Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Krystal Network - Czasy 2008/2009

Gość Kovery

Typ.  

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki wola?by? typ serwera

• Czysty, bez dodatków
    • Troch? urozmowaicen
    • Ca?kiem 'wypasiony'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

22540786843029468038.png

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Changelog - what's done.

Done:

- 99% of skills above 100 level, has been hidden & disabled,

- rates has been changed,

- server connection has been secured,

- increased pet inventory to 5,

- changed internal items for start,

- fixed emblems,

- fixed forgotten world,

- disabled magic pop,

- removed alexandria maps from map,

- alexandria & mobs have been disabled,

- increased slots to 2000,

Fortress plan has been updated,

2x Main Fortress (Hotan & Jangan),

1x for learning / population (Bandit),

- stacks has been changed,

- stall limit has been changed to 100b

- party/skill limit has been decreased to 100,

- alchemy 1.5 (+3 => 100%, then lower (such as isro type), maximum enchant is 12.)

- above +9, there will be global notice, that player has been upgraded/failed item.

- honor buffs ENABLED

- event list done

- unique ranking has been fixed

- special area (such old login palace) has been added

TO DO:

SECRET.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Witam was forumowicze :)

Niedługo, startuję z moim projektem pod nazwą Krystal Network, który będzie hostować 2 serwery Silkroad, na razie otworzymy pierwszy serwer pod nazwą Faithful, z capem 100, ratami, które nie przekraczają 40x, goldem 6x, dropem itemów 15x, alchemią na procenty, i tym podobnie. Jak rozwiniemy temat dot. info, będzie to wyglądało mniej więcej tak:

- 100 CAP / EU and CHN

- Solo Experience: 30x
- Party Experience: 40x
- Gold Rate: 6x
- Drop Rate: 15x
- Seal Drop Rate: 2x
- Trade Rate: 30x
- Alchemy rate:
0 => 3 / 90%
4 => 5 / 40%
6 => 7 / 30%
8 => 9 / 12.5%
Client dostosowany, do capu 100, czyli Aleksandria usunięta, magic pop wyłączony, skile widoczne do 100 lvla, battle arena wyłączona. "Oldschool z typów nowszych - Legend IV". Screeny możliwe, że wstawię jutro jak to mniej więcej wygląda na dzień dzisiejszy. Mam do was kilka pytań, na które ucieszyłbym się gdybyście, mi na nie odpowiedzieli.
1) Czy zagraliście byście na takim serwerze, a jak nie to dlaczego?
2) Czy raty są wg. Ciebie odpowiednie?
3) Ile wg. was osób mogło by zagrać?
4) Czy strona musi do was "mocno" przemawiać, abyście zagrali na serwerze?
5) Czy reflektujecie na małe ulepszenia do takiego typu serwera? Nowe avatary, kilka nowych NPC, nowe, rekreacyjne mapy, itp.
6) Czy według was BOT powinien być dozwolony. Jak tak, to może z nieszczęsnym IP LImitem, lub Green Bookiem?
7) Czy nowe utwory w grze (mniej więcej taka sama tematyka) preferujesz, zamiast starych?
8) Czy stare glowy są wg. was lepsze?
9) Czy tzw. Araby i Turki będą mogły grać, czy najlepiej zablokować ich? (Tak ja wiem, że ok 70% to gracze z tych rejonów, ale jeżeli mamy rzucać się mięsem, nie wiem czy warto.)
10) Czy chcesz aby Constantinople Fortress istniało na capie 100?
Liczę na szczerze odpowiedzi, bo pomogę mi one w dokończeniu serwera. Jeżeli macie jakieś pytania do mnie z chęcią odpowiem na nie jak najszybciej.
Pozdrawiam, Kovery
  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Planuję zrobić kilka npc, dla osób, które silków zakupować nie będą, będzie on raz na dwa tygodnie aktualizowany.

Opublikowano

"a bd free silki? jak nie to podziękuje"

Rozwalają mnie tego typu komenty... po to sa itemy dodatkowe ulatwiajace gre zeby mogly z nich korzystac osoby, ktore maja zamiar za to zaplacic. Jak wiadomo te itemy sa tradeable wiec jesli ktos naprawde bedzie chial to kupi je predzej czy pozniej za golda w grze. Na isro nie bylo takiej mozliwosci a mimo to dalo sie pograc bez problemu nie wkladajac ani grosza w tą gre.

Opublikowano

W pełni zgadzam się z twoim postem, jednakże teraz bez "free itemków" nie będą chcieli grać :(

Na start przewiduję 3 dniowe premium, kilka scrolli speedowych i grab pet - Nie widzę potrzeby, aby dać coś jeszcze. Premium shop będzie dostępny za golda, i zobaczymy jakie ceny będą, bo zależy to od gospodarki serwera.

Opublikowano
1) Czy zagraliście byście na takim serwerze, a jak nie to dlaczego? Tak, bo czemu by nie?

2) Czy raty są wg. Ciebie odpowiednie? Nigdy nie przykladalem do tego wiekszej uwagi.

3) Ile wg. was osób mogło by zagrać? Jak na start zgarniesz 300-500 to juz sukces.

4) Czy strona musi do was "mocno" przemawiać, abyście zagrali na serwerze? Nie musi byc tam super bajerow, grunt to by zawierala istotne informacje.

5) Czy reflektujecie na małe ulepszenia do takiego typu serwera? Nowe avatary, kilka nowych NPC, nowe, rekreacyjne mapy, itp.

6) Czy według was BOT powinien być dozwolony. Jak tak, to może z nieszczęsnym IP LImitem, lub Green Bookiem? Bot to koniecznosc, nawet jak nie bedzie dozwolony to cwaniaki bocic beda. Co do limitu IP na to tez sa sposoby. Green Book odpada.

7) Czy nowe utwory w grze (mniej więcej taka sama tematyka) preferujesz, zamiast starych? Obojetne

8) Czy stare glowy są wg. was lepsze? Osobiscie wole nowe.

9) Czy tzw. Araby i Turki będą mogły grać, czy najlepiej zablokować ich? (Tak ja wiem, że ok 70% to gracze z tych rejonów, ale jeżeli mamy rzucać się mięsem, nie wiem czy warto.) Niech graja, nie kazdy jest zly.

10) Czy chcesz aby Constantinople Fortress istniało na capie 100? Obojetnie jaka, byle byla 1.

Opublikowano

1) Czy zagraliście byście na takim serwerze, a jak nie to dlaczego? Tak ponieważ ten cap jest zajebisty aha osobiście wolałbym only chine a jak już euro to black resa usunąć

2) Czy raty są wg. Ciebie odpowiednie? tak raty jak najbardziej nie może być za łatwo

3) Ile wg. was osób mogło by zagrać? to zależy od tego jak serwer zostanie rozreklamowany i czy będzie miał jakieś intro ludzie też patrzą na to czy gm jest online i czy robi eventy typu job war,unique,H&S,H&K hmmm może nagrody za joba co tydzien i resetować staty ? najlepszy hunt,trader,thief , CTF... trzeba czymś zachęcić ludzi prawda Stony drop zamiast Tabletów

4) Czy strona musi do was "mocno" przemawiać, abyście zagrali na serwerze? Nie aczkolwiek mogło by być ile jest ludzi online ;p

5) Czy reflektujecie na małe ulepszenia do takiego typu serwera? Nowe avatary, kilka nowych NPC, nowe, rekreacyjne mapy, itp. oczywiste

6) Czy według was BOT powinien być dozwolony. Jak tak, to może z nieszczęsnym IP LImitem, lub Green Bookiem? Bot dozwolony limit ip 3

7) Czy nowe utwory w grze (mniej więcej taka sama tematyka) preferujesz, zamiast starych? Nie ponieważ do starych mam sentyment

8) Czy stare glowy są wg. was lepsze? w sumie mi to obojętne ale od 11 mozna dodać nowe glow

9) Czy tzw. Araby i Turki będą mogły grać, czy najlepiej zablokować ich? (Tak ja wiem, że ok 70% to gracze z tych rejonów, ale jeżeli mamy rzucać się mięsem, nie wiem czy warto.) Nie wszyscy tacy są ;p heh zawsze im można skopać dupę

10) Czy chcesz aby Constantinople Fortress istniało na capie 100? szczerze jestem tego zdania że na początku powinna być otwarta forteca jg :)

"W życiu pewne są trzy rzeczy...

Honor, śmierć i kac morderca."

Opublikowano

2) Czy raty są wg. Ciebie odpowiednie? moim zdaniem raty powinny być x15 max 25

4) Czy strona musi do was "mocno" przemawiać, abyście zagrali na serwerze? jak dla mnie strona powinna przemawiać do mnie(chodzi mi oto żeby wszystko na niej z informacji które chcecie nam przekazać były)jak dobry serwer to ludzie też nie do końca zwracają uwagę na stronę.

Opublikowano
1) Czy zagraliście byście na takim serwerze, a jak nie to dlaczego?

- Chętnie zagram, lubię cap 100 + małe raty.

2) Czy raty są wg. Ciebie odpowiednie?

- 20-30x może być.

3) Ile wg. was osób mogło by zagrać?

- Na początku może być mało ale potem się powinien rozkręcić 100-200 itd.

4) Czy strona musi do was "mocno" przemawiać, abyście zagrali na serwerze?

- Do mnie nie musi przemawiać, wystarczy czytelny reg + download i jedziemy. :D

- Czemu nie. : d

6) Czy według was BOT powinien być dozwolony. Jak tak, to może z nieszczęsnym IP LImitem, lub Green Bookiem?

- Bot dozwolony ip limit 3 taka konieczność. xD

7) Czy nowe utwory w grze (mniej więcej taka sama tematyka) preferujesz, zamiast starych?

- Nie, lepiej zostawić tak jak jest.

8) Czy stare glowy są wg. was lepsze?

- Dla mnie to obojętne. xD

9) Czy tzw. Araby i Turki będą mogły grać, czy najlepiej zablokować ich? (Tak ja wiem, że ok 70% to gracze z tych rejonów, ale jeżeli mamy rzucać się mięsem, nie wiem czy warto.)

- Niech grają, im więcej ludzi tym lepiej.

10) Czy chcesz aby Constantinople Fortress istniało na capie 100?

- Nie. Jak dla mnie na początek tylko forteca JG. Później jak będzie więcej ludzi i gildii to można by dodać hotan,bandit i nic więcej.

mylove.gif

Opublikowano

A datę otwarcia serwera na kiedy przewidujcie??

Cap 110 z low ratami nigdy takiego nie widziałem to by było coś bo zawsze tylko x500 wyżej a rat z x30 na cap 110 nie widziałem

Opublikowano

Wybacz ale wypowiem się poza wzorem , ale myślę że i tak z tego skorzystasz . Przede wszystkim jako osobie która chce też wejść w świat Silkroad jako założyciel życzę powodzenia . Ostatnio sporo przeglądam tematów i siedzę sprawdzając jakie serwery są najbardziej popularne, jakie się najszybciej rozwijają i po ilu dniach padają czy też w dalszym ciągu stoją stabilnie . Wywnioskowałem parę możliwości i jedną z nich sam wykorzystam lecz o drugiem Tobie opowiem , ten cap które właśnie teraz robisz jest w porządku z tymi ratami które zaprezentowałeś nam. Największym błędem byłoby zrobić rate nawet middle , czemu? Gra się kończy na 100-tym lvl, a oto chodzi żeby się jednak namęczyć z tym lvl i żeby tak łatwo nie było go wbić , znam serwery które miały np. ten cap 100 miały raty po 150-300 no i co? Dwa dni osoby mają max lv , później jeden dzień i mają seta , kolejny tydzień i mają suna. Trochę bez sensu nie uważasz? Obrobić serwer w ciągu niecałych 5 dni . Ale grunt że Twój pomysł jest taki a nie inny , licz się z tym jak chcesz sprowadzić stare glowy to wypadałoby trochę też odschool zrobić ten serwer , dlatego myślę że jednak nowe glowy są dobrym wyjściem. Dla mnie strona "wygląd" jest BARDZO istotny gdyż odzwierciedla serwer w pewnym stopniu to wiadome gdyż jak gracze zobaczą dosłownie zajebistą stronę , to będę czekać jeszcze bardziej na serwer. Wiem jak to jest bo prowadziłem sieć może i nie MMO ale do cs'a i to się zawsze sprawdza , zawsze warto mieć swój własny layout niż używać jakiegoś gotowego/standardowego. Teraz przejdę do pytania Twojego o osoby , to zależy natomiast od reklamy jaką zrobisz , pamiętasz może mój design pod Lyssa Online? W jaki sposób zrobiłem reklamę? uważam nadal ten pomysł za unikalny ( jeżeli nie wiesz to poszukaj może znajdziesz ) . Nie były to czyste napisy z paroma obrazkami i logiem , staram się też i o to zadbać i myślę że nawet mi wyszło , po wstawiliśmy to na MPC jak i na epvp więc dobra reklama = więcej osób na start . Dobrze wiec przechodzimy dalej , teraz sprawa graczy co i jak? Miej na uwadze koszty serwera a nie osoba które będą na nim grały? Dla mnie gracz to gracz, nie ważne czy z Turcji czy z innych narodów to też człowiek - ostatnio grałem na prywatnym serwerze i wiesz co? Miałem unie z graczami z Turcji , pisali do mnie "że większość osób ich nie lubi ,bo tak naprawdę ich nie zna i biorą poszczególne jednostki jako cały naród" ja nie jestem taką osobą ale to moje zdanie. To tak jak by rasistą i nie lubić czarnych bo "znaliście" niektóre osoby ale nie każdy taki jest. Szczerze, gracze z innych narodów będą stanowić większość serwera więc nie pozbawiaj się : graczy jak i zarobków . Więc takim sposobem zostały nam tylko jeszcze trzy kwestie do omówienia więc przechodzimy teraz do ulepszeń w grze .Więc tak przede wszystkim nie dawaj WSZYSTKIEGO od razu na początku gry bo to największy błąd jaki można zrobić , wprowadź system głosowania na silki, dodać Free Silki na serwerze za które można będzie kupić rzeczy z IM ale oczywiście będzie potrzeba więcej czasu na ich zdobycie. Najważniejszą rzeczą jest to abyś nie dodawał broni za jakiś tam system coinów itd. To jest kategoryczny błąd jaki można zrobić . Dodaj fgw wraz z kartami tak jak to było na isro czy też na wspomnianej przeze mnie Lyssie niech sun stanię się bronią nadal ciężko do zdobycia i wymagającą spędzenia sporo czasu. Fajnym pomysłem jest losowanie raz w miesiącu avatarów dla 2 osób , nawet za pomocą FB - żeby zachęcić graczy nie tylko do grania ale wejście w życie serwera i utrzymanie ich zainteresowania na bieżąco. Bot na tych ratach jest dobrym wyjściem ale proponuje wprowadzić IP limit max do 3 aby nie było kont i trudniej było itemy/golda wyfarmić na wyższy lv, jeżeli wiążesz to że bot będzie dozwolony automatycznie odpada Green Book. Ostatnią rzeczą jest forteca w Const, osobiście uważam to za zbyteczną rzecz jak na ten cap , wystarczające są fortecy w Bandit, Jangan jak i w Hotan. Nawet te 3 to już dużo , zależy to wszystko od tego ilu będziesz miał graczy , uważam że dwie starczą na sam początek : Jangan i Hotan . Pozdrawiam !

True love survives all

Opublikowano

Tak, właśnie kilka godzin temu, dołączył do nas Crisis, pomoże nam trochę w serwerze :) Co do postępów prac nad serwerem, no jesteśmy tak w połowie

powinniśmy się wyrobić do 16.08 max.

Opublikowano

no to zajebiście bo na chwilę obecną nie ma żadnego porządnego servera ;p btw pamięta ktoś ardebran ??? zapowiadali że serwer na dłużej a chwile przed upadkiem żaden gm nie dawał znaku życia aż w końcu serwer upadł.... a tak wgl zrobicie jakieś intro ? Kovery przeczytaj ode mnie pm

Opublikowano

Przeczytałem PW - sorka nie byłem po prostu w stanie wczoraj tego przeczytać, zmęczenie :)

Powiem tak, na start starczy:

Monkey 7Day

100HP/MP Pots

10 Speed scrools.

Dwie łapki, ew. 1x scroll EXP&SP

Więcej rzeczy = rozpieszczanie graczy, przez co nie będą robić trade, uczestniczyć w CTF etc.

Ardebran. Słyszałem o tym serwerze i pierwsze co pomyślałem to serwer pod kaskę. Wiadomo 1€, dużo silków, a jak 200 osób kupi... To już mamy 200€, i tak w kółko. Widać szanowna administracja dała sobie spokój, zostało 60 osób, reszta poszła na Nuvo, którego już także nie ma. A tak na marginiesie o jakie intro Tobie chodzi? (gra/filmik)

Opublikowano

tak filmik z gry :) jakieś intro nie chce tutaj nikogo reklamować ale Firez zajebiste robi filmiki :) może by sie pofatygował :D na pm w tamtej wiadomości wysłałem ci jego kanał na yt :D

Opublikowano

Każda pomoc się przyda :)

True story :)

tak filmik z gry :) jakieś intro nie chce tutaj nikogo reklamować ale Firez zajebiste robi filmiki :) może by sie pofatygował :D na pm w tamtej wiadomości wysłałem ci jego kanał na yt :D

Sprawa jest taka że mamy sporo świetnych montażystów w Polsce :) znam osoby które zajmują się promowaniem video i będą chętne pomóc , sam się tym zajmuje w SV jak i AAE :)

True love survives all

Opublikowano

więc życzę powodzenia w dalszych pracach tworzenia projektu :)

Opublikowano

1) Tak

2) Odpowiednie, nie chce za dużych bo nie bedzie funu^^

3) Jak mam siedzieć na tym servie to zeby chociaż 400+ osób było

4) Strona mi leci, byle pokazywala ilu jest online...

5) Wole standard, byle było coś z fajnego z Medusa bo ten uniq jest dla mnie najlepszy :D

6) Dozwolony, reszta mi leci :)

7) I tak słucham nuty z winampa...

8) Nowe glowy ale preferuje starą alchemie (wkurwia mnie aż ten pasek przeleci i dotego ma cholernie denny wygląd, podobnie jest z paskiem exp- zróbcie coś z tym :))

9) Turki są lepsze od polaczkóf.. dla mnie Araby i Turki są konieczne na servie, no bo jak inaczej kupić itemy z IM nie wydajac real kasy? :D

10) Może być, byle była jedna...

Opublikowano
1) capów 100 ostatnio całkiem sporo wyszło, theta w tym dominuję o ile dobrze pamiętam, więc nie widzę wiekszego sensu otwierania kolejnego :) osobiście zagrałbym z grupą znajomych na jakimś świerzym, ciekawym cap 110 :)

2) na 100 wg mnie są ok, na 110 myślę, że ok. 50 było by również spoko. Co do drop rate, wydaję mi się, że na wyższych lvlach powinien być wyższy.

3) Jeżeli na 100 zbierzesz ponad 100 osób na otwarciu to sądzę, że to i tak już jest sukces :)

4) Tak, strona ma ogromny wpływ na server, m.in. jakieś info od gm'a gdy server jest off albo jakaś inspekcja - musi być zapowiedziana (jak dla mnie) przynajmniej kilka godzin wcześniej. Dodatkowo jakieś forum, gdzie ludzi mogli by przedstawiać swoje opinie o serverze, co zmienić, czego nie zmieniać, etc

5) jak na początek servera, wydaję mi się, żeby zmienić ctf, żeby min. ilość osób to załóżmy 4 na team, a unie na początek zredukować do 3-4, w zależności ile osób będzie na starcie, guild również bym nieco zredukował do ok 30-35. żeby jedna, dwie gildie nie zbierały ludzi z całego servera :) Myślę, żeby jakoś poprawić guild wary, mianowicie jakieś coiny czy inne pierdoły, a za nie + gold ofc jakieś itemy, nie z IM, chyba że podstawowe typu zegarek, itd.

6) Myślę, że na bocie i tak wszyscy będą lecieć, a IP 2-3 powinno być OK. Green book'a usunąć :)

7) Kiedyś na bodajże fajny pomysł z muzyką był na DRO czy jakoś tak ..

8)myślę, że nowe glowy od +7/8 wzywż, ponieważ standartowymi się już przejadłem osobiście - glowy zdecydowanie do zmiany :)

9) jak dla mnie nie ma sensu ich blokować, kto będzie ci kasę na server dawał, jak nie oni ^^ ? poza tym, można na spoko ludzi trafić ;)

10) Wszystko jedno, najchętniej zrobiłbym jedną, wielką fortecę ( dowolną ), która zbierałaby podatki ze wszystkich miast ( narazie na początek servera mówimy ofc ). Niekoniecznie musi to być 20%, ale 10-15% myślę wystarczyłoby,a przy okazji uatrakcyjniło FW i GW :)

na poczatek chyba tyle

Opublikowano

Niestety, pamiętam, że był poruszany taki temat, low-rate 110 na EPVP - fail, nikt nie chciał grać. Dlatego 100 CAP powinien być odpowiedni :)

Opublikowano

myślę, że 110 cap, z rate'ami 50 powinien być spoko, zawsze możesz już zrobić temat na epvp i popytać o to tam ludzi, co o tym sądzą :) jak narazie jeżeli cap 100 to theta ściąga chyba najwięcej osób

Opublikowano

Mam kilka pytań :)

1.Jakie ServerFiles ? (vSRO/BlackRogue/twSRO/ZSZC/cSRO_testIn)

2.Parametry Maszyny

3.Okres wynajmu Maszyny

4.Lokalizacja Maszyny

14568e76ec678c83d1c0.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...