Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Contruje coś wogóle fizza?

linek100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czemu wszyscy uczą się counter picków ? Nie lepiej po prostu pozbawiać przeciwnika farmy, MPCforum'ować go, być outsustain ? To serio są główne sposoby kontrowania przeciwnika, a nie szablonowo:

Na fizza - ryze.
Na karthusa - orianna.
etc.

klockilego.png
nick EUNE: the OSTR

Opublikowano

Ja go spokojnie katarinką kontruje. Gdy użyje swojego e wtedy combo z ultem i fizz kaput (chyba że ma ulti gotowe, to może się jeszcze uratować ;) )

Oprócz katy, większość miderów ze stunem powinno sobie poradzić

Emm zastanówmy się. NOPE

Lee sin, kontruje go w wielu aspektach gry, dzięki jego mobilności trafienie go ultem to jak złapać muche

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Ja gram na rankedach fizz'em i mój win rate wynosi ok 80% na 10 gier.

Jak narazie kontruje mnie ahri..

Strasznie trudno się przeciwko niej farmi.. kiedy pod chodzę by zadać last hit ona daje serie na mnie i już mam pół hp. i muszę wtedy się cofać co mnie całkowicie out farmi..

Jedyne co mogę zrobić to poczekać jak zużyje serie na minionach.. (gdy jest jakaś nie ogarnięta :D) albo czekać na junglera..

//Reklama OFF.

Opublikowano

Ryze. Rzucasz klatkę i nie ma nic do powiedzenia.

Tyle razy widziałem jak ktoś pickuje Ryza na Fizz, bo "zobaczył" tak na champion select, a i tak spływał na combo...

Jaką se myszke kupić? Mam obecnie z logitecha, żeby była z kablem USB, tak do 120zł. Kształ jak najzywklejszy, żeby to nie był"kloc" z 120 guzikami dodatkowymi. Pisać PW lub na statusie profilu. Pozdrawiam

Opublikowano

Ty, CayceR. Może się już nie wypowiadaj jak nic do tematu nie wnosisz.

Fizza konktruje:

- Dodge

- Zoning

- Wysokie CC

- Poke, kite i znów poke

Wnoszę dużo. Jak dla ciebie wszystkie kontry (no nie wszystkie tylko większość) to "nic nie wnoszenie do tematu" to ja ciebie pozdrawiam.

Morda brązie. Jak nie umiesz grać ryzem to sie nie wypowiadaj. Tą stroneke to sobie w tyłek wsadź i nie pokazuj nikomu lepiej.

Co do tematu do na fizza pickną bym:

-ryze

-zeda (dodge ulti z ulti)

-kayle (ulti)

-lisandra tez nie głupia

Idź walić konia dalej. Nie mówię, że ryze nie kontruje fizza, ale to nie jest największa kontra na niego. I będę pokazywał tą stronę dalej, gdyż wydaje mi się, że tam jest każda kontra na fizza (nie każda, ale większość). Masz z tym problem, że wstawiam? Trudno. Nie obchodzi mnie zdanie gimnazjalisty, który nie wie co to kultura.

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Tylko, że grasz LB która jest mocna 1 vs 1, a w pozostałych sytuacjach ssie. Poza tym tylko warzywa będą dawały się obijać Fizzem na 1 i 2 levelu.

kolego widac ze LB nie umiesz grac, w tf sciagasz adc wycofujesz sie i znow wbijasz właśnie grałem na fiza rankeda 5/0 z linii do przodu a gra skonczona na 11/1

Opublikowano

OT: CayceR - to nie jest dużo. Zobacz sobie na wszystkie twoje ostatnie posty. Ułożyć można o nich kawałek heavy metalowy i nazwać "Śmierć, agresja!". Zastanów się co piszesz, bo przez takich jak ty to forum jest pełne wulgaryzmów.

klockilego.png
nick EUNE: the OSTR

Opublikowano

OT: CayceR - to nie jest dużo. Zobacz sobie na wszystkie twoje ostatnie posty. Ułożyć można o nich kawałek heavy metalowy i nazwać "Śmierć, agresja!". Zastanów się co piszesz, bo przez takich jak ty to forum jest pełne wulgaryzmów.

Tak to jest gdy dzielisz konto z gimnazjalistą. A co do tych kontr - tak. To jest dużo. Dużo champów nie kontruje fizza, ogarnięty fizz z tymi wszystkimi kontrami robi co chce.

@down. Wyśmiewałem to, że "Ryze - najlepsza kontra na fizza" a prawda jest taka, że nie jest najlepszą. Według mnie najlepszą kontrą na fizza jest Pantheon. Dlaczego? O ile dobrze pamiętam jego pasyw blokuje Q a jak fizz zacznie uciekać na E to po prostu doskoczy do niego. Ryze po nerfach range nie jest już taki dobry. Ale skończmy tą dyskusje, nie potrzebny spam tutaj się robi.

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Kayle zdecydowanie. Ultem może przetrwać kombo Fizza, a potem Fizz cały czas obrywa, nawet gdy zacznie uciekać to dostaje na twarz z Q a następnie autoataki wzmocnione z E. Większość wymian ciosów Kayle wygrywa, bo gdy taki Fizz spróbuje harassować z Q i nawet gdy spróbuje uciec z E, to jednak oberwie mocno kilka razy + dostanie slowa.

Szanse z Fizzem mogą mieć też niektóre AD Castery, np. Panth.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...