Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Rengar vs ?

Dray_92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widać, że mnie nie zrozumiałeś. Grając Rengar vs Nasus po co chcesz maksować E skoro Nasus ma słabe early i chcesz go harassować ? Nie rozumiemiem maksowania W przed Q. Najlepsza umiejętność Rengara i chcesz to ostatnie maksować ?

Maxowanie q nie ma sensu, poniewaz strasznie malo dodaje dmg na 1 a na 5, a w jako drugie po to, zeby heal byl wiekszy.

riven_league_of_legends_signature_2_by_c

Opublikowano

Rengar aktualnie jest broken na topie, wszystko dzięki burstowi na 2 levelu, który daję praktycznie 99% na first blooda i dominacje lane'a do końca lane phase. Idziesz na topa i maksujesz R>E>W>Q. E dla harrasu, a W dla sustainu.

Nie chce Cie martwić ale leczenie rengara jest zależne od LVL POSTACI NIE SKILLA, kolejny przyklad gracza który nie ma pojęcia o rengarze po nerfach i się wypowiada....

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie chce Cie martwić ale leczenie rengara jest zależne od LVL POSTACI NIE SKILLA, kolejny przyklad gracza który nie ma pojęcia o rengarze po nerfach i się wypowiada....

Moglem sie wogole nie wypowiadac, rengarem nie gralem od miesiaca, bo mainuje adc. Sorry.

riven_league_of_legends_signature_2_by_c

Opublikowano

Maxowanie q nie ma sensu, poniewaz strasznie malo dodaje dmg na 1 a na 5, a w jako drugie po to, zeby heal byl wiekszy.

To jednak E--Q--W jest już lepszym wyborem.

Nie ma różnicy ?

Rengar's next basic attack deals 30 / 60 / 90 / 120 / 150 bonus physical damage and grants him 30 / 35 / 40 / 45 / 50 % increased Attack Speed for 4 seconds.

Ferocity Bonus: Rengar deals enhanced damage equal to 100% of Rengar's Attack Damage and his Attack Speed bonus increases to 60 / 70 / 80 / 90 / 100 %.

Gratuluje. Triple Q jest najmocniejszą bronią Rengara a przez maksowanie E, Triple Q jest useless.

Opublikowano

Gratuluje. Triple Q jest najmocniejszą bronią Rengara a przez maksowanie E, Triple Q jest useless.

Chłopaki z bronza się wypowiedzieli :D

Ja robię zależy z kim

E-Q-W

lub

Q-E-W

Pamiętaj, zawsze liczę na:

"+"

Opublikowano

Chłopaki z bronza się wypowiedzieli :D

Ja robię zależy z kim

E-Q-W

lub

Q-E-W

Może mi powiesz, że Triple Q na 1 jest mocne ? Szkoda, że masz podobne zdanie, gdyż ja maksuję zależnie od przeciwnika, ale nigdy nie robie tak, że zawsze Q-E--W.

Opublikowano

Rengar ma bardzo mocne early, a żeby zabić musi wykorzystać element zaskoczenia (brush ganki). Lecz to wszystko. Niektórzy powiedzą, że jest broken na topie itp. Oświecę was - rengar jest przeciętny, niczym prócz high burstem w early się nie wyróżnia. Nawet kiedy mam przeciwko sobie teemo na topie, to staram się nie pickować rengara gdyż im późniejsza faza gry, tym bardziej staje się on useless. Poza tym, Rengar ma atak single target i to jest jego minusem.

klockilego.png
nick EUNE: the OSTR

Opublikowano

Może mi powiesz, że Triple Q na 1 jest mocne ? Szkoda, że masz podobne zdanie, gdyż ja maksuję zależnie od przeciwnika, ale nigdy nie robie tak, że zawsze Q-E--W.

Nie, ja tak nie myślę.

Ja również jak ty maxuje zależy z kim gram. Do kogo niby mam podobne zdanie?

"+"

Opublikowano

Nie czytałem postów wyżej ale dodam od siebie ze Rengar jest w early bardzo dobry, w late jest do niczego, a jezeli mialbym tak porównywać to Rengar vs Kha Zix, nic innego na mysl mi nie przychodzi. Nie kupuj rengara nudny jest to fakt, w mid i late nic nim nie zrobisz.

Opublikowano

Nie czytałem postów wyżej ale dodam od siebie ze Rengar jest w early bardzo dobry, w late jest do niczego, a jezeli mialbym tak porównywać to Rengar vs Kha Zix, nic innego na mysl mi nie przychodzi. Nie kupuj rengara nudny jest to fakt, w mid i late nic nim nie zrobisz.

Rengar jest słaby w Late ? Jeżeli zabicie carry w 3 sekundy to dla ciebie nic to pozdro. Nie wypowiadaj się, bo nawet Rengerem pewnie nie grałeś, bo w Late jest OP.

Nie, ja tak nie myślę.

Ja również jak ty maxuje zależy z kim gram. Do kogo niby mam podobne zdanie?

Chodziło mi o to, że napisałeś "kolega z brązu się wypowiedział" a sam potwierdziłeś moje zdanie.

Opublikowano

Chodziło mi o to, że napisałeś "kolega z brązu się wypowiedział" a sam potwierdziłeś moje zdanie.

Chodziło mi o innych. nie o Ciebie.

"+"

Opublikowano

@loleq2

Grałem nim na PBE i mi wystarczy jeden mecz żeby stwierdzić jaka jest gra nim, najwidzoczniej ty nie wiesz co piszesz, lub jesteś kolejnym BoLowcem i się strasznie tu wypowiadasz. Wy potraficie trzymać tylko spacje i tak wygrywać tf lub 1v1. Jeżeli lubisz skakanie z krzaków na adc w late jest ok. zmierz się z Kha w late zobaczymy jaki jest "OP".

@up

Szukasz czegoś pod ap, ad? Bardziej jungla czy solo top, określ coś bo tak mogę Ci wszystkich champow wymienic bez supp.

Opublikowano

Rengar jest cały czas dobrą postacią.

Gram nim często na topie, rzadziej na jungli, ale nawet na solo topie na 2 daje sobie rade przez jego leczenie z W.

Polecam Ci go kupić.

Build off tank

Bardzo dobry pusher jeśli mamy 5/5 i 2xQ w wieże + prędkość ataku i po wieży.

Opublikowano

@loleq2

Grałem nim na PBE i mi wystarczy jeden mecz żeby stwierdzić jaka jest gra nim, najwidzoczniej ty nie wiesz co piszesz, lub jesteś kolejnym BoLowcem i się strasznie tu wypowiadasz. Wy potraficie trzymać tylko spacje i tak wygrywać tf lub 1v1. Jeżeli lubisz skakanie z krzaków na adc w late jest ok. zmierz się z Kha w late zobaczymy jaki jest "OP".

@up

Szukasz czegoś pod ap, ad? Bardziej jungla czy solo top, określ coś bo tak mogę Ci wszystkich champow wymienic bez supp.

Czemu akurat skakanie z krzaków ? Od czego mamy ultimate. Jeśli chodzi o BoLa to nie używam tego gówna.

Opublikowano

Zadowoli Cię bajecznie prosty do zdobycia 1st blood, zadowoli Cię inna od reszty postaci mechanika, zadowoli Cię fajny model i animacje, zadowoli Cię przyzwoity sustain.
Zniechęci Cię łatwość skontrowania, zniechęci Cię monotonia gry rengarem, zniechęci Cię bezużyteczność w late.

Reasumując: Rengar nie jest wart uwagi. Nudzi się na dłuższą metę.

Moje propozycje:
Kha'zix - świetnie sprawuje się na midzie/topie/jungli; zagrałem nim ok 30-40 gier i nadal mnie zaskakuje
J4 - bardziej użytecznej postaci w roli solo topera nie znam; poza tym świetna jungla i dobry mid
Sin - czysta mobilność; grasz nim jak chcesz (może prócz ADC :) )

klockilego.png

Opublikowano

Może inaczej zapytam, co mnie powinno zadowolić w tej postaci a co zniechęcić ?

+Masakryczny dmg
+Nie posiada many
+Może stać się niewidzialny dzięki czemu może nam to uratować tyłek z trudnej sytuacji
+Leczy się
+Snear/Slow
+Doskok do przeciwnika
-Przy sfokusowaniu łatwo pada
-Niewidzialnym można się stać dopiero po 6 lvlu
-Nieodpowiedni doskok może przesądzić o naszej śmierci

Moje propozycje:

Kha'zix - świetnie sprawuje się na midzie/topie/jungli; zagrałem nim ok 30-40 gier i nadal mnie zaskakuje

J4 - bardziej użytecznej postaci w roli solo topera nie znam; poza tym świetna jungla i dobry mid

Sin - czysta mobilność; grasz nim jak chcesz (może prócz ADC :) )

Kha'zix:

+Doskok w wybrane miejsce
+Może stać się niewidzialnym
+Może ulepszyć obojętnie jakąś wybraną umiejętność
-Dosyć papierkowaty
-Może stać się niewidzialny dopiero po 6 lvlu
-Przy sfokusowaniu łatwo pada
LEE SIN:
+escape
+ochronka
+slow
+świetny jungler / solo toper
+wytrzymały
+świetne ganki
+ulti do tfów
+dość ciężko go zabić
-często banowany
-ciężko go ogarnąć
-słabnie w late

J4:

+ Dużo HP jak i spory DMG (obrażenia). Pozwala nam to bardzo dobrze bronić wierzy jak i długo wytrwać na linii.
+ W - tarcza pochłaniająca wszelki DMG (na 5 poziome umiejętności zablokujemy 2 ataki wierzy), Q - prędkość ataku i obrona.
+ Ulimate blokujący przeciwnika
+ Escape system (ucieczka) za pomocą combo E + Q. Coś jak darmowy Flash w dżungli.
+ Combo E + Q wybija przeciwników w powietrze.
- Możemy łatwo zostać zabici przez postacie AP (mało obrony magicznej).
- Przeciwnik może uciec z ulimate za pomocą Flash.
- Jest szansa, że zablokujemy się ultem pod wieżą xD
- Brak stun'a
MAN NADZIEJE ŻE DOSTANE LIKE :D
DAJE LIKE ZA POMOC ! A TY ?

Opublikowano

Trochę śmiesznie napisałeś, coś w stylu: "- brak ulta do 6 lvl." Podałem te postacie, bo są zbliżone do siebie systemem chase'owania przeciwnika, escape mechanizmem a także wysoką mobilnością. Założyciel tematu nie szuka po prostu assasina, a assasina który nie znudzi mu się po kilku dniach - imo, oczywiście.

klockilego.png

Opublikowano

Lee już mam i też polecam tą postać :D

J4 Niezbyt, nie lubię tej postaci.

Dobra, a teraz zapytam wszystkich, jeśli byście mieli wybierać, to kogo ?

Rengar vs Kha'zix

Opublikowano

Silna postać , a mianowicie ad tank :

-manaless

-wściekłość

-DMG

-slow

-heal

-shield

-niewidzialność

-escape

-pro ganki

-doskok z bush/ów

@edit

Pomyliło mi się AP z AD , nie wiem w czym taki wielki rozmach śmiechu

kto dal kidmoda kolesiowi bez wiedzy o grze

od kiedy rengar ma shielda?

obecnie rengar jest bardzo op, broken champ ze wzgledu na itemy, ale jesli zle go zbudujesz to duzo nie ugrasz

League of Legends

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...