Dray_92 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Siemano !! A więc tak, mam zamiar kupić Rengara, ale zwątpiłem gdy mi parę osób powiedziało że ta postać jest "nudna". Nie chodzi mi o linie, kto jaką gra, chciałbym poznać waszą opinię na temat tej postaci. Wielu się z was zastanawia co może oznaczać "vs", chodzi o to jaką postać wy mi możecie polecić plus to co w niej jest wartę zainteresowania. Napisałem dyskusja, i niech tak zostanie powód ? Gdyż to nie jest temat tylko o jednej postaci a, wszystkich w tej grze, jak coś źle napisałem proszę mnie upomnieć ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camo. Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Rengar aktualnie jest broken na topie, wszystko dzięki burstowi na 2 levelu, który daję praktycznie 99% na first blooda i dominacje lane'a do końca lane phase. Idziesz na topa i maksujesz R>E>W>Q. E dla harrasu, a W dla sustainu. Kupujesz warda, 4 potki i czerwony eliksir. Na 1 levelu harrasujesz ile się da, wchodzisz w każdą wymianę, nawet jeśli będzie ona dla ciebie nie opłacalna, no może bez przesady ale chodzi o to żeby na 1 levelu nie bać się skakać na takiego Dariusa. Skok i od razu wycofujemy się z powrotem do krzaków, fakt darius odda nam mocniej, bo swoim AA + Q + passyw wyrządzą nam większe szkody niż my jemu ale to nie istotne bo jeśli od razu nie odpali potionów i nie wyleczy się z naszego harrasu przed 2 levelem to będzie już dla niego za późno. E najlepiej użyć 3 razy, żeby mieć stacki 3/5. Jeśli mamy już 2 level, stacki 3/5 a nasz przeciwnik kimkolwiek by nie był, to wystarczy że będzie miał 3/4 hp(chociaż zdarzało się już zdejmować vlada albo kha zixa nawet na full hp ) i first blood gwarantowany. Wchodzimy w krzaki, odpalamy eliksir, skaczemy równocześnie puszczając E > dobule Q > ignite = FB. Ten burst Rengara na 2 levelu > all. Nie ma postaci która by to przeżyła. Jeśli dobrze pamiętam to tylko Garen raz mi uciekł na 100hp. Jeśli udało się nam chociaż trochę obić przeciwnika na tym 1 levelu to będzie to instakill, ludzie jeszcze nie ogarneli tej "sztuczki" i będą próbowali wejść z nami w wymianę po tym jak się na nich rzucimy i użyjemy E, jednak potem poleci double Q + ignite i zabraknie im czasu na reakcje, ewentualnie jak zdążą to flash za nimi, żeby dołożyć ten 1-2 AA. Tak grany Rengar na topie praktycznie ma tylko 2 kontry. Fiora i Pantheon, wszystko co ma porównywalny early burst z Rengarem ale przede wszystkim chodzi o możliwość blokowania AA, czyli też Q Rengara. Pomijając te 2 postacie Rengar gniecie na topie wszystko, po Dariusy, Renektony, Malphity, Sheny jak i innych assasynow jak Kha czy Zed. Z innymi assasynami jest najłatwiej, bo oni nie mają nic do powiedzenia na burst Rengara na 2 levelu, a jeśli w early będą kupować armor to nie będą mieli damaga, a jeśli będą próbowali iść w swój early core czyli brutalizer itp. to będą dosłownie niszczeni przez maksowane E. Ogólnie taki styl gry Rengarem to sprytne wykorzystanie mechaniki gry. Bo jeśli uda nam się kogoś zabić na 1-2 levelu to po powrocie dalej będzie miał 1-2 level, w czasie kiedy my będziemy mieli 4, a jeśli przy okazji gramy postacią, która ma tak łatwy a zarazem skuteczny harras w postaci maksowanego E, to przeciwnik po prostu nie będzie w stanie wysiedzieć na lejnie i będzie stał cały czas pod wieżą. To jest cała tajemnica jak wygrać Rengarem każdego topa. Rzecz jasna, nie pisałbym tego wszystkiego, gdyby to faktycznie nie działało, bo twórcą tego całego stylu gry Rengarem jest kolega, który streamował jako "Best Rengar NA" i wybił się grając tylko Rengarem do Diamond I. Wszystkie linki na jego temat oraz build podałem na 1 stronie w temacie "Meta Game", tak więc jeśli kogoś to zainteresowało i chciałby spróbować nauczyć się grać Rengarem w ten sposób to odsyłam to tamtego tematu. Tutaj opisałem tylko dokładniej całą tajemnice burstu Rengara na 2 levelu. Ja sam nauczyłem się grać Rengarem na przynajmniej trochę podobnym poziomie w 2 tygodnie i wybiłem się nim z tego cholernego golda na platynę, po drodze przegrywając lane tylko jeden raz, właśnie na Pantheona, który chyba nawet wybił mi z głowy instalockowanie Rengara na first picku bo tak mnie zjechał. Wcześniej i w sumie dalej ludzie będą brali na Rengara jakiegoś Dariusa czy Renektona, myśląc że to easy lane, jednak zawsze spotykała ich niemiła niespodzianka. Pantheon po prostu zbyt mocno kontruję naszą mechanikę swoją własną, ale szczerze nie chcę mi się już tego rozpisywać i wyjaśniać. Wszyscy ludzie po tych nerfach uważają, że Rengar jest useless, a po prostu zmienił się styl grania nim i tyle. Bo faktycznie jeśli ktoś próbuję grać Rengarem na topie, tak jak wcześniej to niestety skończy jako taki typowy useless squishy assasin bez damaga. Q nie robi już wrażenia na bruiserach na topie, nie maksowane E to również shit, i jeśli ktoś dalej będzie próbował grać Rengarem na topie, tak jak przed nerfami to faktycznie będzie przegrywał każdego topa. Z jednej strony Rengar stał się teraz bardziej wymagający, bo to nie te czasy, kiedy wystarczył ult, double Q i przeciwny carry od razu ginął, teraz nawet nafeedowanym trzeba się namęczyć z triple Q. Z drugiej strony jeśli nauczymy się wykorzystywać ten burst Rengara na 2 levelu, a następnie zdobytą przewagę to wygrywanie lejna Rengarem stanie się bajecznie proste, będziemy wygrywać każdego topa, nie zależnie na kogo będziemy grać. Ja sam gdy nauczyłem się grać Rengarem, widząc przeciwko komu będę grał na topie, nie myślę już co na niego składać, czy powinienem grać defensywnie czy agresywnie, od którego levela wchodzić w wymiany itp. teraz myślę tylko o tym jak go podejdę i zharassuje na 1 levelu, a na 2 zabiję. Bo jeśli nie gramy na Fiore czy Pantheona to plan jest zawsze będzie taki sam, łatwy i zawsze skuteczny : zabić na 2 levelu > wyfarmić się > jak najbardziej zoutfarmić przeciwnika. Bo jeśli uda nam się zabić na 2 to później jedyne, na czym będziemy musieli się skupić to lasthisty i uważać na ganki. Proszę, moj post z tematu http://www.mpcforum.pl/topic/1016385-dyskusja-wasze-ulubione-champy/page-2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xizt Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Rengar jest słaby a teraz jeszcze dostanie nerfa i jego ulti nie będzie dawać niewidzialności oraz kilka innych rzeczy. Polecam Ci kupić Jayce, Riven lub Lee Sina. Bardzo dobre picki można iść Top/Jungle riven oraz lee. Bardzo dobry harras szybka jungla. Lee and Jayce 7 skilli. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PonyFag Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 teraz jest dobry balanced w tf wbija z ulta i niszczy carry na topie dlugo sie trzyma dzieki w ,nadal bije z q ale nie jak w s2 kupuj go na topa mocny jest teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dray_92 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Jeśli Rengar dostanie, aż takiego nerfa to powinien spaść o połowę z ceną w dół ;/. Lee Sina posiadam Riven jest op postacią dla tego prędzej czy później też dostanie nerf. Hmm TF postaci tej trochę nie ogarniam, ale jeśli ją tak zachwalasz możliwe że spróbuję ją jakoś ogarnąć Czekam na dalej ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JEBANYKOZAK Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Rengar jest bardzo dobra postacia i dajaca wiele zabawy. Najwieksza frajda jest jak uzywasz triple Q i enemy znika z mapy w pare sekund Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sydniak Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Rengar jest słaby a teraz jeszcze dostanie nerfa i jego ulti nie będzie dawać niewidzialności oraz kilka innych rzeczy. Polecam Ci kupić Jayce, Riven lub Lee Sina. Bardzo dobre picki można iść Top/Jungle riven oraz lee. Bardzo dobry harras szybka jungla. Lee and Jayce 7 skilli. Polecam. slaba jest twoja matka psie pierdolony nawet tak nie mow kurwo jebana wkurwiasz mnie szmato. nie masz zdania w tym temacie wypierdalaj rengar jest broken na topie jak napisal kolega. lecz ja bym maksowal R>E>Q>W dla wiekszego poke. polecam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalsersonew Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 slaba jest twoja matka psie pierdolony nawet tak nie mow kurwo jebana wkurwiasz mnie szmato. nie masz zdania w tym temacie wypierdalaj rengar jest broken na topie jak napisal kolega. lecz ja bym maksowal R>E>Q>W dla wiekszego poke. polecam . Skad ta agresja? Rengar nie jest broken na topie , proponuje picknac irelie na niego ,ja go niszcze i to ostro . Anyway rengar jest dobry na papiery w enemy teamie. Kocham mpcforum.pl!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dray_92 Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 A co do tego nerfa to jest 100 % ? Ma ktoś jakieś większe i pewniejsze info ? Irelie grałem tą postacią, jednak nie zbyt przypadła mi do gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loleq2 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Rengar jest słaby a teraz jeszcze dostanie nerfa i jego ulti nie będzie dawać niewidzialności oraz kilka innych rzeczy. Polecam Ci kupić Jayce, Riven lub Lee Sina. Bardzo dobre picki można iść Top/Jungle riven oraz lee. Bardzo dobry harras szybka jungla. Lee and Jayce 7 skilli. Polecam. Jebnij się w głowę. Rengar aktualnie jest broken na topie, wszystko dzięki burstowi na 2 levelu, który daję praktycznie 99% na first blooda i dominacje lane'a do końca lane phase. Idziesz na topa i maksujesz R>E>W>Q. E dla harrasu, a W dla sustainu. Gdy przeczytałem, że maksujesz E-W-Q chciałem przestać czytać resztę, gdyż pewnie jakiś debil tak maksuje i nawet nie wiesz, kiedy maksuje się E. Ciekawe po co ty chcesz harassować przeciwnika, skoro Rengarem trzeba się wbić w przeciwnika aby zadać jakieś obrażenia. Grając przeciwko Masterowi, Nasusowi będziesz maksować E dla harassu ? Nie pisz nawet, że wtedy maksuje się Q, bo napisałeś MAKSUJESZ E--W--Q. Cały czas pisałeś o tym 2 lvl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kleas Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Silna postać , a mianowicie ad tank : -manaless -wściekłość -DMG -slow -heal -shield -niewidzialność -escape -pro ganki -doskok z bush/ów @edit Pomyliło mi się AP z AD , nie wiem w czym taki wielki rozmach śmiechu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camo. Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Jebnij się w głowę. Gdy przeczytałem, że maksujesz E-W-Q chciałem przestać czytać resztę, gdyż pewnie jakiś debil tak maksuje i nawet nie wiesz, kiedy maksuje się E. Ciekawe po co ty chcesz harassować przeciwnika, skoro Rengarem trzeba się wbić w przeciwnika aby zadać jakieś obrażenia. Grając przeciwko Masterowi, Nasusowi będziesz maksować E dla harassu ? Nie pisz nawet, że wtedy maksuje się Q, bo napisałeś MAKSUJESZ E--W--Q. Cały czas pisałeś o tym 2 lvl... Ok, kazdy ma swoje zdanie. Ja na kazdego przeciwnika maxuje E dla harrasu, a nasus vs rengar to jest easy lane.. Najwieksze problemy masz z Pantheonem, Fiorą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CayceR Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Silna postać , a mianowicie ap tank : -manaless -wściekłość -DMG -slow -heal -shield -niewidzialność -escape -pro ganki -doskok z bush/ów I ty ziomek masz kid moda? Rengar AP Tank, do tego ma shield. Padłem. Come on, shoot faster, Just a little bit of energy! I wanna try something fun right now, I guess some people call it anarchy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AHC1 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Rengar aktualnie jest broken na topie, wszystko dzięki burstowi na 2 levelu, który daję praktycznie 99% na first blooda i dominacje lane'a do końca lane phase. Idziesz na topa i maksujesz R>E>W>Q. E dla harrasu, a W dla sustainu. Kupujesz warda, 4 potki i czerwony eliksir. OMG, proszę to nie lol z 2012 roku... Pamiętaj, zawsze liczę na: "+" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Mini_PL Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 @Caycer gj za cytata teraz nie usunie @TOPIC rengara i to ogarnientego cisnolem jayce spokojnie ward w krzaki i masz kontrole i fakt na 2lv byl fb ale dla mnie :-) poczul sie zbyt Pewnie rzucil sie na mnie a ja na mlocie q e r q e i lezal.... jezeli ktos mi powie ze rengar jest broken to jebne smiechem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JEBANYKOZAK Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 @up Rengar jest broken Wystarczy uzywac glowy aby nim grac, poniewaz jest w chuj trudny ;p @Kleas Lepiej tego komentowal nie bede... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JokerrPL Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Rengar w late to jest koszmar dla przeciwników. Złapiesz adcarry na złej pozycji i zanim się zorientuje pada. Ogromny burst i sustain. Za niedługo dostanie reworka i już nie będzie tak tłukł ale i tak zły nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carving85 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 A ja tak trochę o tym reworku cały czas ktoś pisze ale można jakieś potwierdzone info odnoście planowanych zmian z tą postacią ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camo. Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 OMG, proszę to nie lol z 2012 roku... No to red potke + 3 hp poty albo red potke + ward+ hp pot. Przepraszam, ze zapomnialem, ze teraz juz tak kupic nie mozesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TellMeDesperado Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Rengar już był nerfiony kilka razy i gdyby nie ta pasywa, która jest silna, to ta postać byłaby teraz zerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chigcht5 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Rengar to postać dobra do zabijania adc ( w poznej fazie gry ) Rengar na topa jest bardzo dobry ( ma range skilla , heala, slowa , niezly dmg ), ale jesli Ci sie trafi jax to juz po tobie :/ Masz wtedy 99.9 % szans na przegranie topa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loleq2 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Ok, kazdy ma swoje zdanie. Ja na kazdego przeciwnika maxuje E dla harrasu, a nasus vs rengar to jest easy lane.. Najwieksze problemy masz z Pantheonem, Fiorą. Widać, że mnie nie zrozumiałeś. Grając Rengar vs Nasus po co chcesz maksować E skoro Nasus ma słabe early i chcesz go harassować ? Nie rozumiemiem maksowania W przed Q. Najlepsza umiejętność Rengara i chcesz to ostatnie maksować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AHC1 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Jayce vs Rengar na topie diamond + Ci co mówili, że Jayce to pro, i go nie zabije oglądnijcie. Pamiętaj, zawsze liczę na: "+" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infactor Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Oceniam Kotka (rengarka) jako dobrą postać w Early, ale słabą w Mid Game. Jest teamfight, leci focus na niego, i nie żyje, musisz złożyć perfekcyjny build na rengara żeby nie padać w TF. Gram rengarem raz na jakis czas w Jungli, i moim zdaniem Jungla to jego miejsce Sometimes to find what you're searching for you have to change the way you look Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xQuazz Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 @up Nie zgodze się. Rengar nie jest focusowany w tf'ach ponieważ tf rozpoczyna się bez niego. On po kilku sekundach wbija na niewidce i rozpierdala wrogiego adc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.