Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info]Petycja Nostale Item Shop

SONCO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gameforge zaczyna stosować chwyty mocno poniżej pasa. Wczoraj przynajmniej 5 osób dostało warna za "Niedozwolone treści, oraz podjudzanie użytkowników w dziale dyskusje" Czyli 2 pkt karne ( 3 = ban) + blokada sygnatury (mieliśmy linki do petycji w sygnach). Teraz zrobiłem konta na niemieckim i angielskim forum, oraz dałeęm linki do petycji. Później zrobię jeszcze pod włoski, hiszpański, francuski i rosyjski. Może nasze petycje przyniosą przynajmniej skutek taki, że przywrócą stare ceny w NM i (mało prawdopodobne) zmienią podejście do nas.

0f78.png

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Płaczemy? Stary, nie wiesz o co chodzi przecież widać na pierwszy rzut oka, że ceny zostały podniesione maksymalnie tylko dla kasy. Dobro "nowej" ery eventów ma jeden problem, otóż nie zarobisz na niej a jak postanowisz sprzedać krzaka to będziesz musiał GF dać 50zl. Niby fajnie lecz problem pojawia się jeżeli zwykły gracz zdobędzie kilka krzakow lub kilkanascie po wielu eventach. To logiczne, przez okres roku zdobędzie ponad 10 unikalnych petów lecz skończy mu się miejsce w minilandzie i będzie zmuszony dokupić sloty (pewnie odrazu doładuje sobie więcej nosków aby więcej zyskać). Może również niepotrzebnego peta sprzedać (za 50zl doplaty). Dobrze sobie to wymyślili, za rok mogą coś z tego mieć. Napisałem to chaotycznie bo na telefonie :D. Zapraszam do udostępniania petycji na innych stronkach o teamtyce mmo :)

Opublikowano

Heh ja dostałem tylko warna i cały czas kasują moje złe posty... z tym 30% w czasie buntu to chyba im się w głowie poprzewracało ;d. Dawidox google tłumacz złe tłumaczy, lepiej poszukać jakiejś osoby która zna dany język :x

Opublikowano

Wasu przy angielskiej nie korzystałem z tłumacza, a przy niemieckiej znam z lekka niemiecki i w miarę poprawnie jest. Już dałem linki na forum DE i UK.

@Edit Właśnie sprawdziłem komenty na forach. Na DE ktoś pisał nie o petycji, a na UK zwrócił uwagę na pewien błąd. Nie tylko w tekście by me, ale także w petycji. GF jest wydawcą, a po angielsku "wydawca" to nie "developer", tylko "publisher"

0f78.png

Opublikowano

Oj tam zmieni się :D, ja się nie będę mieszał w tłumaczenie ^ ^. Popraw wtedy swój tekst w poprzednim komentarzu.

Z tego co widzę każdy ma inne zdanie na ten temat i inne teorie :D

PS: Pomogę ci zaspamić zagraniczny internet ><

Opublikowano

Właśnie miałem znowu link na nostale de wstawić. Przez przypadek na PL'u wstawiłem. Oby nikt nie zdążył przeczytać wersji pierwotnej xD.

@Edit konto na nostale DE zablokowane :-( link skasowany :P . Teraz wy piszcie na DE, UK, a ja zajmę sę innymi krajami. Tam możemy nawet po angielsku. Na forach 2 języki są dozwolone chyba.

0f78.png

Opublikowano

Podpisane, żal mi się robi gdy patrzę na to co robi GameForge.

Zwiększanie cen nawet o 1000% xD

Jedyną nadzieja jest to że w końcu ta "firma" updanie, wnioskując z zysków z ich ostatniego roku nie było zbyt kolorowo.

...

Opublikowano

Atrix. Możesz pisać od momentu aktywacji konta (nie to co na PL)

@Edit Ja jestem już spalony na DE. Na UK i PL mam po 2 pkt. Więc na UK jeszcze raz mogę linka dać, a później ban :P

0f78.png

Opublikowano

To teraz banują ludzi za posiadanie linku do petycji w sygnaturze? xD

GameFail, drugie EA.

Może tak:

0f78.png

Dear NosPlayers!

We want to change NosTale EU publisher.

Gameforge policy (Money, Money, Money) can destroy NosTale and other games (Example RaiderZ europe)

Do you want to support us?

Sign this >>> https://www.change.org/petitions/entwell-change-nostale-eu-developer

Nie wiem czy jest w 100% poprawne, dlatego proszę kogoś o ewentualną korektę

Dear NosPlayers!

We want to change NosTale EU Publisher.

GameForge policy (Money, 0 support) sooner or later will destroy NosTale and other great games (Example: RaiderZ Europe)

We need you to help us achieve this goal!

Help us and sign this petition -> https://www.change.org/petitions/entwell-change-nostale-eu-developer

Taka mała poprawka.

...

Opublikowano

Ale wiesz że w przypadku stałego bana możesz zrobić drugie konto wiem że tak jest na PL.

Wiem, ale narazie chcę po razie zrobić w: Rosji, Włoszech, Francji, Hiszpani, Czechach.

To teraz banują ludzi za posiadanie linku do petycji w sygnaturze? xD

GameFail, drugie EA.

Dear NosPlayers!

We want to change NosTale EU Publisher.

GameForge policy (Money, 0 support) sooner or later will destroy NosTale and other great games (Example: RaiderZ Europe)

We need you to help us achieve this goal!

Help us and sign this petition -> https://www.change.org/petitions/entwell-change-nostale-eu-developer

Taka mała poprawka.

Mała poprawka, ale dobra :D

teraz od ciebie będę kopiował.

0f78.png

Opublikowano

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale medale NH na 30 dni też są po 99 ND :P

Teraz jak ktoś już wyda te 50 zł na perłę i będzie chciał dać na NB peta to musi wydać kolejne 50 zł :/

Tak odnośnie developer to jest założyciel, szef czy coś takiego ;p

Opublikowano

Nie wiem czy ktoś zauważył, ale medale NH na 30 dni też są po 99 ND :P

Teraz jak ktoś już wyda te 50 zł na perłę i będzie chciał dać na NB peta to musi wydać kolejne 50 zł :/

Tak odnośnie developer to jest założyciel, szef czy coś takiego ;p

Dlatego nawet zakup w NM itemów na sell wartych powyżej 1kk, wymaga dopłacenia 50zł. Jeszcze HH+30%. Coś mi tu RaiderZ'em śmierdzi.

0f78.png

Opublikowano

Dojebali jak łysi grzywą o kant kuli xD ! No ja pierdziele 30% nd więcej xD !!! Hahah D: Teraz dzeci nd zaczną ładować noski, game fail się dorobi bo przeciez zwiększyli ceny i huy. xD !

Nie no, tak serio, to co robi gf to przesada, trzeba, albo uświadomić im ich błąd, albo zmienić wydawce. Moim zdaniem nie ma innej opcji.

Opublikowano

podpisuję jak najbardziej - to przesada - nasi o nas nie dbają niech będzie cokolwiek nowego byle byłoby dobrze nieważne czy entwell czy coś innego

Hejooooo !!!

Byłem tu ale mnie już nie ma

:D

Opublikowano

Wreszcie jest jakiś odzew na forum. Według arta, tylko w dyskusjach na forum możemy coś zdziałać. Jednak nie wierzę, że nie zainteresowali się petycją. Wiemy, że nasza działalność wywarła jakiś nacisk na GF, co być może przyniesie JAKIŚ skutek. Niech to nie będzie nawet zmiana wydawcy, a zmienienie postępowania w stosunku do NosTale. Ceny zmienią na 90%. Już Art i Smoczyca piszą, że wszystko leży w rękach GF, co oznacza, że za jakiś czas pojawi się informacja o przywróceniu starych cen/zmniejszeniu obecnych i "jaki ten GF jest dobry"

0f78.png

Opublikowano

Perła Nk wzrosła o 423%

Pudło Wzrosło o 50%

Gdyby gra zmieniła wydawce, usuneliby konta. A gdyby nowy wydawca odkupił baze kont ?

Opublikowano

Wreszcie jest jakiś odzew na forum. Według arta, tylko w dyskusjach na forum możemy coś zdziałać. Jednak nie wierzę, że nie zainteresowali się petycją. Wiemy, że nasza działalność wywarła jakiś nacisk na GF, co być może przyniesie JAKIŚ skutek. Niech to nie będzie nawet zmiana wydawcy, a zmienienie postępowania w stosunku do NosTale. Ceny zmienią na 90%. Już Art i Smoczyca piszą, że wszystko leży w rękach GF, co oznacza, że za jakiś czas pojawi się informacja o przywróceniu starych cen/zmniejszeniu obecnych i "jaki ten GF jest dobry"

Zauważ jedno, Smoczyca i Art nie znają dalszych ruchów GF. Raczej się nie przejmują tak małą petycją bo żadna wielka strona o tym nie napisze, ale za to mają świadomość, że takie coś istnieje. Wystarczy nam czekać i zbierać podpisy w petycji w sposób nienachalny oraz udzielać się w temacie na boardzie. Również zaprzestać wydawania pieniędzy na NosDolce oraz radzić sobie bez kupowania itemków od innych graczy z IS.

Opublikowano

Wasu masz rację, ale jednak gf nie zignoruje takiej reakcji wśród graczt (myślę o pozytywnej reakcji, bo już zareagowało kasując posty). Pisząc o temacie na "pewnym forum o grach" i petycji na tym forum, distałem pw z proźbą o link do petycji i forum. Z tego co się orientuję, to nie możemy dać linku, ale ss z liczbą podpisów owszem :-D

0f78.png

Opublikowano

Sonico kurw. Licznik sie zresetował. Zrób nową i będzie 5 -.-

Już dawno jest 200...

Opublikowano

Znaczna większość graczy nostale nie udziela się na internetach a kolejne osoby są przeciwne. Żeby więcej osób się zainteresowało ową petycją, muszą napisać o niej media. Mówiąc media mam na myśli duże strony o tematyce mmo. Jeżeli chodzi o zainteresowanie GF nami to jest małe, posty usuwają moderatorzy ponieważ naruszają regulamin GameFail. Nic nam nie zostaje jak tylko prowadzić dyskusje na ten temat oraz po małemu zbierać podpisy. Petycja dokładniej na tą chwile nie ma na celu zmiany wydawcy a zmianę polityki GF. Przynajmniej mam takie odczucie /pisane z telefonu :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...