Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] ForceOp Atakuje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak piracki serwer...

Sam Mojang udostępnia minecraftserver.jar i tenże sam Mojang udostępnił w standardzie opcje "offline mode".

Online mode to tylko ochrona, że dane konto jest uwierzytelnione z Mojangiem, więc macie pewność, że bez 2 wykupionego konta dana osoba po banie nie wejdzie.

Nie... Mojang po prostu nie wlaczy z piratami bo wie ze to nie ma sensu, i tak zlamali by zabezpieczenia 5 minut po kazdym update wiec po grzyba sobie zawracac glowe zabezpieczeniami

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ale co powiesz ? Że spawn ci zniszczyli?

Jeśli te klocki były źródłem dochodu, to czemu nie mieliby prawa tego zgłosić?

Napastnik zatrzymał, bądź zmienił dochody na mniejsze.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Może nie powinienem coś tu mówić skoro nic nie wiem o istnieniu ForceOP, ale zwróćcie uwagę na nazwę ForceOP
"ForceOP by Muras331"

jp8p35.jpg

Opublikowano

Nie wydaję mi się, aby był to błąd Essentials. Według mnie jest coś związanego z tym, że te serwery są nonpremium i w authme albo samym bukkicie jest jakaś dziura. Offline-mode jest bardzo niechętnie wspierany przez ludzi z teamu bukkita, jakiekolwiek tematy odnośnie hackowania serwerów w ten sposób są tam szybko zamykane z odpowiedzią, że powinno włączyć się online-mode:on, gdyż przy off konsola sama ostrzega przed hakerami, więc robimy to na własną odpowiedzialność.

Mam również spore wątpliwości, czy da się to naprawić w Skripcie, bo oznaczałoby to, że sama metoda hakowania jest równie prosta (Skript ma naprawdę mało możliwości, aby stworzyć z tego jakiś anty-hack).

Opublikowano

@up JEst prosta Bo Poszukaj po necie i znajdzesz ,,ForceOpy" Ale stare Zobacz w KOd :P To jest proste Bo MUras ma 14 lat Wiec TO raczej nie jego program

Zapraszam na serwer Minecraft IP:atmancraft.gomc.pl

Opublikowano

Wg. Mnie można by to zgłosić do sądu, lecz nie wiele to da, bo sprawa ma tzw. Niską społeczną szkodliwość czynu.

Nawet jeśli serwer miał duże przychody to i tak mamy kilka problemów:

1. Musisz założyć sprawę w sądzie, która tania nie jest (ok. 4 tys.)

2. Musisz mieć dowody, że to on zrobił.

3. Musisz dowieść, że w wyniku jego ataku spadły ci dochody

Opublikowano

Żałosne i ty wierzysz w te wszystkie ForceOP ? Takie coś wpisz nick, nadaje op graczowi i te teksty na końcu to jest proste zaprogramowanie wiersza polecenia a tak naprawde nie nadaje op. Może ten człowiek co na filmiku wgrał skrypt do jakiegoś pluginu i potem dał go właścicielowi serwera. Nie wierz w takie gówna. Zabezpieczyć można się w bardzo łatwy sposób, wystarczy odebrać konsolce wszystkie prawa ale przed tym nadać sobie najwyższe prawa w grze zanim odbierzesz te prawa konsolce. Hasło do FTP powinno być spamowane np. 2j12iixx129@ i powinno zawierać znaki szczególne czyli: !@#$%^&*( itd. a nie jakieś proste np. imie123 (nigdy nie używaj na końcu 123 bo to tylko ułatwia włamanie hackerowi do WinFTP). Niestety nie zajmuje się niszczeniem serwerów więc będziesz musiał poprzeglądać mpcforum i może znajdziesz.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

Ale co powiesz ? Że spawn ci zniszczyli?

To jest naruszenie własności...

Tak jakby ktoś ci szybę w samochodzie wybił, albo wysadził dom...

Tak jak kolega Razik napisał, Po co się na coś takiego narażać??

Wg. Mnie można by to zgłosić do sądu, lecz nie wiele to da, bo sprawa ma tzw. Niską społeczną szkodliwość czynu.

Nawet jeśli serwer miał duże przychody to i tak mamy kilka problemów:

1. Musisz założyć sprawę w sądzie, która tania nie jest (ok. 4 tys.)

2. Musisz mieć dowody, że to on zrobił.

3. Musisz dowieść, że w wyniku jego ataku spadły ci dochody

Dowody, nie dowody... Po prostu po rozprawie, gdzie podaję się wszystkie argumenty, Policja sprawdza IP jegomościa, i lokalizują, sprawdzają komputer, skanują własnymi programami, i jegomość albo zapłaci dużą grzywnę, albo pójdzie siedzieć.

MPC Love<3

Opublikowano

Opiszę tu w punktach co ja myślę:

1) ForceOP nie istnieje jest to po prostu bot działający na podstawie klienta który wykonuję serie komend korzystając z luk w bukkicie

2) Wgraj Spigota wtedy atak będzie bezskuteczny

3) Osoba która niszczy serwer tym samym zmniejsza lub stopuje dochód czym samym naraża się na konsekwencje prawne

4) Jeśli serwer jest non-premium to i tak możesz podać gostka do sądu/policję ponieważ to twoi gracze coś piracą nie TY. Ty po prostu zezwalasz im na ten serwer wchodzić. A jeśli ty sam masz premium to jeszcze lepiej :)

5) Nigdy nie używaj pluginów nie z bukkit dev.

6) Najlepiej weź i daj op'a tylko przez konsolę

7) Daj mega trudne hasło.

8) Tylko HeadAdminą daj permisje do /pex oser /setrank

9) Stosuj się do rad innych którzy tu coś napisali :)

Opublikowano

Jedynym wyjściem jest zemsta :)

A ja sie pobawie stroną tego gimba :)

Ciekawe ile wytrzyma :)

1kk zapytan ?

Opublikowano

To jest naruszenie własności...

Tak jakby ktoś ci szybę w samochodzie wybił, albo wysadził dom...

Tak jak kolega Razik napisał, Po co się na coś takiego narażać??

Dowody, nie dowody... Po prostu po rozprawie, gdzie podaję się wszystkie argumenty, Policja sprawdza IP jegomościa, i lokalizują, sprawdzają komputer, skanują własnymi programami, i jegomość albo zapłaci dużą grzywnę, albo pójdzie siedzieć.

Z tego co wiem szyba to tylko zabezpieczenie przed złodziejami :) nawet policja tak mówi o.O

@top

Nigdy nie istniał i nie będzie istnieć ten "ForceOP"

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Naprawa tego jest bardzo, ale to bardzo, BARDZO BARDZO EPICKO PROSTA.

online-mode=true

@Do specjalistów którzy myślą że nie ma force op :

ForceOp istnieje, istniał i będzie istniał nadal :]

1390848731-U997276.png

Opublikowano

Opiszę tu w punktach co ja myślę:

2) Wgraj Spigota wtedy atak będzie bezskuteczny

A co Ci spigot zmienia? I tak pewnie da się na niego też atak wykonać.

Opublikowano

Naiwne dzieci ;_;

Po 1.

Po pobraniu ujrzysz katalog z hasłem.

Żeby dostać hasło musisz wypełnić ankiety i wysłać SMS.

Proste :]

1390848731-U997276.png

Opublikowano

Ja tłumacze pluginy przez InClassTranslator i na pewno nie dodaje złośliwych linijek kodu.

Nawet mogę autorom na devbukkit podesłać spolszczenie.

jp8p35.jpg

Opublikowano

@Up

Znawca lvl hard uber specjalista 2k13

Wiesz co to jest NoCheatPlus ?

Znajdź blog jego autora, i poczytaj troszkę.

Po angielsku, ale da się zrozumieć :]

1390848731-U997276.png

Opublikowano

Tylko że gracz No-Premium może się włamać na konto Admina, a w przypadku Premium będzie musiał znać pasy do konta minecraft.net

@Sentence

I właśnie przez to nie tłumacze w eclipse.

jp8p35.jpg

Opublikowano

Ale gimbusy mnie wkurwiaja nie wdizicie ze nie rozjebal zadnego wiekszego serwear? tylko malo slotowce? Zgaduje ze to wygladalo tak :

Witam mam dla Ciebie autorski plugin ktory blokuje kopiowanie itemow na serwerze

:)

Po czym opme jesli chcecie moge udostepnic takowy plugin...:s

Opublikowano

buahahah jakie fake.

To jest po prostu jakieś dziecko co miało ukryte uprawnienia na serwerze -,-

Nie ma takiego czegoś jak force OP, je*nijcie się w głowę

Opublikowano

Jest jeszcze jeden problem związany z karaniem za takie rzeczy.

Nie wiem czy tak jest, ale z tego co ludzie mówią, że niektórzy forceopowcy są nieletni. Więc co do pierdla nie pójdą, a poprawczak (no w końcu on serwer zniszczył, a nie ukradł samochód). Może grzywnę jego rodzice będą musieli zapłacić, ale na jakąś dużą bym niebliczył. A żeby sprawa się opłaciła serwer musi mieć min 7000 przychodu.

Opublikowano

Przed tym się raczej nie zabezpieczysz, chyba że usuniesz essentials'a bo to ponoć działa na jakiejś luce z essentials.

stary to nie istnieje te force opy czy inne gowna, podam ci przykład nooba.

1. gostek zaprasza admina serwera o ip tym i tym.. 150 slotow np. gra tam 90typa itp itp.

2.admin czy własciciel rejestruje sie u niego na serwerze pod takim samym hasłem jak na swoim serwerze,

3. potem taki pryszczaty no life wbija o 2-3 wnocy jak nie ma prawie nikogo na serwerze z teamu

4. loguje sie na administratora,wlasciciela daje sobie opa na swoj nick,

5. robi jakies bezuzyteczne intro ze podaj ip nick data itp.

6. wpisuje komende ktora jest w world guard //br sphere 0 5 5

7. kilka prawym i rozwala serwer ale filoziofia

8. i jeszcze zapisuje mape ...

pozdro ;]

Jest jeszcze jeden problem związany z karaniem za takie rzeczy.

Nie wiem czy tak jest, ale z tego co ludzie mówią, że niektórzy forceopowcy są nieletni. Więc co do pierdla nie pójdą, a poprawczak (no w końcu on serwer zniszczył, a nie ukradł samochód). Może grzywnę jego rodzice będą musieli zapłacić, ale na jakąś dużą bym niebliczył. A żeby sprawa się opłaciła serwer musi mieć min 7000 przychodu.

słuchaj to ze ktoś jest nie letni lub skonczył 18 to nie znaczy ze pójdzie do wiezienia za rozjebanie serwera non premium,

serwer non premium jest to piracki serwer za rozjeb*nie takiego serwera sie do wiezienia nie pójdzie ;]

buahahah jakie fake.

To jest po prostu jakieś dziecko co miało ukryte uprawnienia na serwerze -,-

Nie ma takiego czegoś jak force OP, je*nijcie się w głowę

zgadzam sie ;)

Ale gimbusy mnie wkurwiaja nie wdizicie ze nie rozjebal zadnego wiekszego serwear? tylko malo slotowce? Zgaduje ze to wygladalo tak :

Witam mam dla Ciebie autorski plugin ktory blokuje kopiowanie itemow na serwerze

:)

Po czym opme jesli chcecie moge udostepnic takowy plugin...:s

ja mam plugin który usuwa calutkie pliki z serwera xD

juz 8 serwerow nowe edycje ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...