Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Elohell ? Wirtualne piekło?

Urgot

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyszedłem z brązu 1 serią 14 winów, postaciami: diana, heca, zac.

To wszystko :D W brązie szukaj postaci które spełniają kilka warunków:

-dojście do nafeedowanego przeciwnika i zadanie mu damage,

-unieruchomienie przeciwnika, np. gdy ktoś z przeciwnego teamu ma niezlego feeda w tf walisz mu wszystkie cc'ki przykładowo zac (skok + ult)

-nawet gdy przegrasz linię tzn. będziesz miał mało obrażeń itp. to będziesz spełniał rolę tanka np. dianą

Oczywiście w tf wbijamy się pierwsi gdyż nikt tam nie wie kiedy to zrobić, tak więc grając hecarimem na ulta ściągałem każdemu z przeciwników 50% hp.

Do tego polecam grać na jungli, przyznam się że może i źle robiłem ale gankowałem linie non stop tzn. zawalałem farmę babysitując linie, co doprowadziło do tego że miałem feednięty team i przeciwnicy surr w 20.

Zapamiętaj flamy to twój przyjaciel nawet jeśli przegrywasz napisz coś w styu "so close" ludzie się strasznie spinają itp. przez co gorzej grają.

Pozdrawiam ja aktualnie siedzę w silver 1/2 (seria) i zaczęły się mecze na poziomie po 50 min :D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie oddawaj killi, skoro oni są tacy słabi to po co im kille ? Ty jesteś (podobno) dobry więc Tobie lepiej mieć więcej golda i to próbować wygrać

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. W tym temacie opiszę mój problem a zarazem pytanie dotyczące wychodzenia z tak zwanego piekła zwącego się " elo hell". Dla jednych piekło w grze nie istnieje dla drugich istnieje. Z moich odczuć ( z doświadczenia również ) wywnioskowałem, że piekło w grze League Of Legends w pewnym stopniu istnieje. To, że w brązie co 2 gra to afk, feeder czy może troll to są prawdziwe zdarzenia, które co rozgrywkę przeżywam na własne oczy. Aktualnie siedzę w brązie I. A ogólnie moje pytanie brzmi : Jak to jest? Wygrywam każdego mida, staram się pomagać własnej drużynie, oddaje fragi, nie flejmuje postępuje zgodnie z moimi zasadami aby wyjść z tzw. piekła. Ale i tak każdego rankeda przegram. Nie wiem czy to jakiś fatum czy może pech dotyczący mojego konta w grze lecz moi sojusznicy kompletnie, że tak powiem nie ogarniają. To się kłócą w lobby, to się wyzywają i tak zawsze jest. Wnioskując moja wypowiedź czy w takich warunkach wyjdę z Bronze I ? Mi się wydaję, że to jest kompletnie nie realne. Ew. może grając duo ale czy jest jakiś inny sposób ? . Na moim miejscu co byście zrobili aby wyjść z teg hell'u?

Pozdrawiam, Urgot.

@PS. Gratuluję tym co wytrwali do końca .

Elo hell nie istnieje, ostatnio grałem z taką Vayne, która bostoowała koledze konto ( na Wescie ma platyne ) w brązie z brązu mu do silvera chyba boostuje i wszystkie linie przerąbały ( ja byłem jej suppem ) I tylko nasza się trzymała. Wszyscy już chcieli surrender. Vayne na końcu miała 31-9 i wygrała grę praktycznie sama : > Nick : Vikzye

Możecie sb zomaczyć na lolkingu ten mecz ostatni jest o ile zdążycie ( grałem Janna ) .

Opublikowano

No cóż, sam ostatnio wycarrowałem dupy moich matesów jako vayne. 36/9, na silver 1. Robiłem siekę że aż grać się zachciało:D

Krok 1: Przestań płakać

Krok 2: Zagraj vayne ok 100 draftów

Krok 3: Pograj rankedy, aż dojdziesz do dajmonda

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Elo hell nie istnieje. Mimo, że szybkie wydostanie się z Brązu/Silvera może być trudne z powodu afkerów/trolli/etc. to jednak jest możliwe - dają radę robić to niektórzy dobrzy gracze robiący to dla siebie jak i boosterzy, koniec końców oni przechodzą przez dokładnie to samo :).

To czy wyjdziesz to jest kwestia farta oraz skilla, mając oba wychodzisz z łatwością, mając jedno z nich wyjście jest średnio trudne, a przy braku obu wyjście jest niemożliwe i wtedy można śmiało powiedzieć, że taka osoba siedzi tam gdzie powinna. Podam siebie jako przykład, w S1 miałem elo w okolicach 700-800, w S2 było już nieco lepiej i miałem je w okolicach 1150. Teraz jestem w Goldzie i szczerze mówiąc dopiero się rozkręcam.

A co do porad jak z tego wyjść: Duo z ogarniętym znajomym - najlepiej albo TOP + Jungle wybierając 2 potężne bruisery, albo ADC + Supp.

Z picków warto wybrac np. Vayne, Hecar, Lee, Kha, Nasus

Opublikowano

graj czyms co jest mocne np: vayne ktora w late jest niekontrowalna praktycznie

graj czyms niestandardowym np: vladimirem bo ludzie nie wiedza jak kontrowac

picki wygrywają w 40% gre

­

Opublikowano

Czy w tej bajce były smoki?

Nie ma czegoś takiego jak elo hell. Już zostało to udowodnione przez smurfy z "cheleńdżera" i nigdy nie będzie. Po prostu są ludzie którzy zwalają winę ,na team jak ten typ co cytuje jego post. Nie wiem jak zrobiłeś na midzie 15zero to musiałeś na spawnie u nich siedzieć i co się pojawił to szybko go zabijałeś ,bo nie możliwe jest to ,aby tak szybko się pojawił na linni. Takie "prosy" z brązu cały czas "flejmją" na team ,nigdy nie gankują i drą ryja na team ,że im nie pomaga.

Skoro jesteś takim prosem dawaj 1 on 1 zobaczymy czy masz skilla czy tylko w mordzie jesteś dobry.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Skoro jesteś takim prosem dawaj 1 on 1 zobaczymy czy masz skilla czy tylko w mordzie jesteś dobry.

Ludzie ,to jest właśnie przykład napinacza internetowego który ostatnio płakał na teamy ,a teraz nie może wyjść z brązu i próbuje zaszpanować. Każdy umie zwalić winę na team ,ale nie każdy umie się pogodzić z przegraną tak jak ten typ.

ps. 1 on 1? du yu spik inglish?

Opublikowano

@UP

Zagraj grę, zrób 20/0 ADC/APC, niech twój team zrobi 0/20 na każdej linii i niech pójdą AFK. Życzę powodzenia w grze.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Czy w tej bajce były smoki?

Dzisiaj nawet sobie specjalnie zagrałem meczyk w brązie i grałem jako jungler(brata kontro). U mnie nooby to samo w enemy. ADC u mnie i u przeciwników mięli po 100farmy w 35minucie jak się gra skończyła. Grałem sobie voli miśkiem i nikt nie kupował wardów. Support robił się pod dmg (leona adc). W brązie można wygrać wszystko wystarczy kupić te kilka wardów counter jungla.

Opublikowano

Jeden mecz wygrasz, 2 nie. Dostaniesz focus na morde i tf przegrany bo taki tryndamere sobie w 40 minucie jungluje, adc afczy.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Zasługujesz na tą ligę ;D

Ja byłem brąz V około 2tyg po czym awans III znów V wczoraj się wziąłem do roboty i dzisiaj już mam serie do brązu II. Musisz chcieć, nie flamić. Jak ktoś cb flami to zmutuj go.

Opublikowano

Witam :P

Osobiscie wychodzilem z tak zwanego 'elo hell'. Przez bardzo dlugi okres czasu uwazalem ze 'to' istnieje. Bylem w bledzie. Hmm... 'Pieklo' jest stanem umyslu. Dopoki tego nie zaakceptujesz to nie bedziesz w stanie zdzialac wiecej niz tylko przegrywac. Do tego dochodzi skill w grze, aczkolwiek podobno go masz.

Polecam ci JUNGLE. Powiekszylem swoj champ pool o Jarvan'a IV, Volibear'a. Tymi championami wyszedlem z brazu i szczerze je polecam :) W silverze to juz gralem duo ze znajomym (kolega z reala, razem z innymi ziomkami zagralismy okolo ~1000 gier, razem sie levelowalismy itp, takze doskonale wiedzielismy jak druga osoba gra, jej nawyki itp - to jest wazne w duo). Odkrylem wtedy nowego mastera - kolega pickowal cos pod engage (kennen top gg) a ja mastera. On engagowal ja clearowalem. W 3 dni z S5 so S2 50lp wyszedlem.

Mam nadzieje ze choc troche Ci pomoglem. Bayo!

A69JQBD.png

Lastivia s2 | Szaman Smok   |   Shatan  |  60 | CannabiS | Shinsoo | Sprzedam!

Moyes | Szaman Smok | Shatan | 75+ | Salvation | Shinsoo | Off

Opublikowano

Naucz się grać to wyjdziesz wyżej, ile jeszcze takich tematów założycie.

Elohell nie istnieje, nawet riot stworzył akcję by pokazać że nie istnieje.

Umiesz grać = idziesz wyżej, grasz na swoim poziomie = siedzisz w 1 dywizji, jesteś słaby = spadasz..

Oczywiście każdy może spaść, ale osoba zasługująca na daną dywizję i tak do niej wróci:)

League of Legends

Opublikowano

ostatnio grałem bez adc i wygralismy luzikiem. wszystko mozna wygrac ale mimo to zdarzy sie czasami jakas wpadka ;)

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

Ja gram 1.5 miesiąca w tym brązie i nie mogę wyjść, cały czas jestem

Brąz II lub III.

A dobiera takich ludzi że się nie da tego wycarrować, na blind

pickach nawet nie ma takich noobów jak w tym brązie <_<

vns0.png

Opublikowano

Mój przykład:

S1 770 elo

S2 1280 elo

S3 obecnie Gold IV (granice 1600 elo, mam dobre MMR).

3 lata poskutkowało wzrostem mojego elo o prawie 1000.

Wybrałem drogę "go pro" czyli taktyka pro gamer'ów. Napierdalaj w grę ile dasz radę, będzie to cię kosztować połamane klawiatury, wiele użytych kurw podczas grania, ale w końcu osiągniesz to co chciałeś.

Opublikowano

Dzięki wszystkim za ciekawe odpowiedzi ( oprócz kilku ). Jedni mówią graj w jungli to wyjdziesz lajtowo, drudzy mówią graj na midzie kayle easy carry jest, jeden mówi naucz się dobrze grac vayne to wyjdziesz szybko. Mam teraz dylemat kogo posłuchać. Już nie chodzi o to kto ma jakie doświadczenie a kto ma większy procent racji. Co mam poczynić?

TristanaSygnatura.png

Opublikowano

Dzięki wszystkim za ciekawe odpowiedzi ( oprócz kilku ). Jedni mówią graj w jungli to wyjdziesz lajtowo, drudzy mówią graj na midzie kayle easy carry jest, jeden mówi naucz się dobrze grac vayne to wyjdziesz szybko. Mam teraz dylemat kogo posłuchać. Już nie chodzi o to kto ma jakie doświadczenie a kto ma większy procent racji. Co mam poczynić?

Polecam, tak jak mówiłem: GO PRO.

Rankedy jak sama nazwa mówi to jest RANKING, jeżeli nie chcesz czegoś osiągnąć w tej grze, nie graj rankedów. Jeżeli chcesz, NAPIERDALAJ W TĄ GRĘ TYLE ILE MOŻESZ A OSIĄGNIESZ SWOJE.

Opublikowano

Graj tym czym lubisz, czym umiesz grać. Skill > pozycja. Czymkolwiek grać będziesz, jeśli tym czymś umiesz grać to będziesz wygrywać. Co prawda podałem w poprzednim poście ciekawe kombinacje na duo, jednak wygrać możesz na każdej linii. Tak więc w tym jednym nie kieruj się opiniami graczy, tylko sam wyczuj czym ci się gra najlepiej.

Opublikowano

Przed chwilą zagrałem kayle na midzie. No jednym słowem miazga :) Dzięki tym co mi ją polecali. Wyczuwam, że tą postacią będę wychodził z brązu.

TristanaSygnatura.png

Opublikowano

Na silverach/bronze najłatwiej carrować midem, to jest prawda akurat. Co do tych champów, polecam ci annie/j4 na midzie. Robisz szybko z 3 fragi i roamy.

Pamiętaj, że głównym % na win jest twój skill i opanowanie danej postaci. Co ci da że zagrasz vayne, kayle, annie, czy nie wiadomo czym innym. Nie ważne jak by nie był champ op, musisz mieć wkład własny w grę. Im więcej grasz, tym więcej się uczysz (błędy, zagrania i inne "pierdoły").

PS Grasz na smartcastach? Jeżeli nie to radzę ci się szybko przestawić na smartcasty.

Jak już ktoś wyżej wspomniał skill>champ/lane.

League of Legends

Opublikowano

Na silverach/bronze najłatwiej carrować midem, to jest prawda akurat. Co do tych champów, polecam ci annie/j4 na midzie. Robisz szybko z 3 fragi i roamy.

Pamiętaj, że głównym % na win jest twój skill i opanowanie danej postaci. Co ci da że zagrasz vayne, kayle, annie, czy nie wiadomo czym innym. Nie ważne jak by nie był champ op, musisz mieć wkład własny w grę. Im więcej grasz, tym więcej się uczysz (błędy, zagrania i inne "pierdoły").

PS Grasz na smartcastach? Jeżeli nie to radzę ci się szybko przestawić na smartcasty.

Jak już ktoś wyżej wspomniał skill>champ/lane.

Nie gram na smartcastach bo jest mi się ciężko przyzwyczaić ;D Wiem , że to wielki błąd bo powinno się od początku tak grać .

TristanaSygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...