Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Związek & Odległość

.:Reincad:.

Związek & Odległość  

100 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wierzysz w zwi?zki na odleg?o???

• Tak wierz?
      34
    • By?em/by?am w takim zwi?zku teraz jeste?my szcz??liwi i jeste?my razem za nied?ugo b?dziemy zak?ada? rodzin?
      7
    • Nie nie wierz? to nie realne
      64
    • By?em/By?am w takim zwi?zku i jestem ju? po ?lubie
      11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałem przeprowadzić ankietę prosiłbym o oddawanie głosu oraz komentowanie będą lajki temat będzie do dnia 10.09.2013r do godziny 22:00 będę wdzięczny ;)

Prosił bym o nie zamykanie go do tej daty !

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie wierze, dajmy np. Dziewczyna mieszka w Suwałkach a chłopak w Krakowie i chcą się spotkać chłopak jedzie sporo kilometrów marnując pieniądze na benzynę przyjeżdża pod dom swojej dziewczyny spotkanej przez internet. JEB! Poker face a dziewczyna to transwestyta.... Więc nie polecam najlepiej z 2 miasta obok naszego szukać a nie na 2 końcu polski.

sig2@TychusPL@eu@9@0@11111111111111@1111

Opublikowano

Nie, bo między parą musi być jakiś realny kontakt, twarzą w twarz, a nie jakieś fotki, gg, skype, maile itd.

Opublikowano

Związek na odległosc nie ma sensu ponieważ , np . Chłopak sb bedzie zdradzał to ta Dziewczyna nie bd wiedziała bo jest bardzo daleko.

Nie.

Opublikowano

Nie wiem dlaczego wy jesteście tacy przeciwni ja od urodzenia razem z rodziną,siostrą mieszkam w Częstochowie siostra miała chłopaka w Chrzanowie są od 3 lat ( 3 lata mieszkają ze sobą ) a wcześniej on na weekeend przyjeżdżał i za niedługo się zaręczają :P czyli więcej niż 3 lata siostra ma teraz 21 lat on chyba 25 nie pamiętam dokładnie ;)

Bez sensu. Mówię z pseudo 'doświadczenia'.

Z takich związków przetrwa może 1 na 100. Powodzenia życzę ci, żebyś był w tej jednostce.

Dziękuję <3 może kiedyś będzie tak samo ze mną jak z siostrą ale wątpie że takie coś mi się przydarzy :P
Opublikowano

@UP: Chyba, że rozmawiają przy uzyciu kamerki B)

Co nie zmienia faktu, że taki "związek" nie ma ani sensu, ani przyszłości.

Choć ja i tak nie nazwałbym tego związkiem.

Opublikowano

W związku chodzi o to żeby się jak najbliżej poznać i mieć do siebie 100 %-owe zaufanie

a na odległość jest to nierealne :)

Dlatego udzielam takiej odpowiedzi w ankiecie

41196912334212939960.png

Opublikowano

Związek na odległość nie ma zupełnie sensu, potrzeba bliskości z drugą osobą itp... a tego na odległość nie załatwisz niestety.

Opublikowano

Spędziłam 4 lata na weekendowych podróżach pociągiem około 350 km oraz wisząc po kilka godzin dziennie na skype. Rozstaliśmy się nie z powodu odległości a różnic światopoglądowych, które były nie do przejścia. Nie wiem czy takie związki mają sens. Może i mają. Obu stronom na pewno musi bardzo, ale to bardzo zależeć. Ja bym się ponownie w coś takiego nie wpakowała.

Co do ankiety - imo brakuje opcji "byłem/am w takim związku i nie polecam" xD

#don't care

Opublikowano

Pieprzenie. Moja dziewczyna jest Włoszką, poznaliśmy się przez wspólną koleżankę, która pomogła nam wymienić się kontaktami.

Mnóstwo gadaliśmy na skype, praktycznie codziennie i rok temu umówiliśmy się na spotkanie w Budapeszcie. Uzbieraliśmy pieniądze, pojechaliśmy, spotkaliśmy i pokochaliśmy i teraz ona sprowadziła się do Polski, jest dobrze :)

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Pieprzenie. Moja dziewczyna jest Włoszką, poznaliśmy się przez wspólną koleżankę, która pomogła nam wymienić się kontaktami.

Mnóstwo gadaliśmy na skype, praktycznie codziennie i rok temu umówiliśmy się na spotkanie w Budapeszcie. Uzbieraliśmy pieniądze, pojechaliśmy, spotkaliśmy i pokochaliśmy i teraz ona sprowadziła się do Polski, jest dobrze :)

Bo tak jak mówiłam - obie osoby muszą chcieć. Gdyby się nie sprowadziła do Polski, to mogłoby być gorzej [osobiście nigdy bym nie zostawiła rodziny, by się sprowadzić do kraju jakiegoś tam faceta xD]. W sytuacji, gdy taki związek ciągnie się kilka lat i nie idzie do przodu, kiepsko rokuje to na przyszłość. U mnie ostatni rok przed rozstaniem to słowne przepychanki typu "- ja nie chcę studiować/pracować w mieście X. - a ja nie chcę się przeprowadzać do Y". To wszystko jest, jak widać, kwestia względna.

#don't care

Opublikowano

Bo tak jak mówiłam - obie osoby muszą chcieć. Gdyby się nie sprowadziła do Polski, to mogłoby być gorzej [osobiście nigdy bym nie zostawiła rodziny, by się sprowadzić do kraju jakiegoś tam faceta xD]. W sytuacji, gdy taki związek ciągnie się kilka lat i nie idzie do przodu, kiepsko rokuje to na przyszłość. U mnie ostatni rok przed rozstaniem to słowne przepychanki typu "- ja nie chcę studiować/pracować w mieście X. - a ja nie chcę się przeprowadzać do Y". To wszystko jest, jak widać, kwestia względna.

To chyba bezpiecznie można powiedzieć, że jeśli "Nie chcę mieszkać w mieście X" stoi na drodze uczuciu (so gay :D) to faktycznie nie warto, żeby się sprowadzał/a bo to nie jest prawdziwa miłość :)

1374788544-U921656.png

Opublikowano

To chyba bezpiecznie można powiedzieć, że jeśli "Nie chcę mieszkać w mieście X" stoi na drodze uczuciu (so gay :D) to faktycznie nie warto, żeby się sprowadzał/a bo to nie jest prawdziwa miłość :)

I tutaj dochodzimy chyba do puenty - każde uczucie (so gay :D) trzeba pielęgnować, a ciężko jest pielęgnować związek na odległość, który trwa zbyt długo. Niepodtrzymywany ogień w końcu zgaśnie.

#don't care

Opublikowano

ta twoja wloszka hrabson wpadla w niezle gowno przeprowadzajac sie z wloch do polszy, czeka ja zderzenie z zyciem w polsce :D

Nie narzeka :)

Żyjemy sobie tak fajnie, że nie musimy się tym całym polskim gównem (ludzie, problemy z hajsem itd itp) przejmować :P

Swoją drogą, związek zawarty na odległość ma w sobie coś takiego, że jak już spotkasz tą osobę "w realu" to będziesz starał się z nią być jak najbliżej się da, jeszcze bardziej niż w zwykłym związku. To jest fajne :)

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Swoją drogą, związek zawarty na odległość ma w sobie coś takiego, że jak już spotkasz tą osobę "w realu" to będziesz starał się z nią być jak najbliżej się da, jeszcze bardziej niż w zwykłym związku. To jest fajne :)

No to można Ci tylko zazdrościć :D Wcale nie musi tak być. To tylko i wyłącznie wynika z tego, że jesteś bardzo zakochany (z wzajemnością). Bylibyście tak samo dobraną parą, gdyby związek nigdy nie miał w sobie żadnego elementu "odległości".

#don't care

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...