Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blog/portfolio

PiratJaskiniowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Strona znajdująca się pod podanym adresem nie ma już nic wspólnego z tą opisywaną i ocenianą przez użytkowników.

Witam.
Chciałbym Wam przedstawić i prosić o ocenę mojej strony.
Strona jest jeszcze w trakcie budowy.
Za jakiś czas(aktualnie wykonuję inny projekt) uzupełnię braki i niedziałające funkcje.

Najbardziej zależy mi na ocenie kodowania(szczególnie pod względem semantyki i przyjazności dla wyszukiwarek) oraz wyglądu.
Na chwilę obecną(tj. 26.08.2013) proszę nie zwracać uwagi na treść gdyż jest ona dodana dla celów poglądowych.

Adres strony:

---

Opublikowano

Nie ma nic do oceniania po za oczojebnym tłem po pierwszym obejżeniu strony wyszedł bym z niej i nigdy nie wrócił a na pewno nie skorzystał bym z twych usług postaraj się zrobić coś z czarnym tłem powodzenia

Opublikowano

Nie ma nic do oceniania po za oczojebnym tłem po pierwszym obejżeniu strony wyszedł bym z niej i nigdy nie wrócił a na pewno nie skorzystał bym z twych usług postaraj się zrobić coś z czarnym tłem powodzenia

Człowieku, Ty wgl przyjrzałeś się tej stronie? Bo chyba nie.

@topic

Mi osobiście się podoba, ładne przejścia. Nic nie muli, strona wręcz fajna. To jest wordpress czy sam pisałeś własnego CMS'a?

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Witam.

Chciałbym Wam przedstawić i prosić o ocenę mojej strony.

Strona jest jeszcze w trakcie budowy.

Za jakiś czas(aktualnie wykonuję inny projekt) uzupełnię braki i niedziałające funkcje.

Najbardziej zależy mi na ocenie kodowania(szczególnie pod względem semantyki i przyjazności dla wyszukiwarek) oraz wyglądu.

Na chwilę obecną(tj. 26.08.2013) proszę nie zwracać uwagi na treść gdyż jest ona dodana dla celów poglądowych.

Adres strony:

http://adampoloczek.pl

Tło jest za bardzo rozciągnięte i robią się "pikselowe kwadraty" - rozdz. 1680x1050.

Stopka: "Autorem i właścicielem tej strony jest Adam Poloczek.", ostro jakoś "nieprofesjonalna". Tekst jakby ktoś miał Ci ją z mety zakosić.

Wszystko jakoś za bardzo ściśnięte - zero odstępów kawałka tekstu od autora, daty, komentarzy etc. tak samo wyżej z kategoriami.

Dnem jest "Nawigacja".

Popełniasz straszne błędy, lecz jakby negujesz manię dzieciaków - oni za gigantyczne (jak dla ślepych), ty za małe i mało czytelne.

Popraw ścieżki w href'ach, bo coś za dużo tam nawaliłeś (przypatrz się, a zrozumiesz).

Powrzucaj indexy (nie zostawiaj otwartych folderów).

Dobrze by też było, gdyby na zapleczu pracował jakiś cms - nawet autorski.

W poście to samo - wszystko za bardzo ściśnięte - przez co chociażby tekstu, nie czyta się dobrze. Komentarze git... ale to zasługa DISQUS. Możesz pobawić się także nad lekkim poszerzeniem tego (u mnie na mojej rozdz. zajmuje to ~ 1/3 miejsca, czego reszta to puste tło).

Ogólnie 6/10 za tworzenie czegoś samemu (korzystając z dostępnych rozwiązań - patrząc na disqus, css, js na twojej stronie), a nie gotowców i przerabiania tylko jednego diva czy czegoś w tym stylu.

Popracuj trochę nad tym i będzie znacznie lepiej!

9obpmnjr.png

Opublikowano

Człowieku, Ty wgl przyjrzałeś się tej stronie? Bo chyba nie.

@topic

Mi osobiście się podoba, ładne przejścia. Nic nie muli, strona wręcz fajna. To jest wordpress czy sam pisałeś własnego CMS'a?

Nie wiem ile masz lat ale okeej przejścia może i ładne ale spójż na tą nawigację (menu) większa rozdziałka i wszystko się rozjeżdza jak to ma być kurwa profesjonalne????

@edit

na rozdziałce 1680x1050 mam minecraft'a tzn kwadratowe piksele

Opublikowano

zalety:

Jest mod rewrite.

Jest ładne.

Część przejść jest płynnych

w miarę ogarnięty html5

wady:

Tło ma za małą rozdzielczość

disqus nie pojawia się płynnie

enter przed doctype

Jest lepiej niż gorzej (y)

Opublikowano

Tło nie jest już "pikselowate", jednak nadal jest rozmyte(zabieg celowy).

Powrzucaj indexy (nie zostawiaj otwartych folderów).

Indexy powrzucane.

Wszystko jakoś za bardzo ściśnięte - zero odstępów kawałka tekstu od autora, daty, komentarzy etc. tak samo wyżej z kategoriami.

Popełniasz straszne błędy, lecz jakby negujesz manię dzieciaków - oni za gigantyczne (jak dla ślepych), ty za małe i mało czytelne.

W poście to samo - wszystko za bardzo ściśnięte - przez co chociażby tekstu, nie czyta się dobrze. Komentarze git... ale to zasługa DISQUS. Możesz pobawić się także nad lekkim poszerzeniem tego (u mnie na mojej rozdz. zajmuje to ~ 1/3 miejsca, czego reszta to puste tło).

Wygląd strony głównej i ogólny zamysł graficzny raczej nie ulegnie zmianie.

Natomiast nad wyglądem pojedynczego postu jeszcze popracuję aby był bardziej czytelny.

To jest wordpress czy sam pisałeś własnego CMS'a?

Dobrze by też było, gdyby na zapleczu pracował jakiś cms - nawet autorski.

Na razie treść jest po prostu odczytywana z bazy danych. Gdy będę miał wolną chwilę dorobię do tego jakiś panel.

enter przed doctype

Mógłbyś bardziej to rozwinąć? Nie bardzo rozumiem o co chodzi?

Czarne tło? (obejrzeniu pisze się przez rz)

Opublikowano

zalety:

Jest mod rewrite.

Jest ładne.

Część przejść jest płynnych

w miarę ogarnięty html5

wady:

Tło ma za małą rozdzielczość

disqus nie pojawia się płynnie

enter przed doctype

Jest lepiej niż gorzej (y)

Popatrz w jego tło.. tło jest "ogromniaste" - 3000px × 2250px, jest jedynie źle skalowane wobec ekranu. Musiałby popracować nad tym w css (co już jednak wymieniłem wcześniej).

9obpmnjr.png

Opublikowano

Jeden pies, chodziło mi o to że wygląda kiepsko, co zresztą każdy widzi. Trzeba tez uważać na rozdzielczości bo osoby które maja słabszego neta będą widziały długo ładowanie tła. Sam kiedyś zrobiłem takie duże i się nie zorientowałem bo mam 10 megabitów.

Opublikowano

Rewelacji nie ma, pikselozę zastąpiłeś tłem które dubluje brud na moim monitorze :P

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  •  carbonx zmienił(a) tytuł na Blog/portfolio

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...