Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Contruje coś wogóle fizza?

linek100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A moim zdaniem ogarnięta Kayle da radę fizzowi :)

Może to tylko moje wrażenie ale każdego Fizza jechałem jako Kayle :P

Opublikowano

ja na rankedach zawsze daje sobie radę przeciwko fizzowi grając ahri, harrasuje go i nie daje mu za bardzo pofarmic, nie wiem czy ahri jest na niego kontra, ale mi sie jakoś udaje.

Opublikowano

Swain, bo jego W kontruje E fizza, jak on w niego wejdzie to swain automatycznie go zamyka, i przejmuje kontrolę z slowem + ultem.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Ja go spokojnie katarinką kontruje. Gdy użyje swojego e wtedy combo z ultem i fizz kaput (chyba że ma ulti gotowe, to może się jeszcze uratować ;) )

Oprócz katy, większość miderów ze stunem powinno sobie poradzić

Opublikowano

ja polecam LeBlanc na niego mam 100% wygranych gier LB przeciwko fizowi

na 1 lvl harrashujemy z aa i Q na 2 lvl ciagle harrash + oczywiscie farma na 3 lvl gdy mamy q+w+e mamy kila bo fizz ma juz malo hp i jest bez farmy

wyfeedujemy sie na midzie w late zdarzylo mi sie LB sciagnac mundo prawie na serie skili zostalo mu 200 hp nie mowiac o adc ktory splywal na q+w+e

Opublikowano

Pantheon nie daje mu dojść do farmy ,siedzisz ciągle przy jego minionach i jak podejdzie to Q ,a jak się z Q wbije w miniona to stun q i te coś po E, wtedy nia ma 3/4 hp.

Opublikowano

ryze kontruje fizza, tylko trzeba wiedzieć jak ;)

No, ja wiem. <SPACEBAR>

Zapomniałem dodać że panth jest dobrą kontrą. Przeważnie fb robisz na fiza bez barriery/flasha. Pantheon ma zbyt duży przelicznik w early.. potem ssie.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Ogarnięty Fizz potrafi skontrować prawie wszystkich championów.

Imo tylko Swain może skontrować Fizza. Wystarczy władować Fizzowi całe combo, gdy tylko on do niego skoczy. Za dużym problemem to nie jest ;).

279981407253602336505.png
Opublikowano

Swain go niszczy, fizz ogólnie nie jest jakiś świetny, ale jak podłapie 3 kille to już właściwie koniec gry.

Jeszcze Ryze na bolu. Ale dziś patch był, to chyba vipa trzeba mieć, sad. Jak ja będę grał.

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

Ja go spokojnie katarinką kontruje. Gdy użyje swojego e wtedy combo z ultem i fizz kaput (chyba że ma ulti gotowe, to może się jeszcze uratować ;) )

Oprócz katy, większość miderów ze stunem powinno sobie poradzić

bo grasz na slabych fizzow -.-

na fizza pickuj morde 100% win mozesz go outfarmic pokowac a on nawet sie nie przebije przez twoja tarcze

w sumie to jescze vlad kontruje fizza plama kontrujesz jego ulta masz poke leczysz sie i w sumie range

Opublikowano

Kennen po prosto utrzymujesz od niego dystans bo twoje Q ma duzy zasieg a jak idzie zlasthitowac to ty mozesz go wtedy pocisnac z AA. On daje swojego ulta to ty uciekasz od niego na swoim E. Ogolnie fizz nie ma zycia na tej linii vs Kennenowi

„Kiedy nie znasz własnego umysłu, wypełniasz go cudzymi poglądami.”

~

Obi-wan Kenobi

Opublikowano

ja polecam LeBlanc na niego mam 100% wygranych gier LB przeciwko fizowi

na 1 lvl harrashujemy z aa i Q na 2 lvl ciagle harrash + oczywiscie farma na 3 lvl gdy mamy q+w+e mamy kila bo fizz ma juz malo hp i jest bez farmy

wyfeedujemy sie na midzie w late zdarzylo mi sie LB sciagnac mundo prawie na serie skili zostalo mu 200 hp nie mowiac o adc ktory splywal na q+w+e

Tylko, że grasz LB która jest mocna 1 vs 1, a w pozostałych sytuacjach ssie. Poza tym tylko warzywa będą dawały się obijać Fizzem na 1 i 2 levelu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...