Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Krystal Network - Czasy 2008/2009

Gość Kovery

Typ.  

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wola?by? typ serwera

• Czysty, bez dodatków
    • Troch? urozmowaicen
    • Ca?kiem 'wypasiony'

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

czemu nie możesz podać parametrów maszyny ? większość podaje bez problemu to chyba nie taka wielka tajemnica

"W życiu pewne są trzy rzeczy...

Honor, śmierć i kac morderca."

Opublikowano

Dobra, powiem tyle. cały serwer jest rozdzielony pod kilka maszyn :)

Opublikowano

Parametry Maszyny to podstawa skoro serwer jest z podziału to jest to tzw VPS a nie Dedicated Server czyt.Serwer dedykowany :D

14568e76ec678c83d1c0.jpg

Opublikowano

Maszyna wirtualna, tak VPS :)....... VPSy stoją na takiej maszynie:

Intel Xeon E312xx (Sandy Bridge) 3.29GhZ

32GB Ram DRR3 ECC

300 GB SSD + 2TB SATAII

1Gbit connection

Windows 2012. based on Hyper-V

@Edit: Wszystko jest na ScreenShocie.

J9y4kYq.png

Opublikowano

i tak niemniej jednak wolałbym chyba cap 110 :) ale tak, 100 również ma przyjemny klimat ;) Liczę, że ludzie zrezygnują z thety :)

Zrezygnować to raczej nie :) ale będziemy stanowić dla nich bardzo poważną konkurencję ale to się okaże dzień przed startem serwera :) Na razie staramy się ulepszyć warunki gry osobom które będą chciały dołączyć i wspólnie z nami spędzić fajnie czas :)

True love survives all

Opublikowano

Jedyne co wam życzyć to powodzenia i kupna antyddosu trzymam kciuki za projekt oby nie był taki jak reszta wcześniejszych Polski FailServerów :)

14568e76ec678c83d1c0.jpg

Opublikowano

Dziękujemy :) Anty DDOS zakupiony ;)

@Edit:

Dzisiaj w nocy wrzucę kilka ssów ;)

Opublikowano

Jedyne co wam życzyć to powodzenia i kupna antyddosu trzymam kciuki za projekt oby nie był taki jak reszta wcześniejszych Polski FailServerów :)

czekam już tylko na reklamę na epvp ^_^

Aż miło to czytać :) no cóż na obecną chwilkę mogę powiedzieć że już dziś postaramy się wrzucić reklamę wpierw tutaj :) Zobaczymy jak czas i możliwości pozwolą :)

True love survives all

Opublikowano
1) Czy zagraliście byście na takim serwerze, a jak nie to dlaczego? Server o Capie 100 - Phoenix gra tam ok. 140 graczy z tego co dzis widziałem wiec nie warto się w to pakować proponuje 110.

2) Czy raty są wg. Ciebie odpowiednie? Są wporządku.

3) Ile wg. was osób mogło by zagrać? ode mnie 3 osoby na 100%.

4) Czy strona musi do was "mocno" przemawiać, abyście zagrali na serwerze? Strona musi być aktualizowana, z podstawowymi informacjami unique kills, rank, guild rank

5) Czy reflektujecie na małe ulepszenia do takiego typu serwera? Nowe avatary, kilka nowych NPC, nowe, rekreacyjne mapy, itp. Jasne, lecz tak aby nie było to zbyt proste.

6) Czy według was BOT powinien być dozwolony. Jak tak, to może z nieszczęsnym IP LImitem, lub Green Bookiem? Green Book odpada, IP Limit : 2.

7) Czy nowe utwory w grze (mniej więcej taka sama tematyka) preferujesz, zamiast starych?
1:20

8) Czy stare glowy są wg. was lepsze? Są wporządku.

9) Czy tzw. Araby i Turki będą mogły grać, czy najlepiej zablokować ich? (Tak ja wiem, że ok 70% to gracze z tych rejonów, ale jeżeli mamy rzucać się mięsem, nie wiem czy warto.) Jasne, że powinni grać, rywalizacja o fortece murowana.

10) Czy chcesz aby Constantinople Fortress istniało na capie 100? myśle, że nikt by jej nie atakował. Ale jeśli może być to dlaczego by nie.

Opublikowano

Więc sprawy się mają tak,

po dłuższej dyskusji, i powyższych postach, uznajemy, że cap 110 na tych samych ratach będzie odpowiedni, tak więc kwestia capu została rozwiązana. Start Town dodany, dodajemy teraz old login palace, chodzi o drugą stronę, bo pierwszą z gigantyczną rybą już działa. Dziękujemy za pomoc ;)

Opublikowano

UPDATE:
Dodano Baghdad

Dodano Constantinople Fortress

Dodano Styrię Clash

Dodano MUHAN jako start area

Dodano PVP/Event Areny.

02620898424380300964.png

Opublikowano

Chyba źle przeczytałem. Czemu w nazwie tematu jest "Czasy 2008/2009" a widze rzeczy takie jak baghdad czy nawet głupia start area?

TIOiE.jpg

Opublikowano

Gdybyś przeczytał cały temat, wiedziałbyś o co chodzi. Co do nazwy tematu, nie jestem w stanie teraz go zaaktualizować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...