Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wezwanie do sadu za zniszczenie serwera

KaciPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CZY MOGE DOSTAC WEZWANIE DO SADU ZA ZNISZCZENIE SERWERA MINECRAFT? (ZNISZCZENIE MAPY ZBANOWANIE GRACZY) SERWER NIE JEST MOJ JUZ MOWIE

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Heh no raczej nie , ale jesli na serwer zrobisz DDoS'y to wtedy podlega karze.

A po 2 po co komus chcesz niszczyc serwer..?

Opublikowano

Jeżeli serwer Non-premium to właściciel może Ci jedynie fiu-fiu.

Jeżeli Premium no to rusza z nogi na policję i kapuje na Ciebie i masz przejebane :D

svh03y.jpg

Opublikowano

"Proszę sądu domagam się dla niego kary 2 lat pozbawienia wolności gdyż zniszczył mi mape na serwerze minecraft!" - rly?

Nie ma opcji takiej za zniszczenie mapy itp. Za DDosy, zabranie dostępu do maszyny, włam na administartora itp to prędzej bo to podlega przywłaszczeniu mienia.

Opublikowano

Jeżeli serwer Non-premium to właściciel może Ci jedynie fiu-fiu.

Jeżeli Premium no to rusza z nogi na policję i kapuje na Ciebie i masz przejebane :D

Nawet jeżeli premium to gó**** mogą zrobić. Po prostu brał udział w rozrywce i wciągu tej rozgrywki mapa tak się zmodyfikowała na potrzeby gry wielu użytkowników jej uczestniczącej. Po drugie nie tylko on grał na tym serwie i trudno by był to udowodnić który klocek to on akurat ruszył.

Opublikowano

Za to nie ma takiej opcji do sądu ludzie -,-

Wyobraźcie sobie jak rozmawia z sędzią na temat że popsuł mu klocki na serwerze -,-

Opublikowano

Zgodnie z prawem, jeżeli serwer był źródłem zysków, a ty go "popsułeś", to możesz odpowiadać karnie ( jeżeli masz powyżej szesnastu lat ).

Ludzie, nie piszcie, że to tylko klocki, ponieważ, jeśli tak jak wspomniałem wyżej - są źródłem zysku, a zysk przekracza sumę dwustu złotych, to kara jest możliwa.

Świetnym przykład:

- ok. trzech lat temu ukarano mężczyznę, który ukradł pewnej osobie wirtualne rzeczy ( Metin2 )

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Większość administratorów nic takiego nie zrobi. Lecz jeżeli jest to serwer LEGALNY i na dużą skalę i były włożone w niego fundusze, ma prawo zgłosić to na policję. Jeżeli chcesz rozwalić koledze z klatki obok domek na serwerze Hamachi to nic ci nie może zrobić.

G1iWyyb.png

Opublikowano

raczej ci nie zrobią nic.

ten któremu zniszczyłeś serwer ma premium? bo jak by szedł na policje to śmiesznie to brzmi " rozwalili mi mój piracki serwer " prędzej go by ukarali za posiadanie pirackiego oprogramowania /gier i użytkowników non-premium na jego serwerze. a samo ustawienie online mode = false to złamanie zapezbieczenia bukkita i przez to mogą nic nie robić a jak dał ci sam opa to już jego problem

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Niszczenie cudzej własności jest karalne, jeżeli będzie miał dowody i wszystko, serwer miał zabezpieczony, zależy jeszcze jaki

to może zgłosić to. Jeżeli mu np. mapę rozwaliłeś. To tak samo jak raz koleś zgłosił kradzież eq z metina. ;-)

Opublikowano

Jak serwer ma ustalony regulamin a ty go złamałeś to pierwsza podstawa. 2 Jak serwer jest premium to 2 podstawa. Jak ten ktoś zarabiał na tym serwerze i rozliczał się Z Skarbówką to 3 podstawa. Jak 1 2 i 3 się zgadza z twoją sprawą to jest problem. Jak już to by naliczyli karę finansową. a ty pewno jesteś za młody na kary finansowe. i jakie kol wiek kary prawne ;) to nie jest morderstwo ;)

// Istnieją zabezpieczenia których nie zastosowano. :) moim zdanie tu jest dupa xD

Opublikowano

Bo chodzi o to ze moj kolega KoMaR1911 ma forceop i rozwalil juz z 5 serwerow i on nakreca to na yt i chcialem z nim ;d

Opublikowano

@UP to w ogóle nie zależy od żadnego prawnika i od pełnoletności, jak już wspomniałem - jeżeli serwer był źródłem dochodów, a ktoś spowodował, iż zysk przestał "płynąć", to oznacza, iż spowodował straty materialne ( finansowe ) właściciela i może odpowiadać karnie.

Opublikowano

Bo chodzi o to ze moj kolega KoMaR1911 ma forceop i rozwalil juz z 5 serwerow i on nakreca to na yt i chcialem z nim ;d

Ja już nie wiem, jak to jest z tym ForceOp, ale ja mam zdanie, że takie coś istnieje.

Jeśli włamuje się to oprogramowanie do RCON, lub czegoś innego, to można ponieść konsekwencje. Takie moje zdanie.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Zniszczenie kilku klocków nie zalicza się do strat materialnych, bo administrator cały czas posiada ta sama liczbę danych (zamieniony klocek dirta na powietrze nie jest wykradnięciem danych), dlatego nie ma podstaw, żeby oskarżyć go o zablokowanie przychodów. Amen.

'But it's been no bed of roses no pleasure cruise
I consider it a challenge before the whole human race
And i ain't gonna lose
'

WTF ?! To nie jest reklama... Klikaj!

b234x60.jpg

Opublikowano

Gdybyś chciał wiedzieć, to zniszczenie mapy powoduje, iż mniej graczy zaczyna grać na serwerze, a rezultatem tego jest utrata zysków :)

Opublikowano

Uruchamiając serwer w offline mode administrator zgadza się na potencjalne ataki na jego serwer. Jest to w pełni legalne ;) (oczywiście w offline mode), ale jeśli np. robisz DDoS lub włamujesz się na SSH to już mogą pozwać.

Ja już nie wiem, jak to jest z tym ForceOp, ale ja mam zdanie, że takie coś istnieje.
Jeśli włamuje się to oprogramowanie do RCON, lub czegoś innego, to można ponieść konsekwencje. Takie moje zdanie.

Wg. mnie jedynym sposobem na taki 'ForceOP' to Buffer Overflow na plugin od logowania.

Znawca
Opublikowano

Griefowanie serwerów non-premium jest w 100% legalne, gorzej z serwerami Premium.

Jednakże szansa na to iż ktoś cię zgłosi do sądu za zniszczenie serwera który kosztował 10-30 zł(?) jest tak mała, że trzebaby było liczyć w nieskończoność.

Pozdrawiam

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Policja zajmie się taką sprawą jeśli :

- Włożyłeś na ten serwer ponad 200 zł.

- Jest on premium.

- Jest taki serwer znany, dla przykładu serwer skkf.

20utztj.jpg

Opublikowano

Policja zajmie się taką sprawą jeśli :

- Włożyłeś na ten serwer ponad 200 zł.

- Jest on premium.

- Jest taki serwer znany, dla przykładu serwer skkf.

Czyli jeśli ktoś mi zniszczy samochód to muszę być sławny żeby się mną zajęli? :P
Opublikowano

Zgodnie z prawem, jeżeli serwer był źródłem zysków, a ty go "popsułeś", to możesz odpowiadać karnie ( jeżeli masz powyżej szesnastu lat ).

Ludzie, nie piszcie, że to tylko klocki, ponieważ, jeśli tak jak wspomniałem wyżej - są źródłem zysku, a zysk przekracza sumę dwustu złotych, to kara jest możliwa.

Świetnym przykład:

- ok. trzech lat temu ukarano mężczyznę, który ukradł pewnej osobie wirtualne rzeczy ( Metin2 )

Pozdrawiam :)

Ale te rzeczy w metinie to było parę tysięcy a nie vip na jakimś serwerze minecraft który kosztuje nwm 14 złotych

Pomogłem? Wejdź w ten lin :http://adf.ly/UT4D5, poczekaj 5 sekund i przewin dalej - Dzięki :)

Opublikowano

Jeśli świadomie niszczyli źródło czyjegoś dochodu lub jaką cokolwiek czyjąś rzecz, narażasz się na konsekwencje karne. Zmiana kodu z 1 na 0 też jest niszczeniem - tak jakby ktoś np wymienił bez twojej zgody wycieczkę w samochodzie lub lepiej - jakby ktoś wymienił twoją kartę graficzną w komputerze na gorszą. Rok temu rodzic pozwał nauczycielkę o kradzież zeszytu - zasądzono za to 1000 zł odszkodowania, które nauczycielka musiała wypłacić. Wydaje mi się, że serwer jest trochę poważniejszą sprawą. Pamiętaj również że niszczenie czyjejś mapy na serwerze jest również naruszeniem czyjejś własności, a kopiowanie, naruszeniem praw autorskich. To wszystko powiedziało mi 2 radców prawnych, nie jest to mój wymysł.

PS: nie bijcie - też uważam, że to głupie, piszę tylko jak jest.
PS2: to wszystko dotyczy też serwerów no-Premium - właściciele osobiście nie łamią prawa, o ile sami mają wykupione oryginalne konto do minecraft.

EDIT: poprawka kilku błędów ortograficznych oraz dziwnych słów, zamienionych przez mój telefon (pisałem na telefonie)

Poszukuję programistów java do dużego projektu (nowy tryb gry oraz kilka innych ciekawych pomysłów) - kontakt poprzez pw na forum, tam podam ewentualnie inne sposoby kontaktu.

~ErroR 69 - Brain Not Found

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...