Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] ForceOp Atakuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hehehe, niektóre wasze wypowiedzi rozbawiły mnie do łez. Mały i duży serwer to pojęcia względne, więc nie potrafie powiedzieć jaki mój jest, ale powiem tak:
Mam serwer 250 slotów, siedzi na nim aktualnie po 100-200, nie mam potrzeby ściągać pluginów spolszczonych, bo wszystko spolszczam sam, chyba że jest już dodany język polski w orginale z bukkit.org. Film jest nagrany przez Muras331 czy jak mu tam, cyfr nie kojarzę, w każdym razie ten film to nie fejk, a z Murasem pisałem. Biedactwo jest smutne, że ma 100 slotów a nie ma kto ich zapełnić, to włamuje się na serwery i wypisuje tam wszędzie gdzie się da swoje IP.
Teraz tak troche z innej beczki, jestem tu tylko dlatego, że sam właśnie miałem dwa ,,włamania'', dziwi mnie tylko że ten miły pan to akurat nie Muras..
No więc wracając do ForceOP'a, hasła do rcon, SSH, czegokolwiek, NIE MA SZANS ZŁAMAĆ, jest tak trudne że sam mam z nim problemy. Byłem też na jego serwerze, ale podałem zupełnie inne hasło jak mam u siebie, na żadnym serwerze innym jak mój nie podaje swojego hasła. Można zastosować trick z command blockiem pozwalający na wykonanie jakiejkolwiek komendy, jednak takie rzeczy nie u mnie, jako że command blocki są ustawione na false.

b_560_95_2.png

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie mówcie, że nie istnieje forceop, bo istnieje na prawdę. Osobiście znam osobę, która go posiada.

Mogę Ci zasugerować, żebyś zmienił (jeśli masz) AuthMe na np xAuth :)

A co do karalności, to niestety ale gdy masz server nonpremium, nie możesz nigdzie tego zgłosić - zakładając server nonpremium robisz to nielegalnie :)

=== Jeśli pomogłem ===

+++ Liczę na Like +++

Opublikowano

Yh... Ale bzdury xD Jedyna sensowna osoba w tym temacie to Sentence...

@Karolina666 Przepełnienie bufora? Co to ma z tym wspólnego? Wywali błąd, ale niestety Java nie ma wbudowanego mechanizmu dawania wszystkim opa po tym. Do tego w Javie przepełnienie bufora nie jest takie straszne jak wszyscy mówią - nadal dane się zapisują. I do tego nie ma to nic wspólnego z serwerami mc, przed tym napewno bukkit i minecraft się zabezpieczył.

Gdyby ForceOP istniał, już by nie istniał. Ten kto ma wiedzieć o co mi chodzi - wie.

708121422388637873334.png

Opublikowano

@up Masz racje...

Jedyne sensowne wypowiedzi w tym temacie należą do Sentence'a :)

Włączenie online-mode nic nie da, luki w pluginie, a nawet tajne linijki kodu w "spolszczonych pluginach" nadal są ;)

Póki co radzę pobierać pluginy tylko z dev.bukkit, a na luki w np. Essentials lub AuthMe, itp. nic nie poradzisz :( Jedyne co to możesz ich nie instalować ;>

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

Yh... Ale bzdury xD Jedyna sensowna osoba w tym temacie to Sentence...

@Karolina666 Przepełnienie bufora? Co to ma z tym wspólnego? Wywali błąd, ale niestety Java nie ma wbudowanego mechanizmu dawania wszystkim opa po tym. Do tego w Javie przepełnienie bufora nie jest takie straszne jak wszyscy mówią - nadal dane się zapisują. I do tego nie ma to nic wspólnego z serwerami mc, przed tym napewno bukkit i minecraft się zabezpieczył.

Gdyby ForceOP istniał, już by nie istniał. Ten kto ma wiedzieć o co mi chodzi - wie.

Zgadzam się jest tu w hu* dzieci neo którzy wierzą w takie cuda d-_-b

buttonRapideo.png
Opublikowano

Typ pokazal gre przed serwem nie wiec. Program aha fajnee zrobil typ ze jak kliknie guzik polacz to zaladuje i polaczy a jeszcze 100% to byl jakis mod z zabarnym op i dal se op na druga postac i banowal simple? Puknijcie sie w leb bo takie cos w wasze rece nie trafi nawet jak istnieje

Opublikowano

słuchaj to ze ktoś jest nie letni lub skonczył 18 to nie znaczy ze pójdzie do wiezienia za rozjebanie serwera non premium,

serwer non premium jest to piracki serwer za rozjeb*nie takiego serwera sie do wiezienia nie pójdzie ;]

Napisałem, że nie pójdzie. Może źle zrozumiałeś.

Ale co do tzw "pirackiego serwera" to zgadzam się z radzikcraft. Serwer nie jest pirat, jest t oryginalyo serwer z minecraft.net lub bukkita itp. Piracki może być laucher, bo przerabia on ten oryginalny w taki sposób, aby można na nim grać bez zakupu gry. W serwerze edytujesz linijkę online-mode, co nie jest żadnym przestępstwem. Daje ona tylka możliwość ataku przez hakerów.

Opublikowano

Jak dla mnie to nie dziala,wyglada to wiarygodnie ale nie dziala bo niby jak ,czemu jest tyle serwerow i nigdy takiego czegos nie widzialem,przeciez gdyby ktos to mial to by niszczyl serwer 1 za drugin na pewno by tak bylo a nie

Pomoglem??? Daj Like:)

Niedlugo Tworze Serwer:)

Opublikowano

:/

Powiem tak, Karolina_666 jest dosyć blisko odkrycia całej sprawy.

@CusT

Muras331 nie ma ForceOP'a z bugiem essentials, Muras331 ma hasła naiwnych dzieci, które wchodziły na Fake-servery które były stworzone pod hasła..

@top

ForceOP istnieje, nie jedna osoba go posiada w Polsce, i coraz więcej osób wie, jak go wykonać. Niestety, ForceOP nie jest udostępniany, z powodów osobistych twórcy hacka. w ok. 23 styczniu 2012 roku została wydana wersja Demo ForceOP'a, a orginał kosztował 321$(dolarów).

svh03y.jpg

Opublikowano

:/

Powiem tak, Karolina_666 jest dosyć blisko odkrycia całej sprawy.

@CusT

Muras331 nie ma ForceOP'a z bugiem essentials, Muras331 ma hasła naiwnych dzieci, które wchodziły na Fake-servery które były stworzone pod hasła..

@top

ForceOP istnieje, nie jedna osoba go posiada w Polsce, i coraz więcej osób wie, jak go wykonać. Niestety, ForceOP nie jest udostępniany, z powodów osobistych twórcy hacka. w ok. 23 styczniu 2012 roku została wydana wersja Demo ForceOP'a, a orginał kosztował 321$(dolarów

EEEm... ja tylko napisalam cos tam z google moze z 2 zdania byly odemnie... ale niech ci bd :P (tak to napisales jak bym za duzo wiedziala "TY bd nastepna" ;P Nie no dobra... 00:00 jest zaczynam pierniczyc od rzeczy)

Hyym jak ja wchodze na czyjes serwery to prawie zawsze mam haslo Test123 :P Kiedys widzialam nawet w konsole jak ktos potem wlazl na moj nick i chcial wpisac...

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

warzniak19 - Bo sformułowanie "Przepełnienie bufora" fajnie brzmi?

-"Idę se poprzepełniać bufory na serwerach majkrafta, ale będzie grief hehe." lol?

Co z tego że dasz do int 78932463281643215213? Wywali błąd. Jak wykonasz obliczenie które wykracza poza możliwości int?

Dostaniesz nie rzetelny wynik. Po 1 - łatwo się przed tym zabezpieczyć. Nawet bardzo łatwo. Po 2 - To nie ma nic wspólnego z wykonywanym kodem, prędzej w wartościach które są modyfikowane.

Banalne zabezpieczenie przeciw przepełnieniu bufora:

http://pics.tinypic.pl/i/00439/wjv8jhf5mgk0.jpg

Mam nadzieje że rozwiałem wątpliwości.

@Edit. Może by tak założyć temat odnośnie minecraftowych mitów? Typu forceop, czy że skript mniej obciąża serwer...?

@Edit2 Nie wiem po co w kodzie dałem 1*y xD

708121422388637873334.png

Opublikowano

warzniak19 - Bo sformułowanie "Przepełnienie bufora" fajnie brzmi?

-"Idę se poprzepełniać bufory na serwerach majkrafta, ale będzie grief hehe." lol?

Co z tego że dasz do int 78932463281643215213? Wywali błąd. Jak wykonasz obliczenie które wykracza poza możliwości int?

Dostaniesz nie rzetelny wynik. Po 1 - łatwo się przed tym zabezpieczyć. Nawet bardzo łatwo. Po 2 - To nie ma nic wspólnego z wykonywanym kodem, prędzej w wartościach które są modyfikowane.

Banalne zabezpieczenie przeciw przepełnieniu bufora:

http://pics.tinypic.pl/i/00439/wjv8jhf5mgk0.jpg

Mam nadzieje że rozwiałem wątpliwości.

@Edit. Może by tak założyć temat odnośnie minecraftowych mitów? Typu forceop, czy że skript mniej obciąża serwer...?

@Edit2 Nie wiem po co w kodzie dałem 1*y xD

Ale celem jest wlasnie niezabezpieczenie tego :) po 2 haczykiem w calej zabawie bylo uzycie long, a w obliczeniach jedynie int z wyknikiem zacznie wykraczajacym po za int...

Co do skripta... raczej serio nie da nam zadnych + :P do tego wszystko bd powolniejsze.

Ale jak juz pisalam wyzej na czitach sie nie znam, i niezbyt chce :) Wiec niezbyt mnie interesuje jak dziala przepelnienie bufora itp :P

Swoja droga... Mojang, ludzie z bukkita itp nie lubia piratow, i jak by gdzies specjalnie zostawili ciekawa luke to bym sie nie zdziwla :P ale to tylko moje pitu pitu, ide spac bo zaczynam pierniczyc :)

BukkitSmerf

Opublikowano

Więc tak.
Być może jakiś tam ForceOP istnieje ale nie był by udostępniany na wielką skale - np. filmy na YT, ponieważ to całkowicie by rozjebało serwery oraz był by wszędzie spam "JAK ZABEZPIECZYĆ SERWER PRZED FORCEOP?!". Mówiąc dalej, zauważcie, że wszystkie ForceOP w internecie są płatne, czyli trzeba wysłać SMS, odpowiedzieć na pytanie, itp.
Chcecie wysłać SMS?
Powiem tyle, jeżeli chcecie wysłać to nie wysyłajcie, a jeżeli już wysłaliście to nie macie kasy na telefonie!
Dlaczego kurwa?
Przeglądając warunki umowy, itp, itp, zalazłem takie coś:

Opłaty za subskrypcję dla użytkowników sieci Plus, Era, Orange oraz Play
wynoszą 5,00zł netto, 6,15 zł brutto za jeden produkt (otrzymany SMS),
maksymalna liczba zamawianych produktów w ciągu tygodnia wynosi 3.
Wpisując swój numer telefonu, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości z
reklamami maksimum dwa razy w miesiącu.

Co z tego wynika?
Gdy wyślecie to będą przysyłane na wasze telefony SMS'y, za które będziecie płacili 6,15 zł - ZA 1 SMS KTÓRY DO WAS PRZYJDZIE!

Moim zdaniem jest to jeden wielki żart, np. że wystarczy przepełnianie bufora.. Zapewne jakiś dzieciak miał tam jakąś rangę i po prostu sobie dał opa na inną postać lub uprawnienia '*'. Oraz gdyby BUKKIT MIAŁ BŁĘDY ZWIĄZANE Z OPAMI TO BY JE DAWNO ZNALEŹLI I NAPRAWILI IDIOCI! -.-

Opublikowano

Może się wszyscy złożymy z graczy, którym rozwalili serwer i rozjebiemy mu serwer razem ! :) Takich gimbów jak ten kretyn trzeba niszczyć do końca.

1. ForceOp nie istnieje.

2. Wiem kto Cię zaatakował, cała ekipa Avaterysa

3. Dokładnie obczaiłem serwer, oraz jego filmy na YT

4. Wykorzystał Twoje hasło , logowałeś się u niego na serwerze. Pewnie reklamowałeś albo chuj wie. xD

5. Avaterys to jest złodziej, oszust kłamca i wielki pierdolony gimbus.

6. Tyle mam do powiedzenia.

Mam pomysł, chodźcie się wszyscy złóżmy , rozjebiemy mu ten serwer i będzie spokój. I zobaczy gimbus jak to jest, jak ktoś zabeirze mu graczy, i rozwali serwer. Ktoś chętny?

Opublikowano

@UP

Jego strony padały po 5 minutach :)

Jego serwerów nie trzeba rozwalać. Na tym najnowszym gra 16 osób...

Opublikowano

@up2 ja jestem chętny! :)

mi też kiedyś scheatowali serwer, niejaki Anonymous czy jakoś tak. Szybko serwer odbudowałem ale graczy było już znacznie mniej, a tego gimbusa już później nie znalazłem nigdzie:(

Opublikowano

Taki programik co na filmie to ja też umiem zrobić ^ ^

To jest Fejk.

Nie ma czegoś takiego jak Force OP.

Bukkit może jest dziurawy ale zeby forceop? raczej nie.

Jeżeli sie już o to boisz to wgraj spigota ;d

Wyjaśniam jak zniszczyć jakiś serwer:

Wymogi:

Duży serwer na którym dużo ludzi gra ...

Procedura:

Znajdujesz swoją ofiare, która chwali sie serwerem etc.

Zdobywasz IP do tego serwer'a

Sprawdzasz w logach jego hasla // haslo adminów

Have fun serwer destroy

Nie ma czegoś takiego jak fucking Force OP!!!

Fejk

Fejk

Fejk

Fejk

Mi też kiedyś ktoś zniszczył serwer i po tym incydencie serwer nie wybił się.

Polandcraft ;d

3x UP@

Chetny jestem ;d

Opublikowano

ForceOP nie istnieje... Sam zniszczyłem ok 100 serwerów za reklamowanie się u mnie. A takie coś jak "ForceOP" to tylko błędna konfiguracja pluginów typu "AuthME", "xAuth", większości pluginów do logowania, błędna konfiguracja Essentiala, oraz zwykła głupota adminów (Rejestracja się tym samym hasłem na innych serwerach). Takie jest moje zdanie na ten temat. A te "ForceOP'y" do kupienia to tylko trojany ;3.

bottom-separator.png

Pogadaj ze mną na...

blxoosm.png

bottom-separator.png

Opublikowano

Aramek,ty (celowo z małej) To się lepiej nie wypowiadaj o serwerach,programach,pluginach.

Opublikowano

ForceOP nie istnieje... Sam zniszczyłem ok 100 serwerów za reklamowanie się u mnie. A takie coś jak "ForceOP" to tylko błędna konfiguracja pluginów typu "AuthME", "xAuth", większości pluginów do logowania, błędna konfiguracja Essentiala, oraz zwykła głupota adminów (Rejestracja się tym samym hasłem na innych serwerach). Takie jest moje zdanie na ten temat. A te "ForceOP'y" do kupienia to tylko trojany ;3.

Aramek ma racje !!! To prawda !!!!

mca.png

Opublikowano

Nie mówcie, że nie istnieje forceop, bo istnieje na prawdę. Osobiście znam osobę, która go posiada.

Mogę Ci zasugerować, żebyś zmienił (jeśli masz) AuthMe na np xAuth :)

A co do karalności, to niestety ale gdy masz server nonpremium, nie możesz nigdzie tego zgłosić - zakładając server nonpremium robisz to nielegalnie :)

HA Ha NIe legalnie TO czemu SAM MAJONG udostępnia onlain-mode=false

Pozdro

Zapraszam na serwer Minecraft IP:atmancraft.gomc.pl

Opublikowano

@up2 ja jestem chętny! :)

mi też kiedyś scheatowali serwer, niejaki Anonymous czy jakoś tak. Szybko serwer odbudowałem ale graczy było już znacznie mniej, a tego gimbusa już później nie znalazłem nigdzie:(

Możesz podać więcej nicków? Sam anonymous?

Opublikowano

HA Ha NIe legalnie TO czemu SAM MAJONG udostępnia onlain-mode=false

Pozdro

po co? Wedlug tego co pisze mojang jest to zrobione dla osob chcacyh pograc na sieci lan ale bez dostepu do internetu... PROSTE?

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...