Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wezwanie do sadu za zniszczenie serwera

KaciPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli jest to serwer 10-20 slotów to raczej gościowi się nie opłaca nawet zakładać sprawy, wyjdzie na tym gorzej.. Chociaż z drugiej strony to jeśli jest to serwer premium to masz serio przerypane..

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W ogóle co ma do znaczenia czy on jest premium czy non premium ?

Kupuję sobie MC. Stawiam serwer i w ustawieniach (które sam przydzielił Mojang) daję opcję online-mode= false.

Jak kupiłem oryginała MC to nie ma różnicy czy stawiam serwer Premium czy non premium - I TAK JEST ON LEGALNY !

Co do samego włamania. Jeśli celowo zniszczyłeś czyjąś pracę, to administrator śmiało może cię podać na policję. Nie wiem jakie będą z tego dokładnie konsekwencje ale na pewno nie będą one przyjemne dla ciebie.

W ekstremalnych przypadkach można za takie coś dostać nawet kuratora sądowego + karę PLN .

Głupota ludzka jest karalna i chwała jej za to =)

Opublikowano

Czyli jeśli ktoś mi zniszczy samochód to muszę być sławny żeby się mną zajęli? :P

Nie, ale dla przykladu jesli zalozysz sobie serwer i bedzie tam grac 5 graczy to az wstyd gdzie kolwiek go zglaszac.

Opublikowano

Kupuję sobie MC. Stawiam serwer i w ustawieniach (które sam przydzielił Mojang) daję opcję online-mode= false.

Jak kupiłem oryginała MC to nie ma różnicy czy stawiam serwer Premium czy non premium - I TAK JEST ON LEGALNY !

Co do samego włamania. Jeśli celowo zniszczyłeś czyjąś pracę, to administrator śmiało może cię podać na policję. Nie wiem jakie będą z tego dokładnie konsekwencje ale na pewno nie będą one przyjemne dla ciebie.

W ekstremalnych przypadkach można za takie coś dostać nawet kuratora sądowego + karę PLN .

2013-06-30 10:56:11 [WARNING] **** SERVER IS RUNNING IN OFFLINE/INSECURE MODE!
2013-06-30 10:56:11 [WARNING] The server will make no attempt to authenticate usernames. Beware.
2013-06-30 10:56:11 [WARNING] While this makes the game possible to play without internet access, it also opens up the ability for hackers to connect with any username they choose.
2013-06-30 10:56:11 [WARNING] To change this, set "online-mode" to "true" in the server.properties file.
Opublikowano

Jak na serwerze zniszczyłeś jakieś klocki to raczej nie, ale jeżeli na przykład wmieszałeś się w jakąś sprawe z kasą to tak ;)

1375193663-U933511.png

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jeżeli serwer Non-premium to właściciel może Ci jedynie fiu-fiu.

Jeżeli Premium no to rusza z nogi na policję i kapuje na Ciebie i masz przejebane :D

Zgodnie z prawem, jeżeli serwer był źródłem zysków, a ty go "popsułeś", to możesz odpowiadać karnie ( jeżeli masz powyżej szesnastu lat ).

Ludzie, nie piszcie, że to tylko klocki, ponieważ, jeśli tak jak wspomniałem wyżej - są źródłem zysku, a zysk przekracza sumę dwustu złotych, to kara jest możliwa.

Świetnym przykład:

- ok. trzech lat temu ukarano mężczyznę, który ukradł pewnej osobie wirtualne rzeczy ( Metin2 )

Pozdrawiam :)

Większość administratorów nic takiego nie zrobi. Lecz jeżeli jest to serwer LEGALNY i na dużą skalę i były włożone w niego fundusze, ma prawo zgłosić to na policję. Jeżeli chcesz rozwalić koledze z klatki obok domek na serwerze Hamachi to nic ci nie może zrobić.

Niszczenie cudzej własności jest karalne, jeżeli będzie miał dowody i wszystko, serwer miał zabezpieczony, zależy jeszcze jaki

to może zgłosić to. Jeżeli mu np. mapę rozwaliłeś. To tak samo jak raz koleś zgłosił kradzież eq z metina. ;-)

Jak serwer ma ustalony regulamin a ty go złamałeś to pierwsza podstawa. 2 Jak serwer jest premium to 2 podstawa. Jak ten ktoś zarabiał na tym serwerze i rozliczał się Z Skarbówką to 3 podstawa. Jak 1 2 i 3 się zgadza z twoją sprawą to jest problem. Jak już to by naliczyli karę finansową. a ty pewno jesteś za młody na kary finansowe. i jakie kol wiek kary prawne ;) to nie jest morderstwo ;)

// Istnieją zabezpieczenia których nie zastosowano. :) moim zdanie tu jest dupa xD

ja bym tego nie robił bo jeżeli właściciel będzie pełnoletni i dobrego prawnika to sporo możesz zabulić

@UP to w ogóle nie zależy od żadnego prawnika i od pełnoletności, jak już wspomniałem - jeżeli serwer był źródłem dochodów, a ktoś spowodował, iż zysk przestał "płynąć", to oznacza, iż spowodował straty materialne ( finansowe ) właściciela i może odpowiadać karnie.

Policja zajmie się taką sprawą jeśli :

- Włożyłeś na ten serwer ponad 200 zł.

- Jest on premium.

- Jest taki serwer znany, dla przykładu serwer skkf.

Jeśli świadomie niszczyli źródło czyjegoś dochodu lub jaką cokolwiek czyjąś rzecz, narażasz się na konsekwencje karne. Zmiana kodu z 1 na 0 też jest niszczeniem - tak jakby ktoś np wymienił bez twojej zgody wycieczkę w samochodzie lub lepiej - jakby ktoś wymienił twoją kartę graficzną w komputerze na gorszą. Rok temu rodzic pozwał nauczycielkę o kradzież zeszytu - zasądzono za to 1000 zł odszkodowania, które nauczycielka musiała wypłacić. Wydaje mi się, że serwer jest trochę poważniejszą sprawą. Pamiętaj również że niszczenie czyjejś mapy na serwerze jest również naruszeniem czyjejś własności, a kopiowanie, naruszeniem praw autorskich. To wszystko powiedziało mi 2 radców prawnych, nie jest to mój wymysł.

PS: nie bijcie - też uważam, że to głupie, piszę tylko jak jest.
PS2: to wszystko dotyczy też serwerów no-Premium - właściciele osobiście nie łamią prawa, o ile sami mają wykupione oryginalne konto do minecraft.

EDIT: poprawka kilku błędów ortograficznych oraz dziwnych słów, zamienionych przez mój telefon (pisałem na telefonie)

Jeśli jest to serwer 10-20 slotów to raczej gościowi się nie opłaca nawet zakładać sprawy, wyjdzie na tym gorzej.. Chociaż z drugiej strony to jeśli jest to serwer premium to masz serio przerypane..

Jeśli mu się w jakiś sposób włamałeś na serwer to tak.

BULLSHIT

Opublikowano

Słuchajcie, jeśli zgrifujecie serwer, to mówicie że to nie było celowe. Tyle, jeśli serwer jest no-premium to mogą ci naskoczyć, jeśli premium, to też. Poza tym wejdź na komisariat i powiedz "Panie władzo on zbanował wszystkich" - Nie, policja ma wazniejsze sprawy.

MPC Love<3

Opublikowano

Hehe, komar nie posiada żadnego forceopa. On korzysta z sesji logowania Administratorów. Znajduje sie ona najczęściej w authme,xauth.

Opublikowano

G*wno ci mogą zrobić jak serwer jest non-premium. Gdy go włączają to jest stosowna informacja o tym, że ich serwer może być zaatakowany w jakiś sposób. Nieważne czy to ddos, atak botów lub zniszczenie mapy.

Opublikowano

No wątpie, że będzie ktoś chciał iść do sądu bo ktoś komuś zniszczył mape w grze. Ja bym takiego kogoś wyśmiał i wywalił lecz teraz są takie prawa, że oczywiście może ktoś kogoś pozwać do sądu za zniszczenie cudzej własności, ale to się bardzo rzadko zdarza . Zależy jeszcze jaki to jest serwer jeżeli 20 slotów to już przesada ale jeżeli jakiś poważny gdzie gra 1000 osób + to wtedy jest to poważne wykroczenie.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

no będziesz mieć przerąbane za to i dobrze ci tak .:)

Nikomu nie psuje się niczego i niszczy . - święta zasada ( potem są kroki karne za to przez prawo ).

Pozdrawiam :).

80905622020518233637.png

Opublikowano

Nic ci niemoga zrobić,jak bys się włamam w hosting i wtedy coś tam robił to wtedy ale jak ci sami dali Adma to ich wina że niepilnują!

Opublikowano
Halo, Policja? Tak, proszę przyjechać na serwer Minecraft xD

Policja nic nie może zrobić, na 100% prokurator generalny ma ważniejsze sprawy niż wysłuchiwanie płaczu dzieci typu: "PANIE PROKURATORZE!!! BO MATI ZNISZCZYŁ MI DOMEK W MINEKRAFCIE :'(((((((((((((((((((((((".

• 1 rok później...
Opublikowano

Ddos jest atakiem obciążającym całą maszynę... Dlatego ataki Ddos grożą karą do 3 lat.

Natomiast niszczenie serwera i banowanie graczy nie będąc do tego uprawnionym będzie karane tylko wtedy gdy:

1.Serwer przekracza dochody powyżej 200zł (ale UWAGA, z tych dochodów musi wpierw rozliczać się ze skarbówką, a to robią tylko największe minecraftowe firmy jak: serwery Banana, majkrafci czy jasmc.

2.Właściciel serwera musi w momencie popełnienia czynu posiadać konto premium.

3.Serwer musi być serwerem premium lub serwerem zarejestrowanym w KRS. Tu także rejestrują się tylko serwery z minimum 300 graczami.

4.Serwer w wyniku naszego działania poniósł stratę finansową.

Jeżeli, któryś z podanych warunków nie zostanie spełniony to Policja zrobi jedną z tych rzeczy:

a)Ukarze właściciela serwera mandatem za bezpodstawne zgłoszenie.

b)Jeżeli właściciel ma piracki mc to skieruje sprawę do prokuratury

c)Umorzy postępowanie.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Żałosne posty =___________=

wszystko zależy od servera... nawet taka mapa ma wartość...

jednak jeśli jest to prymitywny server prowadzony przez dziecko to zapewne tylko poszczekał

poważniejsze servery liczące 200+ osób dziennie online raczej nie puściły by ci tego od tak...

chociaż jeśli jest to na tyle duży server to nie jest to server prowadzony przez 

idiotę i mają zabezpieczenia... więc nawet twoje zniszczenie mapy to jak mucha koło dupy... 

//Edit:

Kumoi servery 200+ osób nie zarabiają 200 zł miesięcznie :)

czasami są to zyski pozwalające zapłacić "wypłatę" administratorowi / programiście itp.

to prawda że server musi spełniać wymagania i o ile jest to działalność gospodarcza przynosząca duże 

zyski to będzie to tak samo traktowane jak wejść do salonu samochodowego i wyjebać szybę w samochodzie...

Opublikowano

Nie ma prawa he he

wyobraź ssobie :

997 : halo kto dzwoni?

ktoś : chcę zgłosić problem

997: jaki ?

ktoś : zniszczyli mi server w minecrafcie !

to nie ma sensu

4.png

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Za to nie ma takiej opcji do sądu ludzie -,- 

Wyobraźcie sobie jak rozmawia z sędzią na temat że popsuł mu klocki na serwerze -,-

serio a np ma server 1000 slotowy i gra po 45 osób it akki ktos znsczy i straci graczy a ma server na umowie na utrzymaniu to co?

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

serio a np ma server 1000 slotowy i gra po 45 osób it akki ktos znsczy i straci graczy a ma server na umowie na utrzymaniu to co?

Po pierwsze, nie wiem co robię w tym dziale.

Po drugie, to wina właściciela, że wpuścił go na serwer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...