Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Teemo top = WIN

Krupcio221

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

oczywiście

1.no dobra dasz grzyby przy baronie ogarnięty support kupic oracle i tyle z grzybów

2.no dobra zblindujesz (choć nie wierze byś zblindował adc w tf przy dobrym jego pozycjonowaniu predzej cie zjedzą)ale zaraz na cb leci cala druzyna bo grasz teemo i focus odrazu na cb a ze jestes papierowaty to cie zaraz nie ma

nie wszystkie postacie sa uselles ale takie dyskusje sa takie na tym forum ze narazie wymieniacie tylko uselles/troll postacie na ta mete

To jest wlasnie problem w teemo ze jest 3 papierem w druzynie . Solo toper powinien byc bardziej tanky niz teemo , a teemo inny niz ap nie jest viable.

Grzyby sie chowa w krzakach wiec oracle + wardy/same pink wardy .

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Teemo jest słaby, po co go brac jak mozna wziac taka irelie czy inne gunfo na topa? Nie dosc ze prawie kazda postac go niszczy (tylko kilka nie mozesz dac sobie z nim rady) to jeszcze jest gownem w late game.

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

/ja grałem ostatnio na topie teemo, vs katarina, szczerze było ciężko bo nas kutsowy jungler leona nie zgankowała ani razu a w ich teamie lee tak.

500k dmg staty 10/15/14

było 2vs5 i mieliśmy nexusa ja defowałem tylko, i mieli 40 s zniszczyc 2 wieze pod nexusa, ale oczywiscie idioci musieli zrobic drake i pofarmic, i zanim doszli do inhi zrespili sie wszyscy i gg.

runda 70 minut trwala, 100k zadane dmg okolo w postacie :D

full itemy:

prawie wygraliśmy :/

post-574235-0-43758300-1377417466.jpg

@edit

takiego adc to na 5 aa i jedno Q zdejmowałem, no ale cóż nasza Caitlyn musiała robić huragan jako 3, nie robiła infi pod kryta, tylko jakiś jebany zefir i lose.

ogólnie koxi, ale trzeba mieć team nie jak mój :(

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

Teemo jest słaby koniec kropka. Od biedy na garena go można wziąść bo trutka plus to że jest ranged kontruje pasywe garena. A na np dariusa i na prawie wszystko inne jest słaby. Starczy grać agresywnie i nie dac się harrasować. Teemo na początku ma przecież mały dmg i malutko życia. Takim dariusem (który też jest marnym pickiem) starczy harrasować z q potem combo ignaite i koniec teemo pada. I co z tego że jakiś diament gra teemo? To diament ma go po prostu cholernie opanowanego nie ma porównania do zwykłych graczy.

Opublikowano

Teemo jest słaby na mobilne postacie (irelia, riven, leesin), natomiast mocny na ich przeciwieństwa (garen, darius).

Ale kontry nijak się mają do prawdziwej gry, gdzie liczy się w większym % skill.

League of Legends

Opublikowano

Teemo na topa dobry ale taki Fizz to wpada w niego E>Q>W na 3 lvl i teemo pada a w late to ultem go moze zabic bo zbyt papierowy.

Dziękuje moderatorom za ostrzeżenia bez powodu i uzasadnienia :D

Opublikowano

Teemo jest dosyć dobry na topa ale wystarczy stun i mocniejsze dmg i leży. Osobiście uważam za najlepszego topowca Pantheona który w early już ma takie pierdyknięcie że głowa mała, do tego stun i doskok.

Opublikowano

Teemo na topa dobry ale taki Fizz to wpada w niego E>Q>W na 3 lvl i teemo pada a w late to ultem go moze zabic bo zbyt papierowy.

Kto chodzi na topa fizzem ,gdzie 3/4 postaci go zjada? Teemo zjada fizza. Nie raz grałem teemo na fizza i raz na 10razy ultem mnie trafił. Jak mnie prawie zabił to W i cya. Nie daje mu zbytnio farmić ,ponieważ jest meele.

Opublikowano

co ty nie powiesz? jak siedzisz w bronzie to tak masz .

@top

ja mam duzo gierek rozegranych , to powiem ze malph mnie sciagal na combo gdy wbil 6

Jedyny argument kretynów - "siedzisz w brązie", nie to po prostu teemo jest chujowy a ja obecnie wchodze do golda.

Opublikowano

Teemo jak dla mnie jest dobrą postacią na normale/rankedy na low elo. Dzięki mobilności kontruje postacie ze skillshotami, ma dobry escape i kontrolę terenu. Może jest gorszy w late, ale każdy ma swoje wady i plusy. Czego wy się spodziewacie po postaci za 1350?

KomaNdoRamBoo_eune_64_3_logo.png

Jestę w brązię i się nię wstydzę.

Opublikowano

Nie rozumiem czemu go chejcicie. Ja tam farmie nie patrze czy ktos mnie kontruje czy nie w dupie mam to farmie, obijam z q + aa i uciekam jak najdalej, farmie i jeszcze raz farmie.

Jak mam full build to nie ma z nim taki adc zadnych szans np tristana, podchodze wale aa, q i z 2.02 as dobijam go jak cipa.

huragan jako 6 item, i z truty samej w jednego do 300 hp, nawet w tanka, a grzyby , 1 grzyb i 1k hp :)

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

Teemo to bardzo dobry wybór przeciwko niemobilnym postaciom, np. takiego Garena jedzie jak chce, ze względu na możliwość kite'owania. Do tego ma dobry map awareness z grzybków, a przez jego dobrą mobilność bardzo ciężko go zgankować. Na dodatek ma blind'a, przez co może bloknąć 1-2 autoataki od przeciętnego bruisera. Warto wspomnieć również o dobrym DOT, a także o pasywce, dzięki której może wykorzystać na przeciwniku dodatkową dawkę AS i element zaskoczenia. Szkoda tylko, że radzi sobie kiepsko w walce z championami mobilnymi - byle dash potrafi uniemożliwić Teemo'wi harassowanie. Jest również dosyć papierowy, w wyniku czego ma małe szanse w walce z bruiserem, który do niego podszedł.

Opublikowano

teemo ?

odrazu darius leci w enemy ^_^

Ja na teemo pickuje yorick'a i zaorane.

Ew. nasusa to może mnie poke'ować ,

ale nie zabić a w 20 minucie i tak pizgne po 400 :P

Listę tematów znajdziecie na moim profilu :)
4fun
Czemu mam tyle - ? Bo je zbierałem! Teraz zbieram "Lubię to!"
Click ;D
Proszę o zdjęcie 10%

Opublikowano

teemo ?

odrazu darius leci w enemy ^_^

Ja na teemo pickuje yorick'a i zaorane.

Ew. nasusa to może mnie poke'ować ,

ale nie zabić a w 20 minucie i tak pizgne po 400 :P

Ogarniety teemo kontruje dariusa nie odwrotnie wiec o czym ty gadasz .

Teemo jak teemo nie jest postacia do instalocku , ale niektore postacie moze skontrowac, zwlaszcza te bez doskoku, malo mobilne .

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Teemo może na prawdę dużo ździałać na topie , early ma dobre , potem jak ktoś umie się wbijać do tf'ów może złapać sporo fragów .

Opublikowano

To moze i ja sie wypowiem.

Wszyscy, ktorzy pisza tu ze teemo jest "gownem" nie maja zielonego pojecia o grze i tym champie.

Piszecie ze latwo go skontrowac? jest papierowy? slaby na champy mobilne?

Jestem zupelnie innego zdania. Osobiscie wygrywam nim linie vs takie champy jak zed, irelia, pantheon, lissandra, nasus, fizz itd. Jest to potezna postac 1v1 na linii (gram nim mid oraz top).
Wbicie z unranked diamond 1 w 116 gier tez cos mowi o tej postaci. ludzie mysla ze jak nikt nie gra Teemolem LCS to jest slaby. Aktualnie mam Diamond 1 - 96 pkt tylko i wylacznie teemolem - http://www.lolking.net/summoner/eune/37143825

wiecej informacji oraz filmiki z akcji teemo macie tu http://www.mpcforum.pl/topic/990889-vm-muczaczoslive-diamond-teemo-plays/

dla wytrwalych polecam

Mam nadzieje, ze spotkam kiedys w grze te osoby, ktore uwazaja teemo za useless champa ;]

Jezeli ktos lubi tego malego szatana zapraszam na moj stream - Muczaczoslive

Pozdrawiam :)
Opublikowano

Ciekawe kiedy zrozumiecie ze wygranie linii to nie wygrana gra , wiele razy widzialem graczy ktorzy wychodzili z linii 0/7 ale mieli farme albo nawet bez a konczyli z rownymi statami. Jest to gra teamowa , jesli wygrasz linie - dobrze bedzie latwiej , ale to nie wygrana gry.

Teemo jest dobry , ale trafi Ci sie lepszy gracz ktory ogarnia Jayce / Riven / Yoricka i Cie zniszczy bez problemu. Zreszta dobry Pantheon , irelia, a nawet Singed ktorego teemo kontruje , moze Cie zniszczyc. Wyzej niz gold to juz trzeba ostro ogarniac teemo jesli chcesz nim grac, i pickowac kontrujac kogos , jak pickniesz teemo przed ich pickiem na 500% masz pograne.

Zreszta , nie gankowalny po 6? Kupisz 1 pink warda i masz spokoj z grzybami na 3 minuty, pozatym sa junglerzy jak nocturne ktorzy moga latwo Cie dopasc ultem :)

Powodzenia w dalszych grach :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...