Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Związek & Odległość

.:Reincad:.

Związek & Odległość  

100 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wierzysz w zwi?zki na odleg?o???

• Tak wierz?
      34
    • By?em/by?am w takim zwi?zku teraz jeste?my szcz??liwi i jeste?my razem za nied?ugo b?dziemy zak?ada? rodzin?
      7
    • Nie nie wierz? to nie realne
      64
    • By?em/By?am w takim zwi?zku i jestem ju? po ?lubie
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja uważam, że odległość nie gra roli. Po spotkaniu przeważnie wynikają problemy gdzie całkiem inaczej wyobrażaliśmy sobie drugą osobę. Przez internet każdy może ''grać'' kogo chce i nie ma tutaj ograniczeń. W realnym życiu tak nie jest, widać nasze prawdziwe ''ja''. Jeśli ludzie się kochają to i do spotkania dojdzie.

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A ja uważam, że odległość nie gra roli. Po spotkaniu przeważnie wynikają problemy gdzie całkiem inaczej wyobrażaliśmy sobie drugą osobę. Przez internet każdy może ''grać'' kogo chce i nie ma tutaj ograniczeń. W realnym życiu tak nie jest, widać nasze prawdziwe ''ja''. Jeśli ludzie się kochają to i do spotkania dojdzie.

Święta prawda ! polać mu :D

Opublikowano

Powiem tak, zwazki na odleglosc nie maja sensu, nie dokniesz nie pomacasz ani nie zamoczysz.

Nie

Opublikowano

Zwiazki na odleglosc maja sens sa lepsze niz bliskie. Mialem kobiete 70 km odemnie i widzieismy sie cale weekendy czasem tygodnie. Rok przetrwal zwiazek ale nie zaluje ani grosza wydanego na dojazdy.

Teraz jestes z dziewczyna 40 km odemnie i jest swietnie widze ja prawie co drugi dzien , w weekendy mieszkamy razem nie ma problemu . W zwiazkach na odleglosc jest fajnie bo dzieli was ta odleglosc . Nie ma plotek , wspolnych znajomych, problemow , tylko wy .

Powyzej 100 km sam sensu nie widze o ile ma sie naprawde to uczucie to czemu nie !

A ci co mowia o poznanych osobach w internecie to raczej oto nie chodzi ... raczej osoby poznane w realu z dalsza.

A jesli nie masz pieniedzy na dojazd , rodzice ci nie pozwalaja , nie masz jak to znaczy ze za mlody jestes na zwiazek i sie baw poki mozna :P

wakow9.png
Opublikowano

Jak odnajdą się tacy co będą sobie ufać "Idealni" to coś może być.

PS. mojej cioci się udało, teraz już jest 4 lata po ślubie, gościu polak ale we Francji mieszkał

Opublikowano

A ja wam powiem ,tak osobiście nie wierze w takie zwiazki .

Ale znam jedno małzęństwo - tak teraz od kilku lat małzeństwo którzy poznali się uwaga ! w metin2 PL serwer s6 chunjo koło kowala :D

Byli "parą" w grze i okazało się ze mieszkaja od siebie 12 km o ile dobrze pamietam .

Także takie coś raz na 100000000 przypadków.

Opublikowano

Bo tak jak mówiłam - obie osoby muszą chcieć. Gdyby się nie sprowadziła do Polski, to mogłoby być gorzej [osobiście nigdy bym nie zostawiła rodziny, by się sprowadzić do kraju jakiegoś tam faceta xD]. W sytuacji, gdy taki związek ciągnie się kilka lat i nie idzie do przodu, kiepsko rokuje to na przyszłość. U mnie ostatni rok przed rozstaniem to słowne przepychanki typu "- ja nie chcę studiować/pracować w mieście X. - a ja nie chcę się przeprowadzać do Y". To wszystko jest, jak widać, kwestia względna.

Moim zdaniem przesadziłaś :P Kiedyś i tak będziesz musiała porzucić rodzinę i założyć swoją, więc jak na moje odległość aż tak nie gra roli. Moja mama mówi, aby trzymać się faceta niż znajomych, którzy kopną Ciebie w dupę przy pierwszej lepszej okazji, przynajmniej teraz, jak widzę niektóre osoby to aż chce się wyć... Poza tym, ja jestem za związkami na odległość, dlaczego? Dla mnie manie faceta dzień w dzień to po prostu nuda... Co tu opowiadać skoro ciągle jest się z nim? Ma się wspólnych znajomych? Nawet po znajomej [oczywiście w rl], ma chłopaka codziennie przy sobie i co robią? Wspólni znajomi -> wspólne palenie, picie i ćpanie. Faktycznie, jest czym chwalić się... Nie twierdzę, że każda tak para ma, ale nie wiem, po prostu nie dla mnie takie coś. Wolę zatęsknić za tą moją połówką i spędzić nawet tylko weekend niż mieć codziennie nudne i monotonne spotkania :) Ale to już kwestia gustu, kto, jak woli.

Opublikowano

Związek na odległosc nie ma sensu ponieważ , np . Chłopak sb bedzie zdradzał to ta Dziewczyna nie bd wiedziała bo jest bardzo daleko.

Nie.

jak się ufa i kocha to się nie zdradza

osobiście wierze w taki związek ale taki normalny a nie w grach mmo gdzie jedno na drugiego leci z powodu eq czy czegoś tam.

sygna1.png

Opublikowano

Nie powiem że nie wierzę w taki związek co po prostu sam nie mógłbym być w takim, tym samym szanuję osoby które w takim związku są bo to moim zdaniem spore wyzwanie :P

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Dzieląca odległość bardzo buduje miłość obydwu osób. Po jakimś czasie, spotkacie się i będziecie czerpać z tego niesamowitą przyjemność. Jeżeli jest to uczucie z wzajemnością, to wszystko będzie pięknie. Można to także potraktować jako próbę czasową. Mimo odległości, wiara, zaufanie i miłość wszystko przezwycięży.

Opublikowano

Moim zdaniem taki związek raczej może przetrwać jeśli jest pomiędzy dorosłymi ludźmi i mają oni wobec siebie jakieś plany na przyszłość.

Taki związek też jest dość ryzykowny, bo prawdą jest, że drugą osobę się poznaje poprzez przebywanie w jej towarzystwie.

Potem przy częstszych spotkaniach może nagle wyjść kilka różnic charakterów, które są do niepogodzenia i wychodzi klops, bo się spodziewaliśmy czegoś innego.

No i też trzeba mieć zaufanie do tej drugiej osoby, bo jeśli ktoś jest zazdrośnikiem to duża odległość sporo przekreśla.

Ciężko też darzyć zaufaniem kogoś kto jest np. po drugiej stronie kraju, bo nie wiadomo co tam robi.

Chyba jednak lepiej szukać kogoś w swoim otoczeniu, żeby sobie oszczędzić rozczarowań i problemów.

58815786.jpg

Opublikowano

Związek na odległość istnieje ale trzeba sobie poradzić z opinią innych bo np, 3 dni temu rzuciła mnie dziewczyna po 6 miesiącach ponieważ koleżanka jej wmówiła że to nie ma sensu itd ja nawet dziewczynie kupiłem naszyjnik z diamentem ale cóż :( było mineło :)

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Jakieś 2 tygodnie temu poznałem fajną dziewczynę niestety mieszka 350 kilometrów ode mnie. Od października będzie w Poznaniu co weekend i mamy zamiar się pierwszy raz spotkać, zobaczymy jak to będzie. Jak na razie jesteśmy sobą oczarowani :))

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Trochę nie rozumiem jak niektórzy ludzie mówią, że "trudno zaufać". O ile mi wiadomo to w prawdziwej miłości nie ma miejsca na zwątpienie (inaczej to nie jest prawdziwa miłość), podejrzewam jednak, że chodzi im o gimbazjalne "chodzenie ze sobą" i udawanie, że się kocha (a zazwyczaj jest to co najwyżej zauroczenie).

1382800106-U1012385.png

Opublikowano

pytanie zbyt ogólne, to zależy od wielu czynników, odległości, wieku itd.

ale mimo wszystko uważam, że jest to możliwe jeśli naprawdę uważasz, że ta 2 osoba jest tą jedyną której szukałeś :3

wszystkie bariery da się pokonać jeśli się naprawdę chce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...