Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info]Petycja Nostale Item Shop

SONCO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Emm. Nie miałem neta aż do teraz więc coś się wypowiem.

Widzę oburzenie ludzi dotyczące happy hour i zwrotu nd. Więc proszę mnie oświeci co z tym złego? Płaczecie, że musicie wydać 50 zł na perłę nk. Gdyby kupić nd przy happy hour i załapać się na zwrot to za perłę płacicie 25 zł. Następne co zauważyłem to słaby przyrost głosów w petycji. Dlaczego? Otóż większość tych ludzi napalonych na zmianę wydawcy (jakie to gf jest złe) powoli się uspokaja i zaczyna rozumieć to postępowanie. W poprzednich eventach za krzaka w nm płaciło się średnio 300 nd. Takich przyslowoiowych kowalskich było 100+ więc gf miał zarobek w wysokości

10 000 zł (liczby były większe ale tak mi się dobrze liczy ) praca informatyków przy wprowadzaniu eventu trochę kosztuje więc jeżeli było tych 10 programistów przypada premia po 800 zł. Przy tym evencie gf zdecydowało się nie dodawać do nm przedmiotów więc, żeby wypłacić pensję programistom oraz nie wyjść stratnie byli zmuszeni do podniesienia cen w nm. Perły 80 medal 74 i pudło 50 co nam daje 284 nd. Czyli wychodzi na to samo co przy poprzednich eventach. I pragnę powiedzieć jeszcze raz. Jestem w 90% pewien, że ceny wrócą do normy po evencie.

I na koniec. Nie bronię gf.

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Malinczik ty ślepy jesteś czy tylko udajesz? O chciwości mówisz o sobie? I radzę przeczytać mój post.

Jeżeli się nie mylę umowa o wydawanie danej gry jest podpisywana na 3 lata i przedłużana. Gf nie może zamknąć gry przed końcem umowy. Polskie nt zostało otwarte w 2009 r (?) My mamy 2013 więc obowiązuje już kolejna umowa.

Opublikowano

Zobaczcie ile ludzi robi tzw. ,,Nupki'' dla ND i GF i jest stratny na tym(chyba), nie wiem nie, znam się, ale według mnie jakby usunęli tą opcje ND ZA zapro do gry to by jakoś lepiej było. Naprawdę nie wiem.

Opublikowano

Emm. Nie miałem neta aż do teraz więc coś się wypowiem.

Widzę oburzenie ludzi dotyczące happy hour i zwrotu nd. Więc proszę mnie oświeci co z tym złego? Płaczecie, że musicie wydać 50 zł na perłę nk. Gdyby kupić nd przy happy hour i załapać się na zwrot to za perłę płacicie 25 zł. Następne co zauważyłem to słaby przyrost głosów w petycji. Dlaczego? Otóż większość tych ludzi napalonych na zmianę wydawcy (jakie to gf jest złe) powoli się uspokaja i zaczyna rozumieć to postępowanie. W poprzednich eventach za krzaka w nm płaciło się średnio 300 nd. Takich przyslowoiowych kowalskich było 100+ więc gf miał zarobek w wysokości

10 000 zł (liczby były większe ale tak mi się dobrze liczy ) praca informatyków przy wprowadzaniu eventu trochę kosztuje więc jeżeli było tych 10 programistów przypada premia po 800 zł. Przy tym evencie gf zdecydowało się nie dodawać do nm przedmiotów więc, żeby wypłacić pensję programistom oraz nie wyjść stratnie byli zmuszeni do podniesienia cen w nm. Perły 80 medal 74 i pudło 50 co nam daje 284 nd. Czyli wychodzi na to samo co przy poprzednich eventach. I pragnę powiedzieć jeszcze raz. Jestem w 90% pewien, że ceny wrócą do normy po evencie.

I na koniec. Nie bronię gf.

Tak oczywiscie na event zrobili promocje 1000% wiecej oczywiscie juz ..... ceny zostaja .....

Opublikowano

Pan sonco nie kumaty?

Nostale se to serwer niepodlegający pod entwell

Tak kurwa a ja to gwiazda K-Popu.

NosTaleSE to serwer podlegający pod Entwell...

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

@Bezimienny Twoja wypowiedz jest bezsensu....Tyle eventow bylo i nigdy nie musieli cen zwiekszac..

@top GF podupada i rzna ceny w kazdej grze bo sa jedna z najgorzej dochodowych firm..

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

Hah, dałem tydzień czasu, ale nie spodziewałem się, że ludzie są takimi lemingami. Chodzi o newsa tego co daje 20% nd. Ludzie lubią być rżnięci na kasę przez gf i do tego podoba im się to, patrząc na komentarze pod news'em. Nie wiem jaka panuję teraz atmosfera na polskich serwerach nt, mógłby mi ktoś powiedzieć czy w nb lub na sklepikach pokazują się nowe perły, pudła i reszta itemów których ceny zostały radykalnie podniesione?

Opublikowano

No cóż na finesi widać że sie podniosły. Świadczy o tym perła nk, pudło i transportu. Nk jak widziałem po 4 kk pudło 8 kk a transportu z 2kk. Nie wiem jak z cenami na innych serwach ale na finesi rosną.

Opublikowano

Na avalonie perły 5-6, pudła 7-9, transportu 4-6, a fm 10-12 k szt.

Opublikowano

Idiots everywhere to jest na czas eventu idioci jak przez was to zmienią że stroje i krzaki beda w nm z 250 nd to was ....

Free krzaki i stroje a Ci płaczą dzieci ND ....

emllbGFrUExfX19ldW5lX19fNTMyX19fTlVMTF9fXzRfX18xMDBfX19ub25lLnBuZ19fXzlfX18xX19fMDAwMDAwX19fc29sbw==.png
Opublikowano

Idiots everywhere to jest na czas eventu idioci jak przez was to zmienią że stroje i krzaki beda w nm z 250 nd to was ....

Free krzaki i stroje a Ci płaczą dzieci ND ....

Chyba u ciebie na chacie :angry:

Opublikowano

Ja tam sie pod tym wszystkim podpisuje :) Wiem, ze mozemy potracic nasze cenne postacie, ale.. jak juz inni pisali, są i plusy ;) Jak sie uda (mooooze, ale zawsze warto sprobowac), to i GF nie zabije kolejnej gry, a to mmorpg do tej pory mi sie najbardziej podobało :3. Taa... jestem zaaa :D.

I niee, nie płacze za cenami z nd :p, moze raz kupiłem 30 nd i to tyle było i bedzie ;d

Opublikowano

To chyba mam wielkiego pecha bo jeszcze krzaka nie dropłem same Części KS, Limetki (5x), a z misji dziennych 4 razy podrząd 5 sztuk drogowskazu do MiniLandu.

No, niestety masz pecha bo mi z pierwszych trzech boxów wyleciały dwa krzaki. ;]

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Opublikowano

Ja tam nic do gf'a nie mam. Gram w Nostale całkowicie na luzie, i szczerze mi zwisa mi podwyżka cen w nd . Gameforge to nie jest fundacja charytatywna tylko firma która ma na utrzymaniu kilkadziesiąt lub nawet kilkaset rodzin. Oczywiście to jest forum głównie dla osób które nie potrafią samemu niczego zdobyć tylko wolą ściągnąć sobie cheat'a albo płakać tak długo dopóki gf nie obniży cen, więc spodziewam się sporego hejtu na mnie ^_^.

Opublikowano

Jak dla sytuacja wyglada tak, wczesniej ceny w nm zostawaly, bo zadnych lepszych przemiotow za darmo z eventow nie dostawales- te lepsze byly w nm. Teraz dostajemy wszystko za free z eventu z ta roznica, ze sa zwiekszone ceny w nm. Gdybym byl developerem, sam bym tak postapil, aby sprawdzic, ktora z tych opcji lepiej sie przyjmie (czyt. wiecej zarobie). Niewiem jakim tokiem myslenia idzie gf, ale jak dla mnie to ich test. Jestem w 95% pewien, ze ceny wroca po zakonczeniu eventu. Podobna sytuacja byla z losowymi pudlami z nm- na poczatku byly same losowe pudla (stala cena), pozniej to samo tyle ze za 44 (chyba) boxem miales 100% szans na wydropienie (cena ciagle rosla), utrzymywalo sie dlugo, bo wg ich statystyk, wlasnie w ten sposob wiecej zarabiali. Potem pomysleli " zrobimy tescik wprowadzimy fibi za 300nd i zobaczymy ile z tego zarobimy ". Nikt narazie niewie czy nastepny przedmiot, ktory trafi do nm bedzie na losowych pudlach czy za te 300nd. Czesto slysze, ze juz kazdy przedmiot ma byc za 300 nd, ale potwierdzenie tego jest tylko u graczy, a nie wyszlo od gf czy administracji.

Poczekajcie do tego zakonczenia eventu i dopiero wtedy dzialajcie, po za tym, jezeli petycja nie jest zaakceptowana przez gf to oni maja na to wyjebane.

Opublikowano

Haha.

NosManiacy!

Wczoraj po godzinie 14:00 nastąpiła zmiana cen pojemników karty specjalisty: 149 -> 99 NosDolarów

Zmiana ceny została spowodowana wyrównaniem jej ceny do pozostałch przedmiotów.

Czyli przywrócili cenę pudła, którego cena najmniej przeszkadzała.

0f78.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...