Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jax czy to zart?

gwolinski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej mam male pytanko i prosbe. Gralem wczoraj rankeda ogolnie przegrywalismy na calej lini ale mielismy jaxa. Staty 1-3-5 i wtedy w tf walnal pente i tu pytanie czy jax naprawde jest tak mocny? W tf zostal sam na 3 i wygral czy to normalne? Jesli tak to kupie sobie go i bd cisnal wszystkich xD. A tak na serio to pytanie czy oplaca sie kupic tego jaxa i czy da sie wygrac "sam" mecz

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jest mocny, ale jest raczej ciężkim champem. 1vsx może łatwo wygrać (tanky + dmg). Nie jest też drogi ;)

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Opłaca się, dobry na solo jak i jungli, chociaż w jungli wg. mnie bardziej pożyteczny.

siema.

Opublikowano

Jesli tak to kupie sobie go i bd cisnal wszystkich

Gosciu... mam nadzieje ze nigdy cie nie spotkam na rankedzie bo nei chce przegrać gry z wynikiem 30-0.

@topic Tak, Jax jest bardzo mocny, moze wskoczyc na ADC i blyskawicznie go zdjąć ale jednak jesli mialbym wybierac między Jaxem a Rengarem to wzialbym rengara. Imo lepszy w tf, szybciej ADC zabije i jest bardziej wszechstronny. Jednak faktem jest ze Jax vs Rengar wygra Jax bo ma uniki i stuna, ale w tej grze nie ma rund i nie gra sie 1v1. To nie boks.

Opublikowano

jax jest dobry jak ma synergie z czymś co wali obszarowo, wtedy wykorzystujesz potencjał jego stuna. mnie sie super z katą zawsze gra. wpadam ja pierwszy stunuje adc/apc to co ma feeda i wpada kata. a jesli chodzi o samego jaxa, jest dobry buff 3force wiele mu dał i częściej będzie napewno pickowany.

Opublikowano

jaxik, dobre czasy

wystarczy botrk, gniewu i ew. tf

ja również składam hydre ale są na to różne komenty

jax jest niesamowicie mocny

w sumie jestem w goldzie, 30lvl mam od roku ale kupiłem go kilka dni temu xD(tak, hejt i hejt. poprostu grałem tylko talonem na midzie i ire na topie)

wczoraj zagrałem w jungli. zdobyłem fb (znowu hejt ale niestety shen nawet nie zaatakował tylko farmił ...)

pozniej kilka assyst, kilka killi i skończyłem z 15/4/13. mecz przegrany gdyż przeciwny volimiś miał większe obraznenia od naszego adc, wbijał się w 5 i dawał radę solo ściągać 3

ogólnie polecam jaxa na solo gdyż jeśli ogarniasz farme to naprawdę pozdro i gg wp

Pomogłem? Daj like a odwdzięczę się (jeśli nie dam do 24h możesz pisać PW)

r4bv.png

Opublikowano

Jax to typowy sololaner. Robi presji slitpushując, a damage zawsze ma. Carry pick, silny, inicjujący. Dobrze współgra z zaciem/leoną.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Oooo tak ;D

Osobiście go nie lubię, tzn nie gra mi się nim przyjemnie bo nie umiem nim zbytnio grać, a nie chce mi się nim uczyć ;P

Ale kiedyś miałem na rankedzie jaxa 2/5... w TF zrobił się na 5/5, a po 5/5 zrobiło się 11/6...

Wyglądało to mniej więcej tak. Niedozabicia, nie do zajebania OP ścierwo, skacze, stunuje zabija, na ciebie użyje W i padasz, skok się odnowił, więc skacze na nexta i zabija . . .

Pick mocny, jednak trzeba ogarnąć. Dobry do pushowania, solotop, jungla, carry hard ;P

@edit bez farmy jest gunwem, więc musisz umieć farmić :P

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

JA wam powiem że jaxa kontruj kayle grałem nią przeciwko jaxowi i jak on namnie skakał ze stunem to ja w i uciekłem a potem e i q i po nim :) A jax jest mocny

x

Opublikowano

To jest postać 1v1 głównie. Jeśli chcesz wygrywać rankedy to nie polecam Ci go.

hahaha . moj kolega jaxem w 5 dni z gold 5 do plat 5

#KUPSEPSA #TAG SZYBKO

Opublikowano

To jest postać 1v1 głównie. Jeśli chcesz wygrywać rankedy to nie polecam Ci go.

Ty grasz w tą samą grę ,co reszta forum? Sorrki ,ale jax to jedna z najlepszych postaci do carrowania rankedów dzięki op lategame. Wystarczy kilka 3itemy i masz wszystko na 3hity z ulta.

Opublikowano

jest dobry ale trudniejszy do opanowania i jest kiepski w teamfightach bo odrazu jest focusowany

Raczej postaci którą się robia prawie ,że full tank poleci focus? Może u was w brązie tak jest. Ale u nas w platynie focus leci na adc i apc.

Mój build:

Ninja tabi

Hextech gunblade

Zephyr

Gauntlet

Spirit Visage

Warmog

I oto takim sposobem jest tankowaty ma dużo lifesteal'a i spellvampa ,i ma kosmiczny dmg.

Opublikowano

Jest to mocna postać , posiada obszarowego stuna , zawsze w early jak się nim gra 1v1 , może się konkretnie nafeedować i potem w late miazga .

Opublikowano

Ty grasz w tą samą grę ,co reszta forum? Sorrki ,ale jax to jedna z najlepszych postaci do carrowania rankedów dzięki op lategame. Wystarczy kilka 3itemy i masz wszystko na 3hity z ulta.

Dobrze mówi polać mu !

jest dobry ale trudniejszy do opanowania i jest kiepski w teamfightach bo odrazu jest focusowany

Proszę Cię człowieku, Jax i słabe teamfighty? Obszarowy stun + nieziemski dmg z 3 itemami. Gdzie tu jakakolwiek trudność, wytłumacz mi.

Opublikowano

Dobrze mówi polać mu !

Proszę Cię człowieku, Jax i słabe teamfighty? Obszarowy stun + nieziemski dmg z 3 itemami. Gdzie tu jakakolwiek trudność, wytłumacz mi.

Podaj swój bulid na jaxa

x

Opublikowano

Słabszy niż dawniej ale wciąż silny. Kiedyś się nim lepiej grało bo był prostszy teraz jest równie silny ale dużo trudniejszy. Mimo wszystko wciąż warty kupna.

Budujesz tabi/merkury , warmoga i już jesteś mocny xDD Dobre na niego jest Botrk lub trinity po buffie.

Opublikowano

Jest dobry jak każdy inny champion, ale trzeba go ogarniać, bo pierwszy lepszy noob nim penty nie wbije.

zależy kogo fokusujesz, bo jako 1szy to adc pozniej apc i penta :D

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

gauntlet na jaxa pozdro lepiej ruined king

lub trinity

Widzę od tych brązowych w temacie -.- Gauntlet daje większy dmg z W do tego slow i dużo do tankowatości ,a era trinity dawno się skończyła. Jaxowi przydaje się tylko 3 rzeczy z tego itemu ,ale co ja wiem skoro w brązie to składają -.-. Poco w tym buildzie ruined king skoro mam spirit visage i hextech gunblade co daje mi około 30% lifesteala i spelvampa ? Dużo as daje mi Zephyr ,ale co tam lepiej dojebać botrk i mieć do dupy w buildzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...