Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jax czy to zart?

gwolinski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@koxxxik12 bo bortf daje ci slow, który ładnie sie komponuje z e. Era thirty imo właśnie się zaczęła od ostatniego patcha. Zresztą na każdym streamie jak widzę jaxa to ma trinity.

Co do tematu to jax to dobry champ ale tylko na małych dywizjach. Żeby zrobić dmg musisz sie wjebać, a wtedy łatwo o śmierć. Bardzo dobry 1v1, dlatego w tfach jest średni

1377531174-U173186.png

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Widzę od tych brązowych w temacie -.- Gauntlet daje większy dmg z W do tego slow i dużo do tankowatości ,a era trinity dawno się skończyła. Jaxowi przydaje się tylko 3 rzeczy z tego itemu ,ale co ja wiem skoro w brązie to składają -.-. Poco w tym buildzie ruined king skoro mam spirit visage i hextech gunblade co daje mi około 30% lifesteala i spelvampa ? Dużo as daje mi Zephyr ,ale co tam lepiej dojebać botrk i mieć do dupy w buildzie.

Trójca po buffie jest bardzo dobra. Co do BotRK i Gauntleta - zgadzam się.

@Osobiście preferuję taki build:

- Buty Tabi/Merkury

- Gunblade

- Guinsoo

- Trinity

- Gauntlet

- Warmog

- Sytuacyjnie

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Ja gram tak jak lubie ,a nie tak jak streamerzy -.- Mam swój styl gry nie kopiuje czyjegoś.

@Osobiście preferuję taki build:

- Buty Tabi/Merkury
- Gunblade
- Guinsoo
- Trinity
- Gauntlet
- Warmog
- Sytuacyjnie

Po co składasz gauntleta i trinity? Bierne tych itemów się nie stackują. Albo 1 ,albo 2.

Opublikowano

Pooglądaj gimperra to się nauczysz :P

Nie no dobra Jax jest w stanie wygrać ci praktycznie każdą grę z dobrym buildem i współpracą. Osobiście buduję go trochę inaczej

Lodowy Młot

Warmog

Omen Randoma

Kosa staika

Kolczasta kolczuga

Hydra

HP + Pancerz + DMG + kradzież życia = No 3 trupy zapewnione jeżeli będzie umiał to wykorzystać ;)

Opublikowano

Jax op w jungli wystarcza 2 kille i masz juz Gunblade i jest gg wp bo jungle czyścisz jak chcesz i do tego na 8 lvl sam solujesz sb dragona. Btw na solo jest nie do zatrzymania bo tabi/mec Gunblade+Guinsoo daje ci tak ze spada ci hp do 50% i Guinsoo daje swoj buff pro przez co nie da sie cb zajebac.

Dziękuje moderatorom za ostrzeżenia bez powodu i uzasadnienia :D

Opublikowano

Hej mam male pytanko i prosbe. Gralem wczoraj rankeda ogolnie przegrywalismy na calej lini ale mielismy jaxa. Staty 1-3-5 i wtedy w tf walnal pente i tu pytanie czy jax naprawde jest tak mocny? W tf zostal sam na 3 i wygral czy to normalne? Jesli tak to kupie sobie go i bd cisnal wszystkich xD. A tak na serio to pytanie czy oplaca sie kupic tego jaxa i czy da sie wygrac "sam" mecz

hahaha, kup go to wcisniesz spacje i sam zrobi pente...

Postać dobra, śmiało graj nią i się ucz, ale nie oczekuj rezultatu po tygodniu... To gracz walnal pente jax, a nie jax graczem :D

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Widzę od tych brązowych w temacie -.- Gauntlet daje większy dmg z W do tego slow i dużo do tankowatości ,a era trinity dawno się skończyła. Jaxowi przydaje się tylko 3 rzeczy z tego itemu ,ale co ja wiem skoro w brązie to składają -.-. Poco w tym buildzie ruined king skoro mam spirit visage i hextech gunblade co daje mi około 30% lifesteala i spelvampa ? Dużo as daje mi Zephyr ,ale co tam lepiej dojebać botrk i mieć do dupy w buildzie.

CO ?! co daje trinity jaxowi:

attack speed - podstawowa statystyka

hp - przyda się

mana - też się przyda

ap - w końcu jax jest hybryda więc się przyda

ad - jak wyżej

crit chance - jax jest postacia bijąca z AA więc jak najbardziej przydatne

ms - jax jest inicjatorem/chaserem więc też mega przydatne

spell blade(200%) - jedna z postaci z największym bazowym AD na 18 lvlu, mega przydatne

rage - też mega przydatne, dorzucić do tego malleta i nawet singeda dogonimy z ghostem rką quintami ms i 9/0/21 masterkami

a teraz co daje ig:

armor - średnio przydatny bo armor mamy z ulta

mana - aż tyle jax jej nie potrzebuje - tyle co daje tf nam w zupełności wystarcza

ap - okej, przyda się, ale AD na jaxie lepsze jest

aoe slow - nie jestesmy postacią pokującą, jak już się wpakujemy o i tak zwykle stunujemy wszystkich więc średnio przydatne jest to na jaxie

spell blade(125%) - mniej niż TF więc średnio

cdr - średnio przydatny na jaxie, jax ma śmieszne CD na 18 lvlu

tf aktualnie kosztuje tylko nieco ponad 300 golda więcej, jest to znacznie lepszy item na jaxa, IG jest lepszym przedmiotem na postacie bardziej tankowate(Nasus, Hecarim itp) niż Jax oraz na postacie które mają dłuższe CD niż mistrz

ogółem postać jest dosyć mocna, osobiście aktualnie polecam taki build:

merce/tabi, tf, mallet, botrk, omen/ga, guinsoo

survi, resy na ulcie spore, dmg i as jest, czyli wszystko co jax potrzebuje

Opublikowano

@koxxxik12 bo bortf daje ci slow, który ładnie sie komponuje z e. Era thirty imo właśnie się zaczęła od ostatniego patcha. Zresztą na każdym streamie jak widzę jaxa to ma trinity.

Co do tematu to jax to dobry champ ale tylko na małych dywizjach. Żeby zrobić dmg musisz sie wjebać, a wtedy łatwo o śmierć. Bardzo dobry 1v1, dlatego w tfach jest średni

Jak dla mnie grasz w brazie .

Gauntlet jest dobrym itemem na jaxie , warmog to must have, spirit visage takze swietnie sie komponuje z botrkiem/hextechiem , Guinsoo jest naprawde slabym itemem nie polecam

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jak dla mnie grasz w brazie .

Gauntlet jest dobrym itemem na jaxie , warmog to must have, spirit visage takze swietnie sie komponuje z botrkiem/hextechiem , Guinsoo jest naprawde slabym itemem nie polecam

Guinsoo jest bardzo dobrym itemem szczególnie na jaxa stakuje się on razem z pasywem

Opublikowano

Jax dobry ale kupie Frozen Heart i już mi nic nie zrobi. Lub stun i leży.

Wyjdź z brązu to pogadamy od kiedy postać z 200 armora i mresa 3.5 k hp pada na stuna nie no kurwa??

Pozatym z guinsoo botrkiem tri + pasyw on wyciagą ok 2.3 AS więc FH dużo nie da

Opublikowano

Guinsoo jest bardzo dobrym itemem szczególnie na jaxa stakuje się on razem z pasywem

Problem w tym ze sa lepsze itemy nie oplaca sie marnowac slota na guinsoo

Juri

jax nie bije z kryta akurat kryt sie nie przydaje .

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Wyjdź z brązu to pogadamy od kiedy postać z 200 armora i mresa 3.5 k hp pada na stuna nie no kurwa??

Pozatym z guinsoo botrkiem tri + pasyw on wyciagą ok 2.3 AS więc FH dużo nie da

Pokaż mi build w którym Jax ma jednocześnie 200 armor i mr oraz 3,5k hp no i żeby jakieś dmg zadawał....

Opublikowano

Pokaż mi build w którym Jax ma jednocześnie 200 armor i mr oraz 3,5k hp no i żeby jakieś dmg zadawał....

Jak będzie miał ult włączony to będzie miał 200 armora ;D

Opublikowano

Raczej postaci którą się robia prawie ,że full tank poleci focus? Może u was w brązie tak jest. Ale u nas w platynie focus leci na adc i apc.

Mój build:

Ninja tabi

Hextech gunblade

Zephyr

Gauntlet

Spirit Visage

Warmog

I oto takim sposobem jest tankowaty ma dużo lifesteal'a i spellvampa ,i ma kosmiczny dmg.

Syf.

Visage nie wiem po co , Warmog tez Gauntlet zamienic na trinity; ;

Opublikowano

Ninja tabi

Hextech gunblade

Zephyr

Gauntlet

Spirit Visage

Warmog

Ludzie ogarnijcie ,że to jest bruiser on musi być tankowty ,co mu da trinity? Po co mu kryt jak on skillami spami? AS jest jedynie dobre i hp ,ale i tak to są śmieszne ilości. Na jaxa jest potrzebny cdr ,żeby spamić W ,które zadaje największy dmg. Ult to główne źródło dmg ,więc jax musi szybko atakować ,ale to już mu zapewnia passyw i Zephyr. Dlatego ja gram na tym buildzie ,bo ma to czego jaxowi potrzeba. Jest tankowaty spami skillami szybko się porusza ,szybko atakuje. Nie chcecie to nie grajcie na tym buildzie. Każdy gra tak jak lubi ja tego nikomu nie narzucam. Testowałem wiele buildów na jaxa ,ale ten jest według mnie najlepszy i dlatego na nim gram.

Opublikowano

Ninja tabi

Hextech gunblade

Zephyr

Gauntlet

Spirit Visage

Warmog

Ludzie ogarnijcie ,że to jest bruiser on musi być tankowty ,co mu da trinity? Po co mu kryt jak on skillami spami? AS jest jedynie dobre i hp ,ale i tak to są śmieszne ilości. Na jaxa jest potrzebny cdr ,żeby spamić W ,które zadaje największy dmg. Ult to główne źródło dmg ,więc jax musi szybko atakować ,ale to już mu zapewnia passyw i Zephyr. Dlatego ja gram na tym buildzie ,bo ma to czego jaxowi potrzeba. Jest tankowaty spami skillami szybko się porusza ,szybko atakuje. Nie chcecie to nie grajcie na tym buildzie. Każdy gra tak jak lubi ja tego nikomu nie narzucam. Testowałem wiele buildów na jaxa ,ale ten jest według mnie najlepszy i dlatego na nim gram.

Yyy po co on ma byc tankowaty sam w sobie , jak wlacza ulta i jest unkillable i tak? ; o ja prefferuje bardziej build pod dmg przez co z ulta i tak jest nie do upier******a

Opublikowano

Yyy po co on ma byc tankowaty sam w sobie , jak wlacza ulta i jest unkillable i tak? ; o ja prefferuje bardziej build pod dmg przez co z ulta i tak jest nie do upier******a

Tak tak. Co Ci da te 50armora więcej? Jax ma dmg sam w sobie. On jak się rozkręci to ma szyna do zabijania. On nie potrzebuje duzo dmg z itemów. Jemu 2-3itemy pod dmg wystarczą.

Opublikowano

Dobra idk , kazdy go buduje jak buduje ^ ^ ja wiem że ze swoim buildem i statami 7/2 wbiłem solo quadre , 11/1 , solo quadra i przy 22/3 solo penta + quadra w jednej grze. jak kto woli idk ; p

Opublikowano

Ninja tabi

Hextech gunblade

Zephyr

Gauntlet

Spirit Visage

Warmog

Przed chwila zagralem twoim buildem i stwierdzam ze z nim dmg jaxa jest za maly. Dlatego trinity>gauntlet na jaxie

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...