Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info][Dyskusja]Zmiany cen w nosmarkecie

ArcheR.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mysle, ze to zmienia dopiero po zakonczeniu eventu. Te ceny sa, przyznajmy- wyje*ane w kosmos, naplyw zgloszen z globalow juz napewno maja.

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

NosTale zamienia się w Metina2 zaraz dla latwiejszej gry ludzie zaczną robić privy i GameForge nie będzie zarabiać. Przez te zmiany jedynie stracą . Ciężko dozbierać pewnie każdemu 21kk na wk+9 99j a teraz trzeba będzie 31kk ... Pozdrawian kończę grę .

Opublikowano

No przesadzili, to prawda ale zawsze moglo byc gorzej np. jakby podniesli wszystkie ceny przedmiotow w nm o 50-100%. Jak teraz jest ujowo to wow, co by bylo wtedy :O

Opublikowano

Gdybym tylko kurwa znał niemiecki...

Grał ktoś na angielskim nostale? jak tam jest? Dużo się różni? ^^

Nie musisz znac niemieckiego, misje z jakiejs strony, gildia polska, s4 de , biegnij xD

1385975953-U914647.png

Opublikowano

ILE razy mozna pisac ze Art napisal ze te ceny nie zmienia sie po evencie?? A pozatym placzemy ze cene za perle powiekszyli o 1000% ... Jak tu zarobic na tym evencie skoro Leone , krzaki nie mozna sprzedac w oryginalnej perle tylko trzeba wydac 50 zl zeby kupic perle i go sprzedac...

A czytać umiesz?

Tak samo było na Wielkanocnym z Marco Pollo ludzie płakali, spamowali, że to gó*** nie da się do perły dać, a po evencie włożyli więc spokojnie.

Zresztą NosTale schodzi na psy przez.. graczy..

Najpierw marudzicie/płaczecie, że na evencie wszystko można zdobyć z nosmalla, a jak już dadzą event gdzie można wszystko dostać bez wydawania kasy nd... znowu płaczecie ludzie OMG!!

Z tego co mi wiadomo, zmiana cen na razie nie jest planowana (nawet po zakończeniu eventu)

Znowu cytat z boarda. Podkreślam słowo NA RAZIE czyli kiedyś zmienią tą cene.

Opublikowano

Ja będę grać ale niech zapomną że coś dam na ND jeszcze.

Taki UJ.

Gra upadnie szybko :) bo nikt nie będzie płacić.. czekam na priva z kimś który potrafi zrobić IS wtedy może coś wpłace.

A GF? powinno dostać zakaz kupowania plików bo każdą gre spier...

Marceli17 .... ale Angielski i Niemiecki też należy do GF to samo tam się stało i to samo dzieje się na forum ;) strajk, awantury:).

nawet Niemcy się buntują :)

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

RaiderZ upadło to pewnie NosTale też :)

Według mnie bardzo przesadzili z cenami, ale cóż... i tak nie gram tam od bardzo dawna.

sygnaturk_xsnqsxw.jpg

Starasz się starasz i tak nic z tego nie wyjdzie

Opublikowano

Dobra, zastopujcie, bo niektórzy zbaczają z tematu.

To jest dyskusja na temat cen w NosMarkecie i niech tak zostanie.

@topic

Trochę przesadzili, ale popatrzie na to - jakby GF z NosTale miało małe zyski, to wszystkie serwery europejskie by padły i czekały, aż ktoś je kupi od Entwella.

Co wolicie: grę, w której nie trzeba nic kupować, czy też brak gry?

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy na temat GameForge nigdy się nie wypowiadałem bo po prostu nie miałem nic ciekawego do powiedzenia, uważałem tak jak każdy że ta firma to Zou, i powinna już dawno zostać rozwiązana po petycjach z graczy Metina, których było od groma. Jednak z uwagi na to co zobaczyłem wczoraj myślałem że spadnę z krzesła, więc zmieniłem zdanie i wypowiem się tu i teraz bo inaczej jak tego nie zrobię to, raczej wybuchnę. Ogólnie ceny przedmiotów zaczeły wzrastać dokładnie z eventu hallowen 2011 mogę, na przykład podać Ancki które wtedy były warte 45 nd. Kiedy poczas eventu cena tak wzrosła było to pewne że zależy im tylko na pieniądzach koniec, końców można było to jeszcze zaakceptować. Potem do NM postanowiono dodawać przedmioty typu losowanki jakieś krzakogony, jakiś ślub, później pojazdy mimo wszystko były to przedmioty dodane na siłe tak aby po prostu były a sens ich był taki aby nabić jak najwięcej kasy. Na dzień dzisiejszy zmienione ceny namawiają do szybkiego wyskoczenia przez okno, gdyby nie były one, zwiększone o 80% .. to bym jeszcze zrozumiał ale w sytułacji gdzie perła zwierzaka w 2 dni przemienia się z 19 ND - 99 ND to jest masakra. Nawiązując do postów ludzi odnośnie upadnięcia NosTale uważam że są to bzdury bo gra nie upadnie, po tym co GF wyrabiał, wyrabia z metinem i innymi grami to nie ma szans żeby gra upadła, możliwe że tylko wtedy kiedy graczy masę odejdzie. Ale w to też wątpie bo graczy raz przybywa raz ubywa i tak jest na okrągło. Teraz w zmianka o petycji, ja uważam że nie ma sensu się bawić w jakieś petycje czy inne pierdoły bo twórcy są świadomi tego co robią i mają to gdzieś, a po drugie nie wiemy czy w ogóle funkcjonował by polski serwer, jeżeli nie zapewne powstała by prywatka a ja na żadnych privach czy innych podróbkach nie gram.

"Ojcowie gineli, a my dziś mamy wszystko"

Opublikowano

@up

Wprowadzenie pojazdów czy też ślubu, to akurat są potrzebne. Po prostu po wykupieniu następnej aktualizacji, Gamefroge musiało dodać takie możliwości, ze względu na Entwell.

Co do reszty to się zgodzę.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@ojciec mpc

Graczą Terry po petycji udało się zmienić wydawcę. W petycji o zmianie GameFail na inną firme która mogłaby wydać Nt w Europie zebrano ponad 100 głosów w ciągu jednego dnia.

Liczę że Entwell zmieni wydawce Nostale w Europie, chodźby miałoby się to wiązać z utratą postaci (Dodam że wydałem na nią ok 300zł i 3 lata czasu :>)

Opublikowano

Kurde ciezko bedzie :/ dla mnie to przesadza kto wyda to 50zl sms za pudlo ;0? Chyba ze graja te dzieci ktore dostaja na swoje konta bankowe setki miesiecznie :)

Ja osobiscie sprzedaje caly ekwipunek i sp

Z sp bedzie ciezko bo pudla drogie :)

Sadze rowniez ze ceny sp beda wieksze :)

Ps.

No coz teraz jedynym rozwiazaniem na zarobienie w nostale bedzie allegro :) bo tam ceny sie nie zmienia :) i teraz GF straci poniewaz

Gracze ktorzy zostana i nie skoncza gry zamiast kupowac w NM kupia na allegro :)

GF straci na NosTale jeszcze sie przekona...

JEB*C MINESKY.PL !!! PJONA!

2rwqg40.jpg

Opublikowano

I znowu pomysł dzieciaczkuff z 2k12/2k13.

Pod potycją podpisują się gracze co g**** osiągneli.

NosTale to nawet trudna gra może pamiętacie ten monotonny exp od 1 do 55?

Paru graczy ma 99lv inni zaś wydali +1000 złoty na NosTale (Pluszaki może ktoś je pamięta) spędzili 3 lata z GF, i jakoś nie płaczą na forach. Zaszkodzicie innym, a mniej zdziałacie bo znajdź mi kogoś z wymienionych wyżej kto by chciał znowu spędzać 3 lata itp. bo znowu się wyżalicie, że to firma to fail.. GZ co Wy robicie idzcie, biegnijcie do NosTale z Entwella napiszcie petycje, aby zmienili firme z Entwella bo ta firma to fail. Tyle z mojej trony.

Opublikowano

Ja sie kurwa podpisuje pod ta petycje . Nie ze wzgledu ze nic nie mam , bo naprawde duzo osiagnalem ale po to aby ich kurwa wyjebac .

Opublikowano

Dobra, na polskim serwerze nie grałem od dawien dawna. Nie wydałem kompletnie złotówki na ten szajs ( Gra jest jak najbardziej w porządku, ale gf to szajs). Udało mi się sprzedać konto za 150zł niby nic, ale jak na mój sposób wyruchałem gf. Co do tematu, wolałbym aby grę przejęła inna firma i grać od 1lv niż tracić włosy z głowy przez gf i ich zachowanie wobec graczy. Ci którzy ładowali kasę w nm, ładują i będą ładować dalej. Daje tydzień czasu po czym wszystko ucichnie, ludzie zacisną mocno zęby i będą dalej ładować te pijawy. A GF, w dalszym ciągu będzie postępował z graczami jak ze śmieciami. Gierka jest p2w więc chętnych na ładowanie n$ nie zabraknie nawet po tak kosmicznej podwyżce cen.

Opublikowano

ThePolandPlayer lepiej juz zeby stracic ten 99 lvl niz zeby pozniej ograbili ludzi i zamkneli serwery..Czlowieku ta firma TYLKO psuje gry ...Zamkneli RaiderZ bo nie spelnialo wymagan (money).Po updacie w Terze gdy ludzie wchodzili do instancji bugowalo im postacie i nie mogli sie logowac.... I co nadal myslisz ze to super firma?? Wogole niewiem poco sie zabieraja za gry...Chyba tylko zeby otrzepac ludzi z kasy.

nostaleh.png
Opublikowano

@up

Wprowadzenie pojazdów czy też ślubu, to akurat są potrzebne. Po prostu po wykupieniu następnej aktualizacji, Gamefroge musiało dodać takie możliwości, ze względu na Entwell.

Co do reszty to się zgodzę.

Pojazdy to się zgodzę chociaż, wykorzystać je jako "losowanki" to nabicie kasy [ogólnie wtedy dywan, skuter był unikalnym przedmiotem] dzisiaj z ciekawości po prostu poszedłem zobaczyć w NM, ceny ów przedmiotów i znikneły, ślad po nich zaginął i każdy już się pewnie domyślił kto jest za to odpowiedzialny. Mimo wszystko jest to fajny sposób na urozmaicenie rozrywki :).

I znowu pomysł dzieciaczkuff z 2k12/2k13.

Pod potycją podpisują się gracze co g**** osiągneli.

NosTale to nawet trudna gra może pamiętacie ten monotonny exp od 1 do 55?

Paru graczy ma 99lv inni zaś wydali +1000 złoty na NosTale (Pluszaki może ktoś je pamięta) spędzili 3 lata z GF, i jakoś nie płaczą na forach. Zaszkodzicie innym, a mniej zdziałacie bo znajdź mi kogoś z wymienionych wyżej kto by chciał znowu spędzać 3 lata itp. bo znowu się wyżalicie, że to firma to fail.. GZ co Wy robicie idzcie, biegnijcie do NosTale z Entwella napiszcie petycje, aby zmienili firme z Entwella bo ta firma to fail. Tyle z mojej trony

No to nasuwa się jedno proste pytanie : Chcesz stracić postać czy chcesz aby w ogóle gry nie było ? a NosTale to dobra gra i na pewno jakiś wydawca się nią zainteresuje jeżeli GameFail pójdzie do piachu .. Pozatym większość się przynajmniej nauczy że, nie można spędzać całego życia pakując w Premiumsy.

ThePolandPlayer lepiej juz zeby stracic ten 99 lvl niz zeby pozniej ograbili ludzi i zamkneli serwery..Czlowieku ta firma TYLKO psuje gry ...Zamkneli RaiderZ bo nie spelnialo wymagan (money).Po updacie w Terze gdy ludzie wchodzili do instancji bugowalo im postacie i nie mogli sie logowac.... I co nadal myslisz ze to super firma?? Wogole niewiem poco sie zabieraja za gry...Chyba tylko zeby otrzepac ludzi z kasy.

I like it !

Opublikowano

Tak czytam Wasze wypowiedzi i zastanawiam się czy dobrym pomysłem byłoby szybko opchnąć mojego Menober'a, skoro po zmianie wydawcy usuną wszystkie konta.

Są 2 scenariusze.

Albo ludzie przestaną grać w to dziadostwo (popieram)

Albo ludzie ZACZNĄ grać na nowo z wiadomych względów.

Dla NosTale najlepszym rozwiązaniem byłoby chyba wyświetlanie reklam podczas logowania się na serwer. Chociaż trochę więcej kasy by mieli i tak za nd nie wołali -.-

@edit

Co do wypowiedzi @up. Zgadzam się. Gdyby "dzieci" tak się nie angażowały w granie i nabijanie lvla, nachalne chodzenie na lod i oczywiście wydawania kasy na nd, byłby mniejszy płacz.

Tylko teraz pytanie: Kto bardziej ucierpi?

Ten co przez całą swoją grę wydawał kase na nd, boty itp.

Czy ten co uczciwie grał w nostale, wydawał kase jedynie na prąd, tylko po to aby coś osiągnąć.

A tu nagle wciskają przycisk RESET.

Kto jest bardziej poszkodowany ?

Opublikowano

Kto jest bardziej poszkodowany ?

Oczywiste jest to że, osoba która pakuje miliony w grę, nie będzie zadowolona kiedy straci postać a pakowała tam w pojazdy, krzaki, SP .. także...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...