Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Związek & Odległość

.:Reincad:.

Związek & Odległość  

100 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wierzysz w zwi?zki na odleg?o???

• Tak wierz?
      34
    • By?em/by?am w takim zwi?zku teraz jeste?my szcz??liwi i jeste?my razem za nied?ugo b?dziemy zak?ada? rodzin?
      7
    • Nie nie wierz? to nie realne
      64
    • By?em/By?am w takim zwi?zku i jestem ju? po ?lubie
      11

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

byłem w takim zwiazku, pozmalismy sie w szpitalu. ona mieszkala 70 km odemnie raz do niej pojechalem, i wiecej razy nie moglem, nie ma takich zwiazkow i nie bedzie ;/

Age is just a number :)

Opublikowano

Ja bym w życiu nie wymienła obecnego chłopaka, z którym dzieli mnie ok. 300km na tego, którego miałam zawsze pod ręką bo mieszkał 50m ode mnie. :3

Opublikowano

Nie znam nikogo, kto był w takim związku i udało się coś więcej stworzyć... Więc osobiście uważam to za bzdurę to raz...

Dwa to sam miałem coś podobnego dwa lata temu, po prostu fail i tyle... Chcę o tym zapomnieć...

Opublikowano

Związek na odległość jest realny, gdy nie przekracza 100km (i chłopak/dziewczyna jest w stanie do drugiej połówki przyjechać bo np. pracuje)

takie jest przynajmniej moje zdanie. Mój narzeczony ma do mnie ponad 40km ale nie jest to dla niego problemem bo ma za co, a niestety pieniądz też gra tu istotną rolę...

1378222534-U1001550.jpg

It hurts so good.

Opublikowano

Jestem w związku na odległość od 2 lat i mimo iż dzieli mnie 700 km od Mojej Drugie Połowy to wszystko idzie w dobrym kierunku. Najważniejsze to ufać sobie bezgranicznie i starać się jak najbardziej o ten związek, a zapomniałbym.... Nie słuchać się ludzi którzy twierdza, że związek na odległość nie ma przyszłości :]

11.jpg

Opublikowano

> 2013

> kamerki internetowe, skajpy, pociągi, autobusy

> ludzie nadal mają problem ze związkiem na odległość

Przypomnę wam tylko, jelenie, że z legitymacją szkolną (#bilet #szkolny) macie 37% zniżki, a bez legitymacji, w weekendy (#bilet #wycieczkowy)- 32 lub 33%.

Opublikowano

@up i ciekawe jak się spotykacie..

Nie ma problemu żeby do niej przyjechać/ona do mnie.

11.jpg

Opublikowano

Związki na odległość jak najbardziej mogą funkcjonować, ale (z resztą, jak każdy związek) muszą opierać się na zaufaniu. Są tego też niejakie plusy; chociażby tęsknota za ukochanym/ukochaną. Nic nie daje takiego szczęścia, jak spotkanie z osobą, którą się kocha po dłuższym czasie rozłąki. Ponadto takie relacje budują mocne więzi.

Opublikowano

Związki na odległość jak najbardziej mogą funkcjonować, ale (z resztą, jak każdy związek) muszą opierać się na zaufaniu. Są tego też niejakie plusy; chociażby tęsknota za ukochanym/ukochaną. Nic nie daje takiego szczęścia, jak spotkanie z osobą, którą się kocha po dłuższym czasie rozłąki. Ponadto takie relacje budują mocne więzi.

Ja utrzymuję, że istnieje pewien punkt krytyczny. Gdy związek opiera się przez długi czas na takim systemie, to te spotkania przestaną cieszyć, a cała sielanka się rozpłynie. Wyjątek: bardzo silna psychika obu osób, bardzo duże zaufanie i ogromne uczucie (w które nota bene nie wierzę). W końcu coś z tą "odległością" trzeba zrobić, bo nie da się tak tkwić w nieskończoność

#don't care

Opublikowano

Ja utrzymuję, że istnieje pewien punkt krytyczny. Gdy związek opiera się przez długi czas na takim systemie, to te spotkania przestaną cieszyć, a cała sielanka się rozpłynie. Wyjątek: bardzo silna psychika obu osób, bardzo duże zaufanie i ogromne uczucie (w które nota bene nie wierzę). W końcu coś z tą "odległością" trzeba zrobić, bo nie da się tak tkwić w nieskończoność

No oczywiście. Nie mówię tutaj o całym życiu na odległość. Jednak budować związek tak można. ;) Z resztą wszystko zależy od ludzi.

Opublikowano

Co sie kurwa nie da jak sie da
.

Ja tam wierze w takie zwiazki na odległość ale do czasu, bo jednak nastaje taki moment kiedy trzeba się z tą osobą spotkać bo sie nie wytrzymuje (wiem co mówie - doświadczenie xD ). I tak jak było wyzej wspomniane - zaufanie i trzeba mieć pewność, że to na pewno ta płeć o której myślimy =D Jezeli widać, że druga osoba, albo ty nie masz pewności co do takiego zwiazku - odpuść, trzeba sie zaangażować z obydwóch stron i mieć do siebie pełne zaufanie :) No ale jak wy sie chcecie ruchać przez kabelek to jednak troche nie wypali, cyberki z czasem stają sie nudne xD jezeli te zdania nie maja składni to sory, ja jeszcze śpie

1377863814-U611928.png

Opublikowano

HAHAHAAH.

W wieku 15 lat, bd z kimś np: Poznanym w grze, na chacie.

Serduszka buziaczki, kocham Cie , dobranoc ;**.

A w rl, ma chłopaka.

Elo.

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png

Opublikowano

Nie wierzę w związki na odległość.

Nie wiesz czy ta osoba odległa ma przy sobie już kogoś.

Jeśli to przemyślisz, tracisz do niej powoli zaufanie.

Na końcu wasz związek się rozpada.

To nierealne być z kimś na odległość.

Opublikowano

moze to i realne ale z braku zaufania mozna na pewno oszalec no i wiecej sie teskni niz widzi wiec to bez sensu

Opublikowano

Jestem w takim związku już prawie rok i uważam, że taki związek ma sens, jeśli jedna i druga strona ma zaufanie oraz naprawdę kocha i zależy jej na tej drugiej osobie. Wiadomo, cale życie nie da się tak funkcjonować, ale kiedys nastąpi długo oczekiwane spotkanie, a może i kiedyś wspólne życie z tą osobą. ;)

Ale to ponoć wszystko dla żartu... To w końcu jak to jest bo już się gubię... :rolleyes:

Oj Endy, nie wiesz o kim pisałam. Nie o harnasiu. ;)
Opublikowano

Jestem w takim związku już prawie rok i uważam, że taki związek ma sens, jeśli jedna i druga strona ma zaufanie oraz naprawdę kocha i zależy jej na tej drugiej osobie. Wiadomo, cale życie nie da się tak funkcjonować, ale kiedys nastąpi długo oczekiwane spotkanie, a może i kiedyś wspólne życie z tą osobą. ;)

nom, poczekaj tylko prawko zrobie. xD

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Bez sensu. Mówię z pseudo 'doświadczenia'.

Z takich związków przetrwa może 1 na 100. Powodzenia życzę ci, żebyś był w tej jednostce.

Asia, przypomnij sobie pewną panią.

@topic. Jak ktoś jest wariatem i chce wydawać dla tej osoby XXX pieniędzy na podróże to HF, oczywiście nie wspomnę o tym iż teraz większość ma szkołę/pracę. Samo "uczucie" nie będzie takie samo przy każdym spotkaniu. Kolejna sprawa, nigdy nie jest za daleko. Jeżeli już coś tam między wami jest, raczkuje - postaraj się o to.

Hje.. tak, przyznam się, że poznałem pewną kobietę w internecie [ metin2 podczas gry na globalnym serwerze Monolit, pod dt < LoL > ]. Hmm, odległość jaka nas łączyła to zaledwie 10 kilometrów, ale jednak. Ona wolała mnie mieć tylko dla siebie, i te co prawda częste spotkania stały się monotonne. Co prawda zerwaliśmy z mojej winy, bo jestem ch*jem i nie potrafię odmówić innej kobiecie ... .

83486340694471893374.jpg

Opublikowano

Ale przecież wydaje SWOJE pieniądze, a nie TWOJE, więc w czym problem? Dorośniesz to zobaczysz, że będąc w jakimkolwiek (inb4 z najlepszą przyjaciółką #kwejk) związku, który trzyma się > miesiąc, kasa wydana na coś takiego jak dojazd to jest nic. =)

Owszem, owszem, dziewczyny nie lecą na kasę, kobiety- już tak (postaw 2 gości, jeden niech podjedzie rowerem, drugi- samochodem, potem powiedz, któremu dała najpierw :) )

Opublikowano

Nie wierzę z kilku przyczyn. Raz poznałem pewną dziewczynę, mającą wiele wspólnego ze mną, ale różnica 400km jednak była dla mnie zbyt duża, nawet na "Pierwszą randkę". Biorąc pod uwagę mój wiek + brak funduszy na podróż + pewnie sprzeciw rodziców, nie miałoby to ani sensu, ani racji bytu.

Opublikowano

Ja wierzę w takie związki bo sama znam kilka par które mieszkają daleko od siebie, za gówniarza to może nie wypalić, ale w dorosłym życiu to nie jest żaden problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...