Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jax czy to zart?

gwolinski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ninja tabi

Hextech gunblade

Zephyr

Gauntlet

Spirit Visage

Warmog

Ludzie ogarnijcie ,że to jest bruiser on musi być tankowty ,co mu da trinity? Po co mu kryt jak on skillami spami? AS jest jedynie dobre i hp ,ale i tak to są śmieszne ilości. Na jaxa jest potrzebny cdr ,żeby spamić W ,które zadaje największy dmg. Ult to główne źródło dmg ,więc jax musi szybko atakować ,ale to już mu zapewnia passyw i Zephyr. Dlatego ja gram na tym buildzie ,bo ma to czego jaxowi potrzeba. Jest tankowaty spami skillami szybko się porusza ,szybko atakuje. Nie chcecie to nie grajcie na tym buildzie. Każdy gra tak jak lubi ja tego nikomu nie narzucam. Testowałem wiele buildów na jaxa ,ale ten jest według mnie najlepszy i dlatego na nim gram.

A zagram sobie tym bulidem chodź troche mało dmg może będzie fun :D

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hm, jak tutaj tak dzielimy się buildami i oceniamy je, to ja zapodam swój i może mi ktoś oceni?

Tabi (nafeedowany enemy ad)/Merkurki (nafeedowany enemy ap lub enemy team z dużą ilością cc)

BotRK

Guinsoo/Hextech

Warmog

Raidun's Omen/Sunfire jeśli potrzebuję farmy bo np. straciłem w early pod turretem

Spirit Visage

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Hm, jak tutaj tak dzielimy się buildami i oceniamy je, to ja zapodam swój i może mi ktoś oceni?

Tabi (nafeedowany enemy ad)/Merkurki (nafeedowany enemy ap lub enemy team z dużą ilością cc)

BotRK

Guinsoo/Hextech

Warmog

Raidun's Omen/Sunfire jeśli potrzebuję farmy bo np. straciłem w early pod turretem

Spirit Visage

Bardzo dobry build dzięki niemu jestesmy tankowaci i robimy dosc spory dmg

Opublikowano

Jax'em trzeba dobrze umieć grać w early żeby zbytnio nie oberwać, nie jest to łatwy champ dla mało ogarniętych graczy, ponieważ w early łatwo padnie, a w mid też nie ma co startować do nafeedowanych przeciwników.

Opublikowano

Jax, postac zarąbista, niszczy wszystko. Najlepiej jak z kumplem razem gracie a on top/mid albo bocie siedzi i wbijesz do niego to kosa.

wotw2403.png

Opublikowano

Polecam ten bulid tylko zamiast tej zbroi co daje 1khp kupić tą co odbija obrażenia nie pamiętam nazwy wbijasz się w tf i wykańczasz wszystkich :)

Opublikowano

Po patchu:

merki / tabi

botrk

warmog / randuin / sunfire

triforce

spirit / solari / banshee

nashor (trolololol) / inny sytuacyjny

buty sytuacyjnie, w większości przypadków merki

Botrk core, pamiętamy o aktywie - przypominam o hp mecie, jego pasyw/aktyw jest świetną odpowiedzią na stackowanie hp

warmog, ulti już daje armor/m.res. ewentualnie jeśli mocny AD team to coś z 2 pozostałych

triforce - każda statystyka na pewno się przyda (no chyba, że mana), do tego po buffie spellblade op - core mid/late item

spirit - m.res, hp, zwiększenie lifesteala, fajny item, można podmienić na solari, jeśli brakuje w teamie, banshee sytuacyjnie

nashor :D - skaluje się z W, ulti, przy każdym aa dodatkowe 28 magic dmg, cooldowny - raczej fun item, fajnie działa na jaxie, jeśli już przeszkadza wam ap, to można złożyć zephyr; inne ciekawe opcje to zhonya, black cleaver

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...