Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] ForceOp Atakuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak:

1."ForcOP" istnieje w takiej czy innej postaci!
2.Wszystkie niedziałające "ForcOP" są wam udostępniane dla hajsu przez autora paczki ForcOP.rar w której jest filmik "my litle pony" zabezpieczony hasłem.

3.Jak byś napisał "ForcOP" to byś go udostępnił na yt narażając się tym samym na konsekwencje prawne?
4.Jeśli mówicie że "ForcOP" nie istnieje to zapytajcie samego skkf'a.

5.Aby się uchronić przed ewentualnym atakiem "ForcOP'em" przeczytaj wszystkie posty wyżej i wyciągnij z nich wnioski.

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ForceOP nie istnieje... Sam zniszczyłem ok 100 serwerów za reklamowanie się u mnie. A takie coś jak "ForceOP" to tylko błędna konfiguracja pluginów typu "AuthME", "xAuth", większości pluginów do logowania, błędna konfiguracja Essentiala, oraz zwykła głupota adminów (Rejestracja się tym samym hasłem na innych serwerach). Takie jest moje zdanie na ten temat. A te "ForceOP'y" do kupienia to tylko trojany ;3.

to mowilem ! :<

A więc tak:

1."ForcOP" istnieje w takiej czy innej postaci!

2.Wszystkie niedziałające "ForcOP" są wam udostępniane dla hajsu przez autora paczki ForcOP.rar w której jest filmik "my litle pony" zabezpieczony hasłem.

3.Jak byś napisał "ForcOP" to byś go udostępnił na yt narażając się tym samym na konsekwencje prawne?

4.Jeśli mówicie że "ForcOP" nie istnieje to zapytajcie samego skkf'a.

5.Aby się uchronić przed ewentualnym atakiem "ForcOP'em" przeczytaj wszystkie posty wyżej i wyciągnij z nich wnioski.

to nie istnieje i nie bedzie istniec nie rozumiesz ?? to sa trojany, inne chu*owe wirusy

to jest tylko intro jak zaczyna to robic ta sa błedy dzieci adminow.

Opublikowano

po co? Wedlug tego co pisze mojang jest to zrobione dla osob chcacyh pograc na sieci lan ale bez dostepu do internetu... PROSTE?

Może tak, może nie. Intecje mojangu możemy tylko zgadywać.

A co do tej funkcji i tzw pirackiego serwera dam taki przykład.

Był sobie samochód. Jego właściciel zapomniał wyjąć kluczyka i złodziej mu ukradł auto. Właściciel był winny, bo mógł wziąć klucz, ale jednak to złodziej go okradł więc może to zgłosić na policję.

Opublikowano

Przeanalizuj wszystkie pluginy,myslałem że to prawda puki nie zostałem "ZForceOpowany"

Pewien koleś zapytał się czy chce dołączyć do pewnej sieci - zgodziłem się, kazał wgrać plugin (Anti-SpamBot) bo mają konkurencje, na szczescie zrobiłem backup mapy i pluginów, a on jakimś dziwnym trafem miał OP

Opublikowano

Po prostu nauczcie się robić serwery premium... Nie masz premium? To kup. Nie będzie problemów. A największą bekę mam z typów, co mówią, że to zgłoszą na policję xD. I co? Powiesz im, że zgriefowali ci serwer w Minecraftcie? xD

RCwkgo4.png

Opublikowano

Taak, Właśnie, To Cheat który wykorzystuje lukę w podstawowych pluginach ! np. Essentials.

Lecz, gdy będziesz każdą taka sprawę zgłaszał , Osoba może zostać osądzona/zatrzymana w areszcie !

Niestety nie da rady się przed tym zabezpieczyć na zwykłych hostingach.

Po prostu nauczcie się robić serwery premium... Nie masz premium? To kup. Nie będzie problemów. A największą bekę mam z typów, co mówią, że to zgłoszą na policję xD. I co? Powiesz im, że zgriefowali ci serwer w Minecraftcie? xD

Nie.. Lecz jest punkt w kodeksie który przemawia na temat niszczenia mienia własnego ( nawet w internecie ) Przy częstych zgłoszeniach interweniuje policja.

Nie pamiętasz historii jak ukradziono konto w metinie? Osoba która to uczyniła została złapana na komendzie ;)

­

logo.png

Nykeria.pl / 07.04.2016 / Metin2

Opublikowano

i co dalej? Skoro reszta nie ma premium to co? robić serwer 20 slotowy gdzie cały czas bedzie grała 1 osoba?

Opublikowano

Taak, Właśnie, To Cheat który wykorzystuje lukę w podstawowych pluginach ! np. Essentials.

Lecz, gdy będziesz każdą taka sprawę zgłaszał , Osoba może zostać osądzona/zatrzymana w areszcie !

Niestety nie da rady się przed tym zabezpieczyć na zwykłych hostingach.

Nie.. Lecz jest punkt w kodeksie który przemawia na temat niszczenia mienia własnego ( nawet w internecie ) Przy częstych zgłoszeniach interweniuje policja.

Nie pamiętasz historii jak ukradziono konto w metinie? Osoba która to uczyniła została złapana na komendzie ;)

Tak, jest to wszystko w kodeksie, ale powiedz mi. Jakieś 15 letnie dziecko co zrobiło sobie serwer i ma bul dupy, że mu go zgriefowano pójdzie na policję? xD

Tym bardziej, że dziecko samo nie ma premium i gra na piracie, więc samo na siebie daje wyrok. Bo piractwo jest karalne :>.

@EDIT.

Tym bardziej koleś ma "prawo" do zgriefowania serwera, który mu się naraził, ewentualnie autor serwera go np. zwyzywał. Ja tak samo zrobiłem z serwerem konkurencji, którego autor zerżnął ode mnie wszystko. Nawet nazwę.

@EDIT2.

W ogóle to Mojang nie lubi piratów, tak samo jak ekipa Bukkita, więc nie zdziwię się, jeżeli zostawili jakąś lukę działającą na serwerach z "offline-mode: true"...

RCwkgo4.png

Opublikowano

Dobra załóżmy że "ForceOP" istnieje a ja wiem że istnieje i pytanie brzmi jak się przed nim uchronić:

Zainstaluj ten plugin:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/deforceop/

Na 100% Działa!

@Edit: Wiecie co nie ma sensu instalowanie tego pluginu bo nikt nie posiada działającego ForcOp'a. Chyba że ktoś ma paranoje lub podpadł jakiemuś panu/i który/a pisze złe programy.

TDepLbR.gif

Opublikowano

@UP.

WIĘKSZĄ I BARDZIEJ KOLOROWĄ CZCIONKĄ SIĘ NIE DAŁO?

Wystarczy robić backupy co 10-15 minut i tyle...

RCwkgo4.png

Opublikowano

Siemka, Tutaj Neken. Pozdrawiam TheCokie :D

Emmć, twoja wypowiedz jest z deka żałosna ^^

Tak, jest to wszystko w kodeksie, ale powiedz mi. Jakieś 15 letnie dziecko co zrobiło sobie serwer i ma bul dupy, że mu go zgriefowano pójdzie na policję? xD

Tym bardziej, że dziecko samo nie ma premium i gra na piracie, więc samo na siebie daje wyrok. Bo piractwo jest karalne :>.

@EDIT.

Tym bardziej koleś ma "prawo" do zgriefowania serwera, który mu się naraził, ewentualnie autor serwera go np. zwyzywał. Ja tak samo zrobiłem z serwerem konkurencji, którego autor zerżnął ode mnie wszystko. Nawet nazwę.

@EDIT2.

W ogóle to Mojang nie lubi piratów, tak samo jak ekipa Bukkita, więc nie zdziwię się, jeżeli zostawili jakąś lukę działającą na serwerach z "offline-mode: true"...

Z tego co widzę połowa polaków nie potrafi napisać poprawnie ,,bul''

Poprawka : ,,ból ''

@Topic

Rób częste backupy, Każdy wybryk możesz zgłosić , ponieważ jest to karalne i za którym razem policja zainterweniuje.

­

logo.png

Nykeria.pl / 07.04.2016 / Metin2

Opublikowano

@UP Ja podałem linka do tego plugina :P

@Topic A i w najnowszym UpDate NoCheatPlus jest anty OP

@UP.

WIĘKSZĄ I BARDZIEJ KOLOROWĄ CZCIONKĄ SIĘ NIE DAŁO?

Wystarczy robić backupy co 10-15 minut i tyle...

@Odp No właśnie widzę że bardziej kolorową czcionką już nie mogłeś.

TDepLbR.gif

Opublikowano

heheszki xD

Opps, zniszczenie serwera się nie udało ...? może spróbujesz jeszcze raz?

@top

ForceOP nie istnieje a do takich cwaniaczkow jak koleś w cytacie mogę powiedzieć tylo tyle "Kozak w necie,pizda w świecie"

Opublikowano

Emmć, twoja wypowiedz jest z deka żałosna ^^

Z tego co widzę połowa polaków nie potrafi napisać poprawnie ,,bul''

Poprawka : ,,ból ''

@Topic

Rób częste backupy, Każdy wybryk możesz zgłosić , ponieważ jest to karalne i za którym razem policja zainterweniuje.

f2d1b3e1488c6c3ad6a7a417d8527124_origina

Serio? SERIO? Nie wiesz, że specjalnie pisze się "bul" dupy? Właśnie po to, żeby wywołać bul dupy u takich ludzi jak ty :).

@UP Ja podałem linka do tego plugina :P

@Topic A i w najnowszym UpDate NoCheatPlus jest anty OP

@Odp No właśnie widzę że bardziej kolorową czcionką już nie mogłeś.

Wiesz co to znaczy sarkazm?

ForceOP istnieje. Wystarczy umiejętnie użyć lukę w essentials i tyle.

RCwkgo4.png

Opublikowano

Po co jeszcze dręczycie ten temat?

Wszystko zostało wyjaśnione więc temat powinien być Close, ale okej...

Opublikowano

Dobra załóżmy że "ForceOP" istnieje a ja wiem że istnieje i pytanie brzmi jak się przed nim uchronić:

Zainstaluj ten plugin:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/deforceop/

Na 100% Działa!@Edit: Wiecie co nie ma sensu instalowanie tego pluginu bo nikt nie posiada działającego ForcOp'a. Chyba że ktoś ma paranoje lub podpadł jakiemuś panu/i który/a pisze złe programy.

Piszę, że plugin na 1.5.2. Przed chwilą sprawdziłem i nie działa.

Opublikowano

Piszę, że plugin na 1.5.2. Przed chwilą sprawdziłem i nie działa.

To napisz do autora o UpDate.

A co masz ForcOP'a?

TDepLbR.gif

Opublikowano

To napisz do autora o UpDate.

A co masz ForcOP'a?

Nie mam :P. Chodziło mi, że serwer nie czyta pluginu.

Opublikowano

Suchajcie... Niema zadnych forceop, to zwykly fake. Powod reklamowanie swojego swojego serwera na innych serw. nopremium ktore maja pluginy do rejestracji, np. xAuth... W plikach pluginu mozna zobaczyc kto jakie ma haslo i jesli typ ma takie samo haslo na wszystkich no to sory...

Opublikowano

Dołącze się do pytania też chce dobrze ochronić serva .

PS. Ci co używają tego gówna to tępe dzieci które się nudzą i psują cudzą prace..

Dobrze powiedziane i tez się dola że do pytania :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...