Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Projekt - Serwer Network - Craftersi!

r__d

Serwer Network - Craftersi!  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na serwerze?! :)

• Oczywi?cie, ?e tak.
      9
    • Nie wiem, mo?liwe.
      3
    • Na pewno nie.
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KXKc.gif

69hbb0.jpg69hbb0.jpg69hbb0.jpg69hbb0.jpg

Witajcie Minecraftowicze!

W tym temacie przedstawię Ci powstający już od ponad 3 miesięcy serwer Craftersi!

Przeczytasz o nim wiele informacji i wiele więcej... ;)

Jesteś gotowy?
W takim razie zapraszamy do lektury! ;)

// Masz jakąś propozycję, co ciekawego dodać na serwer? Pisz śmiało! \\

// Zapraszamy również do wzięcia udziału w ankiecie "Czy zagrasz na serwerze"! \\

gcLc.gif

Kim jesteśmy i czym jest serwer Craftersi?

Jesteśmy grupą ludzi z niezwykłą pasją do Minecrafta, jego serwerów, graczy...

Serwer Craftersi jest przygotowywany tylko z myślą o Was - Graczach!

Nie będzie to zwykły serwer, będzie to Network - czyli kilka serwerów w jednym!

Jak to działa?
Łączysz się przez jedno IP, wchodzisz na serwer Lobby i poprzez wejście w odpowiedni

portal, lub polecenie /wybierz, wybierasz odpowiedni dla Ciebie serwer!

Póki co na serwerze będą dostępne 3 tryby gry:

» Survival/Gildie,

» SkyBlock + PvP,

» FreeBuild.

Wszystkie serwery będą hostowane na maszynie z 32GB RAM'u, szybkimi

dyskami SSD, więc będziemy mogli sobie pozwolić na 500 graczy online

bez żadnych opóźnień!

Każdy serwer, będzie miał w sobie coś wyjątkowe, czego nie spotkacie nigdzie indziej!

U nas nawet system teleportacji między serwerami będzie inny niż wszędzie!

Reklama?

To dla nas żaden problem! Współpracujemy z wieloma Minecraftowymi

kanałami na YouTube od 15.000 do 70.000 widzów, co zapewni dużą

ilość graczy, a co za tym idzie całkowity brak nudy!

pdLc.gif

Chcesz znać postęp prac nad serwerem, co aktualnie dla Was tworzymy?

Sprawdź changelog! (od 14.08.13)

Znajdziesz tutaj najnowsze informacje od administracji nad czym pracujemy!

» 14-08.13 -- 21:48 « Stworzenie oficjalnej zapowiedzi projektu.

Pozdrawiamy,
Ekipa Craftersi!

// Proszę Moderatorów o nie usuwanie tematu, nie jest to publikacja,

a przedstawienie projektu. \\

Opublikowano

KXKc.gif

Witajcie Minecraftowicze!

W tym temacie przedstawię Ci powstający już od ponad 3 miesięcy serwer Craftersi!

Przeczytasz o nim wiele informacji, dodatkowo będziesz mógł

wspomóc nas przy pracach na serwerze!

Jesteś gotowy?

W takim razie zapraszamy do lektury! ;)

// Zapraszamy również do wzięcia udziału w ankiecie "Czy zagrasz na serwerze"! \\

gcLc.gif

Kim jesteśmy i czym jest serwer Craftersi?

Jesteśmy grupą ludzi z niezwykłą pasją do Minecrafta, jego serwerów, graczy...

Serwer Craftersi jest przygotowywany tylko z myślą o Was - Graczach!

Nie będzie to zwykły serwer, będzie to Network - czyli kilka serwerów w jednym!

Jak to działa?

Łączysz się przez jedno IP, wchodzisz na serwer Lobby i poprzez wejście w odpowiedni

portal, lub polecenie /wybierz, wybierasz odpowiedni dla Ciebie serwer!

Póki co na serwerze będą dostępne 3 tryby gry:

» Survival/Gildie,

» SkyBlock + PvP,

» FreeBuild.

Wszystkie serwery będą hostowane na maszynie z 32GB RAM'u, szybkimi

dyskami SSD, więc będziemy mogli sobie pozwolić na 500 graczy online

bez żadnych opóźnień!

Każdy serwer, będzie miał w sobie coś wyjątkowe, czego nie spotkacie nigdzie indziej!

U nas nawet system teleportacji między serwerami będzie inny niż wszędzie!

Reklama?

To dla nas żaden problem! Współpracujemy z wieloma Minecraftowymi

kanałami na YouTube od 15.000 do 70.000 widzów, co zapewni dużą

ilość graczy, a co za tym idzie całkowity brak nudy!

pdLc.gif

Chcesz znać postęp prac nad serwerem, co aktualnie dla Was tworzymy?

Sprawdź changelog! (od 14.08.13)

Znajdziesz tutaj najnowsze informacje od administracji nad czym pracujemy!

» 14-08.13 -- 21:48 « Stworzenie oficjalnej zapowiedzi projektu.

Pozdrawiamy,

Ekipa Craftersi!

// Proszę Moderatorów o nie usuwanie tematu, nie jest to publikacja,

a przedstawienie projektu. \\

Nie ten dział !

Napisz to w publikacje serwerów

"Zaciśniętą mam pięść dla tych, co w ciągłej walce,

Dla tych, którzy odeszli w górze dwa palce..."

~GrubSon

Opublikowano

Witam,

Proszę Cię, nie baw się w Moderatora, tym bardziej jeżeli nie masz racji, bo jest to przedstawienie projektu, prośba o opinię o nim, a nie publikacja serwera.

Nie ma tutaj IP serwera, jakiś konkretnych informacji o nim.

Pozdrawiamy,

Ekipa Craftersi.

Opublikowano

Witam,

Poprzedni temat został zamknięty z powodu prowadzenia w nim rekrutacji. Ten jest nowy z usuniętą już rekrutacją.

Następnym razem czytaj dokładnie dział i nie spamuj bez większego sensu, że zgłaszasz itp. ;-)

Pozdrawiamy,

Ekipa Craftersi.

Opublikowano

''Od graczy dla graczy'' nie rozśmieszaj mnie a nie od '' istot ktore nie ogarniaja mc dla hajsu''? Bo chyba tak :-)

Jesteśmy ludźmi, którzy tworzą serwer nie dla pieniędzy, zastanawiamy się nawet, czy wprowadzimy sklep SMS, czy VIPy za walutę serwerową. ;-)

Opublikowano

Ja osobiście jestem pewien że serwer wypali ! A dlaczego ? Jak ktoś jest bardziej zorientowany że r__d był (chyba że nadal jest) administratorem na hardcorze u skkf'a ;) Serwer będzie robiony przez profesjonalistów :)

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

Ja osobiście jestem pewien że serwer wypali ! A dlaczego ? Jak ktoś jest bardziej zorientowany że r__d był (chyba że nadal jest) administratorem na hardcorze u skkf'a ;) Serwer będzie robiony przez profesjonalistów :)

Witam,

Dziękuję za pozytywną opinię, zapewniam, że wszystko będzie dopracowane na 100%.

Energy drinki na biurku są, Eclipse odpalony, bierzemy się dalej za ogarnianie serwera od strony technicznej, musimy napisać kilka pluginów i przepisać plugin na portale, bo się posypał. :D

// Start prawdopodobnie w okolicach 25 sierpnia, zapowiedź serwera wkrótce! ;-) \\

Pozdrawiamy,

Ekipa Craftersi.

Opublikowano

Witam,

Ogarnąłem już kolejne rzeczy od strony technicznej, jutro Wam rzucę jakimiś screenami, znalazłem również odpowiednią osobę do strony serwera. ;-)

Pracujemy nadal, ekipa Craftersi nigdy nie śpi! :)

Pozdrawiamy,

Ekipa Craftersi.

Opublikowano

Witajcie,

Wróciłem właśnie z miasta i dalej rozpoczynamy prace, mamy kilka nowych pomysłów, ale będziemy potrzebowali czasu, na ich realizację. ;)

Bierzemy się do pracy!

//Przepraszam za triple post, ale chcę odświeżyć temat.

Pozdrawiamy,

Ekipa Craftersi.

Opublikowano

Ciekawie się zapowiada, raczej zagram.

Cieszymy się bardzo. ;)

Prosimy o dalsze opinie na temat naszego projektu, jest to dla nas bardzo ważne. ;-)

Opublikowano

32GB Ram, Mnie ciekawi jaki macie procesor, Który wytrzyma 500 graczy. :P Nie jestem przekonany do tego serwera, Widziałem masę serwerów w których pan wyżej był administratorem, Każdy serwer padał po kilku dniach...

Opublikowano

32GB Ram, Mnie ciekawi jaki macie procesor, Który wytrzyma 500 graczy. :P Nie jestem przekonany do tego serwera, Widziałem masę serwerów w których pan wyżej był administratorem, Każdy serwer padał po kilku dniach...

Witam,

Utrzymanie 500 graczy na 32GB RAM nie jest żadnym problemem. Jak już wspomniałem szybkie dyski SSD, dobry procesor (Intel Xeon 3.4GHz), AuthMe połączone z wszystkimi serwerami, co znacznie zmniejsza timingi. ;-)

Co do serwerów jest to pierwszy serwer, który tworzę. Wcześniej jedynie zarządzałem innymi serwerami, głównie w kwestiach programowania itp. ;)

Troszkę nie wiem o co Ci chodzi, ale każdy ma prawo do pomyłki.

Pozdrawiamy,

Ekipa Craftersi.

Opublikowano

Witam,

Utrzymanie 500 graczy na 32GB RAM nie jest żadnym problemem. Jak już wspomniałem szybkie dyski SSD, dobry procesor (Intel Xeon 3.4GHz), AuthMe połączone z wszystkimi serwerami, co znacznie zmniejsza timingi. ;-)

Co do serwerów jest to pierwszy serwer, który tworzę. Wcześniej jedynie zarządzałem innymi serwerami, głównie w kwestiach programowania itp. ;)

Troszkę nie wiem o co Ci chodzi, ale każdy ma prawo do pomyłki.

Pozdrawiamy,

Ekipa Craftersi.

Chodzi mi głównie oto że w dziale "Publikacje serwerów" Widziałem masę serwerów gdzie byłeś administratorem, Co prawda było to 2-4 Miesiące temu, Ale nie wiem czemu twój nick kojarzy mi się z Avaterysem, w kilku jego prezentacjach widziałem twój nick jako administratora serwera. ;)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Chodzi mi głównie oto że w dziale "Publikacje serwerów" Widziałem masę serwerów gdzie byłeś administratorem, Co prawda było to 2-4 Miesiące temu, Ale nie wiem czemu twój nick kojarzy mi się z Avaterysem, w kilku jego prezentacjach widziałem twój nick jako administratora serwera. ;)

Pozdrawiam!

Prosiłbym o przesłanie mi takowych publikacji. Zarządzałem wieloma serwerami od strony technicznej, ale wydaje mi się to lekko podejrzane.

Z Avaterysem nie mam nic wspólnego, oprócz tego, że swego czasu bawił się w DDoSy na pewien serwer, którym zarządzałem...

Żadnych serwerów z tym panem nie miałem, a podszywek nie lubię, więc prosiłbym o przesłanie na PW.

Nie dość, że na połowie serwerów się nie mogę zarejestrować, bo nick jest zarejestrowany, to na MPCforum jeszcze ktoś jawnie się pode mnie podszywa i pewnie ma z tego niezły ubaw...

Opublikowano

Prosiłbym o przesłanie mi takowych publikacji. Zarządzałem wieloma serwerami od strony technicznej, ale wydaje mi się to lekko podejrzane.

Z Avaterysem nie mam nic wspólnego, oprócz tego, że swego czasu bawił się w DDoSy na pewien serwer, którym zarządzałem...

Żadnych serwerów z tym panem nie miałem, a podszywek nie lubię, więc prosiłbym o przesłanie na PW.

Nie dość, że na połowie serwerów się nie mogę zarejestrować, bo nick jest zarejestrowany, to na MPCforum jeszcze ktoś jawnie się pode mnie podszywa i pewnie ma z tego niezły ubaw...

Proszę to tylko udało mi się znaleźć http://www.mpcforum.pl/topic/980180-152-200-slotow-autorskie-gildie-nowy-crafting-tagi-nad-glowa-fortunka-levele-minerscraft-powrot-serwera-dla-ciebie-;/ ;)

Opublikowano

Jesteśmy ludźmi, którzy tworzą serwer nie dla pieniędzy, zastanawiamy się nawet, czy wprowadzimy sklep SMS, czy VIPy za walutę serwerową. ;-)

Jeżeli tak , to nie wprowadzajcie VIPów , rezerwacji , nic co przynosiło by Wam zysk. Utrzymaj to ze swojej kasy no bo "Tworzysz serwer nie dla pieniędzy" - każdy tak mówi.

338fef45.png

100 - 200 - 300 - 400 - 500 Jeżeli Ci pomogłem liczę na LIKE :D

Opublikowano

Jeżeli tak , to nie wprowadzajcie VIPów , rezerwacji , nic co przynosiło by Wam zysk. Utrzymaj to ze swojej kasy no bo "Tworzysz serwer nie dla pieniędzy" - każdy tak mówi.

Czy wprowadzanie VIPów po to aby utrzymać serwer jest "robieniem serwera dla pieniędzy", chłopie myśl co piszesz, bo są to głupoty ;)

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

Czy wprowadzanie VIPów po to aby utrzymać serwer jest "robieniem serwera dla pieniędzy", chłopie myśl co piszesz, bo są to głupoty ;)

No chyba jasne że nie , ale 80% robi to dla pieniędzy , więc ...

338fef45.png

100 - 200 - 300 - 400 - 500 Jeżeli Ci pomogłem liczę na LIKE :D

Opublikowano

Witam,

Naprawdę proszę nie kłócić się o tak głupią sprawę jaką są zyski z serwera.

Sklep SMS prawdopodobnie będzie, bo serwer się musi z czegoś opłacić, oraz nasze inwestycje muszą nam się zwrócić, bo wydaliśmy już ponad 1000zł na różne dodatki do serwera. ;)

Pozdrawiamy,

Ekipa Craftersi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...