzja, myślę, że dział znowu stanie na nogi. Każdy może sobie oglądnąć i ocenić. Jednak jeżeli komuś spodobała się gra, niech zobaczy MU Online, jedynkę, to jest dopiero gra. ;)

Opublikowano

Szkoda, że taka krótka lecz treściwa rezencja. Popatrze jak wygląda 1 i może pogram.

Jeżeli wolisz, bardziej nowsze gry to polecam zagrać w 2, jeżeli Ci się spodoba to dopiero w 1. ;-)

Opublikowano

czy ta gra dopiero będzie czy już jest? jak jest proszę link

Edit

Sory slepy byłem :D

Data premiery światowej : 10 października 2013

wiesz moze czy ta gra bedzie za darmo czy trzeba bedzie płacic?

Opublikowano

Cofam moze i jest to Mu2 ale musieli by używac silnika od Diablo 3 by taka grafike ... po za tym ten filmik byl juz popularny ponad rok temu

,,wiesz moze czy ta gra bedzie za darmo czy trzeba bedzie płacic?" co do tego jeżeli juz to bedzie P2BP czyli pay to better player :P czyli taka sama zasada jak w 1

Down2: bedziesz mial sklepik w grze jak i na stronie mozliwe ze nawet to rowniez beda Wcoins nie jestem w stanie tego stwierdzic bo wyciakajacych informacji jest naprawde malo, osobiscie sledze temat mu2 od ponad roku jak juz mowilem, chcial bym tez wiedziec z kad ta informacja ze premira 10... to jakies oficialne informacje czy kolejny fake?

Down: nie twierdze ze nie mogli uzyc silnika od d3 wkoncu silniki nie sa typowo platne, jedynie licencje sie wykupuje tylko. a co do grafiki jest naprawde ladna tylko obawiam sie ze moze byc to taki niewypal lekki... zawsze jest strach przed premiera ;p

Opublikowano

Recenzja updatowana :')

Co do:

@UP.

To że gra przypomina inną(D3) nie oznacza, że jest oparta na tym samym silniku.

Ekipa mogła się wzorować na D3. Nie mówię, że nie. Ale porównaj sobie MU i MU2. Kamery są bardzo podobne z tym, że w MU2 lepsza jest oczywiście oprawa graficzna.

Opublikowano

czyli co gre trzeba będzie kupić czy bedzie coś takiego jak sklep gdzie ludzie będa kupować ulepszacze czy coś takiego :D

Opublikowano

czyli co gre trzeba będzie kupić czy bedzie coś takiego jak sklep gdzie ludzie będa kupować ulepszacze czy coś takiego :D

Gra jest(będzie) darmowa, a jak będzie wyglądał web shop to się okaże :')

Jak będą "ulepszacze" typu +exp albo itemki exc to gra z góry jest spisana na straty przez "przeciętnego zjadacza chleba" :'/

A jak będą tylko pety, avatary i drobne pomoce to spoko :')

Opublikowano

Misiek, jakbyś mógł to weź ten trailer daj w [media], będzie o wiele wygodniej każdemu oglądać ;p

Ok, dałem :'p

Dodałem jeszcze kilka informacji i będę jutro szperał dalej :')

Opublikowano

czy tylko mi się zdaje że mechanika podobna do diablo 2 oraz 3 ?

Chyba nie tylko Tobie :') Look:

Cofam moze i jest to Mu2 ale musieli by używac silnika od Diablo 3 by

taka grafike ... po za tym ten filmik byl juz popularny ponad rok temu

W diablo 3 nigdy nie grałem, więc osobiście nie mogę ocenić ^ ^

Opublikowano

Widząc ten trailer mam nadzieję, że nareszcie będzie coś porządnego, widać, że webzen nie porzuciło mu !

Czekam z cierpliwością :D

Nie porzuciło i nie porzuci. Przecież to jest klasyk, w MU2 na pewno zagram, tylko według mnie

powinni rozwijać podstawkę, a nie tworzyć nowej części.

Opublikowano

Nie porzuciło i nie porzuci. Przecież to jest klasyk, w MU2 na pewno zagram, tylko według mnie

powinni rozwijać podstawkę, a nie tworzyć nowej części.

Pomyśl od strony marketingowej. Mu 2 wyjdzie i będzie wielkie bum. Ulepszając cały czas "podstawkę" wiele nie osiągną, bo po tylu latach już się po prostu przejadła.

A teraz wszyscy czekają na nową wersję.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Wiadomo ,kiedy pojawi sie informacja o wymaganiach sprzetowych?

robin_van_persie_signature_by_jopeczek7-

Glory Glory Man United! Glory Glory Man United! Glory Glory Man United!

Opublikowano

Coś co może wszystkich zaciekawi:

Potwierdzona została natomiast informacja o pełnym 3D nowej produkcji opartej na silniku graficznym Unreal Engine 3 co zapowiada przyzwoity poziom grafiki przy rozsądnych wymaganiach sprzętowych.

Pomogłem? Daj Plusika to pomaga.

eJwLTq2o9ElMqVTQVQguSE3OSszJLC5JVMhPUfDNzEt1LkpMK1FP5PINcE7LLyrN1SvIASqEy3D5JuZl5mdzgQSSwQLORampBalFxVxGpqZwbAAA7Z0gpg~~.png

logo.png

Opublikowano

Ja bym tego recenzją nie nazwał :) Bardziej zapowiedzią ...
Recenzja by była wtedy, gdybyś wyraził swoją opinię o grze, wymienił plusy oraz minusy itp. Zmień lepiej tytuł :D

Opublikowano

Ja bym tego recenzją nie nazwał :) Bardziej zapowiedzią ...

Recenzja by była wtedy, gdybyś wyraził swoją opinię o grze, wymienił plusy oraz minusy itp. Zmień lepiej tytuł :D

Prawda :')

Jednak nic jak na razie nie mogę o tej grze powiedzieć poza tym, że czekam na nią z niecierpliwością ^ ^

A tytuł zmieniam.

Opublikowano

Od dłuższego już czasu jest dostępny klient koreański z zamkniętych testów. Przy pomocy UE Viewera można podejrzeć modele, skrypty i grafiki. Wg nazw plików będą takie klasy jak Blader (chyba dk), Dark Lord, War mage (dw), Whisperer (summoner), Freelancer (elf). Ponadto każda klasa będzie miała obie płcie, będzie można edytować karnację czy kolor włosów.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...